Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 00:00

Marea Britanie cere Uniunii Europene planuri de urgenţă din cauza crizei generate de Brexit Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a cerut Comisiei Europene să elaboreze planuri de urgenţă în sistemul financiar pentru eventualitatea lipsei unui acord privind relaţia cu Marea Britanie post-Brexit, afirmă surse europene citate de site-ul agenţiei Reuters. informează Mediafax.
Philip Hammond a cerut acest lucru la o reuniune desfăşurată recent, potrivit unui oficial european prezent la întrevedere.
Ministrul britanic de Finanţe a cerut Comisiei Europene un "angajament" în sensul elaborării de planuri pentru reducerea ori evitarea efectelor grave în sectorul financiar în eventualitatea unui aşa-numit "Brexit dur" - ieşirea Marii Britanii din UE fără un acord privind viitoarele relaţii bilaterale.
Phillip Hammond este preocupat că toate contractele financiare ar putea deveni nule prin ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Deşi a insistat că Guvernul de la Londra vrea să ajungă la un acord bilateral, Hammond a admis că există riscul de a nu se ajunge la un acord până în martie 2019.

Lasă un comentariu