Sâmbătă, 30 Decembrie 2017 00:00

ITM Galaţi anunţă: A fost publicată Hotârârea de Guvern privind registrul general de evidenţă a salariaţilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi informează gălăţenii că a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1005, Hotărârea de Guvern nr. 905/14.12.2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, care stabileşte metodologia de înfiinţare a registrului general de evidenţă a salariaţilor şi de completare şi transmitere în registru a elementelor raportului de muncă de către următoarele categorii de angajatori:
a) persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au sau nu statutul de utilitate publică;
b) instituţii/autorităţi publice/alte entităţi juridice care angajează personal în baza unui contract individual de muncă.
"La art. 4 din actul normativ mai sus menţionat sunt stabilite termenele la care se transmit datele în registrului general de evidenţă a salariaţilor, cu precizarea că orice modificare a datelor privind salariul de bază lunar brut, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă care se produce de la data intrării în vigoare a prevederilor prezentei hotărâri şi până la data de 31 martie 2018 se transmite până la 31 martie 2018", potrivit ITM Galaţi.

Lasă un comentariu