Monitorul de Galati

Monitorul de Galati

Marți, 01 Ianuarie 2019 00:00

La mulţi ani, 2019!

Echipa cotidianului Monitorul de Galaţi vă urează un An Nou fericit, sănătos şi plin de împliniri! La mulţi ani!

Societatea Transurb S.A. anunță că, începând cu data de 02 ianuarie 2019 se vor elibera abonamentele  de călătorie destinate tuturor categoriilor de persoane care beneficiază de reduceri și gratuități la transportul public local de călători conform Hotărârii Consiliului Local nr.74 din 15.02.2018.

Având în vedere numărul ridicat de persoane care beneficiază de facilități la transportul în comun și totodată,  în vederea evitării formării de cozi la cabinele de eliberare abonamente de călătorie, următoarele categorii de pasageri:

 • persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani;
 • pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1900 lei brut/lună,;
 • pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr. 448/2006;
 • elevii și studenții,

 pot circula cu mijloacele de transport public local, în perioada 01-15 ianuarie 2019, în baza vechiului abonament de călătorie (termen de valabilitate 31 decembrie 2018), timp în care, sunt obligați să achiziționeze noul abonament, cu perioada de valabilitate 1 – 31 ianuarie 2019.

Abonamentele de călătorie pentru luna ianuarie 2019 se vor elibera, în baza documentelor prezentate mai jos pentru fiecare categorie de persoane beneficiare de facilități.

 • Persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani : actul de identitate, original și copie, adeverința eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală din care să reiasă că nu au venituri.
 • Pensionarii: actul de identitate și cuponul de pensie pe luna anterioară ( decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul, original și copie.
 • Pensionarii de invaliditate: actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară ( decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul și a actelor doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate, original și copie.
 • Elevii și studenții : actul de identitate și carnetul de note vizat pe anul 2018-2019 sau adeverință din care să rezulte că sunt elevi/studenți a unei instituții de învățământ acreditată din Municipiul Galați, original și copie.
 • Șomeri : actul de identitate și carnetul de evidență vizat de AJOFM, original și copie.
 • Persoane cu salariul minim pe economie *: actul de identitate, adeverința eliberată de angajator din care să rezulte că solicitantul obține salariul minim pe economie.
 • * Persoanele care obțin salariul  minim pe economie și care sunt încadrate cu contract individual de muncă  cu timp parțial vor prezenta suplimentar adeverință de venit eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

  Echipa cotidianului Monitorul de Galaţi vă urează un Crăciun Fericit şi plin de MAGIE!

  Ioana Mitrof este profesoară şi mamă a doi copii. E un om care creşte în palmele sale suflete. Şi o face cu multă dăruire. Viaţa a provocat-o cu diagnosticul de cancer la sân, gradul 2 acum un an şi jumatate. În plus, Ioana nu poate face tratamentul clasic, deoarece suferă ţi de alte afecţiuni şi aceste tratamente i-ar afecta grav şi iremediabil organismul. Dar a reuşit sa meargă mai departe cu zâmbetul pe buze, cu ajutorul tuturor celor care i-au sărit în ajutor, copii, părinţi, familie, prieteni, cunoscuţi şi necunoscuţi cu inima cât muntele, pentru a câştiga timp în aceasta luptă contra cronometru. Copiii şi elevii ei se bucură de Ioana, plină de vitalitate, zâmbet şi bunăvoinţă chiar dacă sufletul şi trupul sunt în suferinţă.
  Prietenii s-au mobilizat şi, în urma unui concert caritabil, unei activităţi sportive, vânzări de carte, tablouri şi donaţii personale s-au strâns aprox.imativ 4000 euro, bani dn care Ioana urmează în prezent tratamente la clinica Imunomedica Bucuresti, însă susţinerea vieţii în acest caz înseamnă un efort financiar destul de mare şi constant, de care ea nu dispune. Urmează operaţia la începutul anului viitor, după care Ioana va avea nevoie de un tratament de cel puţin trei luni care să îi fortifice organismul şi să ajute la refacerea acestuia, la aceeaşi clinică, unde o săptămâna de tratament o costă aproximativ 1200 lei, cheltuieli care nu pot fi decontate prin sistemul de asigurări de stat.
  Chemarea în ajutor pentru Ioana se îndreaptă cu simplitate şi speranţă către toţi semenii care pot aduce un sprijin cât de mic. Iar în aceasta luptă orice clipă contează! Să o ajutăm să continue să zâmbească, iar copiii să se bucure de prezenţa ei.
  Donaţiile pentru IOANA MITROF se pot face în contul în RON deschis pe numele ei la BANCA TRANSILVANIA: RO54BTRL01801201M45208X. Nr.tel: +40720622704
  IOANA are nevoie de voi, de noi, de toţi oamenii care vor să-i dea o şansă la supravieţuire. PUTEM sa ajutăm o mama să îşi crească copiii şi să se bucure de prezenţa lor! Pentru că dragostea de viaţă trebuie să învingă. Şi oamenii împreuna pot face asta!

  Vineri, 07 Decembrie 2018 20:57

  VIDEO: Incendiu violent pe str. Aurel Vlaicu

  Un garaj unde se pare că se realizau lucrări de tip service auto a luat foc, vineri seară, pe strada Aurel Vlaicu. Flăcările s-au extins rapid, iar în garajul alcătuit din două boxe se aflau butelii de oxigen. ”S-a intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă. Au fost evacuate cinci tuburi de oxigen şi au fost salvate cele două case aflate în imediata apropiere. Au ars două maşini aflate în garaj, iar a treia a fost avariată. Incendiul a fost localizat şi se lucrează la lichidarea acestuia“, a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi. O femeie în vârstă a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri la faţa locului, dar nu a necesitat internarea în spital. Cauza incediului este în curs de stabilire, dar se pare că lucrările desăşurate în garajul unde s-a improvizat acel service auto ar fi cauza care au dus la declanşarea flăcărilor.

  Sursa video: Facebook (Gabriel Mocanu-Anghel)

   

  “Hepatita C, o boală foarte gravă, care nu dă semne, este acum vindecabilă. Testează-te!” este tema principală a campaniei “Moldova ştie de Hepatita C”, una de informare a populaţiei asupra cauzelor, efectelor şi tratării acestei afecţiuni care a făcut, până in prezent, mii de victime în România.
  O nouă etapă a campaniei de informare a populaţiei are loc la Galaţi miercuri, 10 octombrie, ora 20.00, atunci când postul TV Realitatea Galaţi – Brăila va difuza emisiunea ”Galaţi ştie de Hepatita C”, pe segmentul orar al binecunoscutei “Deschide lumea”.
  Invitaţii moderatorului Mihai Munteanu vor fi dr. Daniela Ungurianu, medic de familie, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Galaţi şi dr. Dan Botezatu, medic primar Şef Secţie Gastroenterologie la Spitalul Judeţean Galaţi, dar si gălăţeni obişnuiţi, intervievaţi pe stradă.
  Emisiunea va încerca să explice paşii care trebuie parcurşi de către pacienţi pentru a fi trataţi de Hepatita C, de la testarea gratuită cu trimitere de la medicul de familie, până la investigaţii complexe si tratamentul propriu-zis. Acesta din urmă este unul revoluţionar, facil de administrat, cu un procent de succes de peste 99%.
  Telespectatorii pot adresa invitaţilor din platou întrebări în direct, prin mesaje trimise paginii Facebook “Deschide lumea”, care va prelua integral emisiunea.
  O dezbatere live cu aceeaşi temă va avea loc la data de 15 octombrie 2018, şi va fi difuzată de la ora 15.00 pe pagina oficială Facebook “Ştii de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitaţii, care vor fi, de asemenea, specialişti în domeniu din judeţul Galaţi, vor răspunde punctual, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori.
  România detine primul loc în Europa în privinţa incidenţei de infectare cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel naţional, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenţei, 4,3 %.

  Duminică, 24 Decembrie 2017 00:00

  CRĂCIUN FERICIT!

  Echipa cotidianului Monitorul de Galaţi vă urează Sărbători Fericite şi pline de MAGIE!

  Bazate pe un principiu de functionare cat se poate de firesc si de natural, panourile radiante incep sa fie tot mai populare pentru efectele benefice asupra sanatatii si a mediului ambiant.

  Usor si rapid de montat, ele se pot instala fara a fi nevoie sa obtinem avize sau aprobari speciale.

  Pe langa faptul ca sunt cat se poate de sigure si nu prezinta riscuri de incendii sau sufocare, fiind totodata extrem de benefice pentru organism si pentru mediul unde sunt folosite, panourile radiante cu infrarosii se gasesc pe piata intr-o mare varietate de forme, culori si performante tehnice. In acest sens, vom trece in revista cateva tipuri de panouri radiante.

  Panouri radiante personalizate

  Tot mai multi clienti sunt interesati de posibilitatea de a beneficia de o sursa de caldura sigura, fiabila, benefica si care, totodata, sa se incadreze cat mai bine in designul camerei unde se face instalarea.

  Panourile radiante personalizate, indelung testate pe piata vest-europeana si adaptate pentru toate gusturile, devin raspunsul si solutia ideala pentru toti cei care doresc sa obtina caldura, confort si eleganta pentru locuita lor.

  Unii le considera adevarate tablouri calde pentru locuinta lor.

  Vezi modele de panouri radiante cu infrarosu:Click aici

  Panourile radiante Ecosum

  Se stie ca eficienta radiatiei infrarosii este direct proportionala cu dimensiunile suprafetei radiante, de aceea specialistii au folosit o tehnologie speciala pentru panourile radiante Ecosun.

  Astfel, in cazul acestora, datorita depunerilor de termocristale, suprafata granulata creste de pana la 2.5 ori suprafata de incalzire, sau suprafata activa, fiind cu mult mai eficiente decat panourile din sticla, sau cele cu suprafata neteda. Totul se datoreaza raportului radiatie – convectie mult mai bun.

  Aceste panouri radiante, datorita faptului ca distribuie caldura si prin partile lateralare, au o raza de actiune de 180 grade. Mai mult, panourile radiante Ecosun sunt acoperite in interior cu thermoquartz, un material special care are proprietatea de a creste capacitatea de absortie a caldurii de la elementul incalzitor.

  Totodata, exteriorul panourilor radiante este acoperit cu thermocristal, o substanta care, de asemenea, le creste eficienta!

  Panouri radiante industriale

  Folosirea panourilor radiante pentru incalzirea halelor si a spatiilor mari s-a dovedit o inovatie salutara, pentru ca a dus la reducerea costurilor de incalzire pentru acele spatii cu pana la 40%!

  Aceste panouri radiante industriale sunt concepute special pentru a face fata spatiilor cu inaltimi mari. Tehnologia lor asigura si o functionare silentioasa si de lunga durata.

  Usor de montat, ele nu rapesc din spatiul de la sol, asigurand totodata o incalzire rapida a halei.

  Deloc de neglijat este faptul ca, odata instalate, ele nu necesita operatii de curatenie sau de intretinere.

  Sunt perfecte pentru spatiile industriale de orice fel, pentru ca nu prezinta riscuri de incendii, emanatii de noxe si asigura o forma de incalzire ecologica, care se incadreaza in toate standardele posibile pe care le necesita un spatiu industrial.

  Altfel spus, panourile radiante industriale, pe langa faptul ca asigura o incalzire rapida si reduc considerabil si costurile inregistrate in mod firesc cu incalzirea, sunt unanim acceptate si recomandate de specialisti pentru orice tip de spatiu industrial.

  O solutie mai sigura pentru a incalzi un spatiu industrial si care sa nu necesite aprobari si studii suplimentare, nici nu exista!

  Si daca te intrebi de unde ti-ai putea achizitiona panouri radiante industriale ( precum si alte tipuri de panouri radiante) sau unde ai putea vedea modele si obtine mai multe informatii, site-ul unei firme care face astfel de proiecte il gasesti aici: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/

  La orice forma de panou radiant ne-am opri, ca il alegem pentru locuita sau pentru un spatiu mai mare de lucru, pentru un mediu casnic sau industrial, trebuie accentuat faptul ca panourile radiante cu infrarosu sunt in prezent singura varianta de incalzire pentru un perimetru restrans. Ca e vorba doar de o camera din locuinta noastra, sau doar de o zona de lucru dintr-o hala mai mare, ele se pot instala astfel incat sa ofere incalzirea locala, doar acolo unde este nevoie. Astfel, costurile cu incalzirea se reduc si mai mult!

  Luni, 04 Septembrie 2017 00:43

  Anunț mediu - 04 septembrie 2017

  Primăria municipiului Galați, județul Galați, titular al Planului de calitate a aerului 2016-2020 pentru municipiul Galați, anunță publicul interesat asupra depunerii primei versiuni a planului la APM Galați, în vederea obținerii avizului de mediu. Informațiile privind varianta de plan pot fi consultate la sediul APM Galați,str. Regiment 11 Siret nr. 2 și la sediul Primăriei municipiului Galați din strada Fraternității nr. 1, zilnic, de luni până joi, între orele 8:30-16:00 și vineri între orele 8:30-13:30. 

  Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Galați, în termen de 15 zile calendaristice de la data apariției anunțului.

  Începând cu data de 09 iunie 2017 Primarul Municipiului Galaţi anunţă deschiderea procesului de dezbatere publică pentru următorul proiect de act normativ: aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor şi scutirilor de la plata impozitului pe clădiri şi terenuri pentru întreprinderile care activează pe raza administrativ-teritorială a municipiul Galaţi.  Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include: Proiectul de hotărâre, Proiectul de investiţii, Expunerea  de motive, Raportul de specialitate, Studiul de oportunitate. Documentaţia poate fi consultată pe site-ul instituţiei www.primariagalati.ro la secţiunea Transparenţă decizională sau la sediul instituţiei din str. Fraternităţii nr. 1, Biroul Centrul de Informare pentru Cetăţeni. Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 18 iunie 2017, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei la secţiunea Transparenţă decizională,  ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: comunicare@primariagalati.ro, prin poştă, pe adresa instituţiei din Galaţi, str. Domnească nr. 38 sau la Registratura Generală din Galaţi, str. Fraternităţii nr. 1.  Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la numărul de telefon: 0236 307 798, e-mail: comunicare@primariagalati.ro.
  Pagina 1 din 10