Marți, 07 Iunie 2016 00:00

O listă scurtă pentru cel mai tânăr primar al Galaţiului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mă adresez dumneavoastră, domnule primar ales, prin intermediul acestui editorial, pentru a vă spune şi eu ceea ce vă spune toată lumea: vă înhămaţi la o treabă grea. Municipiul Galaţi nu e un oraş uşor de condus, iar acest lucru îl veţi înţelege foarte curând. La fel de curând veţi înţelege, ca şi predecesorii dumneavoastră, că nu e musai să vă ghidaţi, în exercitarea acestui mandat de 4 ani, pe ducerea la îndeplinire a promisiunilor din campanie. Fiţi fără grijă... nu le-a băgat nimeni în seamă, nici pe ale dumneavoastră, nici pe ale contracandidaţilor. Doar că vor rămâne în istoria politicii locale, ca şi anecdote, gogoşile unora cum că se va da apă rece gratuit, se vor da despăgubiri pentru garajele demolate şi alte asemenea inepţii menite să prostească populaţia incultă şi credulă. Deci, cum spuneam, uitaţi de ceea ce scria în pliantele electorale, pe care le vor mai păstra, ca armă, doar câţiva cârcotaşi din presă şi din politică. Aţi ajuns primar şi acum nu mai contează ce doriţi dumneavoastră pentru Galaţi sau ce doresc ai dumneavoastră colegi de partid. Dacă vreţi să intraţi în istoria Galaţiului ca un adevărat cârmaci al urbei, trebuie să ştiţi că ceea ce contează e ceea ce vrea populaţia oraşului. Dacă nu sunteţi sigur ce vor gălăţenii, faceţi un referendum local. E simplu: întrebaţi-i pe cei ce alimentează bugetul pe care îl veţi gestiona ce anume trebuie făcut cu aceşti bani.
Desigur, câteva dintre problemele grele ale Galaţiului trebuie urgent rezolvate. Nici nu cred că ar trebui să le amintesc, dar mă gândesc eu că puţină bătătură pe creier nu strică. Deci: căldura în sistem centralizat, strângerea câinilor fără stăpân, refacerea trotuarelor, consolidarea falezei, dărâmarea garajelor, construirea de parcări şi parcuri în cartiere. Acestora li se vor adăuga, apoi, sper, multe obiective pe care le veţi realiza cu fonduri europene, guvernamentale sau de la investitori privaţi: o şosea de centură, un pod/tunel, refacerea arterelor oraşului... şi ce alte obiective consideraţi dumneavoastră că îi trebuie Galaţiului. Un sfat: mai luaţi şi câteva idei de la contracandidaţi (nu uitaţi că cei care i-au votat pe ei sunt mult mai mulţi decât cei care v-au ales primar!).
Nu uitaţi să treceţi pe lista dumneavoastră şi câteva obiective pentru care nu e nevoie de niciun leu: fiţi alături de gălăţeni, comunicaţi cu ei; daţi dovadă de transparenţă în cheltuirea banului public; eficientizaţi managementul societăţilor Consiliului Local (păstraţi ce e bun şi schimbaţi doar acolo unde este necesar, nu faceţi schimbări doar pentru a vă înscăuna protejaţii!); eficientizaţi munca funcţionarilor din Primărie (nu veţi putea scăpa de funcţionarii neproductivi, dar îi puteţi pune să muncească pentru urbe, nu pentru ei şi pentru cei care i-au ajutat să ajungă acolo).
Cum spuneam, faceţi toate astea şi încă ceva în plus şi veţi intra în istorie ca cel mai tânăr şi cel mai bun primar al Galaţiului.

Lasă un comentariu