Marți, 24 Iulie 2018 00:00

Peste 10 persoane au murit în Japonia din cauza unui val de caniculă Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile nipone au emis duminică, 22 iulie 2018, o avertizare de temperaturi ridicate pentru cea mai mare parte a ţării, după ce cel puţin 11 persoane au murit în urmă cu o zi din cauza insolaţiei, astfel că bilanţul valului de caniculă ce afectează Japonia de peste o săptămână a ajuns la peste 30 de morţi, informează Mediafax.
Cotidianul Japan Times relatează că peste 10.000 de persoane au fost spitalizate din cauza insolaţiei şi a altor probleme de sănătate cauzate de valul de căldură care afectează Japonia după ce în urmă cu două săptămâni în vestul ţării s-au înregistrat inundaţii devastatoare soldate cu decesul a peste 200 de oameni.
Meteorologii avertizează că valul de caniculă va continua să afecteze Japonia cel puţin până joi, multe oraşe înregistrând temperaturi record, în unele zone temperatura depăşind 40 de grade Celsius.
Autorităţile au anunţat că 11 oameni au decedat sâmbătă din cauza căldurii, cei mai mulţi vârstnici, iar alte mii de persoane, inclusiv tineri, au necesitat îngrijiri medicale.
Temperaturi ridicate s-au înregistrat şi în zonele afectate anterior de inundaţii, generând condiţii periculoase de muncă pentru militarii şi voluntarii care curăţă zona.

Lasă un comentariu