Marți, 28 Iunie 2022 20:48

Pensule machiaj: cum să alegi pensula perfectă pentru aplicarea de fond de ten Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru a obține o bază perfectă pentru machiajul tău, nu este suficient doar să folosești produse de calitate. Pensulele de fond de ten joacă, de asemenea, un rol important. Îți explicăm aici cum să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine.

Vrei să te machiezi ca un adevărat profesionist? Nu este suficient să alegi un fond de ten perfect pentru tine. Utilizarea setului potrivit de pensule machiaj este, de asemenea, importantă. Formele și materialele pot fi diferite, dar vei putea găsi produsul potrivit pentru tine și vei putea descoperi diferența dintre o perie kabuki și o pensulă de tip limbă de pisică citind acest ghid foarte simplu de alegere a unei pensule machiaj pentru fond de ten!

Pensule machiaj de fond de ten: cum să le alegi

Nu contează dacă ești începătoare sau make-up artist profesionist: nu subestima niciodată importanța unei pensule machiaj pentru fond de ten. Deși, uneori, soluția poate fi pur și simplu folosirea vârfurilor degetelor pentru a aplica fondul de ten și corectorul, folosirea pensulelor de machiaj este adesea cea mai bună tehnică pentru a asigura un rezultat uniform pe pielea feței. Dar cum să le folosim? Pe care să le alegem? În paragrafele următoare îți vom clarifica toate îndoielile!

Pensule machiaj versus burete

Buretele este foarte popular printre artiștii de make-up și dependenții de produse de machiaj deopotrivă. Motivul? Acesta garantează o aplicare rapidă și fără cusur. Pe scurt, este foarte practic de utilizat. Însă, față de o pensulă de machiaj, un burete absoarbe foarte mult produs, așa că riști să pierzi o cantitate deloc neglijabilă de fond de ten la fiecare utilizare. În plus, pensula pentru fond de ten durează mult mai mult decât un burete și este, de asemenea, multifuncțională. Poate fi folosită cu diferite formule și texturi și, în cazul în care nu ai alte pensule în trusa de frumusețe, o poți alege și pentru a aplica corector, pudră și bronzer. Ușor, nu-i așa?

Pensulă de tip limbă de pisică

Aceasta este probabil cea mai clasică și este cea folosită și astăzi de mulți make-up artiști. Avantajul acestei pensule pentru fond de ten, ideală pentru formulele lichide sau cremă, stick sau compacte, este precizia aplicării, chiar dacă uneori se pot crea linii pe piele datorită firelor plate. Acest defect al pensulei de tip limbă de pisică face necesară utilizarea unui al doilea produs (sau, de exemplu, un burete). Sfatul este să o ai oricum în trusa de machiaj, deoarece poate fi foarte utilă pentru aplicarea corectorului.

Pensulă de punctat

Numele său provine de la cuvântul englezesc „stipple”, care înseamnă „a pune puncte”. Nu este o coincidență: acest tip de pensulă pentru fond de ten este folosit tocmai pentru a întinde produsul prin „bătături” pe piele cu ajutorul perilor și apoi, prin mișcări circulare, se lucrează produsul pentru a-l uniformiza pe piele. Îl recomandăm pentru fondurile de ten cu formule lichide sau foarte cremoase, dar nu și pentru cele dense, deoarece ar putea fi dificil să se asigure o aplicare perfectă.

Pensula de lustruit

Părul acestei pensule este foarte dens și poate asigura o aplicare uniformă, cu condiția să fie aplicat rapid și cu mișcări circulare. Îți recomandăm să încerci această pensulă cu fonduri de ten cremoase opace.

Pensulă pentru pudră

Pensula folosită de obicei pentru pudră poate fi un bun aliat și pentru aplicarea fondului de ten, atunci când este vorba de formule mousse sau lichide. Atenție, însă: este recomandată doar celor care își doresc o acoperire medie-ușoară și un efect natural. Nimic nu îți interzice să folosești o pensulă de tip limbă de pisică pentru a lucra la detalii.

Pensulă ovală

Are o formă ovală care amintește de perii de păr de epocă (sau de o periuță de dinți!). Perii sunt scurți, denși și sintetici și pensula este foarte ușor de utilizat datorită mânerului său ergonomic. La fel ca în cazul multor pensule recomandate, fondul de ten trebuie aplicat printr-o mișcare circulară, masând pielea cu ajutorul perilor, care sunt foarte moi. Recomandăm această pensulă pentru produsele lichide și pentru cei cărora le place un efect impecabil.

Pensulă Kabuki pentru fond de ten

Foarte populară în Japonia (de unde îi vine și numele), are părul dens și scurt și, dintre toate, este pensula care poate garanta cel mai bun rezultat, mai ales în ceea ce privește uniformitatea aplicării. Poate fi folosită cu formule mai dense, dar și cu fonduri de ten compacte.

Pensule: formă și material

O altă modalitate de a distinge pensulele bune de cele slabe este de a le studia perii. Nu numai forma lor (plat, rotunjit, conic, dreptunghiular), ci și materialul. De fapt, pensulele pot fi naturale sau sintetice, adică realizate din materiale precum nailon, de exemplu. În ultima vreme, din motive etice, alegerea celor mai multe pasionate de machiaj se îndreaptă către peri sintetici, care pot garanta același rezultat final în machiaj.

Lasă un comentariu