Joi, 09 Martie 2017 00:00

Guvernul de la Sofia înăspreşte condiţiile de acordare a cetăţeniei bulgare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Justiţiei din Bulgaria elaborează noi reguli care, în cazul aprobării lor, vor înăspri condiţiile necesare obţinerii cetăţeniei bulgare de către solicitanţii cu descendenţă bulgară, relatează novinite.com.
Conform amendamentelor propuse, un candidat la naturalizare în Bulgaria va trebui să specifice data exactă care atestă originea bulgară a solicitantului.
Un certificat în acest sens va fi emis de Agenţia de stat pentru bulgarii de peste hotare.
De asemenea, vor fi necesare şi alte documente adiţionale pentru a demonstra că o persoană are o rudă de origine bulgară.
Modificările, care actualizează normele actuale ce datează din 1999, sunt motivate de faptul că mulţi solicitanţi care doresc să obţină cetăţenia bulgară nu prezintă dovada necesară a originii lor bulgare, potrivit cotidianului Sega.
În plus, solicitantul va trebui să participe la un interviu şi să răspundă la toate întrebările formulate. Dacă cel puţin una dintre aceste două condiţii nu este îndeplinită, atunci cererea sa nu va fi procesată.
Cerinţele pentru obţinerea cetăţeniei bulgare s-au înăsprit în ultimii ani. Ultima schimbare, operată în urmă cu doi ani, a vizat reducerea solicitanţilor ce provin din Balcanii Occidentali, care încercau să obţină cetăţenia bulgară pentru a călători liber în restul Uniunii Europene.

Lasă un comentariu