Ioana MANEA

Ioana MANEA

Senatorul Nicolae Marin face apel către parlamentari ca în această perioadă să se focuseze strict pe preocupările românilor. „Este timpul sa lăsam politica in spate și sa vorbim exclusiv de preocupările romanilor din aceasta perioada! Am fost prezent astazi in Parlament pentru a vota, intelegand pe deplin responsabilitatea pe care o am ca senator, ales de galateni. Totodata vreau sa fac un apel catre toti parlamentarii de a lasa deoparte demersurile politicianiste si de a se alinia unui curs firesc al lucrurilor si sa inceteze sa-si doreasca atragerea de capital electoral intr-o situatie critica asa cum este cea in care se afla Romania acum. Noi, parlamentarii, am fost alesi sa-i reprezentam pe cetateni si aceasta este obligatia noastra! Aceasta este datoria noastra! Nu am facut nimic exceptional, ci doar i-am reprezentat si respectat astfel pe cei care ne-au ales!“, spune Nicolae Marin (https://www.facebook.com/1039043416229694/posts/1878767472257280/).

Până fuzionează PLUS, partidul lui Cioloş, cu USR, la nivel local fiecare dintre cele două partide avansează apeluri şi lansează candidaţi. PLUS Galaţi se laudă cu o echipă puternică, însă parcă tot singuri, adică fără USR, sunt deocamdată. În acelaşi timp, ar putea fi şi o strategie de campanieca fiecare dintre cele două partide să transmită mesaje separate, dar având acelaşi scop, cu speranţa că vor fi auziţi mai bine de gălăţeni. În acest context, PLUS Galaţi ne-a transmis la redacşie un comunicat de preă prin intermediul căruia face apel la unirea dreptei pentru susţinerea unor candidaţi comuni.

”Partidul PLUS Galaţi invită întreaga clasă politică de centru şi dreapta din judeţul Galaţi la unitate şi solidaritate, prin susţinerea unei echipe puternice care va elimina spectrul roşu din administraţia locală. Transmitem, prin acest mesaj, deschiderea spre o formulă coerentă şi competentă de candidaturi la rolurile de Primar al Municipiului Galaţi şi Preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi. Mizăm pe competenţă, merit şi programe politice realiste, dar în acelaşi timp şi pe o nouă viziune în administraţie. La doar puţin peste un an de existenţă ca partid politic, ne-am convins că atitudinea pasivă şi reactivă nu poate schimba lumea şi contribuabilii au nevoia reală de modificare a modului defectuos în care s-au decis direcţiile în care sunt cheltuiţi banii publici. Trebuie să mergem până la capăt în acest proces, trecând peste orgoliile personale, şi îndemnăm eventualii parteneri să facă acelaşi lucru şi să nu uităm nicio secundă: FĂRĂ HOŢIE AJUNGEM DEPARTE! Avem liste de oameni competenţi pentru Consiliul Local al Municipiului Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi, care sunt pregătiţi să contribuie cu expertiza lor în cadrul viitoarelor proiecte locale. În cadrul alegerilor Europarlamentare din 2019, votul gălăţenilor a îngenuncheat PSD, cel mai toxic partid pe care l-a avut România post-comunistă. În acelaşi timp, votul gălăţenilor a urcat partidele de centru şi dreapta pe un meritat loc european. Oare nu e momentul să ne facem acelaşi bine şi la noi în cetate? Haideţi să arătăm maturitate şi realism prin formarea unei mese rotunde şi să ne îndreptăm cu toţii atenţia spre ceea ce contează de fapt: bunăstarea cetăţeanului.Mergând în această direcţie, PLUS Galaţi va fi un partener constructiv şi deschis”, se arată în comuncatul de presă al PLUS Galaţi. 

Reprezentantul gălăţenilor în Parlamentul European, liderul social-democrat Dan Nica, reiterează angajamentul său ferm de a lupta pentru interesele Galaţiului şi ale României în forul legislativ european şi să susţină, la cel mai înalt nivel, proiectele de anvergură ale Consiliului Judeţean şi ale Primăriei municipiului Galaţi.
”Voi continua să reprezint şi să apăr interesele Galaţiului şi ale României. Aceasta este misiunea mea şi asta este ceea ce vreau să fac în viaţă. (…) România merită mai mult şi românii merită mai mult!”, declară europarlamentarul Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi, care atrage atenţia că va avea grijă să apere românii în faţa nedreptăţilor şi discriminării, astfel încât aceştia să poată merge cu fruntea sus în Europa.
Liderul social-democrat nu s-a rezumat doar la activitatea de europarlamentar, ci s-a implicat direct şi în susţinerea proiectelor de investiţii majore cu finanţare europeană ale Consiliului Judeţean şi ale Primăriei municipiului Galaţi.
”Atât Consiliul Judeţean, condus de domnul Costel Fotea, cât şi Primăria municipiului Galaţi, condusă de domnul Ionuţ Pucheanu, se află în topul autorităţilor locale din România în privinţa volumului şi numărului de proiecte finanţate cu fonduri europene depuse şi accesate”, mai arată Dan Nica.

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităților locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea țării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcție de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive și profund discriminatorii și sprijină toate localitățile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor și pentru a le asigura cetățenilor acces la toate utilitățile – apă curentă, canalizare, gaze etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetățenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor și orașelor din România.

Corod este una dintre comunele gălățene care beneficiază de fonduri guvernamentale consistente, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru investiții majore în beneficiul cetățenilor. Proiectele comunei finanțate de Guvernul PSD se ridică la 43,4 milioane de lei! Prin PNDL s-a realizat suplimentarea sursei de apă la Blânzi, Brătulești și Cărăpcești, iar în continuare se va extinde rețeaua de colectare și epurare a apelor uzate. Alte proiecte în derulare ale administrației locale, cu fonduri de la Guvern, vizează modernizarea unei grădinițe, extinderea și modernizarea Centrului Medical de Permanență, construirea sau reabilitarea unor poduri, dar nu numai. 

Și comuna Băneasa, condusă de primarul PSD George-Aurelian Gache, este în plină dezvoltare. Edilul și echipa sa au reușit să creeze noi locuri de muncă datorită unor proiecte extrem de importante pe care le-au implementat, au luat măsuri pentru prevenirea inundațiilor, protejându-i astfel pe localnici, care, în trecut, au avut de suferit, au finalizat o serie de proiecte de alimentare cu apă, de modernizare a drumurilor, a unităților de învățământ și nu numai, iar pe lista de priorități se află rețeaua de gaz, canalizarea și asfaltarea drumurilor! Mai mult, Băneasa este una dintre puținele comune care se poate mândri cu un proiect de înfrumusețare a zonei centrale.

Comuna Foltești, condusă de primarul PSD Lenuța Munteanu, beneficiază de investiții de peste 26,2 milioane de lei din fonduri guvernamentale, prin programele naționale de dezvoltare, pentru proiecte extrem de importante de modernizare a comunei – sistem de canalizare și stație de epurare, modernizarea dispensarului și a drumurilor.

Nici comuna Smulți, condusă de primarul PSD Costică Gafton, nu face exccepție! Edilul și a sa echipă s-au preocupat să atragă cât mai mulți bani, din fonduri guvernamentale și europene, pentru investiții în beneficiul cetățenilor. Guvernarea PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a alocat comunei Smulți aproape 15,5 milioane de lei pentru finanțarea unor proiecte de modernizare a drumurilor, dar și pentru extinderea rețelei de apă potabilă.

Primăria comunei Rediu, condusă de primarul PSD Fănel Mihai, a derulat, în perioada 2016-2018, proiecte de investiții importante pentru cetățeni și, implicit, pentru modernizarea comunei. Este vorba despre lucrări de asfaltare, de reabilitare a drumurilor sau modernizarea școlii. Comunei Rediu i-au fost alocate de către Guvern, prin programele naționale de dezvoltare locală, peste 11,5 milioane de lei.

Modificarea directivei Uniunii Europene privind gazele naturale, un dosar extrem de important şi complex totodată, este unul dintre cele mai mari succese înregistrate de Guvern la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, întrucât Executivul  a avut un rol crucial în negocierile purtate, care au condus în final la sporirea transparenţei şi a securităţii atât pentru investitorii în infrastructura de gaz, cât şi pentru utilizatorii reţelelor.

Unul dintre deputaţii europeni care s-au implicat activ în acest proiect complex este europarlamentarul gălăţean Dan Nica, liderul de grup al PSD din Parlamentul European şi preşedintele PSD Galaţi. De altfel europarlamentarul a avut şi calitatea de raportor alternativ, urmărind evoluţia acestui dosar şi negociind conţinutul acestuia. ”Felicit Preşedinţia Română a Consiliului Uniunii Europene pentru încheierea acestui dosar extrem de important într-un timp foarte scurt. Şi vreau să spun aceste lucruri pentru că este şi o lecţie. Regulile Uniunii Europene trebuie aplicate pentru toate statele membre, în mod egal. Şi nu poţi să favorizezi un stat membru pe cheltuiala şi pe seama cetăţenilor din celelalte ţări membre care erau expuşi unor preţuri mari, unei lipse de securitate a aprovizionării, cu toate lucrurile negative care ar deriva de aici. Nu putem face un regim special pentru o companie, fie ea şi Gazprom, pentru un singur stat membru, fie el şi Germania, ci trebuie să facem aceleaşi reguli pentru statele membre în beneficiul cetăţenilor europeni şi mai ales să arătăm că regulile funcţionează în Uniunea Europeană pentru toată lumea. Când toţi se supun acestor reguli, de competiţie, de transparenţă, atunci beneficiile vor fi pentru toţi. Şi acest lucru a fost salutat de către toată lumea şi pentru acest lucru vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au arătat cum trebuie procedat în Uniunea Europeană”, a declarat liderul social-democrat.

Europarlamentarul gălăţean Dan Nica a subliniat că, ”în absenţa acestei modificări a directivei, preţurile la gaze ar fi fost supuse unor jocuri care erau necontrolabile. Iar acest lucru nu putea fi acceptat! Dacă vrem într-adevăr şi constatăm că nu ne putem lipsi de gazele naturale, trebuie să ne asigurăm că acestea vin la un preţ corect, că fiecare cetăţean european plăteşte preţul corect şi că legea de bază în Uniunea Europeană se fundamentează pe competiţie şi regim egal pentru toată lumea – state terţe şi cei care vor să intre în relaţii comerciale cu Uniunea Europeană”. Obiectivul general al modificării Directivei privind gazele naturale este de a garanta faptul că normele care reglementează piaţa internă a UE a gazelor naturale se aplică conductelor de transport de gaze dintre un stat membru şi o ţară terţă, până la frontiera teritoriului statului membru şi a mării teritoriale a acestuia.

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea ţării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcţie de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive şi profund discriminatorii şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor şi pentru a le asigura cetăţenilor acces la toate utilităţile – apă curentă, canalizare, gaz etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România. PSD demonstrează astfel că se ţine de cuvânt!PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea ţării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcţie de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive şi profund discriminatorii şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor şi pentru a le asigura cetăţenilor acces la toate utilităţile – apă curentă, canalizare, gaz etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România. PSD demonstrează astfel că se ţine de cuvânt!

Guvernul PSD a alocat finanţare de peste 8,5 milioane de lei pentru dezvoltarea comunei Şendreni, fonduri pe care autorităţile le vor investi în infrastructura rutieră şi în educaţie. Nu mai puţin de 5.093.893 de lei vor fi cheltuiţi pentru modernizarea unor drumuri în satele Movileni, Şerbeştii Vechi şi Şendreni, iar 3.399.761 de lei vor fi investiţi pentru construirea unor poduri în satele Şerbeştii Vechi şi Şendreni. Fonduri guvernamentale vor fi investite şi pentru modificarea acoperişului şi amenajarea interioară a mansardei Şcolii Gimnaziale nr. 1 şi Grădiniţei cu program normal nr. 1 din Şendreni, proiect în valoare de 21.826 de lei.

Pentru dezvoltarea comunei Costache Negri, au sunt alocate fonduri de peste 14,5 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru investiţii extrem de importante - extinderea alimentării cu apă, extinderea reţelei de canalizare, modernizarea infrastructurii rutiere şi reabilitarea căminului cultural. Datorită finanţărilor guvernamentale, reţeaua de canalizare va fi extinsă la nivelul întregii comune. Valoarea totală a proiectelor de investiţii în comuna Costache Negri, în perioada 2016-2018, a guvernării PSD, se ridică la suma de 14.511.364 lei.

În comuna Drăgăneşti, din judeţul Galaţi, cele mai importante investiţii se fac cu fonduri alocate de Guvernul PSD, prin PNDL şi PNDR. Guvernul sprijină dezvoltarea comunei Drăgăneşti cu peste 6 milioane de lei. Un proiect extrem de important pentru comunitate, finanţat din fonduri guvernamentale, este cel privind construirea unei grădiniţe în satul Malu Alb, pentru care autorităţile din Drăgăneşti au primit o finanţare de peste 1,1 milioane de lei. Investiţia este în derulare. Şi modernizarea drumurilor, în comuna Drăgăneşti, se face cu bani de la Guvern. Prin PNDL, comunei Drăgăneşti i-au fost alocaţi peste 5,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii.

Şi Barcea beneficiază de fonduri guvernamentale, de peste 19 milioane de lei. Comunei îi sunt finanţate trei proiecte dedicate modernizării infrastructurii rutiere. Cel mai mare dintre ele depăşeşte 8 milioane de lei, iar cel mai mic – 4 milioane de lei.

Pe lângă programul de anvergură Horizon Europe, dedicat cercetării şi inovării, pentru care Uniunea Europeană (UE) va aloca până la 120 de miliarde de euro, europarlamentarul gălăţean Dan Nica, liderul PSD Galaţi, s-a implicat în alte două proiecte extrem de importante, cu impact major pentru toţi românii, dar şi pentru cetăţenii celorlalte state membre UE - WiFi4EU şi eliminarea tarifelor de roaming între statele Uniunii Europene. WiFi4EU. Sute de municipii, oraşe şi comune din România le vor oferi cetăţenilor, în viitorul apropiat, acces gratuit la internet în locurile publice graţie unui program al Uniunii Europene prin care UE oferă fiecărei localităţi o finanţare de 15.000 de euro pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Europarlamentarul Dan Nica a promovat şi susţinut acest program, intitulat WiFi4EU. Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Reţelele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite şi nu vor colecta date cu caracter personal. ROAMING. După cum ştiţi, tarifele de roaming între statele Uniunii Europene au fost eliminate. Astfel, cetăţenii UE pot folosi beneficiile cuprinse în pachetul de servicii mobile furnizat de către operatorul naţional propriu pe teritoriul altor state UE fără niciun cost suplimentar. Datorită normelor UE privind roamingul la tarife naţionale, cetăţenii pot utiliza telefonul mobil pe durata călătoriei în orice altă ţară din UE fără a plăti tarife adiţionale de roaming. Cetăţenii statelor UE beneficiază de aceste norme când fac apeluri telefonice (către reţele mobile şi fixe), când trimit mesaje (SMS) şi utilizează serviciile de date pe durata şederii în străinătate. Aceste norme se aplică şi atunci când primesc apeluri sau mesaje în roaming, chiar dacă persoana care vă sună utilizează un alt furnizor de servicii.   Europarlamentarul Dan Nica este unul dintre susţinătorii acestui proiect extrem de important pentru toţi românii.  Liderul social-democrat a reprezentat interesele României şi ale cetăţenilor săi dincolo de graniţele sale şi a apărat ţara noastră de fiecare dată când s-a încercat defăimarea ei ori decredibilizarea românilor.   În intervenţiile sale în Parlamentul European, Dan Nica, liderul de grup al social-democraţilor, a criticat dur abuzurile din Justiţie, arătând că astfel de practici sunt inadmisibile şi trebuie curmate pentru totdeauna! ”Stat de drept, fără a exista drepturi şi libertăţi pentru cetăţeni, nu există”, a subliniat europarlamentarul PSD.    Într-o intervenţie recentă în forul legislativ european, liderul PSD Galaţi a criticat dur şi faptul că românii nu sunt primiţi în spaţiul Schengen, deşi, încă din anul 2011, îndeplinesc toate condiţiile, şi a cerut oficialilor europeni să-şi revizuiască atitudinea.

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale. PSD a eliminat practicile abuzive şi profund discriminatorii prin care comunelor li se alocau fonduri în funcţie de culoarea politică a primarilor şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România!

Comuna Suhurlui beneficiază de fonduri consistente, alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru modernizarea mai multor drumuri importante. Guvernarea PSD sprijină lucrările de infrastructură din comuna Suhurlui cu peste 4 milioane de lei, asigurând finanţare pentru două proiecte de investiţii - Modernizare, asfaltare – străzi localitatea Suhurlui (3.080.988 de lei), realizat în proporţie de 80%, şi Modernizare drumuri în comuna Suhurlui (1.386.486 lei), care urmează a fi demarat.

Datorită finanţării alocate de Guvernul PSD, comuna Buciumeni beneficiază, în prezent, de un proiect extrem de important de modernizare a drumurilor. Investiţia, a cărei valoare depăşeşte 6 milioane de lei, este finanţată de către Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cel mai important program al PSD dedicat modernizării satelor româneşti. Proiectul prevede refacerea a nu mai puţin de 16 drumuri din satele Buciumeni, Hânţeşti, Tecucelu Sec şi Vizureşti.

În comuna Oancea se fac investiţii importante în infrastructura rutieră şi în sănătate cu fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Administraţia locală va investi peste 5 milioane de lei pentru modernizarea mai multor drumuri şi peste 2,5 milioane de lei pentru înfiinţarea unui dispensar care va cuprinde mai multe cabinete.

Şi în comuna Lieşti sunt modernizate drumuri cu fonduri guvernamentale. Un proiect, de aproape 4 milioane de lei, este finalizat, iar un altul, în valoare de 6,6 milioane de lei, care vizează asfaltarea mai multor străzi importante, este în derulare.  Tot cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, autorităţile din Lieşti vor moderniza reţeaua de iluminat public în satele Lieşti şi Şerbăneşti, investiţie care depăşeşte 570.000 de lei.

Şi localnicii din comuna Vlădeşti vor beneficia de străzi modernizate datorită fondurilor guvernamentale alocate pentru investiţii în infrastructură. Autorităţile au în derulare un proiect de peste 6 milioane de lei, dintre care peste 5,5 milioane de lei sunt asiguraţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale şi sprijinirea producătorilor agricoli. PSD a eliminat practicile abuzive şi profund discriminatorii prin care comunelor li se alocau fonduri în funcţie de culoarea politică a primarilor şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România.PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale şi sprijinirea producătorilor agricoli. PSD a eliminat practicile abuzive şi profund discriminatorii prin care comunelor li se alocau fonduri în funcţie de culoarea politică a primarilor şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România.

Matca este una dintre comunele ai căror cetăţeni beneficiază de sprijin consistent din partea Guvernului. Programul de susţinere a tomatelor româneşti a adus în comuna Matca peste 15.000.000 de euro, iar producătorii vor continua să încaseze bani pentru susţinerea activităţii. Guvernul a oferit suport administraţiei publice locale pentru a investi în educaţie şi în viitorul copiilor. Comunei Matca i-au fost alocaţi aproape 2,5 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru reconstruirea şi dotarea unei grădiniţe cu program prelungit.

Nici comuna Negrileşti nu face excepţie! Datorită fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna Negrileşti are în derulare proiecte importante de investiţii pentru modernizarea drumurilor şi pentru construirea unui pod peste pârâul Blăneasa, din satul Slobozia Blăneasa. Pentru punerea în practică a celor două proiecte, comuna Negrileşti a obţinut peste 7 milioane de lei. Şi în trecut Negrileşti a beneficiat de fonduri în valoare de aproximativ 10 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor, prin PNDL.

Şi în comuna Schela, autorităţile au derulat investiţii cu fonduri guvernamentale. Prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost alocată suma de 529.994 de lei pentru construirea căminul cultural din satul Negrea, care a fost finalizat şi pus la dispoziţia comunităţii. De asemenea, în comuna Schela va fi construită şi o sală de sport, investiţie de peste 4 milioane de lei, prin Compania Naţională de Investiţii.

De investiţii guvernamentale beneficiază şi Braniştea. Comuna este unul dintre beneficiarii proiectului de anvergură al Guvernului pentru refacerea sistemului de irigaţii. Investiţia, aflată în derulare, face parte programul ”Modernizarea PLOTULUI DE IRIGAŢII SPP 55 din amenajarea de irigaţii Câmpia Covurlui, etapa a 2-a, a cărei valoare este de 4.406.231 de lei. Fondurile sunt asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Şi la Ghidigeni sunt în derulare mai multe proiecte de dezvoltare cu fonduri guvernamentale, prin PNDL. Peste 6 milioane de lei au fost alocate pentru îmbunătăţirea reţelei de drumuri, aproape 4 milioane de lei pentru construirea unui dispensar şi a unei grădiniţe, peste 2 milioane de lei pentru realizarea de poduri, podeţe şi punţi pietonale şi peste 400.000 de lei pentru dotarea unei grădiniţe.

Nu doar satele au cunoscut o dezvoltare importantă datorită fondurilor guvernamentale pe care comunele le-au primit pentru a le asigura localnicilor un nivel de trai civilizat, pentru a le oferi o infrastructură decentă, acces la utilităţi, şcoli modernizate sau servicii medicale, ci şi oraşele din judeţul Galaţi.Nu doar satele au cunoscut o dezvoltare importantă datorită fondurilor guvernamentale pe care comunele le-au primit pentru a le asigura localnicilor un nivel de trai civilizat, pentru a le oferi o infrastructură decentă, acces la utilităţi, şcoli modernizate sau servicii medicale, ci şi oraşele din judeţul Galaţi.

În oraşul Târgu Bujor, condus de primarul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei, Primăria investeşte fonduri importante pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor, dar şi pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a practica sport. Autorităţile au pregătite proiecte în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, finanţate din fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dar şi prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Unele dintre acestea au fost implementate deja, în timp ce altele sunt în implementare. Administraţia locală investeşte peste 13,6 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale în oraşul Târgu Bujor (lucrări începute deja) şi alte peste 5,7 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea unor străzi şi drumuri săteşti, ambele investiţii fiind finanţate prin PNDL. Aproape 360.000 de lei (finanţare asigurată prin FEADR) vor fi investite pentru înfiinţarea unui teren sport în satul Moscu, oraş Târgu Bujor. Primarul social-democrat şi echipa sa lucrează, în prezent, la două proiecte extrem de importante pentru comunitate – accesul oamenilor de reţeaua de gaze şi îmbunătăţirea serviciilor recreative şi a spaţiilor publice, prin construirea unui centru de tineret şi amenajarea unui parc în oraş.

Şi în oraşul Bereşti, condus de primarul PSD Octavian Dică, autorităţile investesc sume importante pentru dezvoltare. În prezent, în oraşul Bereşti sunt în derulare trei proiecte de investiţii. Cel mai important dintre acestea vizează infrastructura de apă şi apă uzată, a cărui valoare depăşeşte 7,3 milioane de lei şi care va îmbunătăţi considerabil condiţiile de trai ale oamenilor. Cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), autorităţile moderniează Casa de Cultură a oraşului, proiect care depăşeşte 520.000 de lei. În prezent, sunt în lucru două străzi extrem de importante – strada Crinului şi strada Stadionului, pentru a căror reabilitare autorităţile investesc peste 300.000 de lei. Primăria din oraşul Bereşti este una dintre cele mai active autorităţi locale din judeţul Galaţi în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră, autorităţile finalizând 12 proiecte.Numeroase investiţii sunt în derulare şi în comuna Scînteieşti, condusă de primarul PSD Gheorghe Bute, unde social-democratul şi echipa sa au reuşit să atragă, din fonduri guvernamentale şi europene, aproximativ 30 de milioane de lei pentru modernizarea comunei. Autorităţile investesc aproape 17 milioane de lei pentru înfiinţarea sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare, pentru modernizarea reţelei de apă - peste 5 milioane de lei, construirea unui nou corp de şcoală în satul Fântânele (peste 5 milioane de lei), dar şi pentru împădurirea mai multor terenuri degradate (aproape 2 milioane de lei), dar nu numai.

Pagina 1 din 4