Joi, 16 Noiembrie 2017 14:59

Panouri radiante – varietate, confort si economie pentru orice spatiu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bazate pe un principiu de functionare cat se poate de firesc si de natural, panourile radiante incep sa fie tot mai populare pentru efectele benefice asupra sanatatii si a mediului ambiant.

Usor si rapid de montat, ele se pot instala fara a fi nevoie sa obtinem avize sau aprobari speciale.

Pe langa faptul ca sunt cat se poate de sigure si nu prezinta riscuri de incendii sau sufocare, fiind totodata extrem de benefice pentru organism si pentru mediul unde sunt folosite, panourile radiante cu infrarosii se gasesc pe piata intr-o mare varietate de forme, culori si performante tehnice. In acest sens, vom trece in revista cateva tipuri de panouri radiante.

Panouri radiante personalizate

Tot mai multi clienti sunt interesati de posibilitatea de a beneficia de o sursa de caldura sigura, fiabila, benefica si care, totodata, sa se incadreze cat mai bine in designul camerei unde se face instalarea.

Panourile radiante personalizate, indelung testate pe piata vest-europeana si adaptate pentru toate gusturile, devin raspunsul si solutia ideala pentru toti cei care doresc sa obtina caldura, confort si eleganta pentru locuita lor.

Unii le considera adevarate tablouri calde pentru locuinta lor.

Vezi modele de panouri radiante cu infrarosu:Click aici

Panourile radiante Ecosum

Se stie ca eficienta radiatiei infrarosii este direct proportionala cu dimensiunile suprafetei radiante, de aceea specialistii au folosit o tehnologie speciala pentru panourile radiante Ecosun.

Astfel, in cazul acestora, datorita depunerilor de termocristale, suprafata granulata creste de pana la 2.5 ori suprafata de incalzire, sau suprafata activa, fiind cu mult mai eficiente decat panourile din sticla, sau cele cu suprafata neteda. Totul se datoreaza raportului radiatie – convectie mult mai bun.

Aceste panouri radiante, datorita faptului ca distribuie caldura si prin partile lateralare, au o raza de actiune de 180 grade. Mai mult, panourile radiante Ecosun sunt acoperite in interior cu thermoquartz, un material special care are proprietatea de a creste capacitatea de absortie a caldurii de la elementul incalzitor.

Totodata, exteriorul panourilor radiante este acoperit cu thermocristal, o substanta care, de asemenea, le creste eficienta!

Panouri radiante industriale

Folosirea panourilor radiante pentru incalzirea halelor si a spatiilor mari s-a dovedit o inovatie salutara, pentru ca a dus la reducerea costurilor de incalzire pentru acele spatii cu pana la 40%!

Aceste panouri radiante industriale sunt concepute special pentru a face fata spatiilor cu inaltimi mari. Tehnologia lor asigura si o functionare silentioasa si de lunga durata.

Usor de montat, ele nu rapesc din spatiul de la sol, asigurand totodata o incalzire rapida a halei.

Deloc de neglijat este faptul ca, odata instalate, ele nu necesita operatii de curatenie sau de intretinere.

Sunt perfecte pentru spatiile industriale de orice fel, pentru ca nu prezinta riscuri de incendii, emanatii de noxe si asigura o forma de incalzire ecologica, care se incadreaza in toate standardele posibile pe care le necesita un spatiu industrial.

Altfel spus, panourile radiante industriale, pe langa faptul ca asigura o incalzire rapida si reduc considerabil si costurile inregistrate in mod firesc cu incalzirea, sunt unanim acceptate si recomandate de specialisti pentru orice tip de spatiu industrial.

O solutie mai sigura pentru a incalzi un spatiu industrial si care sa nu necesite aprobari si studii suplimentare, nici nu exista!

Si daca te intrebi de unde ti-ai putea achizitiona panouri radiante industriale ( precum si alte tipuri de panouri radiante) sau unde ai putea vedea modele si obtine mai multe informatii, site-ul unei firme care face astfel de proiecte il gasesti aici: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/

La orice forma de panou radiant ne-am opri, ca il alegem pentru locuita sau pentru un spatiu mai mare de lucru, pentru un mediu casnic sau industrial, trebuie accentuat faptul ca panourile radiante cu infrarosu sunt in prezent singura varianta de incalzire pentru un perimetru restrans. Ca e vorba doar de o camera din locuinta noastra, sau doar de o zona de lucru dintr-o hala mai mare, ele se pot instala astfel incat sa ofere incalzirea locala, doar acolo unde este nevoie. Astfel, costurile cu incalzirea se reduc si mai mult!

Lasă un comentariu