Vineri, 08 Iulie 2022 16:57

Medici italieni, acuzaţi de omor din culpă după ce copilul unui cuplu de români s-a născut mort Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întârzierea unei operaţii de cezariană cu 15 minute a dus la decesul nou-născutului unui cuplu de români, concluzionează procurorii italieni din Santa Maria Capua Vetere, o comună din provincia Caserta, regiunea Campania, Italia, informează G4Media.ro.
De asemenea, medicii sunt acuzaţi că nu au luat în consideraţie şi nu s-au alertat în legătură cu tensiunea arterială a copilului care era anormală, precizează Caserta News.
Ginecologii Felice Foresta şi Rosa Di Meo şi obstetricianul Roberta Merola, de la Clinica Villa Fiorita din Capua, sunt acuzaţi de omor din culpă, relatează ziarul italian.
Potrivit reconstituirii făcute de procurori, medicii nu au efectuat în totalitate procedurile necesare pentru a aduce pe lume copilul şi nu au împiedicat moartea nou-născutului. Fapta s-a petrecut în 3 octombrie 2015 când un cuplu de naţionalitate română, dar cu domiciliul în Teano, a mers la Clinica Villa Fiorita pentru a da naştere primei lor fetiţe.
La ora 12.07, au apărut primele probleme. Au fost evidenţiate trei modificări ale ritmului cardiac al copilului nenăscut, care trebuiau considerate alerte. Nu a existat nicio intervenţie asupra mamei, astfel că la ora 15.10 aceasta a dat naştere fetiţei fără viaţă. Consultanţii examinaţi au confirmat dovezile procuraturii din San Marino.
Procesul va continua în prima jumătate a lunii septembrie pentru audierea martorilor apărării.

Lasă un comentariu