Duminică, 21 Iulie 2019 00:00

Moscova acuză NATO că duce o politică antirusească la presiunea SUA Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice participă la efectuarea unei politici agresive antiruseşti la presiunea Statelor Unite, care îşi urmăresc propriile obiective geopolitice, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează Agerpres.
O situaţie alarmantă s-a creat la ora actuală în jurul NATO, susţine Lavrov, insistând că ţările din Alianţă iau parte la promovarea unei politici agresive faţă de Rusia, pe fondul creşterii nejustificate, în opinia sa, a cheltuielilor militare, în timp ce blocul nord-atlantic îşi sporeşte prezenţa militară în apropiere de graniţele Federaţiei Ruse.
Potrivit ministrului rus de externe, dacă în 2018 numai Statele Unite au cheltuit în acest scop peste 700 de miliarde de dolari, NATO în ansamblul său - aproape un milion de miliarde (dolari), în timp ce Rusia - mai puţin de 50 de miliarde de dolari.
Şeful diplomaţiei ruse susţine că Alianţa Nord-Atlantică îşi creşte prezenţa militară în apropiere de graniţa Rusiei şi a aliatului său Belarus, ceea ce sporeşte riscul de incidente întâmplătoare şi duce la o escaladare a tensiunilor militaro-politice în regiune.
Referitor la relaţiile actuale dintre Rusia şi NATO, Serghei Lavrov a evocat că perioade de îngheţ au existat şi mai înainte, amintind în acest context episodul bombardării Serbiei de către Alianţa Nord-Atlantică (1999) şi conflictul din august 2008 dintre Rusia şi Georgia, descris de ministrul rus ca aventura militară a regimului preşedintelui Mihail Saakaşvili în Osetia de Sud.

Lasă un comentariu