Imprimă această pagină
Vineri, 22 Mai 2020 00:00

Germania instituie restricţii pentru intrarea investitorilor din afara UE în acţionariatul companiilor sale medicale Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Germania îşi va proteja mai bine companiile din sectorul medical în faţa intenţiilor unor investitori din afara UE de a intra în acţionariatul acestora, după ce pandemia COVID-19 a evidenţiat dificultăţile de aprovizionare cu materiale şi echipamente sanitare, a anunţat Ministerul german al Economiei, potrivit AFP, citat de Agerpres.
Un ordin emis de acesta prevede o ''notificare obligatorie'' în cazul preluării unei participaţii mai mari de 10% din capitalul companiilor ''producătoare de vaccinuri, medicamente, echipamente de protecţie sau aparate medicale''.
Berlinul se teme în special că grupuri străine aflate în căutare de afaceri bănoase ar putea profita de pandemia care a fragilizat economia europeană. Comisia Europeană le-a cerut la rândul ei celor 27 de state membre ale UE să se protejeze în faţa acestei ameninţări.
Guvernul condus de Angela Merkel s-a văzut nevoit în luna martie să reacţioneze rapid pentru a opri o tentativă americană de preluare a laboratorului farmaceutic CureVac, bine plasat în cursa pentru găsirea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

Cătălin Mihai MOGA

Articole recente - Cătălin Mihai MOGA