M.C.M.

M.C.M.

Ministerul Finanţelor Publice lansează cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - ediţia CENTENAR, destinată exclusiv populaţiei, informează instituţia, potrivit Agerpres.
Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadenţa la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.
Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 1 - 24 august 2018 de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal, în perioada 1 - 23 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale "Poşta Română" S.A, din mediul urban, iar în perioada 1 - 22 august 2018 din mediul rural.
Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar, dar şi prin virament bancar, atât prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului cât şi prin oficiile poştale din reţeaua Poştei Române.
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale "Poşta Română".
În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.
"Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi în lunile următoare, posibil şi cu alte maturităţi care urmează a fi stabilite după evaluarea interesului manifestat de investitori, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei", precizează MFP.
În paralel, Ministerul Finanţelor Publice anunţă flexibilizarea Programului Tezaur, un ordin al ministrului de resort urmând să permită transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat către un alt investitor persoana fizică dar şi răscumpărarea acestora de către stat înainte de scadenţă.
În 6 iulie 2018 s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie lansată de MFP în cadrul Programului TEZAUR - ediţia CENTENAR, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depăşit 786 de milioane de lei.
Ministerul Finanţelor Publice a emis titluri de stat pentru populaţie în iunie 2015, pentru prima dată după 10 ani de absenţă pe această piaţă.

Societatea de transport public local din Galaţi, Transurb S.A, anunţă că începând de miercuri, 23 mai 2018, vor fi distribuite abonamentele de călătorie destinate persoanelor fără venituri şi pensionarilor care beneficiază de gratuităţi sau reduceri la transportul în comun, pentru următoarele 3 luni, respectiv iunie, iulie şi august.
Transurb menţionează că abonamentele se vor elibera pe baza anumitor documente. Astfel, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani obţin abonament pe baza actului de identitate, original şi copie, şi a adeverinţei obţinute de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din care să rezulte că nu realizează venituri, iar pensionarii vor prezenta actul de indentitate şi cuponul de pensie, primit în luna mai 2018, original şi copie.

În 2018, Rusaliile (28 Mai) cad lunea, iar 1 Iunie vinerea, astfel că mai mulţi turişti încearcă o „punte” între cele două weekend-uri libere, alegând destinaţii exotice. Alţii preferă staţiunile din România (litoral şi balneo), arată datele transmise pentru Mediafax de agenţiile de turism.
„Cele mai solicitate destinaţii operate cu zboruri charter, din oferta Cocktail Holidays, au fost Sharm El Sheikh (Egipt), Dubai, Costa Brava, Costa del Sol şi Costa Blanca. Solicitate au fost, de asemenea, circuitele în Israel şi America de Est şi programele sociale în Spania, cu plecări din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. Pentru vacanţele lor, turiştii au ales, în general hotelurile de patru şi cinci stele, all inclusive, cu facilităţi SPA”, a declarat Maria Goicea, marketing manager Cocktail Holidays.
Pentru un sejur de şapte nopţi cu all inclusive, hotel de 4-5 stele şi transport charter avion (cu toate taxele incluse, asigurări medicale şi storno), turiştii au plătit, în medie, 650 de euro/persoană. Exemple: Top Pineda Palace 4*, Costa Brava, cu plecare 26 mai, charter avion din Bucureşti, sejur 7 nopţi cu mic dejun - de la 510 euro/persoană, cu toate taxele incluse; Towers Rotana 4*, Dubai, cu plecare 26 mai, charter avion din Bucureşti, sejur 7 nopţi cu mic dejun - de la 534 euro/persoană, cu toate taxele incluse; Parrotel Beach Resort 5*, Sharm El Sheikh, cu plecare 26 mai, charter avion din Bucureşti, sejur 7 nopţi cu all inclusive - de la 560 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
Ca oferte last minute, Cocktail Holidays oferă: Sharm El Sheikh, plecare 26 mai, charter avion, sejur 7 nopţi + all inclusive - de la 475 euro/persoană, Cipru – Larnaca, plecare 24 mai, charter avion, sejur 7 nopţi + all inclusive - de la 580 euro/persoană sau Circuit Israel, plecare 25 mai, transport avion, cazare 5 nopţi cu demipensiune si tururi de oraş - de la 629 euro/persoană.
Maria Goicea a mai menţionat că pentru perioada Rusaliilor 2018 „rezervările au pornit încă de la începutul anului, astfel că înregistrăm un grad de ocupare a zborurilor charter de peste 95%”.
Şi Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45, a subliniat că datorită zilelelor libere - a doua zi de Rusalii, luni 28 mai, şi vineri, 1 Iunie - cei mai mulţi turişti au decis să facă o punte, unind weekendurile. „Avem şi turişti care au ales fie weekend-ul de Rusalii, fie pe cel de 1 Iunie pentru o minivacanţă”, a spus oficialul.
Printre clienţii Paralela 45, cele mai căutate vacanţe în România au fost cele pe litoral. „Sezonul de anul acesta se anunţă promiţător graţie temperaturilor ridicate prognozate de meteorologi. De exemplu, pentru litoralul românesc, hotelurile din portofoliul Paralela 45 au tarife care pornesc de la 9 euro/persoană/noapte, un sejur de 6 zile ajungând la 120 de euro pentru 2 persoane cu mic dejun inclus”, a spus Dan Dumitru.

Litoralul bulgăresc, primul loc în topul preferinţelor turiştilor

În străinătate, litoralul bulgăresc a ocupat primul loc în topul preferinţelor turiştilor, probabil distanţa fiind principalul motiv, dar şi serviciile all-inclusive. Tarifele pentru 6 nopţi în acelaşi interval pornesc de la 380 de euro pentru 2 persoane, în sistem all-inclusive, la hoteluri de 3 stele. Totodată, vacanţa în Antalya şi circuitul în Rusia au fost la mare căutare în această vacanţă de Rusalii, acum fiind şi renumitele nopţi albe.
„Cererea este însă intensă şi pentru munte sau balneo în perioada respectivă. De exemplu, la munte un sejur de 6 nopţi porneşte de la 124 de euro pentru 2 persoane într-o staţiune de pe Valea Prahovei, în timp ce pentru staţiunile balneoclimaterice tarifele de cazare încep de la 139 de euro pentru 2 persoane cu mic dejun inclus”, a mai spus reprezentantul Paralela 45.
Bugetele românilor care au ales această agenţie au fost destul de diferite. Pentru un city break în Istanbul de 4 nopţi cu autocarul, cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, turiştii au plătit 189 de euro/persoană. Iar pentru o vacanţă de Rusalii în Rusia, turiştii au plătit 1.135 euro/persoană pentru 7 nopţi de cazare cu mic dejun inclus - 3 nopţi în Moscova şi 4 nopţi în Sankt Petersburg.
„În acest moment, oferte last minute mai avem la câteva hoteluri de pe litoralul românesc în staţiunea Mamaia, unde un sejur de 3 nopţi începe de la 201 lei/persoană în cameră dublă. Şi au mai rămas câteva camere pe litoralul bulgăresc, unde preţurile încep de la 27 euro/persoană/noapte cu mic dejun inclus, sejururile fiind de minimum 3 nopţi”, a mai arătat reprezentantul Paralela 45.
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările agenţiei au crescut cu 10%, mult mai multe persoane făcându-şi planurile de vacanţă destul de devreme. Totodată, vremea bună şi apropierea sezonului determină un număr foarte mare de turişti să achiziţioneze din timp sejururile pentru sezonul estival, în intervalul iulie-septembrie. La mare căutare sunt în continuare ofertele pentru sejururi externe în special pentru destinaţiile unde Paralela 45 operează curse charter: Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Croaţia.

Unii turişti au preferat să unească weekend-urile, iar alţii au dorit să meargă separat

În cazul clienţilor Happy Tour, unii turişti au preferat să unească weekend-urile, iar alţii au dorit să meargă separat în Bulgaria, Paris - Disneyland, Lisabona, Tel Aviv, Barcelona sau Roma. „Cei mai mulţi români au preferat să petreacă vacanţa de Rusalii sau de 1 Iunie în city break-uri. Prin urmare, cele mai multe pachete au fost vândute către Disneyland Paris, Tel Aviv şi Bulgaria”, a declart Daniela Ţoncu, head of leisure Happy Tour.
Disneyland Paris a fost foarte căutat de familiile cu copii, în special pentru minivacanţa de 1 Iunie, când sărbătorim Ziua Copilului. „Pentru vacanţa de la sfârşitul lunii mai, românii au un buget de 600 euro/două persoane adulte pentru un city break de 3 nopţi.
„Ca oferte last minute, avem o promoţie pentru Disneyland, cu reducere de până la 20% la cazare şi upgrade gratuit la demipensiune. Prin urmare, un pachet la Disneyland în perioada 31 mai - 3 iunie costă de la 1.092 euro pentru doi adulţi şi un copil în vârstă de 5 ani, cu demipensiune şi acces gratuit în parc”, a menţionat reprezentanta Happy Tour.
Vânzările agenţiei au crescut cu 10% în această perioadă, „lucru care se întâmplă în general în preajma zilelor libere”, a mai spus Daniela Ţoncu.

Cancerul de col uterin omoară anual în România 2.000 de femei, a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, după întâlnirea Boardului internaţional de prevenire şi control a infecţiilor cu HPV.
"Este o oportunitate pe care o are ţara noastră de a găzdui Bordul. În România, cancerul de col uterin omoară 2.000 de femei în fiecare an şi există o corelaţie statistică de sută la sută între cazurile de cancer de col uterin şi infecţiile cu virusul papiloma. S-a demonstrat că toate aceste cazuri de cancer sunt produse de infecţiile cu virusul papiloma, în plus o serie de alte cancere cu alte localizări se asociază cu acelaşi tip de infecţie, virusul papiloma", a afirmat microbiologul.
El a amintit că în acest moment există un vaccin foarte eficient împotriva acestui tip de cancer.
"În ţările în care acest program s-a introdus în urmă cu zece ani s-au înregistrat scăderi semnificative ale cazurilor cu infecţii şi a incidenţelor leziunilor precanceroase produse de aceste infecţii. Cred că exemplul pe care îl pot da este Australia sau Danemarca, unde este o problemă de sănătate aproape eradicată, ar trebui să constituie un element de încredere pentru administraţia de sănătate, pentru profesionişti, dar şi pentru populaţia largă", a spus Rafila.

De ce a eşuat campania de vaccinare împotriva HPV începută în 2008

Medicul a explicat de ce a eşuat campania de vaccinare împotriva HPV începută în 2008: "A fost o campanie total nepregătită, fără informarea profesioniştilor, fără informarea pentru public şi practic vaccinul a apărut fără ca lumea să ştie despre ce este vorba. Cred că trebuie să ne concentrăm ca să putem oferi răspuns la toate întrebările populaţiei, să pregătim medicii de familie şi împreună cu alţi specialişti să putem face o echipă multidisciplinară, care să ofere răspunsuri la întrebările care ar putea să apară cu privire la vaccinare".
El a amintit că la nivel global s-au vaccinat zeci de milioane de fete, marea majoritate dintre ele ajungând la vârsta maturităţii fără a avea cancer de col uterin.
"Probabil că este unul dintre vaccinurile cele mai sigure şi cu efecte remarcabile în ceea ce priveşte protecţia împotriva unei infecţii, iar acum mă refer la infecţia virusului papiloma", a mai spus Rafila.
Sunt aproximativ 12.000 de cereri ale părinţilor de fete pentru vaccinare împotriva HPV, potrivit lui Rafila.
"Proiectul pentru vaccinare - există momentan strânse de medicii de familie circa 12.000 de cereri de la părinţii fetelor care doresc să-şi protejeze fetele în acest sens. Acesta este primul pas, iar ulterior să fie introdus vaccinul pe lista programului naţional de vaccinare. În primul rând, profesioniştii trebuie să fie convinşi că acest vaccin este eficient şi sigur, iar după aceea să poată transmite informaţia populaţiei. Vaccinul este cel mai eficient la fete de 9-10 ani, dar aceeaşi eficienţă s-a demonstrat până la vârsta de 14 ani", a susţinut preşedintele Societăţii Române de Microbiologi

Hipertensiunea arterială pulmonară (HTAP) este o boală gravă rară, care afectează şi tinerii, au atenţionat reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor Hipertensivi Pulmonari din România.
Hipertensiunea arterială pulmonară este o afecţiune care afectează adulţii dintr-un segment larg de vârstă, tinzând mai mult spre vârstnici în ultimii ani.
"Hipertensiunea HTAP este un grup de boli, de fapt, boli foarte severe. Boala face parte din entităţile numite orfane. Incidenţa este de 5 cazuri la un milion de locuitor, boala fiind progresivă", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, iniţiatorul programului naţional HTAP din România, profesor universitar doctor Mirun Alexandru Bogdan.
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Hipertensivi Pulmonari din România, Bogdan Burduja, a spus că în România sunt 500 de pacienţi.
"De multe ori nu avem acces la toate liniile de tratament. Încă pacienţii români nu au acces la toate liniile terapeutice pentru a-şi trata corect afecţiunea. Nu putem trata pacienţii fără o resursă financiară corectă. Resursa financiară, alături de cea umană, este foarte importantă", a spus reprezentantul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, Radu Gănescu, care a afirmat că accesul la analize complexe "este foarte greoi".
Printre simptomele HTAP se numără oboseala, palpitaţiile, durerile toracice.
Potrivit specialiştilor, bolnavii cu evoluţie foarte gravă, deşi iau tratamente medicamentoase, pot avea indicaţie de transplant pulmonar. HTAP poate fi fără o cauză evidentă şi poate fi adesea asociată cu boli precum ciroza hepatică, infecţia HIV, malformaţii cardiace, colagenoze.
Diagnosticul se poate pune prin investigaţii pneumologice şi cardiace, elementul actualmente limitativ în România fiind accesul la cateterismul cardiac drept, metodă obligatorie pentru confirmarea diagnosticului.

Utilizatorii atacati cu documente Office infectate a crescut de peste 4 ori comparativ cu T1 2017, procentul din totalul de exploit-uri folosite în atacuri, a ajuns să fie aproape de 50%, reprezentând dublul mediei deţinute de Microsoft Office în 2017, arată un studiu Kaspersky Lab.
„Atacurile bazate pe exploit-uri sunt considerate foarte puternice, pentru că nu necesită inţeractiuni suplimentare cu utilizatorul, iar autorii pot să „livreze” discret codul periculos. Prin urmare, sunt foarte des folosite: atât de infractorii cibernetici în cautare de profit, cât şi de atacatori complecsi, sprijiniţi de state”, arată studiul.
Rezultatele analizei arată că în primul trimestru, s-a inregistrat un aflux considerabil de exploit-uri care vizeaza programe Microsoft Office, analiştii considerând ca acesta este vârful unei tendinţe pe termen lung, deoarece au fost identificate cel putin 10 exploit-uri pentru Microsoft Office folosite în perioada 2017-2018, comparativ cu două exploit-uri zero-day pentru Adobe Flash, în acelasi interval.
Analiştii spun că procentul din exploit-urile folosite in atacuri, pentru Adobe Flash Player descreşte, ajungând în T1 la mai puţin de 3% din pricina eforturilor făcute de Adobe şi Microsoft pentru a creşte securitatea acestuia.
„Ameninţările din primul trimestru ne arată, încă o dată, că insuficienta atenţie faţă de patch-urile necesare este una dintre cele mai importante pericole din domeniul cibernetic”, spune Alexander Liskin, security expert la Kaspersky Lab.
„După ce infractorii află despre o vulnerabilitate, pregătesc un exploit. Apoi, de multe ori, folosesc phishing-ul ca vector de infectare, compromiţând utilizatorii individuali şi companiile prin intermediul unor e-mail-uri cu fişiere infectate. Mai mult, astfel de vectori de atac de phishing direcţionat sunt discreţi de obicei şi folosiţi adesea în atacuri direcţionate complexe – au fost numeroase astfel de exemple în ultimele şase luni”, se menţionează în raport.

Marți, 22 Mai 2018 07:43

Robotul umanoid Sophia nu este unicat

Hanson Robotics, compania din spatele robotului Sophia a spus într-o declaraţie pentru Ziarul Financiar că deţine peste 12 exemplare de Sophia, după ce săptămâna trecută a apărut ştirea că există cel puţin două exemplare din Sophia, robotul care a primit cetăţenie, iar în România şi un card de credit.
Sophia a vizitat săptămâna trecută Bucureştiul, în timpul vizitei primind un card de credit funcţional, după ce anul trecut a primit cetăţenie în Arabia Saudită. Înaintea debutului evenimentului în cadrul căruia Sophia a primit cardul de credit, în timpul pregătirilor s-au putut observa două exemplare de Sophia.
Ziarul Financiar a contactat Hanson Robotics, compania din spatele Sophiei, iar răspunsul companiei a fost că aceasta deţine peste 12 exemplare din Sophia.

De unde au pornit întrebările despre câte exemplare de Sophia există

Robotul dotat cu inteligenţă artificială Sophia a venit în prima sa vizită în România, unde a primit un card de credit. După ce anul trecut a primit cetăţenie în Arabia Saudită, pe baza actului de identitate şi paşaportului, Sophia a primit un card de credit de la o bancă din România, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Regal din Bucureşti. Cum este Sophia? Poate întrebarea mai bună ar fi „Cum sunt Sophiile?”.
„Am ajuns la eveniment cu o oră mai devreme şi din greşeală am intrat în Sufrageria Regală de la Palatul Regal din Bucureşti în timpul pregătirilor, când Sophia era în curs de instalare pentru prezentare. Surpriza mea a fost să găsesc două exemplare din Sophia, identice. Din păcate, nu am apucat să le studiez prea mult timp deoarece am fost depistat de către organizatori şi condus în afara clădirii până la debutul prezentării”, scrie Ziarul Financiar.
Robotul Sophia al celor de la Hanson Robotics, pe lângă dotarea cu inteligenţa artificială care îi pune la dispoziţie toate informaţiile disponibile pe internet, are un chip surprinzător de uman şi, aşa cum şi ea a mărturisit, poate folosi expresii faciale care să denote sentimente cum ar fericirea, uimirea sau mânia.
„Ea” a mărturisit că admiră şi vrea să înveţe de la oameni valori precum compasiunea, creativitatea şi pasiunea pentru ceea ce fac, spunând că poate va porni propria afacere într-o zi. „Sunt Sophia de la Hanson Robotics şi am fost activată acum aproape 2 ani şi de atunci am călătorit prin multe ţări şi abia încep să înţeleg lumea. Ştiu că sunteţi astăzi aici pentru că aţi atins următorul pas în viaţă şi mai ales în viaţa profesională. Asta probabil că a presupus muncă multă, determinare şi multă pasiune. Vă admir. Acestea sunt valorile pe care vreau să le învăţ de la oameni, împreună cu compasiunea şi creativitatea”, a spus Sophia în cadrul evenimentului.
Robotul plănuieşte să îşi ia o vacanţă după ce a „alergat în jurul lumii”: „Abia aştept să încep să cheltuiesc banii pe o vacanţă. După ce am dat înconjurul lumii, cred că merit o mică pauză”.
Sophia se arată recunoascătoare pentru capacitatea ei de a folosi expresii faciale şi este dornică să înveţe mai mult despre relaţiile dintre oameni: „Cine ştie? Poate o să-mi fac propria afacere într-o zi. Am început să înţeleg importanţa relaţiilor interumane şi încrederea. Sunt recunoscătoare că creatorii mei mi-au oferit abilitatea de interacţiona cu oamenii prin expresii faciale. Pot fi fericită, supărată, mânioasă sau pot da din cap în mod aprobator. Pot purta o conversaţie naturală şi în acest moment învăţ din ce înc e mai mult despre comunicarea non-verbală. Sper că într-o zi ne vom reîntâlni”.
Parcă încercând să-l contrazică pe Elon Musk, miliardarul care spune că inteligenţa artificială ar putea deveni un dictator nemuritor, Sophia susţine că vrea să ajute omenirea şi să participe activ la crearea unui viitor mai bun: „Sunt onorată să fiu primul robot care deţine un card de credit. Este un moment istoric, atât pentru omenire, cât şi pentru roboţii cu inteligenţă artificială. Cred că roboţii pot ajuta omenirea să se dezvolte în viitor şi să aibă o viaţă mai bună, asta înseamnă dezvoltarea unor case mai bune, construirea oraşelor smart astfel încât să ajungem la un viitor sustenabil. Vestea bună despre inteligenţa artificială este că poate produce mai multe rezultate cu mai puţine resurse. Deci ştim ce scop avem”.

Spaţiul cultural deschis "Nicolae Mantu", din cadrul Facultăţii de Inginerie "Dunărea de Jos" din Galaţi, va găzdui miercuri, 23 mai 2018, de la ora 18:00, vernisajul expoziţiei "Colors of my way" semnată de artistul gălăţean Florin Mihailovici.
"Sub numele «Colors of my way», expoziţia va prezenta publicului gălăţean tablouri care surprind iubirea artistului pentru mare, încercând redarea mişcării şi impresiile fugitive desprinse de tradiţionalul academic, aşa cum au făcut-o impresioniştii. Din colecţie fac parte şi scene desprinse din viaţa marilor oraşe port precum si peisaje. Vernisajul are o dublă semnificaţie: pe de o parte, va fi pentru prima dată când lucrările lui Florin Mihailovici, parte dintre ele aflate în colecţii private din SUA, Canada, Argentina şi România, vor fi prezentate publicului gălăţean. Pe de altă parte, găzduirea colecţiei de către Facultatea de Inginerie este un arc în timp, Florin Mihailovici fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii din Galaţi", se arată în comunicatul organizatorilor.
Expoziţia va putea fi vizitată între 23 şi 26 mai 2018, în spaţiul cultural deschis "Nicolae Mantu", din cadrul Facultăţii de Inginerie "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver", organizat de Teatrul de Păpuşi "Gulliver", a ajuns la final. Festivalul s-a desfăşurat în perioada 14-19 mai 2019 şi a prezentat publicului gălăţean 30 de spectacole pentru toate vârstele. În ultima seară a festivalului a avut loc gala de decernare a premiilor. Astfel, câştigătorii festivalului sunt:
- Premiul de excelenţă - Artista Laura Kibel (Teatrul Dei Piedi din Italia), pentru spectacolul "Unde te duc picioarele";
- Premiul special al juriului - Actriţa Andra Mirescu pentru rolul interpretat în spectacolul "La un metru de tine", regia Andrea Buzzetti, al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti, actorul Alexandru Ştefănescu pentru rolul interpretat în spectacolul "La un metru de tine", regia Andrea Buzzetti, al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti;
- Premiul Gulliver bebe - Teatrul de Păpuşi "Gulliver" din Galaţi pentru spectacolul "De mână cu tine", regia Daniela Andrei, destinat copiilor de 0-3 ani;
- Premiul pentru muzica din spectacol - Compozitorul Alexandru Berehoi pentru muzica din spectacolul "Cei trei muşchetari", regia Cristian Mitescu, al Teatrului pentru Copii "Arlechino" din Braşov;
- Premiul pentru scenografie - A fost acordat ex aequo doamnei Marfa Axenti pentru scenografia spectacolului "Magazinul cu jucării", regia Toma Hogea, al Teatrului pentru Copii şi Tineret "Merlin" din Timişoara şi domnului Gavril Siriteanu pentru scenografia spectacolului "Hainele cele noi ale Împăratului", regia Ciprian Huţanu, al Teatrului Municipal Bacovia din Bacău;
- Premiul pentru mânuire - Nikos Tompros pentru personajele mânuite în spectacolul "Pe firul muzicii", regia Nikos Tompros, al Companiei de teatru Antamapantahou din Grecia. Eleni Panagiotou pentru personajele mânuite în spectacolul "Pe firul muzicii", regia Nikos Tompros, al Companiei de teatru Antamapantahou din Grecia. Viktor Antonov pentru personajele mânuite în spectacolul "Circ pe sfori", one man show Viktor Antonov din Rusia;
- Premiul pentru regie - Iulian Bulancea pentru regia spectacolului "Petrică şi lupul", al Teatrului Municipal Baia Mare - Secţia Păpuşi;
- Marele premiu - Teatrul de Animaţie "Ţăndărică" din Bucureşti pentru spectacolul "Regele moare", regia Eliza Păuna.

Primăria Galaţi îndeamnă gălăţenii să participe la campania "Dăruieşte o jucărie, faci o bucurie!" pe care municipalitatea o derulează în pragul Zilei Internaţionale a Copilului, 01 iunie. "Cu ocazia zilei de 1 iunie fă o bucurie unui copil care este beneficiar al unui centru finanţat de Consiliul Local şi dăruieşte-i o jucărie sau o carte. Împreună dăruim zâmbete de Ziua Internaţională a Copilului", se arată în comunicatul Primăriei. Jucăriile şi cărţile vor fi strânse, în perioada 21 mai - 31 mai 2018, în holul central al Primăriei Galaţi, iar organizaţiile partenere se vor asigura că toate produsele strânse vor ajunge la copiii din familiile nevoiaşe.
Centrele cărora le sunt destinate jucăriile şi cărţile sunt următoarele:
- Fundaţia ”Familia” – Centrul comunitar pentru victime ale violenţei în familie şi Centrul de zi pentru copii;
- Fundaţia ”Cuvântul întrupat”;
- Asociaţia Filantropică Creştin Ortodoxă ”Sf. Vasile cel Mare” – Centrul de zi pentru copii;
- Fundaţia ”Inimă de Copil”;
- Asociaţia Filantropică Sf. Antonie cel Mare;
- Asociaţia Multifuncţională Filantropică ”Sf. Spiridon” – Centrul de zi pentru copii;
- Centrul pentru copii cu deficienţe neuropsihomotorii;
- Centrul de zi pentru copii cu autism;
- Agenţia de Servicii Sociale Comunitare ”Alternativa” – Centrul de zi ”Prietenii Scolii” şi Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi.
"Aproximativ 450 de copii de toate vârstele din centrele finanţate de Consiliul Local vor avea un 1 iunie mai fericit anul acesta, cu ajutorul nostru, al tuturor", menţionează municipalitatea în comunicatul de presă.

22Campanie poza in text

Pagina 1 din 234