Miercuri, 19 Iunie 2019 12:34

Prima slujbă susţinută la Notre-Dame de Paris după incendiul devastator de acum două luni Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Arhiepiscopul de Paris, monseniorul Michel Aupetit, a celebrat sâmbătă după-amiaza prima slujbă după puternicul incendiu care a distrus parţial catedrala în urmă cu două luni, informează AFP, potrivit Agepres.
"Din motive evidente de securitate", precizează dioceza din Paris, slujba s-a desfăşurat cu asistenţă redusă, însă a fost transmisă în direct de canalul de televiziune catolic KTO.
Doar aproximativ 30 de persoane, dintre care jumătate preoţi, au participat la slujba care a început la ora locală 18:00 (16:00 GMT).
Incendiul care a cuprins catedrala la 15 aprilie a provocat o vie emoţie în întreaga lume şi a declanşat un elan de solidaritate pentru salvarea şi restaurarea acestui monument istoric emblematic atât pentru Franţa şi Paris cât şi pentru creştinism. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a luat angajamentul că monumentul va fi complet restaurat în cel mult 5 ani.
În prezent, doar aproximativ 9% din cei 850 de milioane de euro promişi în acţiunile de strângere de fonduri de după incendiu au fost alocaţi efectiv pentru demararea lucrărilor.

Lasă un comentariu