Duminică, 07 Octombrie 2018 00:00

Irlanda investighează Facebook pentru a stabili dacă ia măsurile necesare pentru protecţia datelor Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea pentru protejarea datelor în Irlanda a anunţat că demarează o investigaţie pentru a stabili dacă platforma de socializare online Facebook aplică "măsuri tehnice şi de organizare" pentru a proteja informaţiile utilizatorilor săi, relatează site-ul EUObserver.com, citat de Mediafax.
Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută compania Facebook a descoperit un atac cibernetic care probabil a afectat datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online.
Regulament General privind Protecţia Datelor (GDPR), adoptat de Uniunea Europeană, este obligatoriu pentru toate companiile care gestionează date privind cetăţenii statelor membre UE.
Uniunea Europeană a avertizat recent că Facebook şi Twitter vor fi sancţionate dacă nu se vor conforma cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorului până la sfârşitul acestui an.
Cofondatorul şi directorul general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a cerut scuze în faţa Parlamentului European în luna mai şi a promis că va lua măsuri, după ce datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica.

Lasă un comentariu