Impact mortal pe Șoseaua de Centură. Un bărbat a traversat neregulamentar în apropierea unui cunoscut restaurant de pe Centură si a fost accidentat mortal. “Victima, în vârstă de 36 de ani, care traversa neregulamentar, a fost lovită de un autoturism care circula dinspre Viaduct către str. Brăilei. Din impact, victima a fost proiectată pe sensul opus unde a fost lovită de un alt autoturism. Victima a decedat”, a precizat cms.  șef Gabriela Costin, IPJ Galați. Șoferii implicați in accident au 31 respectiv 40 de ani nu consumaseră alcool. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Sursa foto: Facebook

Primul focar de Pestă a Micilor Rumegatoare din Uniunea Europeană a fost confirmat în Bulgaria, în data de 23 iunie a acestui an, urmat de confirmarea altor noi focare în 28 iunie şi 9 iulie. Din data de 9 iulie şi până la data prezentei nu a mai fost confirmat un alt focar de boală în Bulgaria. Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%. În România nu evoluează această boală, având statut de ţară liberă de pesta micilor rumegătoare.Primul focar de Pestă a Micilor Rumegatoare din Uniunea Europeană a fost confirmat în Bulgaria, în data de 23 iunie a acestui an, urmat de confirmarea altor noi focare în 28 iunie şi 9 iulie. Din data de 9 iulie şi până la data prezentei nu a mai fost confirmat un alt focar de boală în Bulgaria. Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%. În România nu evoluează această boală, având statut de ţară liberă de pesta micilor rumegătoare.

Pentru a păstra acest statut, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA a întreprins acţiuni de prevenire a introducerii virusului acesti boli în România:
A transmis în teritoriu note de serviciu, care s-au concretizat prin organizarea de întâlniri cu părţile implicate şi interesate, întâlniri care au vizat:

–  informarea medicilor veterinari cu atribuţii specifice, a operatorilor economici şi a tuturor persoanelor implicate în activitatea de comerţ cu rumegătoare din Bulgaria sau cu rumegătoare care tranzitează Bulgaria;

– intensificarea acţiunilor de supraveghere pasivă, în special în judeţele din sudul ţării;

– instruirea medicilor veterinari cu privire la recunoaşterea semnelor clinice de boală în conformitate cu specificaţiile Organizaţiei Mondiale de Sănătate Animală (OIE);

– întărirea controalelor în punctele de trecere la frontieră în ceea ce priveşte transporturile  de rumegătoare din Bulgaria şi Turcia, având în vedere că ultimele animalele la care s-a confirmat boala nu prezentau semne clinice, confirmarea făcându-se în baza investigaţiilor de laborator.

De asemenea, specialiştii din cadrul Autorităţii de la nivel central s-au întâlnit cu cei din cadrul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală pentru a analiza situaţia epidemiologică din Bulgaria şi pentru a stabili măsurile adecvate pentru  supravegherea şi diagnosticarea acestei boli.În data de 21 august este convocată o instruire prin videoconferinţă cu reprezentanţii tuturor DSVSA judeţene pe acest subiect, urmând ca, în scurt timp să fie organizat un excerciţiu de simulare pentru pesta micilor rumegătoare.
Pe această cale, ANSVSA solicită operatorilor economici din România implicaţi în activitatea de comerţ cu rumegătoare să acorde maximă atenţie instrucţiunilor transmise de ANSVSA prin intermediul DSVSA judeţene, pentru a îşi proteja efectivele  de rumegătoare mici de această boală.Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA judeţene.

Detalii privind pesta micilor rumegătoare se pot regăsi accesând link:
http://www.ansvsa.ro/sanatate-bunastare-si-nutritie-animala/sanatatea-animalelor/boli-ovine/

Voleiul feminin gălăţean revine în prim plan. CSU Belor a reuşit promovarea în eşalonul de elită şi de data aceasta nu mai vrea să fie doar o prezenţă efemeră. Conducerea clubului a demarat o amplă campanie de transferări. Lotul pregătit de antrenoarea Ileana Berdilă a suferit modificări majore faţă de sezonul precedent. În primul rând, gălăţeanca Ana Maria Berdilă, o jucătoare foarte importantă în angrenajul echipei, cu mare experienţă, care sezonul trecut a fost împrumutată de la Ştiinţa Bacău, a decis să continue la CSU. În premieră, s-a apelat la serviciile a patru straniere: Edina Selimovic - Bosnia Herţegovina, 27 ani, 188 cm, 76 kg, care evoluează pe postul de centru, Emilija Popjordanovska - Macedonia, 25 ani, 161 cm, 56 kg, libero, Sydney Wilson Paige - SUA, 23 ani, 188 cm, centru, Elitsa Barakova Kostadinova - Bulgaria, 21 ani, 184 cm, 60 kg, centru, componentă a Naţionalei Under 20 a Bulgariei. Echipa gălăţeană a înregimentat-o şi pe Beatrice Ramona Postea, 25 ani, 179 cm, 60 kg, evoluează pe postul de coordonator şi în sezonul 2017-2018 a îmbrăcat tricoul lui Dinamo. La această oră din lot mai fac parte: Adriana Dudnic, Violeta Stan, Corina Vasilie, Ioana Ştefu. Reunirea  echipei este programată pentru 20 august. În perioada următoare, nu este exclus ca lotul să fie completat cu 1-2 jucătoare.

Scandalul a izbucnit imediat după începerea partidei Pescăruşul Sarichioi – Oţelul Galaţi, din turul II al Cupei României ce s-a desfăşurat miercuri, 15 august 2018. Firma care asigura paza la meci a folosit gaze iritante împotriva suporterilor gălăţeni care scandau împotriva partidului de guvernământ. Unul dintre suporteri a ajuns la spitalul din Tulcea, acuzând simptome de sufocare. Incidentul a fost aplanat de jandarmi. Clubul Oţelul a transmis, ieri, un comunicat oficial de susţinere faţă de suporterii echipei: "Clubul nostru îşi exprimă solidaritatea faţă de suporterii oţelari ce au efectuat deplasarea la meciul din Cupa României de pe terenul formaţiei Pescăruşul Sarichioi şi condamnă excesul de zel al firmei de pază ce ar fi trebuit să asigure securitatea acestei partide. Considerăm că fotbalul trebuie să reprezinte un spectacol atât pe teren, dar şi în tribună, însă fără să se depăşească limitele fair-play-ului, al respectului şi al civilizaţiei, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă privind modul în care agenţii firmei de pază au reacţionat asupra fanilor noştri, acţionând în mod abuziv cu spray-urile din dotare, doi dintre suporterii noştri necesitând îngrijiri medicale. Clubul nostru consideră că asemenea acţiuni nu sunt acceptabile, aceste decizii de a rezolva în mod disproporţionat o situaţie ce avut la bază un incident minor nu sunt justificate. Suntem alături de suporterii noştri care au demonstrat în atâtea rânduri că îşi susţin echipa în mod paşnic, civilizat şi necondiţionat. #ImpreunaPentruOtelul".

Complexul comercial Ţiglina 1 îşi va schimba faţa până în 2019, în prezent aflându-se într-o stare avansată de degradare. Proprietarul celei mai importante părţi din complex, SC Romarta SA, a decis să modernizeze și să extindă pe verticală actualul spaţiu pe care îl deţine, dezvoltând un nou centru comercial. În acest sens, SC Romarta SA, controlată de fondul de investiţii Broadhurst, A LANSAT O Selecţie de oferte pentru continuarea lucrărilor de construire pentru ”Centru Comercial Ţiglina, Galaţi, 2S+P+1E+1ETH. Vor fi executate lucrări de cconstrucţii, instalaţii, amenajări interioare şi exterioare. ”Investiţia vizează următoarele capitole de lucrări, conform proiect: structura de rezistenţă – nivelurile supraterane; compartimentare functională şi finisaje interioare; faţade şi amenajări exterioare; instalaţii interioare sanitare, instalaţii termice şi ventilaţii, instalaţii electrice curenţi tari şi curenţi slabi”, se arată în anunţul de selecţie a firmei ce va efectua lucrările de construcţie. Lucrările se propun a fi demarate în luna octombrie 2018 şi se doresc a fi finalizate până în decembrie 2019. Romarta SA a depus încă din luna martie a acestui an documentaţia privind obţinerea acordului de mediu pentru lucrările ce vor fi executate în Ţiglina 1.

Pompierii gălăţeni şi un echipaj al SAJ Galaţi au intervenit, joi seară (n.r. - 16 august 2018), pe lacul Popeşti de lângă Bălăbăneşti, unde un bărbat care se afla cel mai probabil la pescuit, a dispărut în apă. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 50 de ani din Bălăbăneşti, care a fost scos din apa lacului după circa trei ore de un echipaj al pompierilor din Tîrgu Bujor. ”Victima era decedată când a fost scoasă din apă, echipajul nostru constatând decesul“, a spus dr. Mihai Polinschi, SAJ Galaţi. Poliştii fac cercetări în acest caz, deşi este cel mai probabil vorba despre un accident.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala 2017 -2020, judeţul Galaţi are alocată suma de 674.295.200 lei pentru implementarea a 131 de proiecte. Pentru unul dintre aceste proiecte, Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare pe DJ 242B Târgu Bujor - Bereşti şi DJ 251 Tecuci – Matca. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea Citadina 98 S.A - Lemacons S.R.L - Tancrad S.R.L - SPC Elite Consulting S.R.L, cu o valoare de 39.649.759 de lei, cu TVA. Finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020. “Două dintre cele mai circulate drumuri judeţene au intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, în cadrul unui proiect de aproape 9 milioane de euro. Peste 22 de km de drum judeţean vor fi modernizaţi complet pe DJ 242B, între Târgu Bujor- Moscu - Băneasa - Bereşti, şi pe DJ 251, între Matca şi Tecuci. Cele două segmente de drum judeţean fac legătura cu alte două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere, DJ 242 Folteşti – Târgu Bujor – Vîrlezi şi DJ 251 Smârdan – Slobozia Conachi – Matca, pentru care avem deja semnate contracte de finanţare pe fonduri europene. În acest moment sunt în desfăşurare lucrări de asfaltare pe mai multe segmente de drum judeţean, în cadrul unui proiect finanţat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Cele două tronsoane de drum judeţean se află pe DJ 242B Târgu Bujor - Bereşti -19,9 km şi DJ 251 Tecuci-Matca - 2,2 km. Pe DJ 242B vor fi reabilitate şi patru poduri de lungimi diferite. Lucrările au termen de finalizare 30 decembrie 2019. 

UPDATE: Judecătoria Tîrgu Bujor a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru bărbatul care a accidentat, miercuri, 15 august 2018, cinci copii din satul Roşcani, judeţul Galaţi. UPDATE: Judecătoria Tîrgu Bujor a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru bărbatul care a accidentat, miercuri, 15 august 2018, cinci copii din satul Roşcani, judeţul Galaţi. Bărbatul este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. El fusese reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după ce s-a dovedit că avea o alcoolemie de 0,99 la mie în aerul expirat, iar în sânge i-a ieşit o concentraţie de 1,90 grame la mie.

..................................................................................

Un accident deosebit de grav a avut loc în localitatea Roşcani din judeţul Galaţi. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, în stare avansată de ebrietate, a intrat cu autoturismul într-un grup de 5 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. Incidentul s-a produs în timpul unei serbări populară. Ulterior s-a constatat că autovehiculul avea Inspecţia tehnică periodică (ITP) expirată din data de 4 august. Toţi cei cinci copii loviţi au fost transportaţi la spitalele Galaţi şi Tîrgu Bujor. Unul dintre copii, în vârstă de 11 ani, a fost transportat cu elicopterul Smurd şi se află în stare gravă la Spitalul de Copii Galaţi. La testarea cu etilotestul, şoferul avea o alcoolemie de 0.99 g/l alcool pur în aerul expirat şi a declarat că i s a blocat direcţia şi nu a putut evita grupul de copii.

Marți, 14 August 2018 15:23

Tecuci: Biciclist accidentat mortal

Scris de

Poliţia Municipiului Tecuci a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, la data de 14 august 2018, la ora 02.48, cu privire la faptul că, pe raza localităţii Ţigăneşti, comuna Munteni, a avut loc un accident rutier, victimă fiind un biciclist. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Postului de Poliţie Munteni şi cei ai Biroului Rutier Tecuci, care au constatat că un bărbat de 61 ani, din localitate, a condus autoturismul pe D.J. 240, surprinzând şi accidentând mortal un bărbat de 65 ani care circula cu bicicleta, în aceeaşi direcţie de mers. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au întocmit, în cauză, dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi, la data de 13 august 2018, la ora 13.26, cu privire la producerea unui accident rutier, în localitatea Independenţa. Din primele verificări efectuate de poliţiştii sosiţi la faţa locului a reieşit că, un bărbat de 31 ani, din comuna Matca, a condus autoturismul pe D.N. 25 şi, nepăstrând distanţa regulamentară faţă de autoturismul care îl preceda, a intrat în coliziune cu acesta, proiectându-l în maşina din faţa sa. În urma impactului a rezultat rănirea şoferului din cel de-al doilea autoturism, un bărbat de 39 ani, precum şi avarierea celor trei autovehicule. Conducătorii auto implicaţi în accident au fost conduşi la spital pentru recoltarea de mostre biologice şi stabilirea alcoolemiei, victima fiind internată pentru îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pagina 1 din 3714