Imprimă această pagină
Luni, 09 Septembrie 2019 13:15

Premierul Greciei anunţă reforme pentru a atrage investiţiile Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul premier grec, Kyriakos Mitsotakis (foto), a anunţat sâmbătă, 07 septembrie 2019, reforme îndrăzneţe şi reduceri la impozite pentru a atrage investiţiile, cu prilejul unui discurs rostit la Târgul Internaţional de la Salonic, relatează AFP, citat de Agerpres.
''Datorită unui val de reforme îndrăzneţe, vom dobândi o credibilitate puternică, ceea ce va favoriza investiţiile, va genera noi venituri şi va stimula ocuparea forţei de muncă'', a declarat Kyriakos Mitsotakis, la cea de 84-a ediţie a acestui Târg Internaţional.
Printre aceste reforme se află reducerea impozitului pe venit de la 28% la 24% şi pe dividende de la 10% la 5%. El a promis, de asemenea, impozite mai mici pentru venituri scăzute şi măsuri pentru stimularea industriei construcţiilor, un sector important al ţării.
Ales la începutul lunii iulie după guvernul de stânga al lui Alexis Tsipras, premierul conservator a definit ca priorităţi ale guvernării sale consolidarea creşterii economice şi investiţiile.
În august, Kyriakos Mitsotakis a efectuat un turneu european în Franţa, Germania şi Olanda pentru a-i invita pe investitori să profite de oportunităţile pe care Grecia le oferă cu noul său guvern.
În pofida redresării din ultimii ani după o recesiune fără precedent, economia Greciei rămâne fragilă. Marea datorie publică şi impozitarea crescută a întreprinderilor şi persoanelor fizice, introduse încă de la criza din 2010, împiedică totuşi o creştere economică.
Aproximativ 8.000 de persoane au demonstrat sâmbătă seara la Salonic la apelul sindicatelor pentru a cere mai multe locuri de muncă şi reduceri la impozite.

Cătălin Mihai MOGA

Articole recente - Cătălin Mihai MOGA