Marți, 27 Octombrie 2015 00:00

Norvegia: Două oraşe ar putea distribui gratuit heroină

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două oraşe din Norvegia, cele mai mari din ţară, se gândesc să distribuie gratuit heroină celor mai dependenţi consumatori. Proiectul este iniţiat de Partidul Laburist, care a câştigat alegerile municipale din Oslo şi Bergen. Obiectivul noilor primari este scăderea mortalităţii ca urmare a unor supradoze, nivelul acestora fiind al doilea cel mai ridicat din Europa, după Estonia, scrie directmatin.fr.

Acţiunea nu va consta totuşi în distribuirea de heroină oricui, ci vizaţi sunt marii consumatori, care ar fi astfel mai bine supravegheaţi şi asistaţi, în vederea reducerii, cu timpul, a consumului. Spaţiile special amenajate în acest scop i-ar face pe toxicomani să utilizeze produsele cu riscuri mai mici.

Proiectul trebuie totuşi să primească avizul Parlamentului norvegian, care a respins în 2012 o moţiune vizând un tratament al dependenţei pe bază de heroină.

Norvegia caută soluţii de combatere a consumului de produse ilicite. Potrivit Raportului european asupra drogurilor 2014, publicat de Observatorul european pentru droguri şi toxicomanii, ţara nordică avea în 2012 o rată medie a mortalităţii ca urmare a supradozelor de 76 la un milion, a doilea loc în Europa, încheie directmatin.fr.

Lasă un comentariu