Joi, 12 Martie 2020 14:57

Modelul declaraţiei care trebuie completată la intrarea în România Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Română a dat publicităţii pe site-ul oficial al instituţiei modelul declaraţiei care trebuie completată la intrarea în România (vezi galeria de imagini ↓). Conform sursei citate, completarea acesteia cu date eronate intră sub incidenţa legii, conform articolelor 326 şi 352 din Codul Penal, astfel:

- Articolul 326 din Codul Penal - Falsul în declaraţii: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

- Articolul 352 din Codul Penal - Zădărnicirea combaterii bolilor: (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Lasă un comentariu