V.A.

V.A.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării a semnat ordinul de încetare a contractului de management, începând cu data de 29 mai 2020, al profesorului Laurenţiu Ichim, director al Casei Corpului Didactic (CCD) Galaţi din anul 2012, funcţie ocupată prin concurs. Funcţia de director al CCD Galaţi va fi preluată de  Doina Geru, profesoară de engleză, care este numită pe această funcţie de Ministerul Educaţiei, prin detaşare, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anuşui şcolar 2019-2020.

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi îşi va relua, gradual, activitatea cu publicul, ncepând de luni, 25 mai 2020, ora 9:00. Într-o primă etapă vor fi disponibile serviciile de restituire şi împrumut, atât la sediul central, cât şi la toate filialele bibliotecii. Serviciile la Sala de lectură, Compartimentul Colecţii speciale şi Compartimentul Referinţe electronice/Internet sunt deocamdată restricţionate, se anunţă prin intermediul unui comunicat de presă.

”Pentru protejarea sănătăţii cititorilor noştri dar şi a personalului bibliotecii, în această perioadă de pandemie, rugăm gălăţenii să respecte următoarele măsuri obligatorii:

- Intrarea în bibliotecă este condiţionată de purtarea măştii de protecţie care să acopere şi nasul şi gura. Masca se va purta pe toată perioada petrecută în instituţie. Biblioteca nu pune la dispoziţie asemenea materiale;

- La intrarea în bibliotecă se va efectua termometrizarea noncontact a persoanelor: Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau a căror temperatură depăşeşte 37,3 grade nu vor avea acces în bibliotecă;

- La intrarea în bibliotecă utilizatorii trebuie să-şi dezinfecteze mâinile (materialele necesare se vor regăsi la intrarea în instituţie).

Recomandăm ca toţi utilizatorii să păstreze distanţa minimă de 2 metri faţă de alte persoane şi să respecte marcajele şi indicatoarele existente.

Restituirea documentelor se va face la punctele special amenajate, la sediul central fiind instalată o căsuţă în curte unde se vor primi cărţile. Publicaţiile restituite se vor decontamina prin carantinare, termenul de carantină fiind: pentru cele pe suport hârtie – 5 zile calendaristice; pentru cele pe suport electronic – 10 zile calendaristice. În acest interval de timp publicaţiile nu vor fi disponibile pentru public, ele fiind depozitate într-un spaţiu separat, dar pot fi rezervate şi împrumutate după ce le expiră perioada de carantină”, informează conducerea Bibliotecii V.A. Urechia Galaţi.

 

Pentru împrumutul de documente intrarea în incinta bibliotecii se va putea face treptat, trierea şi îndrumarea utilizatorilor fiind asigurată de personalul bibliotecii. Documentele solicitate vor fi puse la dispoziţia cititorilor doar prin intermediul bibliotecarilor. Timpul maxim în care un utilizator poate rămâne în incintă este de 30 minute.

Programul de lucru cu publicul va fi în intervalul 9:00 – 18:00, de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale, cu pauză de o oră pentru dezinfecţie generală şi aerisire în intervalul orar 13:00 – 14:00.

 

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor de împrumut la domiciliu şi pentru reducerea timpului de staţionare în incinta bibliotecii în scopul evitării riscurilor de contaminare, gălăţenii sunt încurajaţi să facă o rezervare accesând catalogul bibliotecii la adresa http://193.231.136.4/opac unde pot să caute documentele dorite (după titlu, autor, etc.), să identifice locaţia acestora (sediu sau filiale) şi să transmită solicitările pe adresele de email sau facebook pe care le găsesc pe site-ul instituţiei www.bvau.ro la secţiunea Contact.

 

Toate aceste acţiuni întreprinse de Biblioteca Judeţeană ”V.A. Urechia” ţin cont de necesitatea intensificării măsurilor de igienă şi prevenţie în ceea ce priveşte infectarea cu virusul SARS-CoV-2, de contextul epidemiologic actual şi au ca scop evitarea unei posibile contaminări a persoanelor,  permiţând,  în acelaşi timp, şi asigurarea unui cadru funcţional sigur ce garantează sănătatea cetăţenilor, dar şi securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor Bibliotecii. 

Grupul LIBERTY Steel a anunţat numirea lui Paramjit Kahlon în funcţia de Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat. Acest rol, nou creat, va reuni toate unităţile LIBERTY cu flux primar de producere a oţelului şi cele de minerit integrat într-o structură globală, pentru a crea sinergii şi a întări eficienţa operaţională.

Paramjit Kahlon se numără printre cei mai importanţi specialişti din industria siderurgică mondială. El a ocupat funcţii de conducere la ArcelorMittal în perioada 2008 - 2019, inclusiv cea de Director Tehnic, Director de Operaţiuni şi - mai recent - de Director General pentru Comunitatea Statelor Independente din fostul bloc sovietic (C.S.I.) şi Orientul Mijlociu.

Comentând numirea, Sanjeev Gupta,  Preşedintele Executiv, a declarat: „Sunt încântat să anunţ numirea lui Paramjit Kahlon în funcţia de Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat. Paramjit este unul dintre cei mai buni executivi din lume din industria noastră, a cărui experienţă va fi de nepreţuit pe măsură ce ne vom pune în aplicare strategia globală, vom genera sinergii în cadrul Grupului şi vom atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2030.”.

Paramjit va supraveghea toate operaţiunile unităţilor care au fluxuri primare de producere a oţelului şi cele miniere integrate din cadrul Grupul LIBERTY Steel de la Galaţi – România, Ostrava - Republica Cehă, Whyalla şi Tahmoor - Australia. 

Atenţia sa imediată se va îndrepta spre abordarea crizei COVID -19 şi apoi spre asigurarea unor operaţiuni stabile, pe termen lung, prin investiţii în tehnologii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi cele privind utilizarea hidrogenului, a fierului redus direct şi a cuptoarelor cu descărcare în arc electric.

Paramjit Kahlon, Directorul General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group a declarat: „Sunt extrem de mulţumit şi încântat să mă alătur Grupului LIBERTY Steel într-un moment atât de important în dezvoltarea sa ca jucător pe piaţa globală a oţelului. Aştept cu nerăbdare  colaborarea cu Sanjeev şi echipa sa în gestionarea actuală a crizei COVID - 19 şi începutul “călătoriei”  noastre pentru a realiza viziunea unică a LIBERTY Steel Group, de a deveni neutri de carbon până în 2030.". 

Grupul LIBERTY Steel este al 8-lea cel mai mare producător de oţel în afara Chinei, cu o capacitate de 18 milioane de tone de produse din oţel. Are 30.000 de angajaţi din 10 ţări şi este organizat în trei divizii: LIBERTY Siderurgie Primară şi Minerit Integrat, LIBERTY GREENSTEEL şi LIBERTY Steel Synergies.

 

În aprilie 2020, LIBERTY Steel Group a anunţat constituirea unui Consiliu de Administraţie, care include directori executivi şi independenţi, neexecutivi. La finalul acestui an, Grupul LIBERTY Steel Group va publica primul set consolidat de evidenţe contabile pentru anul financiar care se încheie în martie 2020.

Unul dintre subprefecţii Galaţiului, a fost dat jos de Guvernul Orban, joi, 21 mai 2020 printr-o hotărâre care prevede ”încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Galaţi de către domnul Manoliu Mihai”. Unul dintre subprefecţii Galaţiului, a fost dat jos de Guvernul Orban, joi, 21 mai 2020 printr-o hotărâre care prevede ”încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Galaţi de către domnul Manoliu Mihai”. Cea de a doua funcţie de subprefect din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Galaţi este deţinută, din luna ianuarie 2020, de Viorica David şi este susţinută de Partidul Mişcarea Populară. Mihai Manoliu a fost susţinut, la numirea în funcţie de Alde, iar prefectul; Gabriel Avrămescu este penelist.

Este bine cunoscut faptul că miile de garaje care urâţesc cartierele municipiului Galaţi vor fi încet-încet demolate, Primăria municipiului Galaţi având în derulare un amplu program de regenerare urbană în toate cartierele Galaţiului. Construite, în mare parte, după revoluţie, majoritatea acestor construcţii provizorii au ajuns să fie, de fapt, loc de depozitare pentru murături sau alte lucruri care nu mai au loc în apartamente. Demolarea garajelor, chiar dacă este cerută insistent de gălăţenii care deţin autoturisme, dar care cu greu găsesc un loc de parcare în proximitatea blocurilor în care locuiesc, stârneşte împotrivrea vehementă a celor care deţin astfel de construcţii. 

O soluţie care ar putea să ducă la rezolvarea nemulţumirilor atât a celor care se împotrivesc demolării garajelor, cât şi a celor care cer desfiinţarea acestor construcţii este propusă de preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, care consideră că demolarea trebuie făcută, însă garajele trebuie înclocuite cu parcări supraterane care să fie prevăzute şi cu boxe de depozitare.

”Demolarea garajelor rămâne un subiect fierbinte şi de mare actualitate, în contextul în care lipsa locurilor de parcare este o mare problemă care cere rezolvare urgentă. Am susţinut încă din perioada mandatului meu de consilier local că demolarea garajelor este necesară şi trebuie continuată într-un ritm alert, însă toţi cetăţenii care rămân fără garaje trebuie ca administraţia să le ofere alternative. Adică locuri de parcare celor care deţin autoturisme, dar şi boxe de depozitare celor care nu au unde să îşi ţină lucrurile după ce garajul le-a foat demolat. Aşa cum am susţinut mereu, avem nevoie de un plan coerent atunci când municipalitatea va construi viitoarele parcări supraterane, iar acestea, pe lângă locurile de parcare propriu-zise, trebuie neapărat să fie prevăzute şi cu boxe de depozitare, puse la dispoziţia gălăţenilor la un preţ accesibil. Consilierii locali ALDE Galaţi au susţinut şi vor susţine proiectele de investiţii privind noile parcări atât de necesare în oraşul nostru, precum şi acţiunile de demolare a garajelor atât timp cât gălăţenii vor putea avea la dispoziţie atât parcări, cât şi boxe de depozitare”, a afirmat Cristian Dima. 

Sâmbătă, 29 Februarie 2020 23:38

ALDE Galaţi îşi prezintă candidaţii

ALDE Galaţi a dat startul prezentării candidaţilor pentru alegerile locale, în cadrul unei conferinţe de presă ce s-a desfăşurat vineri, 28 februarie, la sediul partidului. Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a prezentat candidaţii pentru Primăria municipiului Tecuci şi primăriile comunelor Şendreni, Băleni, Frumuşiţa, Pechea, Costache Negri, Suhurlui, Fundeni şi Umbrăreşti.

Astfel, pentru Primăria Municipiului Tecuci, ALDE îl propune pe Mihai Trofin, fost comandantul Unităţii de Jandarmi, componenta Pază, pe judeţul Galaţi, pentru Primăria comunei Şendreni va candida Marius Marcu, un tânăr antreprenor în construcţii şi consilier ALDE în cadrul Consiliului Local Şendreni. La Băleni, candidatul este Gică Ropotan, specialist în domeniu electrotehnic şi este angajat la Institutul de proiectări navale „Icepronav”, la Primăria comunei Frumuşiţa este Traian Zorilă. Acesta aete antreprenor, administrând o fermă agricolă şi în acelaşi timp este consilier ALDE în Consiliul Local Frumuşiţa. Pentru Primăria comunei Pechea, candidatul ALDE este Neculai Ionaşcu. Este, de asemenea, un antreprenor, conducându-şi propria afacere în domeniul agriculturii. Candidatul la Primăria comunei Costache Negri este Gigi Anton. El are experienţă ca funcţionar economic, iar Lascăr Isaia este candidatul la Primăria comunei Suhurlui şi Cornel Coşeraru – pentru Primăria comunei Fundeni –  a fost funcţionar public cu statut special în Ministerul Afacerilor Interne, iar acum este pensionar militar MAI. La Umbrăreşti, candidatul este Matei Toader care, la rândul său, este un antreprenor, el administrând o asociaţie agricolă familială şi fiind în acelaşi timp preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale din comuna Umbrăreşti.

”Mă bucur că sunt gălăţeni, printre care se numără mulţi antreprenori cu experienţă şi care până acum nu au făcut politică, care doresc să se implice şi în administraţia locală. Cred că avem nevoie de această împrospătare a administraţiei cu oameni noi, oameni care nu vin din mediul politic. Partidele mari au dat oamenii pe care puteau să îi dea în toţi aceşti 30 de ani. Am văzut ce pot face, sau ce nu pot. Cred că e rolul nostru, al partidelor mai mici, de a aduce alt tip de candidaţi. Pentru ALDE, argumentul principal în desemnarea candidaţilor este selecţia acestora pe criterii profesionale”, a spus preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, care a precizat că până cel tărziu la jumătatea lunii martie, toţi candidaţii vor fi prezentaşi public, inclusiv cei pentru Primăria municipiului Galaţi şi pentru Consiliul Judeţean Galaţi.

Comedie, dramă, mister. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine spectacolele programate în acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi.Comedie, dramă, mister. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine spectacolele programate în acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi.

Vineri, pe 24 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Dramaticului gălăţean se joacă spectacolul „O SCRISOARE... PIERDUTĂ!!!”, de Ion Luca Caragiale, regia: Eugen Făt. În distribuţie: Ionuţ Moldoveanu, Stelian Stancu, Carmen Albu, Gabriel Constantinescu, Răzvan Clopoţel, Vlad Ajder, Dan Căpăţână, Lică Dănilă. O scrisorică de amor a unui prefect tânăr către soţia protectorului său ajunge în mâinile unui jurnalist fără scrupule şi devine un valoros instrument de şantaj pentru obţinerea unui fotoliu de deputat. Spectacolul durează o oră şi 50 de minute şi are pauză.

Sâmbătă, 25 ianuarie, la ora 19:00, tot în Sala Mare este programat spectacolul „O ASEMENEA IUBIRE”, de Pavel Kohout, regia: Radu Nichifor. În distribuţie: Flavia Călin, Ciprian Braşoveanu, Ionuţ Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie, Valentin Terente. Un bărbat iubeşte două femei, dar nehotărârea lui are consecinţe dramatice. Spectacolul durează două ore şi jumătate şi are pauză.

Duminică, 26 ianuarie, la ora 19:00, în Sala Mare se joacă „METODA”, de Jordi Galcerán, regia: Adi Iclenzan. În distribuţie: Florin Toma, Vlad Ajder, Radu Horghidan, Oana Mogoş. Patru candidaţi ajung în faza finală a procesului de selecţie pentru ocuparea postului de director de marketing într-o multinaţională din Top 500, dar interviul se dovedeşte a fi un experiment pe mintea umană. Spectacolul durează două ore şi jumătate şi nu are pauză.
Biletele pot fi achiziţionate online de pe bilete.fanitardini.ro şi de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din Domnească 59. Informaţii şi rezervări: 0758-089-994 sau 0758-049-850.

Telekom Romania a anunţat că începând cu data 01 martie 2020 va practica noi tarife majorate. ”În contextul creşterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicaţii, precum şi pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, compania Telekom Romania este nevoită să modifice condiţiile de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice şi să majoreze o parte din tarifele serviciilor de comunicaţii din portofoliul său. Această modificare este influenţată şi de creşterea costurilor în toate sectoarele de business, în peisajul economic actual”, se arată în comunicatul de presă al Telekom.  

Astfel, pentru clienţii rezidenţiali, începând cu data de 1 martie 2020, preţul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV şi voce) şi pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus). Toţi clienţii rezidenţiali vor fi informaţi cu privire la aceste modificări, atât prin canale de informare electronice, cât şi prin intermediul notificărilor transmise prin serviciile de curierat. 

Această ajustare nu se aplică preţurilor pentru echipamentele contractate, terminalele sau echipamentele fixe închiriate. De asemenea, majorarea nu se aplică serviciului de telefonie fixă, în cazul în care acesta este singurul tip de serviciu contractat de la Telekom Romania.  

Totodată, clienţii companii vor fi informaţi prin intermediul notificărilor scrise de schimbări aferente contractelor de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice încheiate cu Telekom Romania.  

”Telekom Romania mulţumeşte clienţilor pentru cele aproape opt milioane de contracte retail şi corporate, pentru înţelegerea constrângerilor macroeconomice şi de afaceri care au condus la această decizie. Suntem încrezători că nivelul de calitate a serviciilor furnizate va compensa această ajustare de preţuri”, transmite Telekom.  

 

Banca Comercială Română (BCR) informează publicul că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul, vineri, 24 ianuarie 2020, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. BCR a luat toate măsurile pentru a asigura colectarea numerarului de la clienţii băncii. Va fi asigurată şi alimentarea cu cash a bancomatelor (ATM), a automatelor de schimb valutar (ASV) şi a maşinilor multifuncţionale (MFM) ce vor fi permanent la dispoziţia clienţilor. În această perioadă, deţinătorii de carduri BCR vor putea face plăţi la oricare dintre comercianţii care acceptă carduri, iar serviciul de Asistenţă de urgenţă pentru deţinătorii de carduri va fi disponibil 24 de ore din 24.

Clienţii care apelează InfoBCR vor beneficia non-stop de următoarele servicii:

- Asistenţă de specialitate în utilizarea serviciilor de Internet şi Mobile Banking;

- Asistenţă de urgenţă pentru deţinătorii de carduri BCR; 

- Informaţii personalizate şi generale despre produsele şi serviciile BCR.

Numerele de telefon InfoBCR:

*2227, număr cu tarif normal apelabil din reţelele naţionale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS

+40 21.407.42.00, apelabile din orice reţea din ţara si din străinătate, la tarif normal.

 

Mica Unire din 24 ianuarie 1859, aşa cum este cunoscută Unirea Principatelor Române, este data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti. În fiecare an, în Galaţi sunt organizate manifestări dedicate acestei zile. 

Vă prezentăm programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române - 24 Ianuarie 2020:

Biserica VOVIDENIA

12.00-12.30- TeDeum pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza şi mama sa.

 

Statuia domnitorului ALEXANDRU IOAN CUZA

13.00-13.05- Întâmpinarea oficialitaţilor, salutul Drapelului de luptă şi intonarea Imnului de Stat al României;

13.05-13.10- Evocarea însemnătăţii Unirii (Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, director Cristian-Dragos Căldăraru);

13.10-13.20- Depunere de buchete de flori la statuie (reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai partidelor politice, elevi etc.

13.20-13.35- Scurt moment istoric susţinut de artiştii Ansamblului „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural „Dunărea de jos”;

13.35-13.45- Hora Unirii (Virgil Tabuş - Asociaţia Culturală Horincea prin Şcoala de Dans Popular).

Muzeul de istorie „Paul Păltânea”- Secţia Lapidarium

14.00-14.10- Întâmpinarea oaspeţilor

14.10-15.30- ”161 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859 – 2020)” - Expoziţia „Cuza şi epoca sa”

Pagina 1 din 42