Marți, 17 Octombrie 2017 00:01

Încep negocierile privind liberul schimb

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La summitul Uniunii Europene de săptămâna asta, Regatului Unit i se va oferi posibilitatea deschiderii în decembrie a negocierilor privind liberul schimb, prevede proiectul de declaraţie a liderilor europeni, consultat de Reuters.
În schimbul acestei oferte substanţiale, Londra va trebui să propună termeni mai favorabili pentru retragerea din UE.
Documentul trimis liderilor celor 27 de state din UE care negociază cu Regatul Unit afirmă că este nevoie de un proces intern imediat care să permită trecerea cât mai rapidă la discuţii pe tema relaţiilor post-Brexit. "La următoarea sesiune, în decembrie, Consiliul European va reevalua progresul negocierilor, pentru a stabili dacă s-au realizat suficiente progrese", arată proiectul de declaraţie. În acest caz, EU27 va "adopta linii directoare suplimentare privind cadrul relaţiilor viitoare şi eventualele aranjamente de tranziţie care sunt în interesul Uniunii".
Conform documentului obţinut de Reuters, la summitul UE urmează să se decidă că în vederea scenariului menţionat, Consiliul European şi negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, vor începe "discuţii pregătitoare interne".

Lasă un comentariu