Imprimă această pagină
Joi, 12 Martie 2015 00:00

„În războiul cu Rusia, ucrainenii mor pentru Uniunea Europeană”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În războiul cu Rusia, cetăţenii Ucrainei mor pentru Uniunea Europeană (UE) şi viitorul european al ţării lor, a declarat premierul Poloniei, Ewa Kopacz, într-un interviu pentru TVP info, informează agenţia de presă ucraineană Unian.
„Trebuie să adoptăm o poziţie echilibrată, pentru a avea grijă în primul rând de securitatea statului şi cetăţenilor noştri, şi în acelaşi timp să luptăm pentru ceea ce luptă acum Ucraina, pentru prima dată vărsând la propriu sânge pentru UE sau pentru integrarea europeană”, a subliniat Ewa Kopacz.
Premierul polonez a amintit că încă pe vremea acţiunilor de protest de la Kiev, din iarna lui 2013-2014, ucrainenii au murit pentru viitorul european al ţării lor şi a subliniat că alegerea cetăţenilor ucraineni trebuie respectată.
„Această alegere, alegerea lor suverană, trebuie tratată cu respect”, a spus şefa guvernului de la Varşovia, adăugând că trebuie condamnaţi cei ce nu manifestă un atare respect.
De asemenea, Ewa Kopacz a calificat situaţia din Ucraina ca fiind cea mai profundă criză din Europa de la încheierea războiului rece.

M.A.S.

Articole recente - M.A.S.