Luni, 13 Iulie 2020 11:56

Parisul şi Londra vor să lupte împreună împotriva traficanţilor de migranţi Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O "celulă de informaţii franco-britanică" în lupta împotriva traficanţilor de migranţi a fost înfiinţată printr-o convenţie semnată duminică de miniştrii de interne francez Gerald Darmanin şi britanic Priti Patel la Calais, în nordul Franţei, relatează luni France Presse, citat de Agerpres.
"Pentru prima dată, şase poliţişti britanici şi şase poliţişti francezi la Coquelles vor putea lucra în amonte în lupta împotriva călăuzelor", a declarat Darmanin reporterilor în apropierea fostei aşa-numite "Jungle" din Calais. Coquelles, în apropiere de Calais, este situat la intrarea în tunelul sub Canalul Mânecii.
Această fază "prejudiciară" va fi implementată "imediat", a afirmat el. Traficanţii "sunt cei care profită de suferinţa umană a celor care doresc să traverseze Canalul Mânecii şi care (...) nu sunt încă pedepsiţi suficient".
Convenţia are ca scop "crearea unei celule de informaţii franco-britanice. Aceasta va permite serviciilor noastre respective să partajeze operaţional informaţiile pe care le deţin, în special asupra reţelelor de traficanţi", a precizat el pe Twitter.
Însoţit de ministrul pentru cetăţenie, Marlene Schiappa, Darmanin, pentru prima dată la Calais ca ministru de interne, s-a întâlnit cu Patel şi cu ministrul britanic adjunct pentru imigraţie, Chris Philip.
"Vom ajuta populaţia din Calais, întregul litoral şi forţele de poliţie să intre în legătură cu prietenii noştri britanici, într-o revenire la linişte", a declarat ministrul francez.
Duminică, 57 de migranţi ale căror ambarcaţiuni se aflau în dificultate au fost salvaţi în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă în Marea Britanie. Cu o zi înainte, alte 21 de persoane au fost salvate.
Este "important ca prietenii noştri britanici să-şi dea seama" că, dacă migranţii vin aici la Calais, este "pentru a traversa Canalul Mânecii", a subliniat Darmanin. El a explicat că i-a reamintit omologului său britanic că "este nevoie de resurse suplimentare".
Vineri, serviciile de stat şi poliţia au expulzat peste 500 de migranţi dintr-o zonă industrială din Calais şi i-au dus în centre de primire sau de reţinere administrativă.

Lasă un comentariu