Joi, 19 Aprilie 2018 00:00

O nouă modificare a Codului Rutier va intra în vigoare de luna viitoare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Intrarea în vigoare a noii prevederi din Codul Rutier privind sancţiunile acordate şoferilor care circulă fără ITP (inspecţia tehnica periodica) valabil va avea loc începând cu 20 mai 2018, informează e-juridic.manager.ro.

Dacă poliţiştii care opresc în trafic conducătorii auto vor remarca că aceştia nu au ITP-ul valabil pentru maşina pe care o conduc, atunci oamenii legii vor reţine talonul, plăcuţele de înmatriculare şi vor amendă şoferul.

Mesajul a fost publicat pe pagina de facebook a MAI, avertizându-i pe toţi şoferii să îşi verifice valabilitatea ITP-ului (inspecţia tehnica periodica), întrucât din 20 mai 2018 vor fi aplicate sancţiuni mult mai dure. "Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va dă amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie. Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platforma sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR... deci, mult mai complicat!", este mesajul transmis de către angajaţii din sistemul public de ordine publică.

Este important de menţionat că acelaşi lucru va fi valabil şi pentru o altă categorie. Dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare, atunci poliţiştii vor aplica noile modificări din Codul Rutier.

Începând cu 20 mai aceştia vor suspenda înmatricularea vehiculului, vă vor da o amendă şi vor reţine talonul plus plăcuţele de înmatriculare.

Încetarea acestor măsuri va avea loc atunci când maşina va obţine un nou ITP, respectiv când noul proprietar a trecut maşina pe numele său. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul maşinii se vor restitui proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Lasă un comentariu