Duminică, 27 Septembrie 2020 00:00

Numai aproximativ 6% din populaţia britanică are anticorpi împotriva COVID-19 Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii ştiinţifici au transmis luna aceasta guvernului de la Londra că numai aproximativ 6% din populaţia britanică are anticorpi împotriva COVID-19, relevă stenograme ale unor discuţii din 3 septembrie publicate recent de Reuters.
''Datele studiilor serologice sugerează că numai un procent redus (circa 6%) din populaţia Regatului Unit are anticorpi COVID-19'', potrivit precizărilor Grupului de consiliere ştiinţifică pentru urgenţe (Scientific Advisory Group for Emergencies - SAGE).
Conform acestui grup, cercetările au mai evidenţiat că în cazul unei persoane infectate cu noul coronavirus ''nivelul de anticorpi scade în decurs de 2-3 luni'' şi ''persoanele cu anumite tipuri şi niveluri de anticorpi pot avea în continuare încărcătură virală şi ar fi posibil să transmită virusul''.
Prin urmare, SAGE avertizează că este puţin probabil ca nivelurile actuale de imunitate împotriva COVID-19 ale populaţiei britanice să atenueze impactul unei creşteri semnificative a infectărilor în această iarnă.
Regatul Unit, a cincea ţară cea mai îndoliată din lume de pandemie, înregistrează deja o creştere a numărului noilor cazuri de COVID-19, iar autorităţile sunt îngrijorate de accelerarea transmiterii virusului în toate categoriile de vârstă şi de creşterea numărului pacienţilor vârstnici spitalizaţi sau aflaţi la terapie intensivă.
Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat zilele trecute că numărul pacienţilor spitalizaţi se dublează la fiecare opt zile. Întrebat despre un eventual nou ''lockdown'' la nivel naţional, el a refuzat să dea un răspuns clar, menţionând doar că guvernul de la Londra va face tot posibilul pentru a combate epidemia. (Sursa Agerpres)

Lasă un comentariu