V.A.

V.A.

Achiziţia serviciilor de organizare a Zilelor municipiului Galaţi a avut ca termen de depunere a ofertelor data de 12 mai 2022. Ofertele au fost analizate, iar cea mai atrăgătoare propunere aduce pe scenă muzică bună, pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Potrvit declaraţiilor directorului Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Cristi Ochiu, printre artiştii de renume care vor concerta la Galaţi se numără Zdob şi Zdub, Killa Fonic, Irina Rimes, The Motans, Cuibul, Emaa, Amuly, Credit & Solomon, Paula Hristov.

Zilele municipiului Galaţi vor fi sărbătorite timp de o săptămână întreagă, în perioada 6 -12 iunie, timp în care vor fi organizate concerte, programe artistice pentru copii, festivaluri şi artificii.

Artiştii vor concerta în zilele de 10, 11 şi 12 iunie 2022, pe Faleza Superioară a Dunării, în intervalul orar 18.00-22.00.

Tot în perioada 10-12 iunie 2022, se vor desfăşura Festivalul Gastronomic şi Târgul de Colecţii şi Antichităţi.

Pe parcursul întregii săptămâni 6-12 iunie, în Grădina Publică se va desfăşura un program artistic dedicat copiilor şi tineretului, care va cuprinde teatru pentru copii, numere de magie şi iluzionism, zilnic. Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii lansat de pe o barjă, pe Dunăre, pe data de 12 iunie 2022, începând cu ora 22.50.

Vom reveni cu amănunte despre întreg programul, de îndată ce Primăria municipiului Galaţi va anunţa compania care va organiza evenimentele.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Galaţi au descins astăzi, 19 mai 2022, la Trecere Bac Galaţi pentru a verifica ambarcaţiunile cu care se face traversarea Dunării. Comisarii au găsit nereguli grave la calea de acces, la cablurile electrice care reprezentau un real pericol şi multe alte probleme. Un ul dintre bacuri a fost oprit până la remedierea neregulilor şi a fost aplicată o amendă de 15.000 lei.

”Ţinând cont de specificitatea zonei, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi a demarat controale la agenţii economici care oferă consumatorilor servicii de traversare a Dunării de pe un mal pe altul. Chiar dacă discutăm doar despre rezultate preliminare, starea de fapt actuală necesită o importantă îmbunătăţire. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a elimina potenţialele pericole pt consumatori şi vom oferi consiliere agenţilor economici. În Galaţi, a fost necesară aplicarea unei măsuri imediate de oprire a unei ambarcaţiuni (n.r. - unul din bacuri) care oferea servicii de transfer pietonal şi auto între cele două maluri ale Dunării şi o amendă de 15.000 lei. Au fost descoperite nereguli referitoare la calea de acces pietoni şi auto, zone nesigure pentru pasageri, neconcordanţe în acte, sistem electric cu potenţial pericol pentru consumatori, lipsa unui regulament de funcţionare, informaţii incomplete, produse medicale în trusa de prim ajutor expirate etc. Controalele vor continua la toţi agenţii economici care oferă astfel de servicii”, a declarat comisarul şef Sorin Susanu.

Primarul municipiului Galaţiu, Ionuţ Pucheanu, a declarat, luni, 09 mqi 2022, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, referitor la amânarea intrării în vigoare a pensiilor speciale ale primarilor, că nu se va întâmpla acest lucru nici anul viitor şi nici peste doi ani. ”Aş vrea să mă întorc la esenţa poporului român, care are un apetit fantastic în a-şi vedea foştii conducători în mizerie”, a spus primarul, arătând că ”nu a înţeles de ce avem apetitul ăsta de a-i vedea mâncând, dacă se poate, din gunoaie, pe toţi cei care ne-au reprezentat”.

Ionuţ Pucheanu a opinat că pensiile aleşilor locali nu vor fi introduse ”nici la anul, nici peste doi ani”.

”Aş vrea să mă întorc la esenţa poporului român, care are un apetit fantastic în a-şi vedea foştii conducători în mizerie, dacă se poate. (..) Vă spune un pesedist de data asta, ne-am bucurat şi toată lumea a aplaudat când l-a văzut pe Băsescu: Mamă, i-au luat ăştia salariul! (..) Nu am înţeles de ce avem apetitul ăsta de a-i vedea mâncând, dacă se poate, din gunoaie, pe toţi cei care, la un moment dat, mai bine sau mai puţin bine, pe o perioadă mai lungă sau mai puţin lungă de timp, ne-au reprezentat”, a spus Ionuţ Pucheanu.

El a ţinut să precizeze că ”şi în afară, în Vest, acolo unde ne raportăm în permanenţă, există aceste pensii. ”Trebuie să înţelegeţi, nimeni nu spune lucrul acesta, da, în afară există genul acesta de pensii”, a afirmat primarului Galaţiului.

Persoanele cu dizabilităţi vor putea beneficia cu uşurinţă de serviciile comisarilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a anunţat comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Galaţi, Sorin Susanu.

Persoanele cu dizabilităţi se pot adresa CRPC Galaţi telefonic, iar un comisar se va deplasa la domiciliul solicitantului pentru a prelua reclamaţia cu condiţia ca aceasta să fie însoţită de documente care atestă handicapul persoanei reclamante.

Această facilitate este deja aplicată de mai mulţi ani în Regiunea Centru a ANPC.

”Începând de luni, şi în cadrul CRPC Galaţi va fi aplicata practica funcţională de mai mulţi ani în Regiunea Centru. Voi face tot posibilul ca persoanele cu dizabilităţi să poată beneficia cu uşurinţă de serviciile comisarilor ANPC”, a spus Sorin Susanu.

Vineri, 06 Mai 2022 16:02

Matca are acum apă pentru irigaţii

Apa pentru irigaţii a ajuns la Matca, a anunţat directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare (FTIF) Galaţi, Sorin Adrian Pîrvu.

”Reţeaua de canale de aducţiune din Amenajarea Câmpia Covurlui a fost umplută pe o lungime de 120,15 km ca urmare a solicitărilor de apă pentru irigaţii venite din partea beneficiarilor. Apa pentru irigaţii preluată prin pompare din Dunăre şi repompată în Terasă cu staţia SRP1 Vânători a ajuns în plotul SPP 54 aferent beneficiarului OUAI Lupa. Până la acest moment s-a irigat în judeţul Galaţi o suprafaţă de 3194,75 ha”, a transmis Sorin Adrian Pîrvu.

Terasele din centrul municipiului Galaţi au fost verificate astăzi de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Galaţi. Una dintre locaţii (vezi colaj foto) i-a îngrozit pe comisari. Potrivit informaţiilor furnizate de comisarul şef Sorin Susanu, la terasa respectivă s-a aplicat o amendă de 10.000 lei şi a fost oprită activitatea.

”Din păcate, a fost nevoie să continuăm să aplicăm măsuri ferme!”, a precizat Sorin Susanu.

Rezultatele finale ale controalelor de astăzi vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

"Este cel puţin atipic şi total ilegal modul în care reprezentanţii unor agenţi economici înţeleg să ma ameninţe în mod direct şi nu să accepte că prevederile legale sunt valabile pentru toată lumea. Nu mă voi lăsa intimidat de astfel de persoane şi vom avea aceeaşi abordare fermă de fiecare dată când situaţia o va impune", a mai transmis Sorin Susanu.

Spitalul Municipal din Tecuci a primit, recent, primele echipamente medicale de când această unitate medicală a fost preluată (februarie 2022) de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Astfel, în premieră pentru acest spital, care deserveşte peste 100.000 de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Spaţiul unde va fi montat a fost deja amenajat, iar în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat şi autorizat de către specialiştii de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Investiţiile continuă pentru că în perioada următoare vor fi aduse şi alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI şi 10 pentru secţia de ortopedie.

”Sunt aparate medicale achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Judeţean şi cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitaţii pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci şi alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiţiei depăşeşte 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt şi alte investiţii pentru modernizarea şi dotarea acestui spital”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În cadrul campaniei “”Curăţăm România” - “Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!“, în perioada 19 – 21 aprilie 2022, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Galaţi au participat împreună cu cetăţeni voluntari din comuna Munteni şi reprezentanţi ai primăriei la o serie de acţiuni de salubrizare pe teritoriul comunei.

Acţiunea a avut rezultate impresionante. S-a reuşit colectarea unor cantităţi de cca. 365 kg PET-uri, 135 kg deşeuri de folie plastic, 500 kg deşeuri de sticlă.

Rămâne de văzut cât timp va rămâne localitatea curată după această acţiune de salubrizare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 aprilie- 08 mai 2022. 

MOLDOVA

În primele două zile, media maximelor va fi de 21...22 de grade, apoi temperatura aerului va scădea până spre valori de 14...15 grade în ziua de 28 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât în data de 05 mai media regională a maximelor va fi de până la 19 grade. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, maxima regională fiind de 18...19 grade, în medie. Minimele vor scădea de la 10 grade în medie la începutul intervalului spre valori în jurul a 7 grade în data de 27 aprilie, apoi vor creşte uşor până spre 8 grade în 28 aprilie şi ulterior acestei date va scădea din nou, de această dată până spre valori de 5 grade în 30 aprilie şi 01 mai. După data de 01 mai tendinţa este de uşoară creştere, astfel încât media regională a intervalului 02 -08 mai va fi de 6...8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 -28 aprilie, apoi în intervalul 04 -08 mai.

DOBROGEA

Media maximelor va creşte de la 17 grade în prima zi, spre valori de 22 de grade în 26 aprilie, apoi temperatura aerului va scădea treptat până la valori de 14 grade în 29 aprilie. Ulterior acestei date, până în 02 mai nu vor fi variaţii de la o zi la alta, astfel încât media

regională a maximelor va fi de 14 grade, apoi tendinţa temperaturii aerului va fi de creştere uşoară de la o zi la alta până spre valori medii maxime de 17 grade, în ultima parte a intervalului. În intervalul 25 – 28 aprilie, media regională a minimelor va fi de 10...11 grade.

După data de 28 aprilie minimele vor scădea până spre valori medii în jurul a 7 grade în 30 aprilie, 01 şi 02 mai, apoi tendinţa temperaturii minime a aerului este de creştere treptată până spre valori în jurul a 10 grade în intervalul 06- 08 mai. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în 28 aprilie, respectiv în intervalul 03 -08 mai.

BANAT

În perioada 25 - 27 aprilie media maximelor va fi de 19...20 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre valori în jurul a 17 grade în medie. Din 30 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi în general nesemnificative, maxima

regională caracteristică fiind de 18...20 de grade, în medie. Minimele vor scădea uşor de la 9 grade la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade în data de 27 aprilie, apoi vor creşte uşor până spre 8...9 grade în 28 aprilie. După data de 28 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7...8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 25 -30 aprilie, apoi din nou după data de 01 mai.

CRIŞANA

În intervalul 25 - 27 aprilie media maximelor va fi de 18...19 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre 16 grade în medie, iar în intervalul 02 - 06 mai va creşte uşor până la valori de 18 grade. În ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de

prognoză, maximele vor creşte uşor spre valori medii în jurul a 20 de grade. Minimele vor scădea de la 9 grade, în medie în prima zi a intervalului, spre valori medii în jurul a 6 grade, în data de 28 aprilie. Ulterior datei de 02 mai, şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7...8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 25 -29 aprilie, apoi din nou după data de 01 mai.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, media regională a maximelor va fi de 17...18 grade. Din 27 aprilie, media maximelor va scădea spre 13 grade, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât în intervalul 29 aprilie - 08 mai, maximele vor fi cuprinse între 14 şi 17 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 29 şi 30 aprilie. Media minimelor va scădea de la 8 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 4 grade în 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 6 grade în 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, variaţiile minimelor vor fi nesemnificative, astfel încât media regională a intervalului 28 aprilie – 08 mai va fi de 5...6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 aprilie- 29 aprilie, apoi din nou în intervalul 03-08 mai.

MARAMUREŞ

La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 17...18 grade, apoi temperatura aerului va scădea, astfel că în ziua de 28 aprilie media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât până în data de 01 mai se estimează a

se înregistra valori maxime medii în jurul a 17 grade. După data de 06 mai, media maximelor va creşte uşor, astfel că până la sfârşitul intervalului vor fi 19 grade. Media minimelor va scădea de la 9 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 5 grade în 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 7 grade în 28 aprilie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 5 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative în intervalul 29 aprilie -01 mai. După data de 01 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media regională caracteristică va fi de 5...6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 aprilie - 28 aprilie, apoi în intervalul 02-08 mai.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului media valorilor diurne va fi de 23...24 de grade, apoi temperatura aerului va scădea, astfel că în ziua de 29 aprilie se vor înregistra valori în jurul a 16 grade. Ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât media regională a maximelor în

intervalul 30 aprilie -08 mai va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade. Media minimelor va scădea de la 11 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 8 grade în 26 şi 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 9 grade în 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 6 grade (în 30 aprilie), apoi variaţiile vor fi nesemnificative. După data de 02 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, tendinţa temperaturii aerului va fi de creştere uşoară, astfel încât până la sfârşitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 27 şi 28 aprilie, respectiv în intervalul 06 -08 mai.

OLTENIA

În intervalul 25- 27 aprilie, media valorilor diurne va fi de 22 de grade, apoi temperatura aerului va scădea până spre 16...17 grade în intervalul 28 -30 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât media regională a maximelor, în intervalul 30 aprilie - 08 mai, va fi cuprinsă între 17 şi 20 de grade, valorile mai mici urmând a se înregistra în primele zile ale intervalului. Media minimelor va scădea de la 10 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 8 grade în 26 şi 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 10 grade în data de 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 6 grade în data de 02 mai.

După data de 02 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, tendinţa temperaturii aerului este de creştere uşoară, astfel încât până la sfârşitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 27 şi 28 aprilie, respectiv în zilele de 07 şi 08 mai.

LA MUNTE

În intervalul 25- 27 aprilie media valorilor diurne va fi de 9...10 de grade, apoi temperatura aerului va scădea până spre 6 grade în zilele de 28 şi 29 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade în intervalul 01-04 mai. După data de 04 mai şi până la sfârşitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9...10 grade. Media minimelor va scădea de la 4 grade în data de 25 aprilie, până la valori în jurul valorii de 0 grade în data de 02 mai, apoi va creşte uşor până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi anunţă organizarea, după doi ani de pandemie, a evenimentului “Bursa Generala a locurilor de munca – 2022”. Obiectivele principale ale evenimentului sunt creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi crearea de noi oportunităţi pentru angajatori în identificarea potenţialilor viitori angajaţi, care prin experienţa şi abilităţile lor pot contribui la succesul activităţii economice. se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Galaţi.

”Adresăm invitaţia de a participa la “Bursa generală a locurilor de muncă – 2022”, în egală măsură agenţilor economici care dispun de locuri de muncă vacante, cât şi reprezentanţilor autorităţilor locale, reprezentanţilor societăţii civile, reprezentanţilor mediului academic şi universitar, mass-mediei locale, actorilor relevanţi care sunt implicaţi sau doresc să se implice în reducerea şomajului şi creşterea calităţii vieţii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural”, se arată în comunicatul Agenţiei.

Bursa generală a locurilor de muncă – 2022” se va desfăşura vineri, 20 mai 2022, începând cu ora 08.45, simultan în următoarele locaţii:

- Municipiul Galati – Holul Universităţii “Dunărea de Jos”,

- Municipiul Tecuci - Sediul ALOFM Tecuci, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 60, Bl. A 2, parter.

Participarea la acest eveniment este gratuită.

Pagina 1 din 51