Luni, 15 Noiembrie 2021 13:13

Japonia lansează o maşină zburătoare Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectele de maşini zburătoare s-au înmulţit în ultimii ani şi fiecare dintre producătorii implicaţi se luptă pentru a fi primul care îşi aduce pe piaţă un eVTOL, adică un vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală.
Compania japoneză SkyDrive ar putea foarte bine să câştige această cursă şi să fie prima care îşi pune maşina zburătoare în circulaţie. SkyDrive a obţinut primul un certificat de siguranţă pentru maşinile sale zburătoare eVTOL din Japonia, ceea ce îi va permite să le comercializeze începând cu 2025.
Certificatul a fost eliberat de Ministerul Terenului, Infrastructurii, Transporturilor şi Turismului (MLIT). Acesta demonstrează siguranţa vehiculului. Au fost aplicate teste riguroase pentru  puterea aeronavei şi capacităţile de zbor, în timp ce compania a trebuit să prezinte şi o cantitate mare de date şi planuri de producţie legate de concept.
Până în prezent, aceasta este prima dată când această aprobare a fost acordată unei maşini zburătoare în Japonia. Într-o declaraţie, compania a spus că certificatul garantează că „designul, structura, rezistenţa şi performanţa îndeplinesc cerinţele necesare de siguranţă şi mediu”.
Maşina zburătoare electrică eVTOL de la SkyDrive se numeşte „SD-03”. Ea a efectuat deja cu succes o demonstraţie de zbor cu pilot în august 2020.
SD-03 are un singur loc. Este propulsat de opt elice într-o formaţie de quadro-rotor, ceea ce îl face să arate ca o dronă mare cu echipaj. Deocamdată utonomia sa are doar aproximativ 10 minute de zbor iar viteza sa maximă este de 48 km/h.
Cu această certificare de siguranţă, SkyDrive speră acum să-şi ofere vehiculele ca serviciu de taxi zburător până în 2025, dar compania spune că treaba nu este finalizată. Maşina are nevoie de îmbunătăţiri suplimentare înainte de lansare: „Vom continua să lucrăm în parteneriat strâns cu guvernul şi MLIT pentru a finaliza dezvoltarea unei maşini zburătoare complet sigure şi fiabile. Scopul nostru este să dezvoltăm cel mai mic model de maşină zburătoare din lume, de aproximativ 2 metri înălţime, 4 metri lăţime şi 4 metri lungime”.
În cele din urmă, compania vrea să atingă o viteză de 64 km/h şi un timp de zbor de 30 de minute. De asemenea, îşi propune să implementeze un model de afaceri cu două locuri.

Lasă un comentariu