Monitorul de Galati

Monitorul de Galati

Popularitatea lui iPhone 13 și entuziasmul pentru acesta au scăzut în ultimele săptămâni după ce s-a aflat că le vor lipsi câteva actualizări majore. Dar acum, o nouă dezvăluire exclusivă vorbește despre o surpriză la momentul lansării noului smartphone Apple.

Economic Daily News raportează faptul că compania americană nu va lansa o serie intitulată iPhone 12S, ci va lansa, într-adevăr, seria iPhone 13. Acesta ar fi un șoc, având în vedere că existau declarații care confirmau într-un anumit mod lansarea unei serii S. Pentru că mulți au considerat că Apple va evita să denumească noile telefoane cu numărul 13 din cauza reputației acestui număr, s-a luat în considerare denumirea noii serii, iPhone 12S. Această idee, aparent neadevărată, a fost susținută la momentul respectiv de eliminarea anumitor actualizări majore pentru următorul telefon.

iPhone 12 Mini cauti oferte online, acceseaza EMAG!

De mai bine de un an se vorbește despre faptul că iPhone 13 Pro va avea 1 TB de memorie internă. TrendForce a infirmat acest zvon, spunând că noile telefoane vor avea aceeași capacitate de memorie: 128/256/512 GB pentru modelul Pro și 64/128/256 GB pentru iPhone 13 și iPhone 13 Mini. Nu faptul că nu vom avea o variantă de 1 TB este lucrul negativ, ci faptul că nu va mai exista o variantă de 512 GB pentru modelele de mijloc.

Tot în această luna, se zvonea că Apple plănuia să aducă LiDAR tuturor modelelor de iPhone 13. Tot TrendForce infirmă acest lucru, spunând că LiDAR va fi disponibil doar pentru iPhone 13 Pro. Acest lucru este negativ nu numai pentru că Apple ar urma să facă câteva actualizări bazate pe LiDAR în acest an, dar și pentru că este puțin probabil ca potențialul LiDAR să fie dezvăluit de către dezvoltatorii terți până când acesta nu va fi disponibil pe toate modelele de iPhone. Mai mult, doar modelul iPhone 13 Pro și Pro Max vor avea compatibilitate 5G. Probabil acesta va fi cel mai evident lucru în ceea ce privește noua serie de telefoane Apple în acest an: diferența destul de mare între modelele Pro și non-Pro care va crește semnificativ.

Economic Daily News a dezvăluit și dimensiunile ecranelor noilor modele. iPhone 13 Mini va avea 5.4 inci, iPhone 13 și iPhone 13 Pro vor avea 6.1 inci, iar iPhone 13 Pro Max va avea 6.7 inci. De asemenea, EDN confirmă faptul că livrările vor începe din al treilea trimestru, ceea ce confirmă zvonurile că iPhone 13 va fi lansat mai devreme. Conform acestor zvonuri, TSMC, producătorul de cip-uri al Apple, a început producția cip-urilor A15 pentru noul iPhone 13 din mai. Acest lucru înseamncă că Apple a adus producția la nivel de pre-pandemie. Extrapolând timeline-ul producției noului iPhone 13, îl pune în linie cu cel al lui iPhone 11, care a fost lansat pe 20 septembrie. Asta ar însemna că iPhone 12 Mini va fi înlocuit în doar 10 luni, iar restul modelelor de iPhone 12 pentru mai puțin de 11 luni.

O altă funcție pe care Apple ar pregăti-o pentru iPhone 13 este reverse charging. Funcția deja există în cadrul telefoanelor Apple, dar Apple nu se lasă mai prejos. Fie țintește să îmbunătățească eficiența transferului de energie, fie intenționează să crească puterea de încărcare la un nivel mai apropiat de cel al competiției. Cu toate acestea, bobina de inducție supradimensionată va mări costul de producție cât și amprenta de spațiu ocupată în carcasa telefonului. Pentru funcția de reverse charging, puterea va fi limitată la doar 5W, suficient pentru accesorii precum AirPods.

Apple oferte telefoane eMag

Aceste vești sunt interesante pentru că fanii Apple sperau ca numele noii generații să semnifice schimbări ambițioase în ceea ce privește update-uril, dar și pentru că Apple a depășit cumva criza cip-urilor pentru a lansa noul telefon mai devreme decât era așteptat. Cu toate acestea, zvonurile legate de numele noilor iPhone-uri sunt contradictorii, deci trebuie să așteptăm până în septembrie pentru a vedea care este adevărul.

Socializarea căţelului este mai mult decât o simplă distracţie. A-l ajuta pe căţeluş să aibă o varietate de experienţe pozitive în lumea reală, îi asigură instrumentele comportamentale pentru a se adapta la orice eveniment întâlnit în viaţă.

Puii bine socializaţi devin câini încrezători şi fericiţi, care sunt capabili să se coreleze optim la diferite medii sociale.

Puteţi socializa puii înainte de a fi complet vaccinaţi? Din păcate perioada de izolare obligatorie până la terminarea schemei de vaccinare coincide şi cu startul a ceea ce se numea pe vremuri, „perioada de fixare a fricii”. Carantinarea contra bolilor infecto-contagioase majore coincide şi cu nevoia de contact social, deoarece puii sunt mai deschişi la experienţe noi până la vârsta de aproximativ 16 săptămâni. Societatea Veterinară Americană pentru Comportamentul Animalelor (AVSAB) şi-a concretizat poziţia privind importanţa  socializării tineretului canin, pentru a reflecta conexiunea cu creşterea dramatică a riscului de a avea probleme de comportament mai târziu în viaţă, iar AVMA (Asociaţia Medicală Veterinară Americană)  afirmă că puii trebuie să aibă o varietate de experienţe pozitive de socializare chiar înainte de vaccinarea completă pentru a dezvolta mecanisme importante de „coping” (mecanisme de adaptare în medii de mare stres).

De asemenea, se afirmă că se pot începe cursurile de socializare a căţeilor încă de la vârsta de 7-8 săptămâni după ce au primit un set de vaccinuri cu cel puţin şapte zile înainte de prima sedinţă de dresaj, precum şi o primă deparazitare.

Există o diferenţă între socializarea întâmplătoare şi socializarea bine planificată, orientată stiintific. În calitate de protector al câinelui, obiectivul proprietarului este să introducă puiul în noi experienţe, abordănd provocarile într-un mod care creşte încrederea, fără a-l forţa în situaţii inconfortabile sau anxioase.

Deoarece socializarea puiului este atât de critică pentru o dezvoltare sănătoasă, posesorii animalelor de companie ar putea fi tentaţi să o forţeze prin orice mijloace necesare. Acest lucru poate însemna să uităm că puii de câine au răspunsuri diverse în funcţie de personalitatea fiecăruia.

Socializarea căţeluşului trebuie întreprinsă întotdeauna într-un mod care să prevină supraestimularea, frica sau retragerea şi mai ales să nu-l scoată din zona de confort psihologic. De exemplu, dacă puiul tău pare nervos în legătură cu noii săi colegi de joacă la prima sa şedinţă de antrenament şi alege să rămână timid, cea mai bună abordare este să-l laşi să-si aleagă ritmul lui.

Angajându-l brusc în mijlocul acţiunii, s-ar putea să-l sperii şi să-l facă reticent la întâlnirile viitoare, mai ales dacă are o experienţă socială negativă.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru întâlnirea cu oamenii, aşa că nu vă puneţi căţelul brusc în braţele prietenilor. În schimb, permite-i căţeluşului tău să cunoască în permanenţă oameni noi în ritmul său şi în propriile condiţii. Fii întotdeauna pregătit să intervii dacă observi că este copleşit. Acest lucru îl va ajuta pe căţeluşul tău să recunoască faptul că se poate baza pe tine pentru a fi în siguranţă.

Iată câteva sfaturi pentru socializarea cu succes a căţeluşului:

- Mergeţi la cursuri de dresaj (condiţionare psihologică). Cursurile de socializare pentru căţeluşi sunt o modalitate fantastică de a porni procesul. Căutaţi cursuri conduse de profesionişti cunoscuţi pentru animale de companie şi un mediu confortabil. Şedintele bine conduse permit jocul cu alti caini, care îmbunătăţeşte comunicarea canină, precum şi instruirea stăpânului în problemele de psihologie animală.

- Invită prietenii în vizită. Odată ce căţelul tău a avut şansa să se stabilească în casa ta, lasă prietenii să vină în contact cu noul membru al familiei Încearcă să incluzi oameni de tot felul: persoanele în vârstă, copiii care ştiu să interacţioneze cu câinii, persoanele care poartă pălării sau au barbă. Indicaţi vizitatorilor să lase căţelul să se apropie în ritmul său şi să le oferiţi delicioase recompense (biscuiţi sau batonaşe) pentru a ajuta animalul să înţeleagă că noii prieteni sunt fantastici.

- Mergeţi în vizită la familii care au câini. Petreceţi timp cu prietenii care au câini mai în vârstă şi care se simt confortabil cu căţeluşii. Reţineţi că nu orice câine adult poate face faţă comportamentului juvenil, care este adesea insistent şi inadecvat, aşa că alegeţi prieteni cu câini toleranţi. În acest fel, dacă puiul tău iese din linie, câinele adult poate reacţiona cu o corecţie calibrată.

- Escapadele în locurile aglomerate. Spaţiile publice care sunt prietenoase cu câinii, sunt locuri excelente pentru vizite scurte de socializare. Puiul tău poate avea o varietate de experienţe pozitive, iar aceste noi medii şi feţele prietenoase pot ajuta la completarea listei de verificare a socializării.

- Vizita la cabinetul veterinar. Căţelul tău are in faţă o viaţă plină de controale veterinare şi poţi începe să faci această experienţa fără mult stress, cu mici vizite distractive. Aduceţi un buzunar plin de delicatese şi petreceţi câteva minute explorând o sală de examinare medicală. Puiul tău adorabil va fi iubit în mod garantat, deci este posibil ca un  veterinar prietenos să fie dispus să te ajute cu exerciţii de „manipulare de bază”.

Socializarea temeinică vă ajută căţeluşul să se adapteze la lumea noastră într-un mod care dă roade pentru tot restul vieţii sale. Deşi este un pas critic în dezvoltarea căţeluşului tău, socializarea poate deveni un proces distractiv şi plin de satisfacţii, care îţi va întări legătura  cu noul tău prieten şi va duce la un tovarăş bine adaptat. (autor: Cornel GINGĂRAȘU)

Oameni inimoşi însufleţiţi de dragostea pentru această plantă fabuloasă, au organizat un eveniment în care gălăţenii s-au putut bucura de aromele de levanţică, să afle detalii despre cultivarea acesteia, să cunoasca beneficiile terapiei cu uleiul preţios.

Organizatorul, „Fleurane”, din Bucureşti, este specializat pe aromoterapie si folosirea lavandei din agricultura ecologică. Invitaţii speciali ai acestui festival au fost artista gălăţeană Gina Ciobotaru Popa cu atelierul de modelaj şi olarit,  iar iubitorii de literatură au avut plăcerea unei  întâlniri cu scriitoarea Petronela Rotar, care şi-a prezentat cărţile, a discutat despre activitatea sa şi a oferit multe autografe.

Cu toate că zilele au fost caniculare, vizitatorii au fost entuziaşti şi au venit în număr mare să cunoască bucuriile naturii distilate în planta mov de origine mediteraneană şi care în ultimii ani a devenit o pasiune pentru producătorii români.

Cele trei zile au fost foarte dense în activităţi pentru cei mari, dar şi pentru cei mici, oferta incluzând zborul cu zmeie, împletire de coroniţe, origami, astrofotografie şi prezentare despre cosmos, şedinţe foto în lanul de lavandă.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Autor: Cornel GINGĂRAȘU

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, a cărei preparare a evoluat mult de la origini. Astăzi există multe modalități de a o pregăti datorită gamei largi de mașini diferite, dar expresorul rămâne regele incontestabil al pieței.

Născut la Torino la sfârșitul secolului al XIX-lea, expresorul a devenit rapid un simbol al culturii cafelei din Italia, aparatul perfect cu care un barista pregătește cafea de cea mai înaltă calitate. Astăzi ne putem bucura de cea mai bună cafea acasă datorită inovației expresoarelor de uz casnic. Dar de unde știi pe care să îț cumperi? Descoperă de ce gurmanzii cafelei optează întotdeauna pentru un expresor cafea automat, cunoscând toate avantajele acesteia.

Expresorul automat, esența cafelei italiene

Cafeaua espresso în stil italian rămâne piatra de temelie a oricărui barista. Este baza unei cafenele de specialitate și punctul de plecare pentru a evalua dacă este posibil să pregătești o cafea de calitate. Italia prepară desigur și alte rețete, dar espresso este cafeaua din fiecare zi, cea care se bea oricând și care urmează un întreg ritual.

Orice localnic din Italia are un espressor bun, deoarece este singurul cu care este posibil să pregătești o cafea autentică după tradiția italiană. Aceste mașini încălzesc apa pentru a obține o presiune ridicată care trece prin cafeaua măcinată pentru a face infuzia. Astfel , se realizează o extracție adecvată care captează toată aroma boabelor.

Espresso-ul italian perfect este recunoscut prin intensitatea sa aromatică, culoarea închisă omogenă și echilibrul aromelor sale. Și numai cu un expresor cafea vei obține caracteristica de spumă de culoarea alunului, imposibil de realizat cu alte metode precum infuzia rece sau aparatele de cafea cu filtru.

Expresoare de cafea pentru acasă: principalele tipuri și diferențe

Odată cu reapariția cafelei ca băutură de calitate premium, găsim pe piață din ce în ce mai multe expresoare de cafea și metode de preparare. Pentru a nu ne pierde și a ști cum să alegem cel mai bun model de expresor cafea pentru casa noastră, este convenabil să cunoaștem caracteristicile și diferențele dintre fiecare:

Expresor cafea manual. Este cele mai elementar și simplu, cu un design care nu prea s-a schimbat de-a lungul anilor. Nu se conectează la curentul electric, așa că trebuie să încălzim apa manual. Există expresorul tradițional de cafea pentru mocha sau cafea italiană și expresorul de cafea francez sau cu piston, care ce ne obligă să râșnim cafeaua. Numărul de cafele nu poate fi ajustat, în funcție de mărimea modelului.

Expresor cafea italian electric. Este același filtru de cafea mocha, dar conectat la o bază electrică care încălzește rezervorul de apă. De asemenea, menține temperatura fierbinte și se oprește automat, evitând lungirea cafelei.

Filtru de cafea. De asemenea, cunoscut sub numele de expresor american, este format dintr-un rezervor care încălzește apa, care trece printr-un filtru unde este plasată cafeaua măcinată. Infuzia cade treptat într-un ulcior, producând o cafea de intensitate redusă, foarte puțin concentrată.

Expresor cafea cu capsule. Aceste mașini încălzesc apa pentru a face infuzia sub presiune prin capsulele cu doză unică. Sunt rapide și practice.

Expresor cafea manual sau cu pompă. Este versiunea de acasă a expresorului de cafea al unui barista. Acesta reușește să imite profesioniștii în prepararea cafelei în stil italian, dar necesită o anumită abilitate în prepararea cafelei. Poți pregăti băuturi cu lapte datorită faptului că încorporează un sistem de abur care produce un amestec de aer și lapte pentru a obține o spumă de lapte bogată și cremoasă. Folosește cafea care trebuie să fie deja măcinată și lasă utilizatorul liber să controleze parametri preciși, cum ar fi raportul dintre cafea și apă, presiunea filtrului etc. În plus, unele modele pot fi utilizate și cu cafea cu doză unică.

Expresor automat. Sunt cele mai bune expresoare de cafea de pe piață, deoarece măcină boabele de cafea proaspete în același moment în care este preparată cafeaua. Ele reprezintă următorul nivel în inovația tehnologică, combinând tehnica și ușurința de utilizare. Expresoarele de cafea superautomate îți permit să te bucuri acasă, foarte ușor, de experiența barista autentică, doar prin apăsarea unui buton. Expresorul se ocupă automat de toate, de la măcinarea boabelor până la prepararea unei varietăți largi de rețete de cafea și latte.

„Elixirul dragostei” este o operă (melodramma giocoso) în două acte de Gaetano Donizetti, care a avut premiera la „Teatro della Canobbiana” din Milano pe 12 mai 1832, faima sa răspândindu-se vertiginos, în următorii treizeci de ani de la lansare opera fiind deja interpretată în treizeci şi şase de ţări şi tradusă în paisprezece limbi. Compusă în două săptămâni conform legendei, „Elixirul dragostei” îşi datorează naşterea competiţiei unui teatru milanez faţă de celebra La Scala.

Acţiunea are loc într-un sat basc de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, acolo unde Nemorino, un tânăr sătean naiv şi timid, este îndrăgostit de frumoasa Adina, o bogată moştenitoare arogantă şi cultă. Dispreţuit de tânăra fată, Nemorino cumpără un elixir magic de la un şarlatan, doctorul Dulcamara. De fapt, este o sticlă de vin de Bordeaux care scufundă pe credulul Nemorino într-o veselie neobişnuită şi o indiferenţă curioasă atunci când află despre căsătoria iminentă a Adinei cu infatuatul sergent Belcore. Pentru a cumpăra o sticlă nouă din preţiosul „elixir al iubirii”, Nemorino se alătură regimentului rivalului său. O moştenire providenţială va dezlega firele acestei delicioase comedii sentimentale: Nemorino se va îmbogăţi şi se va putea căsători cu Adina, ceea ce va confirma cu siguranţă „eficacitatea” celebrului elixir al lui Dulcamara.

Considerată una dintre cele mai reuşite „opera buffa”, „Elixirul dragostei” atinge un echilibru perfect între eficienţa comică a libretului în fuziune cu subtilitatea scrierii muzicale. Originalitatea şi magia acestei capodopere rezidă în echilibrul special între farsă şi pictura romantică a sentimentului iubirii. Iar râsul comediei reuşeşte întotdeauna o emoţie tandră şi adevărată, care este semnul distinctiv al lui Donizetti, făcând deliciul spectatorilor.

Teatrul din Galaţi prezintă această operă în regia artistică lui Adrian Mărginean care conduce o echipă formată din Adelina Diaconu (Adina), Adrian Mărginean (Nemorino), Dominic Cristea (Dulcamara), Constantin Lupu (Belcore), Florentina Soare (Gianetta), Ovidiu Ghioc (asistentul lui Dulcamara), Victoria Sorocaleti (Caporalul), Andrei Antohi, Marius Bacalu, Elvis Butunoi, Alexandru Macovei, Bogdan Pârvu (Soldaţii). Orchestra teatrului este dirijată de Cristian Sandu, scenografia fiind semnată de Rodica Gherghinoiu, costumele fiind creaţia Rodicăi Gherghinoiu şi a lui Simion Mărculescu.

Înspre finalul stagiunii, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” prezintă cu virtuozitate acest spectacol, îndemnând iubitorii de muzică la ceea ce spunea şi Donizetti în actul 1, „distrează-te şi bucură-te de toate, în acest fel să ai o inimă liberă”.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Autor Cornel GINGĂRAŞU

Un multicooker este un electrocasnic de ultimă generație ce combină funcțiile mai multor aparate utilizate în bucătărie. Este un dispozitiv universal , ce mișcorează durata și volumul de muncă necesare în procesul de gătire. Alimentarea se face la curent și este o idee bună să dispui de acest produs, deoarece ocupă spațiu redus și înglobează funcțiile date de: friteuză, cuptor, oală sub presiune, mașină de făcut păine, grătar, slow cooker și altele, depindând de modelul ales. Are rețete preinstalate, din care poți alege ce anume vrei să gătești (de exemplu multicooker Tefal Cook4Me are 150 rețete).

Omletă la multicooker

Omleta este un preparat rapid și îndrăgit de majoritatea, ce se poate găti într-un număr foarte mare de variante. Pentru această rețetă ai nevoie de 3 ouă, 1 ceapă roșie mică, 2-3 feliuțe de ceafă afumată, 2-3 ciuperci de la borcan, sare, piper, mărar și o lingură de ulei. Este ușor de preparat la un multicooker care are rețeta încorporată, dar chiar și dacă nu o are ce ai de făcut este să amesteci toate ingredienteleși, după ce le torni în vasul aparatului, să setezi conform programului. Este foarte gustoasă și poți înlocui ceafa cu șuncă, bacon, cârnați sau kaizer, după preferințe. După gătire poți adăuga cașcaval ras.

Ciorbă de legume cu carne de vițel

Ciorba este una din mâncărurile îndrăgite de români. Pentru această rețetă ai nevoie de 250 g carne de vițel, 1 ceapă, 3 morcovi, 2 bucăți rădăcină de pătrunjel, 1 ardei (verde sau roșu), 1 ceașcă de mazăre boabe, 5-6 cartofi mici, 250 ml suc de roșii (sau 3 linguri de pastă), 1 liguriță de sare, un praf de piper, 2 linguri de ulei, frunze de țelină și pătrunjel. Toate legumele se curăță, se spală și se toacă la mărimea preferată. Carnea de vițel se taie în cubulețe mici și se pune în multicooker la la programul de fierbere care este de 30, în funcție de model. Când programul s-a finalizat adaugă legumele tocate și selectează iar programul de fierbere. După 15 minute adaugă sucul de roșii, sarea și piperul, iar la final verdeața tocată mărunt. Poți să o servești cu smântână sau iaurt, care vor da o savoare aparte.

Sarmale în foi de varză

Mâncare recunoscută a fi una dintre cele tradiționale, sarmalele sunt printre cele mai preferate de români, dar și de turiști. Ca să prepari rețeta cu foi de varză ai nevoie de: 1 varză mare, 1 kg de carne de porc (tocată), 1 ceapă mare, 300 g orez rotund, 1 morcov, 4 linguri pastă de tomate, pătrunjel și mărar, sare și piper după gust. Curăță și toacă mărunt ceapa, morcovul curățat dă-l pe răzătoarea mică, orezul spală-l în mai multe ape, iar varza, dacă este proaspătă, se desface și frunzele se opăresc în apă cu puțin borș sau oțet. Călește ceapa în ulei în aparatul deschis 3 minute, adaugă morcovul și mai lasă 2 minute. Pune 1 lingură pastă de roșii, apoi orezul și o cană cu apă, ca să fiarbă. Presară sarea, piperul și lasă până se înglobează tot lichidul. Toarnă amestecul peste carnea tocată într-un castron mare și amestecă compoziția împreună cu verdeața. Împachetează sarmalele și așează-le în vasul de la multicooker, adaugă restul de pastă de roșii și apă să le cuprindă. Selectează programul special, dacă are, sau un program compatibil pentru carne gătită încet. Servește cu smântână sau iaurt, după preferințe.

Negresă la multicooker

Prăjitura copilăriei, negresa este un desert ușor de făcut, rapid și delicios. Igredientele necesare pentru o rețetă cuprind 3 ouă, 200 g zahăr, 150 g făină, 200 g ciocolată de gătit, 150 g unt, 100g nuci măcinate, 2 lingurițe praf de copt, 1 praf de sare, esență de rom sau cafea. Bate ouăle cu zahărul și sarea până se fac spumă, adaugă ciocolata și untul topite și încorporează ușor. Amestecă praful de copt în făină și toarnă în ploaie făina amestecând compoziția. Adaugă esența și nucile amestecând și toarnă în vasul aparatului multicooker uns cu unt. Selectează programul, dacă ai un model ce are această rețetă cum este multicooker Tefal, sau setează la coacere, 45 min la 150°C. O poți servi rece, pudrată cu zahăr tos sau cu glazură.

Joi, 01 iulie, a început GALAŢI AUTENTIC FOOD FEST. Un târg de bucate tradiţionale româneşti, care se desfăşoară pe Aleea de la P-uri, până duminică, 04 iulie.

Regalul gastronomic aduce la Galaţi bunătăţi din toate colţurile ţării, după cum urmează: Căsuţa Muntenească va prepara cele mai savuroase preparate specifice bucătăriei din Muntenia - savuroasele sarmale munteneşti, ciolan haiducesc, pastramă muntenească, cărnuri la cazan, tocăniţă muntenească, cârnaţi la bardă, cârnaţi de pleşcoi, coaste de porc iuţi, mici de „2 Nepoţi”. Ardealul va fi reprezentat de produsele tradiţionale de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vinţul de Alba, bulz şi pastrama la ceaun, cârnaţi de oaie şi virşli, brânzeturi la burduf şi telemea. Bucovina va veni cu tradiţionalele plăcinte poale-n brâu şi alivenci, cozonaci şi prăjituri de casă. Dobrogea se va prezenta cu şuberek şi plăcinte dobrogene cu brânză, spanac, carne, măr şi dovleac şi bineînţeles cu produse specifice turceşti, baclavale şi cataif. Din Secuime, savurosul Kurtoş Kallacs, iar din Banat, plăcinte turceşti. De la festinul gastronomic nu pot lipsi ţuica tradiţională de Argeş şi palinca şi nici vinul de Vrancea.

În aceeaşi locaţie, de vineri, 02 iulie, şi până duminică, 04 iulie, se desfăşoară şi, deja tradiţionalul, Târgul de Antichităţi „Antique Fair”, care îi aşteaptă pe gălăţeni cu cele mai frumoase şi interesante obiecte vechi şi de colecţie, aduse de colecţionari din toată ţara.

Astfel, după o perioadă greu încercată, iubitorii de artă, antichităţi şi colecţionarii din întreaga ţară revin la Galaţi. Zeci de expozanţi îi aşteaptă pe gălăţeni pe Aleea Domnească (la P-uri) cu obiecte de colecţie, piese deosebite, care aduc aminte de vremurile de odinioară în care arta şi frumosul erau la mare căutare. Iubitorii de istorie sau colecţionarii pot găsi timbre, ceasuri, ceramică, argint, de la patefoane până la numismatică, jucării de colecţie, dar şi bibelouri sau cărţi vechi. Târgul de Antichităţi „Antique Fair Galaţi“, organizat de Asociaţia pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR Galaţi în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi, are scopul de a promova patrimoniul cultural, valorile ecologice, ecoturismul şi valorile naţionale în zonele cu potenţial turistic.

GALAŢI AUTENTIC FOOD FEST vă provoacă cu cele mai savuroase bucate, din toate colţurile ţării, preparate sub ochii pofticioşilor şi servite tuturor celor care vor trece pe Aleea de la P-uri, de joi, 01 iulie, şi până duminică, 04 iulie.

Regalul gastronomic va aduce la Galaţi bunătăţi din toate colţurile ţării, după cum urmează: Căsuţa Muntenească va prepara cele mai savuroase preparate specifice bucătăriei din Muntenia - savuroasele sarmale munteneşti, ciolan haiducesc, pastramă muntenească, cărnuri la cazan, tocăniţă muntenească, cârnaţi la bardă, cârnaţi de pleşcoi, coaste de porc iuţi, mici de „2 Nepoţi”. Ardealul va fi reprezentat de produsele tradiţionale de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vinţul de Alba, bulz şi pastrama la ceaun, cârnaţi de oaie şi virşli, brânzeturi la burduf şi telemea. Bucovina va veni cu tradiţionalele plăcinte poale-n brâu şi alivenci, cozonaci şi prăjituri de casă. Dobrogea se va prezenta cu şuberek şi plăcinte dobrogene cu brânză, spanac, carne, măr şi dovleac şi bineînţeles cu produse specifice turceşti, baclavale şi cataif. Din Secuime, savurosul Kurtoş Kallacs, iar din Banat, plăcinte turceşti. De la festinul gastronomic nu pot lipsi ţuica tradiţională de Argeş şi palinca şi nici vinul de Vrancea.

În aceeaşi locaţie, de vineri, 02 iulie, şi până duminică, 04 iulie, se desfăşoară şi Târgul de Antichităţi „Antique Fair”, care îi aşteaptă pe gălăţeni cu cele mai frumoase şi interesante obiecte vechi şi de colecţie, aduse de colecţionari din toată ţara.

După o perioadă greu încercată, iubitorii de artă, antichităţi şi colecţionarii din întreaga ţară revin la Galaţi. Oraşul de la Dunăre găzduieşte, în perioada 2 - 4 iulie 2021, deja tradiţionalul Târg de Antichităţi "Antique Fair". Zeci de expozanţi îi aşteaptă pe gălăţeni pe Aleea Domnească (la P-uri) cu obiecte de colecţie, piese deosebite, care aduc aminte de vremurile de odinioară în care arta şi frumosul erau la mare căutare. Iubitorii de istorie sau colecţionarii pot găsi timbre, ceasuri, ceramică, argint, de la patefoane până la numismatică, jucării de colecţie, dar şi bibelouri sau cărţi vechi. Târgul de Antichităţi "Antique Fair Galaţi", organizat de Asociaţia pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR Galaţi în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi, are scopul de a promova patrimoniul cultural, valorile ecologice, ecoturismul şi valorile naţionale în zonele cu potenţial turistic. Mai multe detalii se găsesc pe pagina de facebook a evenimentului  - https://www.facebook.com/antiquefairgalati.

În urma unui tragic accident rutier, Marius Mitrof, consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi, şi-a pierdut viaţa fulgerător, la numai 53 de ani, împreună cu soţia acestuia Nida Mitrof.

Marius Mitrof a fost un om de aleasă cultură, de mare modestie şi era unul dintre cei mai buni cunoscători ai istoriei şi patrimoniului arhitectural şi cultural al Galaţiului. S-a implicat necondiţionat în aproape toate proiectele care vizau punerea în valoare a valorilor istorice şi culturale ale muncipiului Galaţi, dar în egală măsură şi ale judeţului nostru.

De profesie jurist, dar şi deţinătorul unui master în istoriei şi patrimoniu, Marius Mitrof a fost un profesionist de înaltă clasă.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Pagina 1 din 21