Duminică, 14 Ianuarie 2018 00:00

Până când se pot depune cereri de plată pentru acordarea ajutorului de stat privind acciza la motorină utilizată

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cererile de plată pentru acordarea ajutorului pentru motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 se pot depune până la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă transmis.
Potrivit sursei citate, cererile se depun la Centrele Judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.
Toate cererile de plată trebuie însoţite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA.
Documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însuşite prin semnătură, şi vor purta sintagma "Conform cu originalul".
APIA a achitat, în decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizată în agricultură în T3 (perioada 1 iulie - 30 septembrie 2017).

Lasă un comentariu