Vineri, 02 Septembrie 2016 00:00

PSD - Apă Caldă = "Love forever" Marius Stan

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nimic nu e ce pare a fi în oraşul nostru la nivel de administraţie locală, dar şi orice alt domeniu dominat de politic. Aparent, la ultima şedinţă de consiliu local (cea în care ar fi trebuit să se rezolve problema apei calde, dar pe a cărei ordine de zi nu era prevăzut nimic pe tema asta), vinovaţii zăpăcelii din şedinţă par a fi consilierii locali ai PNL şi PMP, care au părăsit şedinţa invocând motive de nelegalitate. Dar aşa cum spuneam la început, treaba ar sta aşa dacă n-ar fi altfel. În fapt, consilierii din opoziţie invocă faptul că magistraţii Tribunalului Galaţi au decis că hotărârea de constituire a consiliului local trebuie desfiinţată ca urmare a invalidării mandatului de consilier local al lui Marius Stan. Hotărâre atacabilă cu recurs. Până când nu se judecă recursul, legalitatea constituirii consiliului este incertă. Motiv întemeiat pentru opoziţie să se teamă că dacă îşi pun votul pe nişte hotărâri în acest timp, riscă să-i mănânce mama lu' proces penal. Puterea, în speţă consilierii PSD, ALDE şi UNPR-ştii renegaţi, în frunte cu onor primarul şi viceprimarii, s-au dat de ceasul morţii în şedinţa de miercuri în încercarea de a-i convinge pe cei care se dădeau plecaţi că motivele invocate de ei sunt puerile şi că, părăsind sala, consilierii opoziţiei nu fac decât să stea în calea apei calde pentru gălăţeni (deşi, repet, nu figura pe ordinea de zi).
Păi, măi dragilor, dar cum s-a ajuns la asta? Nu cumva prin invalidarea mandatului lui Stan? Şi de ce a fost invalidat mandatul lui Stan de către consilierii puterii? Hai să scriem negru pe alb ceea ce se ştie în anumite medii politice, dar şi în presă, însă nimeni nu o spune cu subiect şi predicat. Am să o spun eu şi voi vedea mai apoi - împreună cu voi - dacă se lasă Jihadul pe capul meu sau nu.
Totul a pornit când, în primă fază, Florin Popa, fost viceprimar PSD, a tot avut ciocniri politice şi nu numai cu primarul de atunci, Marius Stan. Totul a culminat când Marius Stan i-a luat lui Popa toate atribuţiile de a rămas ditamai viceprimarul, în prag de alegeri, fără obiectul muncii. A suduit Popa şi s-a jurat că "De mă voi scula, pre mulţi voi răspopi!". În faza a doua, Marius Stan, cu vreo două luni înainte de alegeri, s-a întâlnit cu şeful suprem al PSD Galaţi, Dan Nica. Motivul întâlnirii ar fi fost, bineînţeles, legat de candidaturile/a la alegerile locale. Întâlnirea s-a terminat cu tunete şi fulgere. Aşadar, Popa şi Nica, răniţi adânc în amorul propriu de Stan, nu s-au lăsat până nu l-au ars. Şi l-au învăţat minte invalidându-i mandatul de consilier, atât judeţean, cât şi local. Ca să-i bage minţile în capul lui de fotbalist arogant care se pune cu dinozaurii...
Acum să derulăm: apă caldă - NU, din cauza consilierilor din opoziţie care nu vor să rămână în şedinţe ale consiliilor declarate - până la proba contrarie - nelegal constituite. Instanţa a dat hotărârea ca urmare a invalidării mandatului de cătreee... putere (PSD & sateliţii ALDE şi vreo câţiva UNPR-işti). Reducând ecuaţia: apă caldă - NU, din cauză de ambiţii PSD. Iar dacă demonstraţia de forţa a pesedeilor nu prea i-a luat caii de la căruţă lui Marius Stan, a cam lăsat gălăţenii fără apă caldă fix în pragul începerii şcolii. Dar aşa ne trebuie! Gălăţenii au politicienii pe care-i merită. Oare câţi gălăţeni au avut curiozitatea de a urmări şedinţele consiliilor judeţean şi local înainte de a pune ştampila pe buletinul de vot? E drept şi că aceste şedinţe nu se difuzează nici pe facebook şi nici la colţul blocului. Soartă vitregă avurăm şi de această dată. Chiar dacă speranţa moare ultimă, la parlamentarele din toamnă - sunt convinsă - nimic nu se va schimba în privinţa asta!

Lasă un comentariu