Joi, 28 Ianuarie 2021 09:31

Marea Britanie le oferă stimulente financiare cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marea Britanie oferă stimulente financiare cetăţenilor Uniunii Europene pentru a părăsi Marea Britanie, cu doar câteva luni înainte de termenul limită până la care se poate cere obţinerea statutului de rezident (settled status), relatează The Guardian.
Potrivit informaţiilor publicaţiei citate, începând de la 1 ianuarie 2021, cetăţenii UE pot aplica la programul guvernului de întoarceri voluntare, prin care pot primi sprijin financiar ca încurajare pentru a se întoarce în ţările de origine. Aceştia pot primi bani pentru bilete de avion şi până la 2.000 de lire pentru relocare. Termenul limită până la care europenii care trăiesc în Regatul Unit pot aplica pentru un statut de rezident este 30 iunie 2021.
„Unele persoane pot alege să nu obţină statutul în baza EUSS (EU Settlement Scheme) şi ar putea să nu dorească să rămână în Marea Britanie după termenul limită. De aceea, am scris părţilor interesate pentru a le informa că cetăţenii SEE (Spaţiului Economic European) care doresc să părăsească Marea Britanie ar putea fi acum eligibili pentru sprijin pentru a-i ajuta să facă acest lucru în cadrul sistemului de întoarceri voluntare”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Marea Britanie.
De altfel, primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în ţară cu un zbor special. Astfel, 30 de foşti deţinuţi, majoritatea condamnaţi pentru furt sau tâlhării, unii eliberaţi de curând din închisoare, au fost aduşi sub escortă în ţara de origine, România.

Lasă un comentariu