"În regim de urgenţă, trebuie sa faceti ceva cu Secţia de Chirurgie Plastică din Galaţi, de la Spitalul Judeţean Galaţi! Am încredere în dvs. ca site şi ziar de ştiri că veţi urgenta procedura de inspecţie şi de rezolvare a situaţiei. Nu este posibil ca într-un oraş mare din ţara asta şi un spital clinic de urgenţă, aşa să arate o secţie!", ne-a scris Corina Catană în mesageria paginii de facebook a cotidianului nostru www.facebook.com/monitoruldegalati, adăugând o serie de fotografii (VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!).

Postarea trimisă de cititoarea cotidianului nostru a iscat multe discuţii pe reţelele de socializare, mulţi dintre cei care au văzut fotografiile fiind revoltaţi de imagini, însă o altă parte a celor care au comentat au ţinut să atragă atenţia că pe secţie sunt mulţi medici buni, iar alţii au susţinut că pozele nu reflectă realitatea din Spitalul Judeţean Galaţi, căci pe alte secţii totul este impecabil. Fiecare dintre cei care au scris au dreptate. Într-adevăr, în acest spital, lucrurile stau diferit de la o secţie la alta. Unele sunt modernizate şi dotate la cel mai înalt standard, altele sunt la un nivel mediu, iar altele nu au fost modernizate poate niciodată, aşa cum este secţia din fotografii.

Când va fi reabilitat tot Spitalul Judeţean Galaţi

Aşa cum cotidianul nostru a scris în repetate rânduri, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi beneficiază de proiecte de mare anvergură finanţate cu fonduri europene de peste 20 milioane de euro derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, în subordinea căruia se află spitalul. L-am întrebat pe preşedintele CJ, Costel Fotea, dacă investiţiile de milioane de euro nu se bat cap în cap cu situaţia din această secţie şi când îi va veni rândul şi acesteia să iasă din starea actuală.

"Într-adevăr sunt multe de făcut acolo. Acum derulăm nişte investiţii de anvergură, investiţii foarte mari. Unul dintre proiecte vizează consolidarea Spitalului Judeţean. Dacă nu facem consolidarea, degeaba mergem acum şi punem 10 metri de faianţă şi gresie ca peste câteva zile să o spargem din nou. Săptămâna viitoare ajungem cu consolidarea la etajul 1. Există proiectul de 7 milioane de euro pentru consolidare şi se lucrează intens. Apoi există şi proiectul pentru eficientizare energetică de 10 milioane de euro la care s-a finalizat licitaţia şi în toamnă dăm ordin de începere pentru a schimba toate lifturile, toată climatizarea şi în paralel o să venim cu un proiect care va însemna finisarea, adică tot ce înseamnă mobilier, paturi, mese scaune, acolo unde impune la băi: gresie, faianţă, covor de trafic intens şi multe, multe altele. Doar că acestea sunt lucrări şi invesiţii care durează în total cam trei ani de zile, sunt investiţii de peste 20 milioane de euro, care nu pot fi finalizate în câteva zile. Eu îi cred pe oameni că nu mai au răbdare şi sunt indignaţi, însă dacă nu se făcea consolidarea, peste câţiva ani de zile am fi regretat toţi", ne-a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea.

Furtuna cu ploaie torenţială şi vântul care au afectat judeţul Galaţi în această seară (n.r. - 25 iunie 2019) au făcut o victimă. Este vorba despre un cioban de 60 de ani care a fost găsit mort pe câmp în zona localităţii Ţigăneşti. ”Echipajul solicitat pentru acordarea primului ajutor a constatat însă doar decesul victimei. Bărbatul prezenta leziuni specifice loviturii de fulger”, a declarat dr. Mihai Polinschi, Serviviul de Ambulanţă Judeţean Galaţi. 

Şi la Schela au fost probleme. ”În localitatea Schela au fost afectate trei case unde a pătruns apa după ce au refulat canalizările interioare, dar inundate au fost şi două anexe gospodăreşti. S-a decis ruperea unui drum comunal pentru a se facilita scurgerea apei. Din cauza unui scurt circuit au fost afectaţi doi stâlpi de energie electrică, însă nu sunt abonaţi care să nu aibă curent electric”, a precizat lt.col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.Stâlpii au luat foc din cauza ploii torenţiale. Pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu câteva minute, o atenţionare nowcasting de tip COD PORTOCALIU, valabilă de la ora 17:10 până la ora 18:30, pentru judeţul Galaţi.

Potrivit ANM, în localităţile Târgu Bujor, Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Drăguşeni, Bereşti-Meria, Fundeni, Bereşti, Cavadineşti, Vârlezi, Vlădeşti, Băneasa, Bălăbăneşti, Suceveni, Jorăşti, Rădeşti, Oancea şi Movileni se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 km/h, vijelie, averse ce vor cumula 25-35 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină dimensiuni mici si medii.

O ambulanţă privată mică ce transporta o pacientă, cel mai probabil pentru dializă, a intrat in coliziune cu un troleibuz, pe strada Frunzei, la intersectia cu prelungirea Brăilei.

"Din primele date ale anchetei a reiesit că un şofer al unui troleibuz, un bărbat în vârstă de 40 de ani, care conducea dinspre strada Oltului către Inelul de Rocadă, a pătruns în intersecţie pe culoarea verde a semaforului. În acelaşi timp, un autoturism care venea pe strada Frunzei, dinspre strada Brăilei, condus de un bărbat de 47 de ani, a pătruns în intersecţie tot pe culoarea verde a semaforului şi a intrat în coliziune cu troleibuzul", a declarat cms. şef Gabriela Costin, al IPJ Galaţi.

În urma coliziunii a fost uşor rănită pacienta din ambulanţa privată, o femeie de 51 de ani. Şoferii nu consumaseră alcool. In acest caz s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa foto: Facebook - GDSG

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, marţi, 25 iunie 2019, că având în vedere gospodărirea defectuoasă a oraşului Galaţi, primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu a solicitat, şi i-a fost remisă, demisia directorului Societăţii Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean. Acesta urmează să fie eliberat din funcţie pe care o deţine, iar Consiliul de Administraţie al Societăţii Gospodărire Urbană va numi în cel mai scurt timp un director interimar pe o perioadă de 6 luni.

”Nu mi-am dorit să ajung în această situaţie limită, însă consider că la acest moment este cea mai bună decizie. Sunt de părere că performanţa se măsoară în fapte, iar acum faptele spun clar că societatea nu numai că nu performează, dar nici nu face faţă la nevoile oraşului. Dincolo de prietenie, pe care o respect, binele oraşului este mai presus de orice şi nu voi face compromisuri în acest sens niciodată, indiferent despre cine ar fi vorba. Doresc în echipă oameni asumaţi, managementul nu este pentru toată lumea”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că, miercuri, 26 iunie 2019, în intervalul orar 09.15 - 10.00, traficul rutier va fi închis în municipiul Galaţi, pe strada Domnească, pe tronsonul cuprins între strada Basarabiei şi strada Elena Doamnă, pentru buna desfăşurare a manifestărilor care se vor organiza cu ocazia Zilei Drapelului Naţional.

Potrivit Prefecturii Galaţi, miercuri, 26 iunie 2019, în Galaţi, au loc ceremonii prilejuite de cinstirea drapelului naţional, după următorul program:

CATEDRALA ARHIEPISCOPALĂ

09.00 - 09.30 - Slujba de sfinţire a Drapelului naţional

09.30 - 09.40 - Procesiunea Drapelului (traseul Catedrală - Grădina Publică)

PIAŢA TRICOLORULUI (Grădina Publică)

09.40 - 09.45 Primirea onorului

09.45 - 09.50 Evocarea însemnătăţii zilei şi a semnificaţiei culorilor Drapelului naţional

09.50 - 09.55 Aducerea şi legarea Drapelului la catarg

09.55 - 10.00 Binecuvântarea Drapelului; Cinstirea Drapelului de către oficialităţi

10.00 - 10.05 Înălţarea Drapelului pe catarg; Intonarea Imnului de Stat al României

10.05 - 10.15 Scurt concert susţinut de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”

10.15 - 10.20 Defilarea Gărzii de Onoare.

Bucurie, tristeţe, dar şi uşurare în faţa panourilor unde, marţi, 25 iunie 2019, s-au afişat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2019.

În judeţul Galaţi, patru elevi au reuşit să ia nota zece curat. Unii dintre ei nu s-au aşteptat să atingă această performanţă. "Nu mă aşteptam să iau 10 şi 10, nimeni nu cred că se aşteaptă la asta, e aproape imposibil, eu doream să iau medie de intrare. Aproape că am atins imposibilul pentru mine cu această notă. Mai greu mi s-a părut la română, chiar dacă s-a spus că la matematică a fost mai greu. Am făcut pregătire la ambele obiecte din vara clasei a VII-a. Ca şi pasiune, am una, scriu poveşti care au şi fost publicate", spunea Andreea Bichir, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA) Galaţi, una dintre elevele care au luat 10 curat la această sesiune a Evaluării Naţionale.

26Evaluare pagina

Fiecare elev de 10 a avut propria abordare a examenului capacităţii. "Subiectele mi s-au părut accesibile, eu nu am avut probleme în rezolvarea lor. Este un hop destul de mare în viaţa noastră, e foarte important şi consider că dacă am reuşit să trecem cu bine şi cu note mari, nu ne mai împiedică nimic, cel puţin peste patru ani când avem Bacalaureatul. Am făcut şi pregătire din primul semestru, iar din semestrul al doilea am lăsat-o mai moale şi cu ieşirile în oraş. Am avut însă timp liber în weekenduri", a spus Andrea Bianca Bălan, altă elevă, tot de la CNVA care a luat 10 la Evaluarea Naţională.

Nu doar la CNVA au ajuns note de 10 curat. "Rezultatele iniţiale ale examenului de Evaluare Naţională au fost afişate astăzi (n.r. - marţi, 25 iunie 2019) în toate centrele de examen. La nivelul judeţului Galaţi, înainte de contestaţii, procentul de promovare este de 80,36 %, cu 3,16 mai mic decât cel de anul trecut. Avem patru medii de zece, doi elevi de la Colegiul Naţional «Vasile Alecsandri» şi doi de la Şcoala Gimnazială «Dan Barbilian» şi 21 de note de 10 la proba de limba şi literatură română şi 81 de note de 10 la proba de matematică", a precizat Oana Enache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Acum, pentru elevi urmează mult aşteptata vacanţă, însă, cei care vor să conteste rezultatele actuale o pot face începând din această după-amiază, în intervalul orar 14.00 - 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 29 iunie 2019.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Poliţia Locală Galaţi a anunţat că, în perioada iunie 2018 - iunie 2019, peste 8.000 de apeluri telefonice au fost înregistrate la numărul scurt de telefon 955, număr pus la dispoziţia cetăţenilor, începând de anul trecut, pentru sesizări şi reclamaţii.

Conform unei statistici, cele mai multe sesizări, în jur de 2.500, au vizat aspecte legate de tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public şi provocarea de scandal. De asemenea, un număr important de apeluri telefonice, 1.200 la număr, au semnalat blocarea de garaje. Peste 1.000 de sesizări au mai vizat: construcţii fără autorizaţie (400), aspecte legate de curăţenia localităţii (400) şi probleme legate de activitatea de comerţ (200).

Cetăţenii pot accesa numărul scurt 0236/955 pentru a face sesizări şi reclamaţii legate de tulburarea ordinii şi liniştii publice, comerţ stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcţii, încălcări ale normelor privind protecţia mediului şi nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/staţionarea neregulamentară sau accesul interzis.

Postul de telefon funcţionează 24/24, iar la acest număr scurt răspund operatorii Dispeceratului Poliţiei Locale Galaţi.

Marți, 25 Iunie 2019 14:35

Trei sloturi populare inspirate din filme

Scris de

 Să combini două din cele mai populare modalități de petrecere a timpului liber s-a dovedit a fi un succes uriaș pentru dezvoltatorii de conținut video pentru cazino. Indiferent despre ce titlu este vorba, sloturile inspirate din blockbuster-uri de succes hollywoodiene precum Gladiator, Rocky, Jumanji, Man of Steel, Top Gun, Jurassic Park, King Kong, Planet of the Apes, Terminator, Game of Thrones și multe altele, au fost, sunt și, cel mai probabil, vor rămâne pentru mult timp de-acum încolo în topul preferințelor amatorilor de pacanele online. În cadrul acestui material vom puncta câteva detalii legate de 3 dintre cele mai populare titluri din categoria Movie-Themed Slots, jucate de milioane de jucători de-a lungul anilor, atât în varianta demo, cât și pe bani reali.

 Gladiator - lansat pe 15 iunie 2008 de compania Playtech, slotul Gladiator s-a bucurat pe piața jocurilor de noroc cam de același succes de care a avut parte și pelicula cu același nume, evident în lumea filmului. Nominalizat la nu mai puțin de 12 premii Oscar, filmul american Gladiatorul, în regia lui Ridley Scott, a fost realizat în anul 2.000, avându-i în rolurile principale pe Russel Crowe, Joaquin Phoenix, Richard Harris și Connie Nielsen. Până în prezent, acesta a generat încasări de 460.583.960 milioane de dolari.

 Planet of the Apes - printre cele mai bune sloturi realizate vreodată de cei de la NetEnt, Planet of the Apes se distinge de celelalte în primul rând prin faptul că este practic un ,,2 în 1’’, pe ecranul de joc rulând simultan două sloturi, fiecare cu câte 3 rânduri X 5 coloane, cu personaje simboluri diferite și, cel mai important, cu runde bonus diferite. Franciza Planet of Apes a debutat în 1968, a fost ,,uitată’’ între anii 1973 și 2001, pentru ca, după  anul 2010, să fie lansate 3 filme ce au prins foarte bine la public: Rise of the Planet of the Apes (2011), Dawn of the Planet of the Apes (2014) și War for the Planet of the Apes (2017).

 Jurassic Park - realizat de compania ,,pionier’’ în materie de gambling online Microgaming, în vara anului 2018, slotul Jurassic Park nu avea cum să fie decât un succes, dacă stăm să ne gândim câți fani au adunat filmele din franciza cu acest nume din 1993 încoace. Jocul beneficiază de un RTP chiar mai mare decât primele două, 96.67%, simbolurile sunt dispuse în modul clasic 3 linii X 5 coloane, plusează la capitolul linii de plată - 243, însă câștigul maxim este limitat la doar 95.000 de monede. Franciza Jurassic Park este formată din 5 filme: Jurassic Park (1993) - 402.45 milioane de dolari încasări, Lumea Pierdută: Jurassic Park (1997) - 229 milioane de dolari încasări, Jurassic Park 3 (2001) - 181.17 milioane de dolari încasări, Jurassic World (2015) - primul din serie in care rolul principal este jucat de unul din cei mai in vogă actori din noul val, Chris Pratt - 652 milioane de dolari încasări și Jurassic World: Un regat în ruină (2018) - 417 milioane de dolari încasări.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Florin Pucheanu, alături de arhitectul şef Dragoş Buhociu au anunţat, marţi, 25 iunie 2019, lansarea a două concursuri de idei şi soluţii urbanistice pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea Văii Ţiglinei şi a Falezei Dunării de la Galaţi. Provocarea este adresată tuturor arhitecţilor din Europa. Ei sunt invitaţi să vină la malul Dunării, pentru a se familiariza cu cele două zone care sunt propuse în concurs şi pentru a fructifica optim tradiţia locului cu ideile inovatoare în urbanism.

Ionuţ Pucheanu: Ne dorim să creăm ambientul cel mai potrivit oraşului de la Dunăre

"Ne dorim să fructificăm aceste suprafeţe de o importanţă majoră pentru comunitatea noastră şi să le punem în valoare. Ne dorim să amenajăm, în oraşul nostru, nu doar spaţii moderne, ci şi spaţii în care turiştii, dar şi cetăţenii, să poată să îşi petreacă timpul liber în ambientul cel mai potrivit oraşului de la Dunăre, atractiv atât pentru noi, cei care locuim aici, dar şi pentru cei care vin să ne viziteze", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Calendarul concursului

Concursul se va desfăşura pe parcursul a 14 săptămâni după cum urmează: săptămâna 01 - 07 iulie va fi lansat concursul de soluţii urbanistice/regulamentul de desfăşurare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP); săptămânile 08 - 21 iulie - constituirea juriului din reprezentanţi ai unor instituţii de prestigiu (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Ordinul Arhitecţilor din România, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Primăria municipiului Galaţi, etc.); săptămânile 15 - 28 iulie - va avea loc sesiunea de întrebări şi răspunsuri; săptămâna 22 - 28 iulie - se vor organiza vizite la cele două amplasamente; săptămânile 29 iulie - 01 septembrie - perioadă pentru predarea proiectelor; săptămâna 02 - 08 septembrie - jurizarea tehnică a proiectelor; săptămânile 09 - 22 septembrie - jurizarea pe fond; săptămânile 23 - 29 septembrie - se face anunţarea câştigătorilor; săptămâna 30 septembrie - 06 octombrie - organizarea unei expoziţii/vernisaj cu proiectele înscrise în concurs.

Premii totale în valoare de 20.000 de euro

Premiile pentru fiecare concurs în parte se vor acorda astfel: locul 1 - 6.000 de euro; locul 2 - 3.000 de euro; locul 3 - 1.000 de euro. După finalizarea concursului, proiectele câştigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone vizate.

Pagina 1 din 3976