Marți, 16 Iunie 2015 00:00

Pe vremuri toride

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moţiunea de cenzură a opoziţiei partidului de guvernare a picat, aşa cum era şi de aşteptat, coaliţia pesediştilor fiind mult prea tare pentru dinţii peneliştilor şi a lui Klaus Iohannis, care pare a fi tot mai deranjat că Victor Ponta rămâne mai departe în fruntea guvernului. De ce or mai încercat să treacă moţiunea asta, tot n-am înţeles, oare nu mai au răbdare până la viitoarele alegeri, oare nu era mai bine să înceapă de pe acum să-şi facă curăţenie în propria curte şi să se gândească mai mult cum să câştige încrederea românilor? Chestia asta cu moţiunea dovedeşte clar ce strategi au cei din opoziţie. 

Până una-alta, Ponta stă de vorbă cu ruşii pe la Baku şi Iohannis se plimbă prin Croaţia, aşa că, deocamdată, apele par a se fi liniştit, chiar dacă Băsescu, din umbra lui, spune că din omul politic Victor Ponta nu a mai rămas decât o gămălie. Aşa că nici noi nu mai avem cine ştie ce de spus despre guvernanţii noştri care cred că se gândesc deja mai mult la locurile pe unde îşi vor petrece vacanţele, pentru a mai uita şi ei săracii de munca fără rost din prima jumătate a anului. 

Deocamdată şi noi ne chinuim cu canicula, mai ales că în afară de Grădina Publică şi Parcul Rizer mai găseşti umbră doar printre blocurile mai vechi, unde copacii bătrâni de zeci de ani, dacă n-au fost încă dărâmaţi de furtuni, mai asigură ceva răcoare. Chiar mă uitam la locurile de joacă pentru copii dintre blocuri, mai toate sunt lipsite de umbră şi cele mai multe nu au nici măcar o sursă de apă, aşa că însoţitorii copiilor, fie ei părinţi sau bunici, trebuie să vină de acasă cu bidonul de doi litri cu apă, dacă nu pentru a bea cei mici, măcar pentru a uda pietrişul din groapa cu nisip. Pentru că de cele mai multe ori, nisipul ăsta este plin cu pietre mai mici sau mai mari, ca să nu mai vorbim de ce mai ascund pe acolo câinii maidanezi, pisicile sau şobolanii. Ce or fi găsit oare de mâncare şobolanii prin parcul de pe strada Cloşca habar n-am, cert este că am văzut pe lângă parc unul mort. Acum, dacă primăria a anunţat că s-a făcut deratizarea şi a avertizat părinţii să aibă grijă de copii să nu se otrăvească, treaba e în regulă, mai rămâne de rezolvat problema cu câinii, mai ales că multe din locurile astea de joacă pentru copii nu mai au de la o vreme încoace nici măcar gardieni aşa cum sunt prin Grădina Publică sau prin parcul de la Viva. 

Şi, apropo de copii, uite că mai avem şi motive să ne mândrim cu copiii gălăţeni. Duminică spre luni au revenit acasă juniorii noştri la handbal. Fetele de la United au adus la Galaţi medaliile de argint, iar băieţii de la CSS pe cele de bronz. Talent există, mai rămâne să fie cultivat, toţi copiii aceştia să fie sprijiniţi material, pentru a putea obţine performanţe cât mai mari.

Lasă un comentariu