Marți, 09 Octombrie 2018 19:51

La Realitatea TV Galati – Brăila, emisiune – eveniment despre tratarea Hepatitei C!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Hepatita C, o boală foarte gravă, care nu dă semne, este acum vindecabilă. Testează-te!” este tema principală a campaniei “Moldova ştie de Hepatita C”, una de informare a populaţiei asupra cauzelor, efectelor şi tratării acestei afecţiuni care a făcut, până in prezent, mii de victime în România.
O nouă etapă a campaniei de informare a populaţiei are loc la Galaţi miercuri, 10 octombrie, ora 20.00, atunci când postul TV Realitatea Galaţi – Brăila va difuza emisiunea ”Galaţi ştie de Hepatita C”, pe segmentul orar al binecunoscutei “Deschide lumea”.
Invitaţii moderatorului Mihai Munteanu vor fi dr. Daniela Ungurianu, medic de familie, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Galaţi şi dr. Dan Botezatu, medic primar Şef Secţie Gastroenterologie la Spitalul Judeţean Galaţi, dar si gălăţeni obişnuiţi, intervievaţi pe stradă.
Emisiunea va încerca să explice paşii care trebuie parcurşi de către pacienţi pentru a fi trataţi de Hepatita C, de la testarea gratuită cu trimitere de la medicul de familie, până la investigaţii complexe si tratamentul propriu-zis. Acesta din urmă este unul revoluţionar, facil de administrat, cu un procent de succes de peste 99%.
Telespectatorii pot adresa invitaţilor din platou întrebări în direct, prin mesaje trimise paginii Facebook “Deschide lumea”, care va prelua integral emisiunea.
O dezbatere live cu aceeaşi temă va avea loc la data de 15 octombrie 2018, şi va fi difuzată de la ora 15.00 pe pagina oficială Facebook “Ştii de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitaţii, care vor fi, de asemenea, specialişti în domeniu din judeţul Galaţi, vor răspunde punctual, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori.
România detine primul loc în Europa în privinţa incidenţei de infectare cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel naţional, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenţei, 4,3 %.

Lasă un comentariu