Joi, 13 August 2015 00:00

Franţa: Numărul bărbaţilor care îşi cresc singuri copiii s-a dublat în 20 de ani

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul bărbaţilor care îşi cresc singuri copiii a crescut în Franţa de la 199.000 în anul 1990 la 240.000, scrie ziarul „Le Figaro”, care reaminteşte că, în continuare, numărul femeilor aflate în această situaţie este mult mai mare, reprezentând 85 % din total.

Conform unui studiu, numărul familiilor monoparentale a crescut cu 78 % din 1990, ajungând la 1,6 milioane în 2011.

Datele furnizate de Direcţia de Cercetări, Studii, Evaluare şi Statistică, sub coordonarea mai multor ministere, arată că bărbaţii ies mai repede din situaţia de părinţi unici. Astfel, în anul 2010, 11 % dintre bărbaţii care se ocupau singuri de copiii lor şi-au refăcut viaţa de cuplu, prin comparaţie cu femeile, din care numai 6 % au făcut o asemenea schimbare. De asemenea, în cazul a 5 % dintre bărbaţi, copiii minori au fost preluaţi de mame, pe când doar 1 % dintre femei şi-au încredinţat copilul spre creştere tatălui.

Aceşti părinţi au totuşi şi unele puncte în comun: în general, au un nivel de trai mai scăzut, sunt afectaţi de puternice constrângeri familiale şi au condiţii de acces pe piaţa muncii mai puţin favorabile decât persoanele din familii biparentale. De exemplu, în 2012, doar 7 % dintre părinţii care trăiesc în cuplu erau şomeri, pe când în cazul celor din familii monoparentale 16 % nu aveau loc de muncă.

Lasă un comentariu