Monitorul de Galati

Monitorul de Galati

650 de elevi cu rezultate de 10  la şcoală vor fi premiaţi cu burse şi produse cadou în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie 2022, organizată de Gloria Education Foundation, în parteneriat cu Primaria Municipiului Galaţi, GFG Foundation, LIBERTY Galaţi şi GRANDE GLORIA PRODUCTION.

Gala Excelenţei în Educaţie, eveniment aflat la a II-a ediţie, va avea loc pe 16 iunie, la Galaţi. Vor fi premiaţi elevii de clasele V-XII, care au obţinut media generală 10, în anul şcolar 2021-2022, proiecte în artă, cercetare, dezvoltare, cultură şi sport, dar şi profesori cu rezultate deosebite prin elevii lor, la olimpiade naţionale şi internationale.

„România are nevoie de valori, are nevoie de repere, de tineri care să vină din urmă şi să asigure viitorul acestei ţări. Să îi promovăm de mici, să le urmărim şi să le premiem rezultatele este o misiune prin care ne dorim să contribuim la viitorul societăţii, la conturarea unui ecosistem administrativ, cultural, educaţional şi de business în care aceşti copii să aibă şansa să se dezvolte. Gloria Education Fundation îşi doreşte să joace un rol activ în acest demers, iar premierea tinerilor cu rezultate excelente la şcoală reprezintă doar unul dintre proiectele noastre de suflet”, a declarat Oana Creţulencu, coordonatorul proiectelor asociaţiei Gloria Education.

În cadrul Galei Excelenţei în Educaţie 2022, elevii vor primi diverse premii, în bani şi bunuri oferite de sponsorii GFG Foundation, LIBERTY Galaţi, Grande Gloria Production, Lolliboni, Hygienium, Navrom, APAN, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Derpan, Autonom, Aldahra, BONVIT AGRO PORT, Euroconstruct, Port Bazinul Nou,Thecon, Starbacks, Grande Dolceria,  Betty Ice.

Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance & GFG Foundation, a declarat: „Fundaţia GFG, alături de LIBERTY Galaţi, se angajează să se implice pe termen lung în comunitatea locală unde vom pune accent pe susţinerea educaţiei - fundamentul succesului şi prosperităţii în orice societate. Suntem încântaţi să ne unim forţele cu Primăria Galaţi şi Gloria Education Foundation pentru a aduce recunoaştere rezultatelor remarcabile ale elevilor din Galaţi. Aceşti copii sunt viitorul comunităţii noastre, precum şi al industriei siderurgice - de aceea apreciem rezultatele lor remarcabile şi ne propunem să îi încurajăm în parcursul lor, dezvoltând programe educaţionale care să îi ajute să îşi atingă potenţialul maxim în viaţă şi în carieră. GFG Foundation colaborează cu parteneri din domeniul educaţiei pentru a deschide orizonturi tinerilor, dezvoltându-le competenţe în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM), abilităţi antreprenoriale şi oferindu-le oportunităţi în comunitatea noastră”.

Viziunea Fundaţiei GFG este de a identifica şi dezvolta potenţialul din oameni pentru a le permite să reuşească în viaţă. Fundaţia se concentrează pe programe dedicate tinerilor pentru a-şi atinge potenţialul şi pentru a consolida industriile şi comunităţile locale prin stimularea competenţelor şi perspectivelor de angajare.

„Ne dorim ca tinerii noştri să rămână în ţară, să înveţe în condiţii cât mai bune, să se dezvolte. Prin bursele oferite, prin campaniile noastre prin care ne dorim să sprijinim iniţiativa ştiinţifică, cercetarea, dezvoltarea talentelor acestor copii, toate eforturile noastre converg către acest deziderat”, a mai spus Oana Creţulencu.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi a declarat referitor la Gala Excelentei in Educatie: „Cu toţii trebuie să încurajăm performanţa în educaţie şi să-i aplaudăm la scenă deschisă pe elevii merituoşi. Avem copii inteligenţi la Galaţi, cu rezultate remarcabile la şcoală şi la concursurile şcolare, ceea ce mă bucură nespus. Cu ei ne mândrim! Ştiu însă că în spatele acestor rezultate este multă muncă, este ambiţie, dar sunt şi sacrificii uneori. Copiii sunt viitorul şi trebuie susţinuţi la fiecare pas. Felicitări elevilor şi tuturor celor implicaţi în acest proiect atât de important pentru comunitatea noastră!”.

Gloria Education Foundation este una dintre cele mai active fundaţii umanitare nonprofit din zona de Est a României şi alături de cei mai buni, GFG Foundation, produce continuu schimbări în educaţie, în mediu, artă, cultură, dezvoltare şi sport.

De Zilele Municipiului Galaţi, iubitorii de artă, antichităţi şi colecţionarii din întreaga ţară revin la Galaţi. Oraşul de la Dunăre găzduieşte, în perioada 10 - 12 iunie 2022, deja tradiţionalul Târg de Antichităţi "Antique Fair". Zeci de expozanţi îi aşteaptă pe gălăţeni pe Faleza Superioară cu obiecte de colecţie, piese deosebite, care aduc aminte de vremurile de odinioară în care arta şi frumosul erau la mare căutare. Iubitorii de istorie sau colecţionarii pot găsi timbre, ceasuri, ceramică, argint, de la patefoane până la numismatică, jucării de colecţie, dar şi bibelouri sau cărţi vechi. Târgul de Antichităţi "Antique Fair Galaţi" are scopul de a promova patrimoniul cultural, valorile ecologice, ecoturismul şi valorile naţionale în zonele cu potenţial turistic. Mai multe detalii se găsesc pe pagina de facebook a evenimentului  - https://www.facebook.com/antiquefairgalati.

Cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Casian, de Ziua Internaţională a Copilului, în multe centre sociale, instituţii de învăţământ şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, sunt organizate o serie de activităţi religioase, cultural-artistice, educaţionale şi social-filantropice.

Programele dedicate copiilor au început în Eparhia Dunării de Jos, încă din zilele anterioarei datei de 1 iunie, când slujitorii Sfintelor Altare în cooperare cu profesori şi voluntari au oferit daruri celor mici şi i-au implicat pe aceştia în multiple şi diverse activităţi creative şi recreative.

O astfel de activitate s-a desfăşurat astăzi, 1 iunie, şi la Aşezământul Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi pentru cei 100 de copii beneficiari ai serviciilor oferite de această instituţie socială a bisericii.

Copiii au participat cu mare entuziasm şi implicare la activităţile pregătite special pentru ei în cadrul natural din curtea aşezământului social. 

Programul intitulat ”La mulţi ani, Copilărie!”, a cuprins ateliere de creaţie, jocuri, recitări de poezii, cântece, dansuri şi multă voie bună. Copiii au avut ocazia de a socializa şi a petrece clipe unice preţ de câteva ore într-un cadru primitor şi însufleţit de prezenţa lor plină de bucurie.

Înainte de a le fi oferite darurile, preotul coordonator al aşezământului a rostit cu cei mici câteva rugăciuni şi a transmis copiilor mesajul de binecuvântare şi dragoste părintească al ierarhului Dunării de Jos.

Cu mare bucurie, cei peste 250 de copii participanţi la eveniment au primit din partea organizatorilor multe daruri şi au mulţumit Părintelui Arhiepiscop Casian şi ostenitorilor din cadrul aşezământului pentru dărnicia, grija permanentă şi atenţia deosebită.

Pe lângă bucuria pe care o aduce o sărbătoare în viaţa unei persoane, prin aceste manifestări s-a avut în vedere şi familiarizarea tinerilor cu actul artistic, dezvoltarea creativităţii, înţelegerea mecanismului de gândire şi comportament, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă şi de gestionare a emoţiilor, dezvoltarea simţului artistic, critic şi autocritic, socializare dar şi dezvoltarea capacităţilor de memorare, limbaj şi interpretare. 

În cadrul acestei instituţii, toate serviciile de asistenţă socială şi educaţională sunt asigurate de către angajaţii şi voluntarii Asociaţiei, sprijiniţi de maicile din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare“ aflată în incinta aceluiaşi aşezământ.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi şi grădiniţele parohiale, dar şi în multe alte parohii din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos care au constant activităţi cu copiii şi tinerii, între acestea numărându-se cele din cadrul Centrul de zi pentru copii ”Sf. Spiridon” din Galaţi.

Ziua de 1 iunie este un moment premergător pentru următoarele manifestări educaţionale, misionare şi social-filantropice care se vor desfăşura în Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada următoare cu ocazia Zilei Eroilor, Duminicii Părinţilor şi Copiilor şi a pelerinajului tinerilor de la Mănăstirea Buciumeni, de Sărbătoarea Sfintei Treimi.

 

Reporter: pr. Rareş Bucur

Imagine: Costiuc Petrică

La 3 iunie 2022 se împlinesc 115 ani de când, la Galaţi, a fost semnat actul de înfiinţare a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor gălăţeni. Atunci, din iniţiativa unui grup restrâns de nouă pensionari, împreună cu 110 pensionari ”ai statului”, ai comunei şi ai judeţului, civili şi militari, adunaţi în localul Şcolii Nr. 1 de Băieţi, au hotărât înfiinţarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – Galaţi. Acum, la 115 ani de atunci, merită să realizăm un recurs istoric al evenimentelor care au avut loc în timp:

*una dintre primele acţiuni de ajutor reciproc la Galaţi a avut loc în vara anului 1897, deci în urmă cu 125 de ani, când s-au luat o serie de măsuri în beneficiul locuitorilor oraşului care au avut de suferit de pe urma unor inundaţii catastrofale;

* în anul 1900 existau deja 14 organizaţii de întrajutorare, dintre care amintim: Societatea pentru îngrijirea bolnavilor şi înmormântarea morţilor; Societatea „Alinarea durerii”; Societatea de Ajutor a Demobilizaţilor; Societatea „Înfrăţirea Muncitorilor”; Societatea de Ajutor Reciproc „Mângâierea” etc.;

*în data de 3 iunie 1907, în Adunarea Generală despre care am menţionat în deschiderea acestui „istoric” s-au discutat şi s-au aprobat „Statutele Societăţii Pensionarilor Galaţi”. Prin art. 27 din Statut, ziua de 3 iunie 1907 a fost declarată ziua fondării Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galaţi;

*aşezarea activităţii de ajutor reciproc pe baze noi, unitare, are loc prin H.C.M. 454/27.02.1957, care elabora „Statutul tip pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea caselor de ajutor reciproc a pensionarilor” din România.

*prin Decizia Nr. 157/07 aprilie 1973 a Comitetului Executiv al Consiliului Popular al Judeţului Galaţi, se înfiinţează Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Nr.2 Galaţi;

*pe data de 19 aprilie 1979, în Adunarea Generală Extraordinară a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor Nr.1 (cea înfiinţată în 3 iunie 2007) şi Nr.2, s-a aprobat unirea celor două organizaţii într-una singură, sub numele de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galaţi, denumire sub care funcţionează şi astăzi;

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din judeţul nostru a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii 40-45 de ani, mai ales în anii în care au fost preşedinţi: Nicolae Morun (de numele căruia se leagă unirea celor două organizaţii ale pensionarilor gălăţeni, în anul 1979, şi cumpărarea sediului din str. Domnească, nr.53), Aurel Scorţaru (care s-a remarcat prin consolidarea sediului CARP, după cutremurul din anul 1989 şi lărgirea gamei de facilităţi acordate membrilor organizaţiei), Ionel Hâncu (în timpul celor două mandate de preşedinte s-au înfiinţat 14 Sucursale în judeţ, a crescut spectaculos numărul de membri, de la aproximativ 40.000 la peste 54.000 şi Ion Mehedinţi (în timpul mandatului său, 2016-2021, a fost reabilitat sediului CARP din str. Domnească-53 şi a fost achiziţionat şi amenajat spaţiul aferent nevoilor organizaţiei, prin cumpărarea locaţiei din str. Tecuci, Nr.3, Bloc V3). La 5 octombrie 2021 a fost ales un nou Consiliul Director, având ca preşedinte economista Verginica Pintilie şi ca vicepreşedinte economista Tinca Şerban.

Membrii Casei beneficiază de o serie de facilităţi, după cum urmează: decontarea unei cote părţi din implantul de cristalin, proteză auditivă, proteză ortopedică, extracţii şi lucrări dentare; consultaţii gratuite şi tratamente cu tarife reduse la cabinetele de fizioterapie şi medicină generală; tunsori la tarife reduse: bilete gratuite/cu preţ redus la spectacolele teatrelor gălăţene, vizitarea Grădinii Botanice şi a muzeelor gălăţene; participarea la cursuri de limbi străine; acces la activităţi cultural-artistice (Salonul cultural şi revista „Armonii de toamnă”, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, evocări, aniversări, comemorări, Clubul umoriştilor „Verva”, Clubul Creativ+ etc.); membrii organizaţiei beneficiază de împrumuturi de la 100 - 16.000 lei; ajutor de deces conform vechimii ca membru; ajutoare nerambursabile pentru membrii pensionari aflaţi în dificultate.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galaţi are astăzi peste 55.000 membri, organizaţia se bucură de o încredere deosebită, dovada concludentă fiind numărul de membri. În acest sens, un merit deosebit îl au şi cele 14 Sucursale (Bereşti, Cudalbi, Fârţăneşti, Frumuşiţa, Independenţa, Iveşti, Oancea, Pechea, Scânteieşti, Schela, Şendreni, Tg. Bujor, Tudor Vladimirescu, Tuluceşti).

 

Prof. Ghiţă NAZARE

După activitatea de combatere a căpuşelor desfăşurată în toate parcurile şi locurile de joacă de pe domeniul public din municipiul Galaţi, SP Ecosal va continua cu activitatea de combatere a insectelor zburătoare, pe întreaga suprafaţă a municipiului Galaţi. Această activitate se va desfăşura în perioada 19.05.2022 - 24.05.2022, intervalul orar 22.00 - 05.00, şi vor fi folosite echipamente de tip ULV şi termonebulizatoare.

ecosal 2

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie va fi prelungită. Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

În urmă cu 24 de ani, pe data de 23 mai, ieşea de sub tipar prima ediţie a cotidianului Monitorul de Galaţi. Cu entuziasm şi pasiune, timp de 24 de ani, am continuat să aducem gălăţenilor ştiri din toate domeniile de interes, fără a face rabat de la misiunea noastră de a informa nepărtinitor.

În toţi aceşti ani am văzut şi consemnat multe evenimente, redacţia noastră a trecut prin multe schimbări, însă ziarul a continuat să iasă neîntrerupt şi, indiferent ce s-a întâmplat, ne-am străduit să aducem cele mai intersante ştiri în faţa cititorilor noştri.

Nu am renunţat la print, deşi multe ziare centrale au făcut-o, nu am renunţat nici să răspundem provocărilor mediului online şi am ţinut pasul cu şi pe toate reţelele de socializare sau platforme online de ştiri. Monitorul de Galaţi este prezent pe Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, Google News etc.

În acest an, ne-am propus să revoluţionăm partea de online, să acoperim toate zonele de adresabilitate, să fim mai interactivi şi mai aproape de cititorii noştri. Printul, deşi considerat de unii demodat, va rămâne în portofoliul nostru atât timp cât va fi posibil pentru că ediţia print este certificatul nostru de garanţie al calităţii informaţiei.

Dar cu toate eforturile noastre de a păstra informaţia pe hârtie, printul este în pericol. Şi nu din cauza noastră! Pentru prima dată în 24 de ani, ne confruntăm cu o criză a hârtiei fără precedent, generată în special de războiul din Ucraina, în contextul în care în România nu mai există de ani de zile niciun producător de hârtie.

Însă toţi aceşti ani ne-au învăţat că nu există obstacole peste care să nu putem trece datorită cititorilor noştri! Le mulţumim tuturor celor care ne citesc! Datorită lor ne poziţionăm atât în print, dar mai ales online, printre cele mai citite publicaţii din Galaţi şi din regiune.

De doi ani încoace, trecem cu toţii printr-una dintre cele mai grele perioade de după 1990, ceea ce ne determină să ne adaptăm acestor provocări dificile, să fim creativi şi inovatori pentru a răzbi şi a duce mai departe ceea ce am început în urmă cu 24 de ani: un cotidian al gălăţenilor echilibrat şi echidistant.

Şi pentru că după pandemie şi război nimic nu va mai fi la fel, dorim să venim în întâmpinarea noilor vremuri cu un ziar quality care să aducă cititorilor exact ce îşi doresc. Aşadar, la ceas aniversar, vă provocăm să ne transmiteţi pe adresa de email office@monitoruldegalati.ro ce aţi dori să schimbăm, ce rubrici noi aţi dori să aducem în faţa dvs., ce vă place şi ce nu vă place la Monitorul de Galaţi.

Nicoleta ROGOJINĂ, Director General Monitorul de Galaţi

Observăm că societatea în care trăim este din ce în ce mai sedentară, iar elevii sunt tot mai atraşi de activităţi statice (computer, gaming, telefon, filme etc). În faţa acestui adevăr nu putem rămâne pasivi, motiv pentru care este necesară atragerea lor către activităţi care implică sport, mişcare şi relaxare.

Mişcarea şi activităţile sportive reprezintă principalii factori ai menţinerii şi întăririi sănătăţii şi din acest considerent, încă de la cele mai fragede vârste este nevoie de multă mişcare, iar în perioada şcolarităţii, cea a transformărilor calitative şi cantitative pe plan somatic, aceste activităţi au ca scop dezvoltarea fizică armonioasă, precum şi însuşirea unui bagaj de deprinderi motrice generale.

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Matca nu deţine o sală de sport, elevii fiind nevoiţi să participe la orele de Educaţie Fizică şi de Joc şi Mişcare (pentru clasele a III-a şi a IV-a) în sălile de clasă sau în curtea şcolii care nu este dotată corespunzător. Odată identificată problema, am încercat să găsim tot felul de soluţii salvatoare. În final, realizarea acestui deziderat a putut fi materializată într-un  proiect cu titlul „Mişcarea = sănătate, bucurie, armonie”, derulat în colaborare cu Asociaţia Narada şi sponsorizat de Pepco Retail SRL.

Valorificarea proiectului a fost transpusă prin organizarea şi desfăşurarea de activităţi, jocuri, antrenamente, competiţii sportive care stimulează potenţialul sportiv şi practic al elevilor. Prin intermediul lor am urmărit:
- dezvoltarea armonioasă a elevilor;
- respectarea unor reguli de comportament în timpul unui concurs;
- formarea deprinderii de a asculta cu atenţie explicaţiile primite, în vederea parcurgerii corecte a unui traseu aplicativ;
- dezvoltarea spiritului competiţional, a fair-play-ului;
- dezvoltarea autodisciplinei.

Mişcarea efectuată sub forma jocurilor, competiţiilor conduce la obţinerea echilibrului psihic, autocontrolului, creşterii aprecierii de sine, dobândirii încrederii în forţele proprii. Un bun educator nu poate fi decât acela care îl învaţă pe copil să devină o persoană puternică şi responsabilă, armonios dezvoltată, atât fizic, cât şi psihic.

Este important să le oferim elevilor mai multe variante de activităţi pe care aceştia să le poată desfăşura pe parcursul unei zile. Atunci când încercăm să oferim diversitate sau mai multe grade de dificultate în cazul unui anumit sport, copiii pot găsi mai uşor activităţile care sunt pe placul lor sau îşi pot descoperi adevărate pasiuni.

De exemplu, în cadrul jocurilor sportive - baschet, handbal, rugby - elevii învaţă regulile jocului, modalitatea de înscriere, cum se aplică loviturile de pedeapsă, pasarea mingii. Poate nu toţi vor descoperi că au o anumită vocaţie, dar poate când vor fi adulţi vor şti să-şi facă un plan pentru întreţinerea condiţiei fizice pe tot parcursul vieţii. Nu vor fi sportivi de performanţă, dar vor fi cei care vor alege activităţi care le garantează sănătatea. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Prof. înv. primar Donici Mihaela,
Prof. înv. primar Păncescu Cornelia,
Şcoala Gimnazială nr. 1, Matca

Cea mai amplă mişcare trap din România vine în Galaţi, cu cei mai hype artişti. „Înainte să facem haos împreună la festivalul din vară, vrem să dăm lumii o mostră din vibe-ul inegalabil al noii generaţii, care se resimte cel mai puternic în apropierea unei scene Hustle”, spun organizatorii.
Azteca, Marko Glass, BVCOVIA, AlbertNBN vor concerta, în Galaţi, sâmbătă, 14 mai 2022, la Patinoarul „Dunărea”, la ora 18.00, însă accesul va fi permis începând cu ora 17.00. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro, iar dacă foloseşti codul HUSTLEGL22 poţi beneficia de 15% reducere.

Duminică, 08 Mai 2022 00:00

GOPO: Lansarea unui centenar

Asociaţia Pro ECO-TUR Bucureşti împreună cu Fundaţia Gopo doresc să transforme anul viitor într-o aniversare specială, cu ocazia împlinirii, pe 1 mai 2023, a o sută de ani de la naşterea marelui artist cineast român care a fost Ion Popescu-Gopo.
Pregătirile încep din timp, iar primul element al acestei construcţii a fost achiziţia domeniului centenarulgopo.ro, la sfârşitul lunii aprilie a.c. Acesta va deveni operaţional în următoarele zile. Până atunci, se poate comunica pentru sugestii ori colaborări cu echipa în formare la adresa contact@centenarulgopo.ro.
Prima manifestare confirmată, din cadrul centenarului, este realizarea, în Bucureşti, a unei expozitii de afişe originale ale peliculelor marelui regizor. Vor fi afişe realizate şi tipărite în Romănia, dar şi în Cuba, Cehoslovacia, Germania, Spania, fosta Iugoslavie, sau fosta Uniune Sovietică. Vernisajul va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, 2022, când se comemorează trecerea spre cele veşnice a marelui artist.
În afară de capitală, organizatorii intenţionează să prezinte retrospectiva în cât mai multe oraşe din ţară, dar şi din străinătate.
ONG-urile implicate speră într-o colaborare eficientă cu autorităţile locale şi centrale româneşti, dar şi în ajutorul mediului privat, prin sponsorizări, donaţii ori voluntariat - pentru că... Pasiunea schimbă tot!
Ion Popescu-Gopo s-a născut pe 1 mai 1923 în Bucureşti. A fost creatorul a nenumărate filme de desen animat în care personajul principal era „omuleţul lui Gopo”, o creaţie proprie care l-a făcut celebru şi i-a câştigat premii naţionale şi internaţionale. Cel mai important este primul trofeu românesc „Palme d’Or” la Festivalul de la Cannes, în 1957, pentru filmul de scurt metraj „Scurtă istorie”.
S-a stins din viaţă la Bucureşti, pe 29 noiembrie 1989.
În memoria sa au fost create Premiile Gopo, care recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice naţionale din anul precedent.

Miercuri, 04 Mai 2022 12:39

Cele mai frumoase fuste dama

Haina nu-l face pe om, ci modul in care o poarta! De aceea, inainte de a investi intr-o tinuta, gandeste-te cum iti vei exprima personalitatea prin intermediul acesteia. Atunci cand tu emani incredere prin intermediul ei, cu siguranta ai facut cea mai buna alegere.

Iar acest aspect este valabil si cand vorbim de fuste, ce se pot transforma intr-o piesa exceptionala pentru garderoba ta. Exista atat de multe modele frumoase si versatile incat, investitia intr-o fusta de calitate cu ajutorul careia vei fi chic intreg parcursul anului, se va transforma intr-o investitie in propria personalitate. Daca ele sunt item-ul tau favorit din intreaga varietate de articole vestimente, hai sa descoperi noi modele cu care ti-o poti imbogati.

Fustele clos sau pe corp

Esti inzestrata cu forme generoase de la mama natura? Atunci ti le poti pune in evidenta prin intermediul unei fuste mulate, cu talie joasa sau inalta, care ti le va pune cu succes in valoare. La polul opus se afla fustele clos, fustele cu volane si cele bogate in material, care ofera volum la partea inferioara, adica exact ce are nevoie o silueta slim fit.

Indiferent pe care din aceste fuste dama alegi, tine cont de faptul ca, prin intermediul unei fuste, iti poti echilibra cu succes forma corpului astfel incat sa conferi o impresie placuta cu fiecare aparitie. Gsesti fuste tip creion, fuste plisate, fuste petrecute etc.

Fustele asimetrice

Fustele asimetrice sunt o alegere indrazneata si de efect pentru cele care au dilema in a se decide intr-o fusta scurta si una mai lunga, ori pentru cele care vor un croi atipic. Acestea au revenit dupa multi ani in tendinte si sunt disponibile intr-o varietate mult mai mare. Ca de exemplu, poti gasi fusta asimetrica din piele, cu talie inalta si insertie din dantela, pe care s-o adaptezi cu succes in tinutele de birou, alaturi de o camasa sau o bluza eleganta. De altfel, vei gasi si fuste asimetrice vaporoase sau din satin, care merg de minune la incaltaminte cu toc, sandale, adidasi sau ghete.

Fustele din tul

Vrei ca prin tinutele tale sa te simti precum o adevarata printesa? Atunci opteaza pentru minunatele fuste din tull are-ti vor conferi un look aparte, plin de feminitate. Aceste fuste deosebite sunt disponibile fie in stilul fustelor scurte si ample, fie midi sau maxi. Se imbina perfect alaturi de un maieu din satin sau un top feminin (cum sun cele cu funde, volane sau imprimeu floral), fie alaturi de tricouri si/sau bluze simple.

Fustele din tricot

Preferatele sezonului rece si a celor de tranzitie sunt fustele din tricot, prin simplu fapt ca, prin intermediul lor, poti fi feminina in sezonul rece sau racoros, fara a-ti compromite confortul. O astfel de fusta, indiferent de lungimea acesteia, merge minunat la o pereche de ghete sau cizme, ciorapi sau colanti grosi, dar si alaturi de un pulover gros sau o helanca. Deasupra, poti opta pentru un palton sau o geaca groasa, astfel incat sa beneficiezi de intreg confortul binemeritat, dar sa fii si eleganta in acelasi timp.

Fuste maxi, midi sau scurte

Si nu in cele din urma, ne putem referi la fuste dama si in ansamblul dimensiunilor existente - de la fuste scurte, pana la fuste ce pot trece de insasi glezna piciorului. Gasesti nenumarate fuste lungi din materiale groase, pe care le poti folosi iarna, dar si fuste fine si/sau scurte, ideale pentru primavara-vara sau chiar toamna.

Minionele vor arata perfect in rochiile scurte sau isi pot alungi silueta cu o fusta midi de exemplu, pe care s-o asorteze cu pantofi sau ghete cu toc.

Cele cu o lungime considerabila se potrivesc persoanelor care nu vor sa lase diferite portiuni la vedere si viceversa.

Pagina 1 din 29