Miercuri, 11 Mai 2016 00:00

Locuri în învăţământul postliceal pentru formarea maiştrilor militari

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Apărării Naţionale organizează concurs de admitere în anul 2016 la următoarele instituţii de învăţământ militar postliceal pentru formarea maiştrilor militari (durata studiilor 2 ani): Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, 232 de locuri, din care 13 pentru fete si 35 indiferent de gen; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc,  judeţul Buzău, 150 de locuri, din care 24 pentru fete; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, 60 de locuri, din care 4 pentru fete.
La instituţiile militare de învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari se pot înscrie băieţi şi fete.
Criterii generale (pentru candidat/ă): să deţină cetăţenia română şi domiciliul stabil în ţară; să aibă un comportament moral în societate;    să fie declarat/ă „apt/ă” la vizita medicală, care se efectuează gratuit la Spitalul Militar Galaţi; să  nu fi fost condamnat/ă penal şi să nu fie în curs de urmărire penală.
Criterii specifice (pentru candidat/ă): să fie înmatriculat/ă în ultimul an de liceu sau să fie absolvent/ă de învăţământ liceal, cu sau fara diplomă de bacalaureat, dar să facă dovada promovării acestui examen până la admitere; să aibă vârsta de maxim 28 de ani, împliniţi în anul 2016.
Selecţia se face prin susţinerea unor probe eliminatorii, respectiv probe psihologice, probe sportive şi interviul de evaluare finală. Admiterea constă într-o testare psihotehnică, test grilă eliminatoriu la limba engleză şi un test grilă la discipline studiate în liceu.
Se asigură gratuitate pe timpul studiilor (hrană, echipament, cazare, transport, asistenţă medicală) şi la finalizarea studiilor, prin contract, se asigură loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Relaţii suplimentare se primesc la sediul Biroului Informare-Recrutare Galaţi, str. Cerealelor nr. 2 şi la telefon 0236 497 031.

Lasă un comentariu