×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296
Vineri, 12 Octombrie 2012 03:00

Proiectul de lege care dă câinii şi pisicile afară din case

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
A fost iniţiat, de către deputatul Andrei Sava, un proiect de lege care interzice iubitorilor de animale să aibă în grijă mai mult de două, trei, patru sau cinci suflete. Acesta urmează a fi dezbătut şi este valabil atât pentru cei care locuiesc la apartament, cât şi pentru cei care au curţi. Totul depinde de vecinii care îşi dau sau nu acordul de a avea mai multe animale domestice, câini sau pisici. De alte lighioane nu a menţionat, deci putem spune că sunt permise. Astfel, dacă le dai vecinilor din bloc „bună ziua” destul de des, ei te simpatizează şi o să fie de acord să ai doi câini şi două pisici. Dacă nu, te limitezi la „două capete”. Ce-i drept, ar trebui evitată situaţia în care, într-un apartament, o doamnă singură şi tristă creşte 15 pisici, iar mirosul usucă florile, însă nu toţi iubitorii de animale procedează aşa. Din contră, îngrijindu-le şi curăţând în urma lor arăţi că le iubeşti cu adevărat.
Eu locuiesc la apartament şi am o pisică pe care am sterilizat-o, dar ce făceam dacă mă pricopseam cu puii ei şi nu reuşeam să îi împart în timp util? Inima nu mă lăsa să îi arunc afară pentru că scenariul pe care mi-l imaginez arată că sigur ar muri de foame, de frig, călcaţi de o maşină sau jumuliţi de vreun câine. În aceste condiţii, dacă ţineam aceste pisici, aş fi fost amendată? Ar veni vreun organ competent să bage puii de pisică într-un sac şi să îi ducă... unde? Momentan, deputatul nu s-a gândit şi la o pedeapsă. Acesta susţine că puii născuţi în captivitate (adică la noi acasă) pot fi ţinuţi doar cât timp sunt mici. Mai departe, ne priveşte.
De asemenea, sunt curioasă cum va decurge modul de monitorizare a animalelor de companie: se va face un recensământ special sau fac vecinii sesizările?
Ceea ce mă deranjează este şi faptul că vecinii pot decide ce şi câte animale poţi avea în propria casă, mai ales dacă nu sunt deranjaţi cu nimic de acest aspect. Nu mai avem libertatea de a decide ce găzduim sub propriul acoperiş?
Dacă acest proiect va fi aprobat de Senat, atunci cei care au mai multe necuvântătoare în apartamente sau în curţi trebuie să fie atenţi şi să scape de ei imediat după publicarea deciziei. În acel moment, problema câinilor vagabonzi va fi şi mai mare decât cea de până acum şi se va acutiza şi cea a pisicilor.
În ritmul acesta, fără îndoială că, în câţiva ani ni se va impune şi numărul de persoane care locuiesc într-o casă sau într-un apartament, probabil din aceleaşi motive: sunt gălăgioase, fac mizerie şi mirosul deranjează.

Lasă un comentariu