Veronica AFTENE

Veronica AFTENE

Contracul de furnizare a gazului metan pentru Electrocentrale (CET) Galaţi a fost semnat cu Romgaz vineri, 16 noiembrie 2018, deşi existau îngrijorări că furnizorul de gaze ar putea să refuze să mai semneze datorită situaţiei în care se află societatea gălăţeană şi despre care cotidianul nostru a relatat în urmă cu două zile în articolul ”CET Galaţi se zbate între lichidare şi investiţii într-o nouă centrală în condensaţie”. Cu toate acestea, societatea va produce doar energie electrică şi nu agent termic pentru oraş, pentru prima dată de la data înfiinţării (1969) şi până în prezent, deşi destinaţia acesteia a fost exact invers, adică centrala a fost destinata alimentării cu energie termică (sub formă de abur tehnologic şi apă fierbinte) a consumatorilor urbani şi industriali din municipiul Galaţi şi livrarii de energie electrică în Sistemul Energetic Naţional.
Aceasta este, de altfel, prima iarnă în care Galaţiul a închis de tot sistemul centralizat de încălzire care era alimentat cu agent termic de către Electrocentrale, decizia fiind motivată de faptul că bugetul oraşului suportă cheltuieli imense cu încălzirea, nejustificat de mari în condiţiile în care o mare parte din gălăţeni au renunţat la acest sistem în favoarea centralelor de apartament. Cu toate acestea, a mai rămas un număr de circa 6.000 de apartamente neîncălzite în niciun fel în condiţiile în care municipalitatea derulează două programe prin care încearcă să se asigure încălzirea gălăţenilor: ajutorul de 3.000 de lei pentru achiziţia unui sistem alternativ de încălzire şi montarea a 24 de microcentrale de cartier.
Întrebat de reporterii noştri de ce mai pornesc agregatele energetice dacă nu mai au cui furniza agent termic, directorul Electrocentrale SA, Lucian Bălţătescu, ne-a declarat: „Începând de luni (n.r. - 19 noiembrie 2018) noi vom porni în condensaţie pentru a furniza energie electrică, ca producător, în Sistemul Energetic Naţional. În cazul în care se va dovedi că şi oraşul are nevoie, noi vom putea livra oricând agent termic în sistem, dacă ni se solicită. Noi întodeauna am putut asigura oraşul cu căldură, chiar dacă au fost condiţii meteorologice vitrege, iar sistemul de distribuţie a gazelor nu a mai făcut facut faţă, deoarece noi putem produce agent termic şi cu combustibili alternativi precum păcura şi gazul de furnal. Aşa cum de fiecare dată intervenim în Sistemul Energetic Naţional, tot aşa putem încălzi şi oraşul. Numai să se şi dorească asta”.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat un număr de cinci percheziţii dimiciliare pe raza judeţului Galaţi, într-o cauză în care se efectuază cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani. În fapt, s-a reţinut faptul că începând cu luna iunie 2018, inculpaţii Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Şerban Vasile au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat având ca scop obţinerea de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani.
Acţionând în cadrul grupului infracţional, în diferite forme de participaţie, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantităţi de cereale (peste 4.000 tone de cereale), inclusiv prin utilizarea unor calităţi şi mijloace frauduloase, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 lei (peste 626.000 euro). În paralel, cei trei membri ai grupului infracţional, prin utilizarea în scop fradulos a trei societăţi comerciale, au schimbat şi transferat importante cantităţi de cereale provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestora.
La data de 14.11.2018, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore a inculpaţilor Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Şerban Vasile. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu ajutorul lucătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Primăria municipiului Galaţi şi-a propus să creeze oportunitatea ca orice peroană fizică sau juridică să poată "adopta" un parc, un scuar orice spaţiu verde din municipiul Galaţi şi să-l înfrumuseţeze. În acest context, pe site-ul municipalităţii a fost publicat proiectul de hotărăre privind "Aprobarea programului de conservare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi din municipiul Galaţi prin implicarea persoanelor fizice şi juridice, a asociaţiilor de proprietari, O.N.G.-urilor şi instituţiilor publice" ce se va afla în dezbatere publică până pe data de 19 noiembrie 2018.

"Primaria Municipiului Galaţi doreşte să acţioneze în vederea asigurării integrităţii elementelor cadrului natural, conservării şi dezvoltării spatiilor verzi prin intermediul Programului de conservare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi din municipiul Galaţi, prin implicarea persoanelor fizice şi juridice, a asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice", se arată în proiect. Acest program se adresează persoanele fizice sau persoanele juridice care pot solicita, cu asigurarea din fonduri proprii a cheltuielilor: amenajarea unor spaţii verzi (parc, gradină, scuar, fâşie plantată), precum şi întreţinerea spaţiilor verzi existente.

Etapele privind participarea persoanelor fizice sau juridice sunt: depunerea unei solicitări scrise la Serviciul Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, care va fi însoţită de o schiţă cu amenajarea propusă. În aceasta schiţă se vor prezenta tipurile de vegetaţie/dotări/mobilier urban care se vor folosi. Amenajarea poate consta din plantări de material dendrofloricol (arbori, arbuşti ornamenatali, flori perene) şi însămânţare de gazon. După aprobarea cererii, se va încheia între solicitant şi municipiul Galaţi, un acord de colaborare, în care se prevăd drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi. În vederea soluţionării solicitărilor depuse va fi avută în vedere complexitatea amenajării, cuantumul valoric al investiţiei, având prioritate la soluţionarea favorabilă solicitările care acoperă o gamă cât mai largă de elemente decorative şi servicii peisagistice, care vor fi prestate.

Spaţiile verzi încredinţate vor fi amenajate şi/sau întreţinute fără a se solicita municipiului Galaţi plata lucrărilor executate, partenerul menţionat în acord primind în schimb dreptul de amplasare pe terenul ce face obiectul acordului, a maxim 2 panouri informative, fără plata taxelor de ocupare a domeniului public şi afişaj, aferent amplasării panourilor informative, în condiţii de asigurare a vizibilităţii, astfel încât să nu fie afectată siguranţa circulaţiei.
Panoul informativ va avea dimensiunile 100 x 50 cm, profile din aluminiu şi feţe de plexiglas de culoare albă. Pe acest panou va fi inscripţionat următorul text: "Acest spaţiu verde este întreţinut de către persoana fizică/persoana juridică (nume, sigla companie şi date de contact)". În cazul persoanelor juridice textul poate fi scris în culorile specifice din sigla companiei. Picioarele de susţinere a panoului informativ nu pot de depăşi 10 cm de la sol.

Lucrările de întreţinere a spaţiului verde public încredinţat spre amenajare şi întreţinere constau în lucrări de salubrizare a spaţiului verde prin colectarea deşeurilor cu o frecvenţă suficientă pentru a asigura o stare permanentă de curaţenie; lucrări de cosit gazon în perioada aprilie-octombrie; lucrări de greblat frunze şi crengi în perioada noiembrie-decembrie, cel puţin o trecere pe lună; lucrări de plantare a materialului dendrologic în campania de plantări din primavară (15 martie -15 aprilie) şi toamnă (15 octombrie - 15 noiembrie); udarea materialului dendrologic plantat: 2 intervenţii/săptămână în perioada aprilie - mai şi luna septembrie şi 3 intervenţii/săptămână în perioada iunie - august. În cazul în care obligaţiile celui care a semnat acordul de parteneriat cu municipalitatea nu sunt realizate, municipiul Galaţi, prin structura de specialitate, notifică partenerul şi îi acordă un termen de maximum 15 zile pentru remedierea situaţiei, iar în cazul în care aceasta nu are loc, îl notifică cu privire la rezilierea unilaterală a acordului.

Primăria se pregăteşte să-i premieze pe elevii olimpici din Galaţi cu sume cuprinse între 660 lei şi 6.000 lei. Pentru ca acest lucru să poată fi pus în practică, consilierii locali gălăţeni trebui să-şi dea acordul asupra proiectului de hotărâre privind ”premierea elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2017-2018”. Propunerea vizează acordarea de premii în bani elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut performanţe deosebite la olimpiadele naţionale şi internationale organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul şcolar 2017-2018, unde certificarea premiilor şi menţiunilor s-a făcut prin diplomă înregistrată, precum şi cadrelor didactice care i-au pregătit. Sumele de bani vor fi acordate în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat, după cum urmează:

Olimpiade internaţionale:
- Premiul I - 6.000 lei;
- Premiul II - 3.900 lei;
- Premiul III - 3.630 lei;
- Premiul Special/Menţiune - 2.640 lei.

Olimpiade naţionale:
- Premiul I - 2.200 lei;
- Premiul II - 1.540 lei;
- Premiul III - 1.100 lei;
- Menţiune - 660 lei.

Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă. În cazul performanţelor realizate de către elevii coordonaţi de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

Consiliul Local al muncipiului Galaţi este convocat în şedinţă extraordinară, joi, 08 noiembrie 2018, pentru a aproba o serie de proiecte prin care se doreşte obţinerea de fonduri europene pentru investiţii. Este vorba despre aprobarea proiectelor: ”Modernizare strada Traian între Metro şi strada Brăilei”, ”Achiziţia de mijloace de transport nepoluante (17 troleibuze noi)”, ”Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galaţi”, precum şi a cheltuielilor legate de aceste proiecte. În plus, aleşii locali trebuie să se pronunţe asupra proiectului de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 417/26.07.2018 privind participarea municipiului Galaţi, în calitate de partener, în cadrul proiectului ”Achiziţie de mijloace de transport public - tramvaie/troleibuze/autobuze electrice” şi aprobarea cheltuielilor legate de proiect.

După ce în această vară Consiliul Local al municipiului Galaţi a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare şi Caietul de sarcini pentru serviciul de administrare cimitire din municipiul Galaţi prin care a fost eliminată concesiunea pe termen nelimitat a locurilor de veci, în şedinţa aleşilor locali de luna aceasta s-au aprobat tarife mai mari pentru toate activităţile prestate pentru populaţie în cimitire. În luna august 2018, a fost aprobată creşterea tarifelor pentru concesionarea unui loc de veci astfel: înainte, taxa încasată era fixă şi nu se avea în vedere dimensiunea locului de veci, care diferă de la un cimitir la altul, preţurile fiind de 34 lei/loc de veci pentru concesiunea pe 7 ani şi 241 lei/loc de veci pentru concesiunea pe perioadă nelimitată. După aprobarea Regulamentului mai sus menţionat, tariful concesiunii se calculează pe metru pătrat, iar termenul nelimitat a fost desfiinţat, oferindu-se două variante: concesiune pe 7 ani şi pe 25 de ani, la un tarif de 4 lei/mp/an, adică pentru un loc de înhumare standard de 3,75 mp, tariful ce trebuie plătit pentru o concesiune pe 7 ani se ridică la 105 lei. După aceste noi tarife intrate în vigoare cu mai puţin de două luni în urmă, acum cresc toate tarife pentru activităţile specifice desfăşurate în cimitire de către Societatea Gospodărire Urbană SRL, în unele cazuri cu aproape 250%.
”Prin aceste obiective societatea trebuie să asigure servicii de calitate pentru beneficiari, să promoveze principiile economiei de piaţă, să reflecte costul efectiv al prestaţiei în structura şi nivelul tarifelor şi să atragă fonduri pentru lucrări specifice domeniului de activitate al operatorului, precum şi pentru reabilitarea şi/sau modernizarea bunurilor care fac obiectul concesiunii (n.r. - cimitirele). (...) Având în vedere obiectivele stabilite prin H.C.L.nr.304/30.05.2018 Societatea Gospodărire Urbană S.R.L. a procedat la renormarea activităţilor desfăşurate în cimitirele Municipiului Galaţi, astfel încât noile norme interne să acopere costul efectiv al prestării serviciului de administrare a cimitirelor, noile preţuri să justifice sumele investite şi cheltuielile curente de întreţinere şi exploatare şi să respecte autonomia financiară a societăţii”, se arată în documentaţia ce însoţeşte proiectul hotărârii de Consiliu Local.

Tariful unei deshumări a crescut de la 169 lei, la 402,64 lei (cu aproape 250%)

Cotidianul nostru vă prezintă câteva exemple de activităţi ale căror tarife au fost majorate substanţiale, aşa cum sunt ele prezentate în anexa ce face parte din hotărârea Consiliului Local Galaţi: Tarif pentru lucrări de întreţinere a unui loc de veci - 35,47 lei/loc de inhumare/an şi 9,46 lei/mp/an (tarif anterior - 27 lei/loc de înhumare/an şi 7,20 lei/mp/an), Deshumare independentă în groapă simplă, în pământ cu adâncime de 2 m - 402.64 lei (tarif anterior - 169 lei), Înhumare în lucrare funerară (groapă zidită) cu "boltă" - 218.86 lei (tarif anterior - 151.00 lei), înhumare în groapă simplă cu adâncime 2 m - 413,53 lei (tarif anterior - 388,50 lei), întocmit acte de concesiune 68,15 lei (tarif anterior - 60 lei), întocmit duplicat de pe actele de concesiune - 68,15 lei (tarif anterior - 48 lei), iar tariful pentru închirierea camerei mortuare se indexează cu indicele de inflaţie I.N.S de 105,94%, pentru perioada octombrie 2016 – august 2018.
În condiţiile în care în această vară bălăriile dintre morminte au fost mai înalte decât înălţimea unui om (cu precizarea clară că nu facem vorbire de bălăriile de pe mormintele neîngrjite - vezi foto), iar aleile asfaltate sunt atât de pline de gropi încât sare mortul de pe catafalc (cu referire la aleile principale din Cimitirul Sfântul Lazăr şi nu numai), e greu de crezut că singura motivaţie pentru care nu s-au tăiat bălăriile şi nu s-au asfaltat aleile au fost tarifele nemajorate.

În cartierul Ţiglina II, între blocurile H3 şi G3, se va ridica o grădiniţă de copii cu 8 săli de clasă. Deşi indicatorilii tehnico-economici pentru obiectivul ”Grădiniţa cu program normal nr. 40 - 8 săli” au fost aprobaţi de Consiliul Local încă din martie 2017, pentru a beneficia de finanţare prin Programul Regional Operational 2014-2020, a fost necesară refacerea devizului general şi au fost detaliaţi indicatorii tehnici, fiind necesar un nou vot din partea aleşilor locali în şedinţa de joi, 25 octombrie 2018.
Proiectul ”Grădiniţă cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal” prevede construirea unei clădiri care va avea un regim de înălţime P+2E cu săli de grupă, săli polifuncţionale, încăperi anexe, grupuri sanitare, spaţii tehnice, etc. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.839.330 lei, din care buget local -2%, buget de stat-13% şi Fondul European de Dezvoltare Regionala-85%.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, pe data de de 23.10.2018, au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional constituit în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune, prin metoda „Acoperişul” şi au fost audiate un număr de 25 de persoane implicate în activitatea infracţională.

Oamenii, disperaţi, acceptau să plătească sume imense de teamă că rămân fără acoperiş

În urma cercetărilor s-a constatat că grupul infracţional acţiona conform metodei „Acoperişul”, uzitată de către membrii comunităţii rromilor de origine maghiară din judeţele Cluj şi Mureş. Aceştia formaseră o grupare infracţională organizată din care făceau parte inculpaţii Balazs Gabor, Arghirea Bot George Raimond şi Caluschi Radu, specializată în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune. Ei au acţionat pe raza judeţelor Galaţi, Bucureşti, Constanţa, Ilfov, Călăraşi şi Tulcea, racolând viitoarele victime de cele mai multe ori prin intermediul unor site-uri de publicitate în care ofereau servicii de reparaţii la acoperişurile imobilelor. Ca urmare a publicităţii create, membrii grupării erau contactaţi telefonic de către victime care, crezând că discută cu reprezentanţii unor societăţi comerciale serioase, solicitau întâlniri/negocieri pentru realizarea unor lucrări de reparaţii, în special la acoperişurile imobilelor. Ulterior, la momentul încheierii contractului, de cele mai multe ori se percepea un avans din preţ, iar în aceeaşi zi sau la termenul stabilit, se demarau lucrările de reparaţie/înlocuire/construire a acoperişului. După decopertarea acoperişului, în special atunci când se aduceau materiale de construcţii la locuinţele victimelor, membrii grupării solicitau plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite iniţial, cu titlu de tranşe din preţ. Pentru a justifica diferenţele de valoare între sumele convenite iniţial şi cele solicitate după decopertarea acoperişurilor, membrii grupării le explicau victimelor că preţul convenit iniţial şi consemnat în contract nu includea şi accesoriile sau că suprafaţa construită a fost mai mare. Astfel, membrii grupării au avut rolul de a identifica şi contacta persoane în vederea executării unor lucrări de amenajări interioare de mică amploare, precum şi de reparaţii la nivelul acoperişului. După ce iniţial au refuzat să comunice un preţ exact al lucrării sau au comunicat un preţ avantajos (de o valoare semnificativ mai mică decât cel al pieţei) şi au reuşit să atragă victimele la colaborare, liderii grupării au trimis echipe de muncitori (ceilalţi membri ai grupării) la imobilele victimelor. Respectivele echipe de muncitori au procedat la deteriorarea imobilelor în cauză, iar ulterior, coordonatorii grupării au reluat legătura cu persoanele vătămate şi le-au solicitat acestora sume mari de bani invocând diverse motive nereale. Gruparea infracţională în cauză a profitat de nevoia urgentă a victimelor de a finaliza lucrările şi de asemenea i-au constrâns psihic pe aceştia să accepte preţul propus. În situaţia în care victimele au refuzat în continuare plătirea preţului cerut de grupare, membrii acesteia au recurs la ameninţări directe (incendierea casei sau autoturismului şi acte de violenţă), agresivitate în limbaj şi comportament, intimidarea victimelor prin numărul mare de persoane şi refuzul acestora de a părăsi imobilul până când nu primeau sumele de bani cerute.

În cazul a 8 persoane vătămate, prejudiciul se ridică la peste 100.000 lei

Procurorii au reţinut în sarcina inculpaţilor că, în perioada iulie 2017 - octombrie 2018, prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase, inculpaţii au indus în eroare un număr de peste 8 persoane vătămate care au fost prejudiciate, în total, cu sume de peste 119.460 lei şi 21.650 euro. Membrii grupului infracţional organizat sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată, şantaj în formă continuată. În cauză s-a luat măsura reţinerii faţă de trei inculpaţi, alţi doi membri ai grupului infracţional s-au sustras urmăririi penale. În cursul zilei de 24.10.2018 cei trei inculpaţi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat luni, 22 octombrie 2018, cu directorul Şantierului Naval Damen Galaţi un protocol de colaborare între municipalitate şi compania navală în vederea ”adoptării” a trei parcuri din municipiul Galaţi ce urmează a fi reabilitate cu sprijinul financiar al Damen. Este vorba de parcul de la Elice, precum şi de două locuri de joacă pentru copii situate în Mazepa şi Micro 17.
Punct de referinţă pentru municipiul Galaţi, parcul de la Elice a avut de suferit în ultimii ani din cauza lucrărilor generate de surpările din zonă, dar după ce vestita groapă a fost astupată, acum se poate discuta despre reabilitatea estetică a zonei. „Parcul de la Elice va intra sub cupola întreţinerii celor de la Damen. Am convingerea, din păcate, spun am convingerea că vor reuşi să o facă mai bine decât a reuşit până acum Gospodărie Urbană, fără a arăta musai cu degetul către nimeni, dar cred că e o realitate”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.
Directorul general al Damen Galaţi, Rino Brugge a spus că „Împreună cu Primăria ne-am uitat pe planuri şi am avut sentimentul, încă dinainte de a ajunge la această iniţiativă, că părculeţul de la Elice este ceva ce ţine, până la urmă, de spiritul navaliştilor”.
Şantierul Naval Damen Galaţi, în cadrul programului ”Investim în comunitate” sprijină diverse proiecte sociale, în anul 2018, sumele alocate în acest sens ridicîndu-se la 1,5 milioane de lei, urmând ca anul viitor suma totală alocată să fie de aproximativ 400.000 de euro.
În cadrul conferinţei de semnare a acestui protocol, Ionuţ Pucheanu a dezvăluit faptul că se discută intens şi despre susţinerea financiară din partea Damen pentru ca anul viitor să se amenajeze a unui parc la Poarta Han (Poarta Turcească), dar şi că speră să obţină sprijinul companiei navale pentru înfiinţarea unui Dispensar TBC în locul unui spaţiu abandonat din Micro 16, care în prezent aparţine Poştei Române. Acest dispensar ar putea fi transferat în administrarea Spitalului TBC care, la schimb, ar putea ceda fostul Centru de Transfuzii din Ţiglina I (clădire care în prezent este abandanotă şi ocupată de oamenii străzii care au transformat-o într-un adevărat focar de infecţie).

Transurb SA solicită Consiliului Local Galaţi ca în următoarea şedinţă ce se va desfăşura luna aceasta să fie aprobată modificarea structurii organizatorice a societăţii de transport public local, astfel încât din totalul de 958 de posturi prevăzute în organigrama actuală, să rămână doar 840 de posturi, numărul posturilor reduse fiind de 118. Din cele 840 de posturi ce vor fi cuprinse în noua organigramă, 66 sunt posturi TESA, 105 posturi personal operativ şi 668 posturi personal muncitor. Cea mai afectată secţie din Transurb, unde vor fi reduse cele mai multe posturi este Secţia transport electric, unde se desfiinţează 54 de posturi: 30 de vatmani, patru electricieni exploatare staţii redresare, un inginer coordonator, un post de inspector exploatare trafic şi 18 posturi personal muncitor.

Pagina 1 din 48