Luni, 18 Martie 2019 11:52

Ministrul britanic de Finanţe: Este "fizic imposibil" ca Marea Britanie să părăsească UE în data de 29 martie Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a declarat că este "fizic imposibil" ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană (UE) la termenul stabilit, 29 martie, deoarece nu mai este suficient timp pentru procedurile legislative, relatează BBC, citat de Mediafax. Chiar dacă parlamentarii vor aproba Acordul Brexit negociat de Theresa May în următoarele zile, va fi nevoie de o prelungire de scurtă durată, a declarat Hammond. De asemenea, ministrul britanic a transmis că sunt puţine şanse ca Acordul să fie aprobat când va fi prezentat pentru a treia oară în faţa Camerei Comunelor, deşi mai mulţi parlamentari au anunţat că îşi vor schimba votul negativ.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în faţa Camerei Comunelor, săptămâna aceasta. Camera Comunelor a aprobat săptămâna trecută planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puţin pe 30 iunie. Potrivit moţiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obţină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea aceasta. Dacă acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va încerca din nou să obţină amnânarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliţi de Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a avertizat că, în această situaţie, amânarea Brexit va fi mult mai îndelungată.

Lasă un comentariu