Veronica AFTENE

Veronica AFTENE

La începutul lunii septembrie, Guvernul a aprobat scoaterea din rezervele de stat a unor produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei împotriva COVID-19, prin amenajarea Centrului de urgenţă amplasat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ Galaţi. Produsele scoase din rezerva de stat au o valoare de 27.280,75 lei, inclusiv TVA, iar lista acestora cuprinde 35 de paturi, 35 de pături, 35 de saltele de pat, 140 de cearşafuri de pat şi 70 de feţe de pernă.

În urma tragerii la sorţi la birourile electorale judeţean şi municipal a fost stabilită, miercuri, 26 august 2020, ordinea de înscriere pe buletinul de vot a candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi consilier judeţean, dar şi pentru funcţia de primar şi consilieri locali.
Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi ordinea este următoarea: Florinel-Petru Gasparotti (ALDE), Nicolae Marin (Pro România), Costel Fotea (PSD), Oana-Claudia Iurescu (PMP), George-Cătălin Stângă (PNL), Aurel Zamfir (PER), Lilian Scripnic (AUR), Vasile Năstasă (Re:Start România), Silviu Manolache Mîrzac (PPU SL) şi Ionel Petrea (independent).
Pentru candidaturile privind funcţiile de consilieri judeţeni, ordinea pe buletinul de vot este următoarea: ALDE, Asociaţia Partida Romilor "Pro Europa", Pro România, PSD, PMP, PNL, Partidul Socialist Român, Partidul Ecologist Român, PACT pentru Galaţi, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Re:Start România, PPU SL, Alianţa USR PLUS, Şerban Vreme şi Ionel Petrea - candidaţi independenţi.
Pentru funcţia de primar, ordinea este următoarea: Ionuţ Florin Pucheanu - PSD, Cătălin Cristache - PMP, Cristian Dima - ALDE, Marius Stan - Pro România, Picu Apostol Roman - PPU SL, Adriana Elena Tudor - AUR, Emanuel Olaru - Re:Strat România, Bogdan Ionel Rodeanu - USR PLUS, Andrei Velea - PACT pentru Galaţi, Ştefan Baltă - Partidul Ecologist Român, Daniela Simona Vreme - candidat independent.

Când peneliştii se bat în orgolii politice, învingători sunt gălăţenii. Un fapt extrem de rar, dar concretizat în plină campanie preelectorală. O penelistă s-a luptat pentru hunedoreni, senatorul gălăţean şi-a asumat realizările colegei de partid, iar colegul lui deputat i-a demonstrat cum se face. Aşa a rezultat un lucru bun pentru gălăţeni: dreptul de a se pensiona cu doi ani mai devreme deoarece locuiesc într-o zonă poluată. 

Dar iată filmul bătăliei politice: Eleonora Carmen Hărău este o senatoare din judeţul Hunedoare care s-a luptat mai bine de doi ani de zile pentru a modifica art.65 alin.(5) din Legea nr.263/ 2010 astfel încât locuitorii din Valea Jiului să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani deoarece locuiesc într-o zonă cu poluare permanentă ca urmare a extracţiei, preparării si arderii cărbunelui. Iniţiativa senatoarei hunedorene a  trecut prin Senat, dar din noiembrie 2017 s-a blocat la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor. În luna august 2020, senatoarea Hărău şi-a văzut iniţiativa pentru care s-a zbătut ani de zile adoptată.

La scurt timp, senatorul gălăţean George Stângă, aflat în campanie electorală în calitate de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi a firmat public că: ”Gălăţenii care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea provocată de platforma siderurgică, respectiv locuitorii municipiului şi cei care au domiciliul pe o rază de 8 km în jurul municipiului Galaţi pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani. Este propunerea legislativă pe care am făcut-o în calitate de senator şi care se află, astăzi, în sertarele parlamentarilor PSD. Din cauză că Partidul Social Democrat deţine majoritatea în Parlament, iniţiativa legislativă este ţinută în sertarele psd-iştilor care nu vor ca locuitorii Galaţiului să beneficieze de acest drept!”. Ar fi fost bine dacă nu ar fi fost decât o afirmaţie de campanie, căci pe site-ul senatului, iniţiativa legislativă care vizează Galaţiul nu există în niciun sertar. 

Adevărul că nimeni nu s-a zbătut pentru Galaţi este scos la iveală tot de un penelist gălăţean. Într-un spirit de frondă, deputatul liberal Victor Paul Dobre s-a dat peste cap în ultimele zile, a pus în mişcare toate prieteniile politice posibile şi imposibile şi, pentru a-i demonstra junelui liberal că laudele electorale au picioare scurte, a introdus un amendament la Legea 263/ 2010 prin care reduce vârsta standard de pensionare şi pentru gălăţeni, amendament care a şi fost adoptat!

”Victorie pentru gălăţeni în Camera Deputaţilor! Astăzi (n.r. - 25 august 2020) a fost adoptat proiectul de modificare a legii pensiilor, care cuprinde şi amendamentul pe care l-am iniţiat, prin care se prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în Galaţi, sau pe o rază de 8 km în jur, să se poată pensiona cu doi ani mai devreme”, se arată într-un comunicat al deputatului Victor Paul Dobre. (...) Consider, aşadar, că adoptarea acestui amendament reprezintă un gest necesar şi reparatoriu pentru gălăţeni, care au fost privaţi, până în momentul de faţă, de un drept!”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PNL, Victor Paul Dobre.

Monitorul de Galaţi a relatat în repetate rânduri despre ruptura majoră dintre garda veche a liberalilor gălăţeni şi noua generaţie, ruptură care începe să fie vizibilă din ce în ce mai bine având în vedere opiniile critice exprimate public de seniorii liberali la adresa deciziilor actualei conduceri a filialei gălățene partidului care îl are în frunte pe George Stângă.

Stadionul Oţelul va fi administrat de Primăria municipiului Galaţi dacă la următoarea şedinţă de Consiliu Local, consilierii vor vota ”pentru” transmiterea cu titlu gratuit a bazei sportive de la proprietar, combinatul LIBERTY Galaţi, la municipalitate. „Dorim să preluăm Stadionul Oţelul pentru ca juniorii de la Clubul Sportiv Municipal să aibă condiţii pentru antrenamente, bineînţeles în perioada în care echipa de fotbal Oţelul nu are antrenamente sau meciuri“, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Pentru început, stadionul va fi preluat de municipalitate în baza unui contract de comodat ce va fi perfectat după ce consilierii locali vor aproba proiectul de hotărâre privind privind împrumutul de folosinţă cu titlu gratuit a imobilului compus din teren în suprafaţă totală de aproape 35.000 mp şi construcţiile aferente împreună cu toate dotările acestora. „LIBERTY Galaţi a decis să încredinţeze către municipalitate operarea şi îngrijirea bazei sportive Oţelul. Sperăm că, astfel, acest activ va putea servi mai bine intereselor sportului local“, ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului siderurgic gălăţean.

Marți, 18 August 2020 15:19

Cât costă "bilele lui Pucheanu"

Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi stârneşte opinii contradictorii printre gălăţeni. Unii admiră modernizările aduse vechiului centru, altora nu le sunt pe plac, iar alţii sunt îngrijoraţi de sumele investite de municipalitate. Unul dintre subiectele fierbinţi discutate în ultimele zile se referă la bilele puse la marginile trotuarelor din centru. Postarea unei gălăţence care a adus în discuţie "bilele lui Pucheanu" a incitat la peste 100 de comentarii şi zeci de distribuiri (Vezi foto în Galeria de imagini de mai jos! ↓).

„Am auzit că una singură costă 2900. Înnebunesc dacă e adevărat. O persoană normală, muritoare de rând ca mine, ar trăi câteva luni cu aceşti bani. Aşa că îl rog public pe domn primar să facă public contractul de achiziţie şi prin ce licitaţie a fost atribuit. Sunt aceleaşi firme abonate la borduri, de cei serioşi nu este loc. Îl rog şi pe vice-primar Picu să facă publice de prin sertare toate contractele clientelare, având în vedere că se vrea viitorul primar. Daca aveţi curaj, jucaţi cu cărţile pe faţă“, scrie Andreea Raluca Calu pe o reţea de socializare.

Nu este primul cetăţean care se întreabă cât costă aceste "bile", a căror denumire tehnică este "bolarzi", sumele vehiculate pe reţelele de socializare învârtindu-se în jurul a 3.000 de lei. În acest context, am solicitat Primăriei municipiului Galaţi să ne comunice cum şi la ce preţ au fost achiziţionaţi bolarzii.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că achiziţia, transportul şi montarea bolarzilor au fost făcute de către constructor în baza contractului pentru modernizarea străzii Domnească, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Gamulea (Avântului). În urma situaţiilor prezentate de către executantul lucrării privind decontările, preţul unui astfel de element este 275,74 lei fără TVA. În concluzie, preţul de 2.900 de lei vehiculat în mediul online are doar rolul de a dezinforma şi nu se bazează pe nicio informaţie reală. Contractul pentru modernizarea străzii Domnească este în valoare de 4,1 milioane de lei şi a fost atribuit executantului, în urma procedurii transparente de licitaţie publică, derulată în conformitate cu prevederile legale“, precizează biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

În cadrul proiectului, care include şi montarea bolarzilor, s-a prevăzut modernizarea şi reabilitarea trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton, înlocuirea mobilierului urban cu bănci, reabilitarea reţelelor electrice exterioare şi a iluminatului, amenajarea spaţiilor verzi (arbori, arbuşti, flori şi plante perene) şi dotarea cu sisteme de irigaţii automatizate și introducere canalizaţii subterane pentru coborârea reţelelor de curenţi slabi. Proiectul face parte din programul de modernizare a centrului municipiului Galaţi.

Sursa foto: Facebook - Galati si galateni

Luni, 17 august 2020, la sediul Biroului Electoral Judeţean Galaţi, Partidul Social Democrat a depus listele cu candidaţii pentru fotoliile de consilieri judeţeni şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi. Costel Fotea, preşedintele executiv al PSD Galaţi, dar şi preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Galaţi, mizează pe un nou mandat alături de o echipă de consilieri formată din profesionişti. Unii dintre aceştia sunt consilieri judeţeni cu experienţă în această funcţie, dar acestora li s-au alăturat nume noi, toţi cu reputaţie profesională de necontestat.

poza text 2

„Plecăm cu mare încredere pentru perioada 2020 - 2024. Am demonstrat că se poate, putem şi o să vedeţi că pe viitor vom merge pe acelaşi trend crescător. În primul rând, prioritatea numărul zero va fi în continuare absorbţia de fonduri europene. Cel mai important domeniu pe care ne vom axa în continuare este sănătatea. Dar toate celelalte domenii sunt la fel de importante. Avem nevoie să dezvoltăm agrementul, proiecte importante sunt şi în cultură, vom avea cel mai frumos muzeu din România. Şcolile speciale reprezintă un domeniu sensibil şi ne vom apleca cu investiţii şi în acest domeniu. Sportul este un domeniu pe care nu l-am neglijat şi nu-l vom neglija. Avem proiecte importante din toate domeniile. În echipă avem colegi din toate domeniile: şi sănătate, şi educaţie, şi juridic, şi economic, şi bineînţeles, şi sport“, a spus Costel Fotea, în deschiderea evenimentului de lansare a listei candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Galaţi.

Luni, la depunerea candidaturilor, preşedintele CJ Galaţi a ţinut să sublinieze: „Sper că în cei patru ani de zile am convins gălăţenii că intenţiile noastre sunt din cele mai bune, că suntem alături de oameni şi ne interesează dezvoltarea Galaţiului, de aceea avem nevoie de sprijinul gălăţenilor pentru a continua proiectele pe care le-am început şi proiectele viitoare. La Consiliul Judeţean Galaţi am ales o echipă de profesionişti, o echipă de oameni care au demonstrat în cei patru ani de zile că ştiu ce înseamnă proiecte cu finanţare europeană, că ştiu ce înseamnă dezvoltarea judeţului, dar am vrut să venim şi cu oameni noi, oameni care au demonstrat în cariera profesională că au făcut ceva, că sunt profesionişti şi avem nevoie de profesionalismul lor pentru dezvoltarea judeţului Galaţi“.

Primele 20 de locuri pe listele de candidaţi pentru alegerea Consiliului Judeţean sunt ocupate de: preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea urmat de doctorul Mihai Polinschi, Viorica Sandu - Director general Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Doina Cucu - Administrator public CJ Galaţi, Silvius Stanciu - Profesor universitar, Mioara Enache - Inspector Şcolar General, doctor Violeta Şapira, Andreea Naggar - avocat, doctor Alexandru Nechifor şi Liliana Cambanache - Director executiv la Pieţe Prest Tec SRL Tecuci, Sandu Mitică - Director general, Cătălin Nicolae Porumb - profesor, Elena Grosu - pensionar, Claudiu-Codrin Stoian - Şef serviciu administrativ, Valeriu Mănăilă - cadru didactic, Răzvan - Ionuţ Adumitroaiei - administrator, Constantin Grosu - jurist, Gigel Istudor - vicepreşedinte CJ, Georgiana - Iuliana Rusu - profesor educator, Octav Buţurcă - administrator.

Echipa pentru Consiliul Judeţean Galaţi nu are vectori de imagine aduşi din exteriorul partidului sau al judeţului, Costel Fotea fiind convins de potenţialul gălăţenilor de a reprezenta comunitatea cu succes în forurile administraţiei locale. „Eu am mare încredere că gălăţenii au idei, au potenţial şi nu avem nevoie de alţii ca să ne facă imagine. Noi, gălăţenii, ne facem imagine singuri, nu avem nevoie de imaginea altora“, a conchis Costel Fotea.

Lansarea candidaţilor Partidului Social Democrat pentru Consiliul Judeţean Galaţi a avut loc vineri, 14 august 2020, în Grădina Botanică, la Rozarium. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, care mai candidează pentru un mandat pentru aceeaşi funcţie, a prezentat lista pentru Consiliul Judeţean şi a început cu cea mai nouă sosire în partid, doctorul Mihai Polinschi.

Pe listă se mai află şi prorectorul Universităţii Dunărea de Jos, Silvius Stanciu, medicul neurolog Violeta Şapira, inspectorul şcolar general Mioara Enache, directorul general al Administraţie Pieţelor Galaţi, Viorica Sandu, avocat Andreea Naggar, actualul county manager, Doina Cucu, Gigel Istudor, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.

„Plecăm cu mare încredere pentru perioada 2020 - 2024. Am demonstrat că se poate, putem şi o să vedeţi că pe viitor vom merge pe acelaşi trend crescător. În primul rând, prioritatea numărul zero va fi în continuare absorbţia de fonduri europene. Cel mai important domeniu pe care ne vom axa în continuare este sănătatea. Dar toate celelalte domenii sunt la fel de importante. Avem nevoie să dezvoltăm agrementul, proiecte importante sunt şi în cultură, vom avea cel mai frumos muzeu din România. Şcolile speciale reprezintă un domeniu sensibil şi ne vom apleca cu investiţii şi în acest domeniu. Sportul este un domeniu pe care nu l-am neglijat şi nu-l vom neglija. Avem proiecte importante din toate domeniile. În echipă avem colegi din toate domeniile: şi sănătate, şi educaţie, şi juridic, şi economic, şi bineînţeles, şi sport“, a spus Costel Fotea, în dechiderea evenimentului de lansare a listei candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Galaţi.

Părinţii din Galaţi care au copii de vârstă preşcolară şi au venituri mici vor putea beneficia de ajutoare financiare pentru plata unei bone. În acest sens, Primăria municipiului Galaţi va supune aprobării Consiliului Local Galaţi, la şedinţa de la sfârşitul lunii august, un proiect de hotărâre privind ”Metodologia de acordare a ajutorului financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă”.
Potrvit proiectului, vor putea beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, astfel cum este prevăzut de Legea nr. 35/2020, în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinaţie, persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

„Am demarat procedurile de acordare a acestor ajutoare financiare pentru ca tinerele familii care nu au venituri foarte mari să îşi poată angaja bone pentru a-şi creşte micuţii aşa cum se cuvine, în siguranţa căminului. În acelaşi timp, continuăm să investim în infrastructura educaţională pentru cei mici. Aşa cum se ştie, avem în derulare investiţia în prima creşă care se construieşte în Galaţi după Revoluţie. O investiţie extrem de necesară pentru că în oraş sunt doar două creşe de stat. Avem investiţii de peste 20 milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ din Galaţi. Şi nu ne vom opri aici, pentru că micuţii gălăţeni merită să facem tot ce putem pentru a le oferi cele mai bune condiţii”, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoanele eligibile trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii dintre care exemplificăm:
- ambii părinţi/părintele singur/reprezentantul legal se află în una din următoarele situaţii: sunt /este angajaţi/angajat cu contract individual de muncă, cu normă întreagă (cu excepţia persoanelor încadrate în grad de handicap grav sau accentuat), desfăşoară activităţi independente, sunt/este funcţionari/funcţionari publici/public sau exercită o funcţie de demnitate publică.
- să aibă în întreţinere unul sau mai mulţi copii de vârstă preşcolară;
- copilul nu este înscris la creşă/grădiniţă acreditată (publică/privată) sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă acreditată (publică/privată) de pe raza municipiului ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă acreditată (publică/privată);
Sumele acordate cu titlu de ajutor financiar pentru plata bonelor se vor plăti lunar, prin transfer bancar, sau prin mandat poştal, în funcţie de opţiunea solicitantului, iar ajutorul financiar pentru plata bonelor se va acorda în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinaţie în bugetul local.
Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează: până la 2.100 lei - 710 lei; de la 2.101 lei până la 2.500 lei - 550 lei, de la 2.501 lei până la 3.000 lei - 390 lei, de la 3.001 lei până la 3.500 lei - 250 lei.

Instituţia Prefectului informează că astăzi, 06 august 2020, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, situaţia epidemiologică privind COVID-19 în judeţul Galaţi se prezintă astfel:2.379 persoane confirmate pozitiv de la începutul pandemiei şi până în prezent (+60 faţă de ieri), 1.659 pacienţi declaraţi vindecaţi, 124 de persoane decedate, 20.047 teste efectuate, 7 pacienţi internaţi la ATI, 653 de persoane sunt in carantina şi 110 izolate  

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt.

Județ

Număr de cazuri confirmate(total)

Număr de cazuri nou confirmate

1.

Alba

784

4

2.

Arad

1191

19

3.

Argeș

3804

99

4.

Bacău

1661

38

5.

Bihor

1141

35

6.

Bistrița-Năsăud

927

6

7.

Botoșani

1192

4

8.

Brașov

3468

55

9.

Brăila

991

29

10.

Buzău

1465

39

11.

Caraș-Severin

350

21

12.

Călărași

336

6

13.

Cluj

1368

36

14.

Constanța

1082

28

15.

Covasna

512

24

16.

Dâmbovița

2138

46

17.

Dolj

875

36

18.

Galați

2399

68

19.

Giurgiu

439

3

20.

Gorj

978

30

21.

Harghita

584

10

22.

Hunedoara

1074

24

23.

Ialomița

784

11

24.

Iași

1637

28

25.

Ilfov

1423

30

26.

Maramureș

542

20

27.

Mehedinți

835

13

28.

Mureș

1030

7

29.

Neamț

1455

24

30.

Olt

848

21

31.

Prahova

2373

102

32.

Satu Mare

116

2

33.

Sălaj

208

6

34.

Sibiu

994

28

35.

Suceava

4656

23

36.

Teleorman

397

12

37.

Timiș

1500

68

38.

Tulcea

312

2

39.

Vaslui

801

28

40.

Vâlcea

576

32

41.

Vrancea

1895

36

42.

Mun. București

6701

192

43.

-

53

-

TOTAL

57895

1345

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Nr. crt.

JUDEȚ

PROBE POZITIVE LA RETESTARE

1

ALBA

2

2

ARAD

17

3

ARGEŞ

60

4

BACĂU

20

5

BIHOR

11

6

BISTRIŢA-NĂSĂUD

28

7

BOTOŞANI

9

8

BRĂILA

26

9

BRAŞOV

25

10

BUZĂU

18

11

CĂLĂRAŞI

6

12

CARAŞ-SEVERIN

0

13

CLUJ

34

14

CONSTANŢA

13

15

COVASNA

2

16

DÂMBOVIŢA

21

17

DOLJ

7

18

GALAŢI

15

19

GIURGIU

3

20

GORJ

25

21

HARGHITA

18

22

HUNEDOARA

4

23

IALOMIŢA

0

24

IAŞI

23

25

MARAMUREŞ

4

26

MEHEDINŢI

12

27

MUREŞ

5

28

NEAMŢ

25

29

OLT

7

30

PRAHOVA

16

31

SĂLAJ

4

32

SATU MARE

0

33

SIBIU

38

34

SUCEAVA

21

35

TELEORMAN

0

36

TIMIŞ

31

37

TULCEA

2

38

VÂLCEA

11

39

VASLUI

33

40

VRANCEA

19

41

MUNICIPIUL BUCUREŞTI

115

42

ILFOV

7

 

TOTAL

737

Până astăzi, 2.566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 05.08.2020 (10:00) – 06.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

44 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.961. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 458 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste. Dintre acestea 24.147 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.260 la cerere.

Pe teritoriul României, 5.607 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.078 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 19.362 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 178 de persoane.

Pagina 1 din 75