Miercuri, 11 Ianuarie 2023 11:07

Înjunghiaţi în gară. Agresorul împuşcat de poliţişti Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mai multe persoane au fost rănite miercuri dimineaţa într-un atac cu cuţitul în gara centrală din Paris. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, notează digi24.ro.
Un bărbat a rănit mai multe persoane miercuri dimineaţa, în staţia de tren Gare du Nord din Paris, individul fiind ''neutralizat'' de forţele de poliţie, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, citat de Reuters.
''Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gare du Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă'', a scris Darmanin pe contul său de Twitter, relatează EFE, citată de Agerpres.
Postul francez BFM TV a relatat că şase persoane au fost rănite în atac.
Anterior, presa franceză a relatat că un bărbat a rănit mai multe persoane cu un cuţit în Gare du Nord.
AFP, care citează o sursă din poliţie, a transmis că agresorul a fost reţinut de forţele de ordine la locul faptei.
Incidentul a avut loc la ora locală 6:45 (05:45) în interiorul gării. Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit AFP.
După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra.

Lasă un comentariu