Miercuri, 15 Noiembrie 2017 00:00

Gabriela Creţu: Europa are nevoie de o relansare în plan instituţional, al politicilor promovate şi al încrederii cetăţenilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Europa are nevoie de o relansare în plan instituţional, al politicilor promovate şi al încrederii cetăţenilor, a afirmat, recent, Gabriela Creţu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat, la o conferinţă despre aderarea României la zona euro.
"Europa este la un punct de răscruce. Nu este în situaţia catastrofală pe care o zic unii ciocli, care anunţă permanent că maurul şi-a făcut datoria şi maurul trebuie să moară. Fac parte dintre cei care cred că, totuşi, Europa are nevoie de o relansare, o relansare obiectivă, în plan instituţional şi al politicilor promovate, şi una subiectivă, în planul încrederii cetăţenilor, căci de o vreme pare că şi-a pierdut puţin din şarmul pe care-l avea altădată", a declarat senatorul Gabriela Creţu la conferinţa "România şi aderarea la zona euro", organizată la Palatul Parlamentului de Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul European din România.
În opinia sa, UE are o problemă legată de politici şi de funcţionare.
"Sunt dintre cei care nu cred că, în primul rând, Uniunea Europeană are o problemă de structură sau de democraţie. Cred mai curând că are una de politici şi de funcţionare. Nu are una de viteze, cum ne place să spunem, ci una de direcţie. Dar dacă are totuşi o problemă instituţională, de structură, atunci această problemă se numeşte euro şi Uniunea Europeană, din care facem parte deja de zece ani şi în care suntem parte a decidenţilor, trebuie să facă o alegere, să-şi răspundă la o întrebare fundamentală: Uniunea trebuie să mai existe ca să ajute euro să supravieţuiască sau euro trebuie reformat, astfel încât să ajute la construcţia europeană?", a mai afirmat Gabriela Creţu.

Lasă un comentariu