Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 00:00

Itinerarii turistice: Muzee neobişnuite

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe timp de ploaie, o bună alternativă pentru petrecerea timpului liber sunt muzeele. De la clasicele pinacoteci până la cele mai originale muzee, turiştii se vor bucura de un spaţiu în care distracţia şi cultura îşi dau mâna. Platforma online Wimdu a ales cele mai neobişnuite muzee de vizitat din Croaţia, Olanda, Japonia, Spania, Italia şi Statele Unite, relatează cotidianul spaniol ABC.
Un instrument util pentru a găsi cele mai bune oferte de cazare din zonele de interes turistic este platforma hotelscan.com care te ajută să reduci riscul de a nu găsi cazare. Site-urile de booking dispun de un număr limitat de camere pentru fiecare hotel. Asta înseamnă că dacă alte persoane au rezervat deja toate camerele de pe acel site, nu îţi vei putea rezerva o cameră, chiar dacă aceasta este disponibilă pe alte site-uri. Cu Hotelscan eviţi această problema pentru că site-ul afişează camerele disponibile din toate agenţiile de voiaj şi, deci, toate camerele disponibile cu adevărat. Acest lucru este posibil datorită bazei de date care include 100 de website-uri de booking, începând cu cele mai cunoscute, precum Booking.com, Hotels.com, Expedia, Agoda, Skoosh şi multe altele. Pe platforma online Hotelscan găseşti toate resursele pentru a putea lua cea mai bună decizie în cunoştinţă de cauză.


Muzeul relaţiilor sfărâmate (Zagreb, Croaţia)

Acest muzeu este o adevărată consolare pentru persoanele cu inima zdrobită. Vizitându-l vor şti că nu sunt singure, că există un loc dedicat tuturor celor care au rupt o relaţie. Este atât de bine structurat încât în 2011 a câştigat Premiul Kenneth Hudson Museum pentru cel mai inovativ muzeu european. Cel mai original aspect al său este faptul că oricine poate oferi obiecte reprezentative ale unei relaţii trecute pentru a fi expuse împreună cu povestea lor.

Muzeul Pisicilor (De Kattenkabinet, Amsterdam, Olanda)

Amsterdam este un oraş fascinant. Pe lângă Muzeul Van Gogh, Cartierul Roşu şi coffee shops, "Veneţia Nordului" are un muzeu dedicat în întregime pisicilor. Fondat în 1990 de William Meijer în memoria pisicii sale Tom, muzeul deţine sculpturi şi picturi dedicate celor mai cunoscute feline din lume. În plus, are patru pisicuţe care pot fi mângâiate şi care, în funcţie de dispoziţie, încep să toarcă sau rămân indiferente la trecerea vizitatorilor.


Muzeul Momofuku Ando Instant Ramen (Osaka, Japonia)

Un muzeu întreg din Ţara Soarelui-Răsare are ca temă supa japoneză Ramen instant, care se prepară rapid cu apă fierbinte. Este versiunea orientală a ceea ce ar fi un muzeu al pizzei congelate din Italia. Momofuku Ando Instant Ramen Museum are o dimensiune şi o calitate arhitectonică de invidiat. Un aspect curios este faptul că fiecare vizitator îşi poate crea propria cutie de Ramen complet personalizată pentru a o lua acasă.


Muzeul Carelor Funebre (Museu de Carrosses Fúnebres, Barcelona, Spania)

Un muzeu al carelor funebre este probabil un obiectiv mai puţin atrăgător. Totuşi, cel din Barcelona îi surprinde pe vizitatori prin calitatea pieselor expuse. Sunt care mortuare din secolul al XVIII-lea care au condus pe ultimul drum persoane din înalta societate, lucrări unicat care merită a fi văzute măcar o dată la trecerea prin Catalonia.


Muzeul Îngheţatei (Gelato Museum, Bologna, Italia)

Muzeul Îngheţatei din Bologna este un paradis pentru iubitorii dulciurilor. Vizita în acest incredibil loc începe cu o incursiune în istoria îngheţatei, care îi poartă pe vizitatori până în vechiul Egipt şi Imperiul Roman. După aceea explică secretul preparării îngheţatei perfecte, iar în final se ajunge la cel mai plăcut moment: degustări de îngheţată. O minunată experienţă senzorială şi culinară.

Muzeul Artei Proaste (Museum of Bad Art, Somerville, SUA)

Boston este unul dintre cele mai frumoase oraşe din SUA şi, în plus, găzduieşte unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume, cu lucrări de Gauguin şi Van Gogh. Dacă se simt plictisiţi de impresionism, turiştii se pot deplasa la câţiva kilometri distanţă de oraş, la Somerville, unde se află Muzeul Artei Proaste (MOBA). Vor întâlni unele dintre cele mai oribile lucrări. De altfel, sloganul muzeului este "Artă prea proastă pentru a fi ignorată".

Lasă un comentariu