×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296
Vineri, 15 Noiembrie 2013 02:00

Primul pas pentru a trăi mai bine, cel mai dificil

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Că omul este sortit să trăiască într-o continuă incertitudine pentru că nu are aptitudinile de a-şi cunoaşte viitorul, asta e cunoscută de toţi. Nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine - dacă vom mai avea loc de muncă, dacă o ţeavă din apartament se va sparge, dacă un şofer incompetent nu ne va lovi, dacă vom contracta, cumva, o bacterie din autobuz sau mai ştiu eu ce alte întâmplări nefericite. Nu ştim nimic din ceea ce ni se va întâmpla în viitor, dar măcar putem şti ce anume punem pe masă. În această privinţă avem liberul arbitru şi nu avem nicio scuză că avem în frigider doar prostii.
Trăim vremuri în care mâncarea din vitrine nu mai e sigură şi noi trebuie să fim cu mare băgare de seamă. Acest lucru ne face să suflăm şi în iaurt, deoarece nimic nu mai e sănătos şi integritatea noastră corporală nu mai e respectată de către producător sau chiar vânzător, care depozitează alimentele doar el ştie în ce condiţii. Astfel, dacă tot nu avem siguranţa integrităţii alimentelor, noi măcar putem să le alegem pe cele care ne dăunează mai puţin, sau chiar deloc organismului. Aici putem interveni.
Cu toţii ştim că au fost organizate foarte multe activităţi şi informări cu privire la grija la alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru a fi sănătoşi. Cu toate acestea, numărul persoanelor obeze creşte exponenţial şi al celor care suferă de diferite boli cauzate de o alimentaţie greşită. În contextul prezentat, mă gândesc că toţi ştiu că sucurile acidulate, cafeaua, ţigările, alcoolul, şi celelalte alimente nesănătoase, foarte sărate sau condimentate ne otrăvesc organismul. Dar ştim foarte bine că e cale lungă de la a zice până la a face şi alegem să rămânem în zona noastră de confort, alegând din vitrine ambalaje colorate cu alimente gustoase, dulci, sărate care să ne facă seara mai plăcută atunci când stăm în faţa televizorului.
Ceea ce vreau să subliniez prin rândurile de mai sus este faptul că nu ştim ce ne aşteaptă mâine, dar hrana are un rol important în viaţa noastră pentru că e vitală şi în această privinţă putem interveni. Nici nu ştim cât de bine ne va fi şi ce viaţă frumoasă vom avea dacă ieşim din zona de confort şi tratăm cu seriozitate orice problemă. Doar primul pas e mai greu de făcut.

Lasă un comentariu