Ioana Tanase

Ioana Tanase

Procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Baicu Mihai Cosmin, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, Hrişcă Adrian Cătălin, avocat în cadrul Baroului Galaţi, Negreanu Marius Adrian, executor judecătoresc şi a unor oameni de afaceri printre care şi un cetăţean olandez, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, deturnarea licitaţiilor publice, în formă continuată, instigare la deturnarea licitaţiilor publice, în formă continuată şi complicitate la deturnarea licitaţiilor publice, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, începând cu luna decembrie 2018, inculpatul B. J. D. împreună cu inculpatul R. G., în calitate de asociaţi în cadrul mai multor societăţi comerciale, inculpatul Negreanu Marius Adrian, executor judecătoresc, inculpatul Baicu Mihai Cosmin, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi inculpatul Hrişcă Adrian Cătălin, avocat în cadrul Baroului Galaţi, au constituit un grup infracţional organizat specializat în deturnarea licitaţiilor publice, în vederea obţinerii de dreptului de proprietate asupra unor bunuri imobile aflate în faza de executare silită la preţuri derizorii şi valorificării ulterioare a acestora în vedera obţinerii unor foloase patrimoniale importante.
Din conţinutul materialului probator administrat în cauză s-a constatat că bunurile imobile ce au făcut obiectul deturnării licitaţiilor publice au constituit garanţii imobiliare în favoarea unei instituţii bancare, mai exact au servit drept garanţii acordării unor contracte de credit bancar, în perioada 2008-2009.
Respectivele contracte de credit au fost acordate preponderent de către o importantă instituţie bancară din România, unor diferite persoane fizice sau juridice, termenul de restituire fiind unul foarte scurt, respectiv aproximativ 1 an, iar valoarea acestor credite fiind una foarte mare (majoritatea având o valoarea de cel puţin 1.000.000 euro).
Astfel, din modalitatea de acordare a acestor credite, a perioadei de acordare, a cuantumului acestora, a scopului perceperii acestor împrumuturi-restituirea foarte redusă a creditului bancar sau nerestituirea acestuia în integralitate, a valorii reale a bunurilor imobiliare aduse drept garanţii s-a constatat că încă de la momentul aducerii în garanţie a bunurilor imobile ce fac obiectul prezentei cauze s-a urmărit executarea silită a acestora.
Deşi perioada de acordare a acestor credite, respectiv 2008-2009, perioadă în care preţurile bunurilor imobile au fost deseori supraevaluate, fără un fundament economic real, prăbuşirea ulterioară a pieţei imobiliare şi amplasamentul acestora (preponderent terenuri agricole) au făcut nu doar ca bunurile imobiliare ce au constituit garanţii imobiliare să nu mai constituie garanţii reale în vederea recuperării sumelor creditate ci şi ca acestea să devină neatractive persoanelor fizie sau juridice care activau în domeniul imobiliar în vederea cumpărării sau utilizării pentru edificarea unor proiecte imobiliare.
Aceste aspecte au fost reliefate şi de multitudinea de termene de licitaţie acordate în cadrul dosarelor de executare, care nu au atras participarea nici unui licitator.
Din cercetările efectuate în cauză s-a constatat faptul că principalele aspecte care au condus la intrarea acestor bunuri imobile în sfera intereselor patrimoniale ale grupului infracţional organizat au fost cumulativ: suprafeţele însemnate ale bunurilor imobile, încadrarea acestora ca terenuri intravilane deşi amplasamentul nu era unul care să ateste un astfel de statut(fiind înconjurat de terenuri încadrate extravilan), istoricul bunurilor imobile (au constituit garanţii imobiliare pentru credite foarte mari, aproximativ 1.000.000 euro) în sensul că acestea puteau servi ulterior drept garanţii imobiliare sau puteau fi oferite spre vânzare la preţuri însemnate beneficiind de evaluarea din momentul constituirii drept garanţie imobiliară ipotecară în scopul creşterii artificiale a preţului solicitat şi interesul scăzut al debitorilor în păstrarea sau împidicarea executării silite a bunurilor imobile.
S-a reţinut faptul că, schimbările legislative, precum şi destructurarea mai multor grupări infracţionale ce desfăşurau activităţi infracţionale asemănătoare au condus la modificarea în timp a activităţilor ilicite întreprinse de către membrii grupării infracţionale, în sensul că, deşi în anul 2018, inculpatul B. J. D. figura ca participant în cadrul licitaţiilor publice, potenţa financiară actuală, precum şi încercarea de a da o aparenţă de legalitate activităţii infracţionale derulate au condus la modificarea structurii organizatorice a grupului infracţional organizat, în sensul că inculpatul a început să atragă noi membri dispuşi să adere sau să sprijine grupul infracţional organizat, respectiv inculpaţii K. D.-J. L., cetăţean olandez şi B. R., cu precizarea că în anul 2019, aceste persoane au avut succesiv calităţi de „participanţi la licitaţii publice” şi „adjudecatari ai imobilelor vândute în cadrul licitaţiilor publice”.
Natura dosarelor de executare analizate şi care fac obiectul cauzei a indicat un alt aspect foarte important în ceea ce priveşte modificarea continuă a scopului urmărit de grupul infracţional organizat, în sensul că dacă în faza incipientă membrii grupului infracţional au apelat la adjudecarea bunurilor imobile supuse executării silite susceptibile a fi reintroduse uşor în circuitul civil la preţuri derizorii (8%-9%), după atragerea executorului judecătoresc în cadrul grupului infracţional organizat şi obţinerea unor „sfaturi” juridice de la acesta privind procedura licitaţiilor, orientarea grupului infracţional organizat s-a mutat spre un alt tip de bunuri supuse executării silite sau urmăribile, respectiv asupra cumpărării/cesionării de către membrii grupului infracţional organizat a creanţelor unor diferite persoane juridice în vederea aducerii la îndeplinire a procedurii falimentului asigurându-şi astfel exploatarea activului patrimonial al debitorilor prin adjudecare sau cumpărare de creanţe la preţuri derizorii.
Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut faptul că, urmare a crizei financiare care a generat imposibilitatea persoanelor fizice şi juridice de a rambursa creditele contractate la diferite unităţi bancare sau nebancare din România, numărul imobilelor executate silit a crescut semnificativ.
Pe cale de consecinţă, birourile executorilor judecătoreşti au organizat în perioada 2018-2019 sute/mii de licitaţii publice pentru adjudecarea unor imobile executate silit.
În aceste împrejurări, membrii grupului infracţional organizat având deja acumulată o experienţă în domeniul imobiliar au început să participe la majoritatea licitaţiilor publice organizate, dezvoltând relaţii apropiate care au condus în timp prin modalitatea de acţiune la extinderea scopului ilicit al grupării infracţionale de la infracţiunea de deturnarea licitaţiilor publice în scopul obţinerii dreptului de proprietate asupra unor bunuri imobile la preţuri derizorii la scopul de a participa/adjudeca bunurile părţi sociale ale unor persoane juridice în scopul scoaterii acestora fie de sub incidenţa normelor privind procedura insolvenţei/falimentului, fie de sub urmărirea de către diferiţi creditori bancari în vederea recuperării creanţelor.
Totodată, pentru ca cercul infracţional să fie complet au mai fost determinaţi să adere la grupul infracţional organizat şi inculpaţii Baicu Marius Adrian şi Hrişcă Adrian Cătălin, avocaţi, care au avut rolul atât de a reprezenta, ca persoane interpuse, interesele financiare ale liderilor, inculpaţii B. J. D. şi R. G., în cadrul licitaţiilor publice ce fac obiectul prezentei cauze, precum şi a de realiza asigurarea produsului infracţional prin reprezentarea juridică a adevăraţilor adjudecatari în scopul obţinerii dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile adjudecate.
Astfel, dacă în cazul inculpatului Hrişcă Adrian Cătălin, participarea în cadrul licitaţiilor s-a efectuat pentru reprezentarea convenţională a inculpatului R. G. şi reprezentarea juridică ulterioară a acestuia în litigiile civile izvorâte ca urmare a acestor adjudecări ale bunurilor imobile(contestaţii formulate de creditori/debitori), în cazul inculpatului Baicu Marius Adrian, reprezentarea liderului, inculpatul B. J. D., s-a efectuat în nume propriu, urmată apoi de asigurarea reprezentării juridice în vederea asigurării produsului infracţional.
În susţinerea aspectelor care atestă caracterul organizat al acţiunilor membrilor grupului infracţional organizat s-a reliefat şi capacitatea grupului de a recruta noi membri (inculpaţii K. D.-J. L. şi B. R.), care au servit succesiv intereselor liderului, inculpatul B. J. D., concomitent cu retragerea din circuitul licitaţiilor publice a inculpatului Baicu Mihai Cosmin - avocat, scopul fiind acela de a oferi un caracter cât mai accidental şi unicat al participării acestora în cadrul licitaţiilor publice, precum şi de a ascunde relaţiile interpersonale şi interesele financiare comune între inculpatul R. G. şi B. J. D., prin interpunerea inculpatului Hrişcă Adrian Cătălin - avocat.
Prejudiciul cauzat este în sumă de 2.730.076,39 euro.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

Şedinţă împortantă a biroului teritorial al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Galaţi, în această săptămână, pentru desemnarea candidatului pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi. Ca urmare a deciziei biroului teritorial, candidatul care va intra în lupta electorală pentru Primăria Galaţi va fi preşedintele filialei gălăţene a ALDE, Cristian Dima.
”În şedinţa biroului teritorial al ALDE Galaţi s-a decis să fiu desemnat eu pentru a candida la funcţia de primar al Galaţiului. Sunt onorat de decizia colegilor mei şi împreună vom stabiili priorităţile unui program electoral de repornire a Galaţiului. Vom ţine cont de sugestiile şi propunerule gălăţenilor şi vom veni în faţa lor cu propuneri realiste, concrete şi mai ales realizabile”, a declarat preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima.
Întrebat dacă au fost stabilite listele cu consilieri locali şi judeţeni, precum şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, Cristian Dima a declarat: ”În scurt timp vom organiza o conferinţă de presă în care vom prezenta întreaga echipă, dar şi programul nostru elecforal, atât pentru judeţ, cât şi pentru municipiul Galaţi”.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile din Galaţi, sub coordonarea Instituţiei Prefectului - Judeţul Galaţi, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus, atât în spaţii închise, cât şi la terase. Acţiunea s-a soldat cu amenzi primite atât de cetăţeni, cât şi de agenţii economici.

Acţiunea a fost aspru criticată de liderul ALDE Galaţi, Cristian Dima, care consideră că măsurile coercitive aplicate sunt exagerate. „Ai n-ai mască, autorităţile statului vin peste tine şi te amendează dacă te prind pe stradă. Cam acolo cred că se va ajunge în scurt timp, după ce am văzut în acest sfârşit de săptămână în Galaţi. Acesta e haosul în care ne-au adus Guvernul Orban şi ai săi reprezentanţi din Galaţi, printre care un senator stângaci, un prefect de pe alte meleaguri, împreună cu PMP-ul cu care guvernează în detrimentul românilor. Văd că autorităţile statului s-au mobilizat şi au început să împartă amenzi pe bandă rulantă cetăţenilor şi operatorilor economici care fie că respectă, fie că nu respectă regulile de protecţie împotriva COVID-19, nu contează, pentru că găsesc ei un motiv să îi amendeze că, deh, doar trebuie să îi chinuie puţin. E foarte bine că sunt prezenţi în public, că acţionează, dar să nu empatizeze deloc cu românii? Să ia atitudine deodată, fără să fi luat măsuri de prevenţie înainte, doar pentru a-i chinui şi mai mult pe români şi să îi batjocorească? De ce nu s-a făcut acest lucru încă din momentul instituirii stării de alertă? Şi de ce doar cetăţenilor şi agenţilor economici li se aplică amenzi? Ce încearcă «marele» PNL să facă? Să îi împingă pe români să plece din nou în străinătate, să fugă de măsurile impuse de Guvern? Să plece din România doar pentru a-şi plăti amenzile? Pun tot mai multe restricţii şi iau măsuri haotice doar pentru a-i determina pe români să plece din ţară, să rămână doar Stângă cu sateliţii lui din PMP, prefectura şi instituţiile unde Guvernul şi-a pus oamenii?“, a afirmat preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima.

Se vorbeşte de luni bune despre unificarea dreptei, la Galaţi, în vederea desemnării unui candidat unic la fotoliul de primar al municipiului Galaţi care să facă faţă actualului primar, Ionuţ Pucheanu, cotat foarte bine în toate sondajele. Au tot fost discuţii, declaraţii, contre, bârfe şi piedici, însă, se pare că desemnarea candidatului unic al dretei a intrat în linie dreaptă, deşi liderii politici antrenaţi în aceste negocieri nu au recunosct oficial că s-a ajuns la o înţelegere. Cu toate acestea, atât Bogdan Rodeanu (USR - Plus), cât şi George Stângă (PNL) au declarat la unison că se fac demersuri la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a găsi soluţia legală pentru desemnarea candidatului comun.

”Am întrebat Autoritatea Electorală Permanentă ce paşi trebuie urmaţi pentru a forma o alianţă sau un protocol care să susţină un candidat unic. Aşteptăm răspunsul, dar vă asigur că în maxim 10 zile acest subiect se va încheia, dar în mod constructiv pentru Galaţi şi gălăţeni”, ne-a declarat George Stângă, preşedintele PNL Galaţi. La fel ne-a declarat şi Bogdan Rodeanu, că se fac demersuri la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a se găsi calea cea mai bună, din punct de vedere legal, pentru a veni în faţa alegătorilor gălăţeni cu un candidat comun al dreptei. Întrebat dacă el va fi candidatul comun, Bogdan Rodeanu a declarat: ”Nu pot să confirm sau să infirm această informaţie”.

Despre partidele participante la ”Marea Unire” a dreptei la Galaţi, declaraţiile nu mai coincid întru totul. Confirmări clare ale participării la negocieri sunt PNL, USR - PLUS, Pact pentru Galaţi, Marius Stan. Cu PMP însă se complică lucrurile. Deşi Geroge Stângă spune că sunt discuţii şi cu PMP, Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi susţine că nu va avea loc nicio unire a dreptei şi că nu va fi niciun candidat comun şi că nu participă la aceste negocieri, singurul candidat viabil al dreptei putând fi doar el.

Cisco SecureX, cea mai extinsă platformă de securitate în cloud, va fi disponibilă la nivel global din 30 iunie 2020. Numărul de oameni care lucrează de la distanţă este în continuă creştere, iar specialiştii CISO pot utiliza SecureX pentru a obţine o vizibilitate completă la nivelul produselor de securitate Cisco, pot automatiza fluxurile de lucru şi elimina rapid ameninţările de securitate. Noile îmbunătăţiri şi integrări oferă protecţie suplimentară angajaţilor care lucrează de la distanţă şi vizează principalul vector de atac, e-mailul.
Cisco, lider în soluţii de securitate enterprise, lansează platforma integrată Cisco SecureX, cea mai extinsă platformă de securitate în cloud, inclusă în toate produsele Cisco Security, pentru a simplifica şi îmbunătăţi modul în care clienţii gestionează securitatea. Platforma este disponibilă la nivel global din 30 iunie 2020. SecureX ajută companiile să gestioneze numărul tot mai mare de provocări de securitate, în contextul accelerării transformărilor digitale şi al creşterii numărului de angajaţi care lucrează de la distanţă. Misiunea Cisco este de a asigura conectarea şi securitatea clienţilor care lucrează de oriunde, de pe orice dispozitiv şi de a unifica şi optimiza portofoliul de securitate.
Pentru a răspunde provocărilor actuale şi viitoare de securitate, SecureX conectează portofoliul extins şi integrat de soluţii de securitate al Cisco cu întreaga infrastructură de securitate a clienţilor, pentru o experienţă uniformă şi simplificată. Oferă vizibilitate completă, automatizare şi securitate sporită la nivel de reţea, terminale, cloud şi aplicaţii. Utilizând SecureX, toţi clienţii noi şi existenţi vor beneficia de aceste capabilităţi, fără costuri suplimentare:
- Vizibilitate completă - SecureX furnizează indicatori operaţionali şi despre ameninţări la nivel de reţea, terminale, cloud şi aplicaţii. Cu ajutorul funcţiei ribbon a SecureX, platforma este integrată în fiecare tehnologie Cisco Security, astfel încât clienţii să poată accesa fără probleme funcţionalităţile platformei la nivelul tuturor produselor.
- Automatizare, pentru a creşte eficienţa operaţională - Clienţii pot automatiza fluxurile de lucru atât la nivelul produselor Cisco Security, cât şi al celor de la terţi, astfel încât să se poată concentra pe sarcini mai importante. SecureX poate economisi ore de muncă manuală, automatizând procesul de căutare activă de vulnerabilităţi (threat hunting), pe baza informaţiilor despre ameninţări de la Cisco Talos şi alte surse de informaţii.
- Securitate consolidată - SecureX permite experţilor în securitate să identifice rapid ţintele vizate şi să remedieze problemele în câteva minute corelând datele provenite de la surse de informaţii multiple şi datele de telemetrie din reţea, terminale, e-mail, cloud şi produse third-party.
- Pe lângă experienţa simplificată pe care o aduce SecureX, Cisco Security a anunţat noi îmbunătăţiri şi integrări pentru securizarea angajaţilor care lucrează de la distanţă, inclusiv:
- Protecţie îmbunătăţită pentru utilizatori şi dispozitive, datorită integrării dintre securitatea terminalelor şi MFA (autentificare multi-factor).
- Clienţii pot utiliza email-ul în cloud cu mai multă încredere. Cloud Mailbox Defense pentru Office365 oferă o vizibilitate completă la nivelul e-mail-urilor (mesaje de intrare, de ieşire şi interne) oferind o mai bună protecţie împotriva ameninţărilor e-mail, precum phishing, ransomware, spoofing şi spam.

Google a eliminat încă 106 extensii din Chrome Web Store, după ce au descoperit faptul că acestea spionau utilizatorii şi colectau informaţii sensibile.
Compania Awake Security, cea care a dezvăluit aplicaţiile zilele trecute, a declarat că extensiile de browser erau conectate la un singur registru de domenii, GalComm. Dar încă nu este clar cine se află în spatele acestei campanii de spionaj.
Extensiile pretindeau că oferă capabilităţi precum converitrea fişierelor dintr-un format în altul sau opţiuni de securitate pentru browser, bazându-se pe review-uri false, pentru a induce în eroare utilizatorii, reuşind să obţină un total al descărcărilor de 33 de milioane, anunţă CERT-RO.

Persoanele fizice pot investi, începând cu data de 01 iulie 2020, în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% şi 4,75%. Prin randamentele oferite, aceste emisiuni reprezintă o variantă de economisire avantajoasă pentru români.
Titlurile de stat pot fi cumpărate, între 01-31 iulie 2020, de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 01-29 iulie 2020, prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 01-30 iulie 2020 pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
Titlurile de stat lansate începând cu data de 01 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.
Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2020, iar maturităţile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.
Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, având în vedere că veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile.

Cirque du Soleil, cea mai cunoscută companie de circ contemporan, a solicitat deschiderea procedurii de intrare în faliment. Compania canadiană Cirque du Soleil nu a mai susţinut reprezentaţii de mai multe luni din cauza pandemiei de coronavirus. Acumulând o datorie de peste 1 miliard de dolari americani, compania Cirque du Soleil a cerut să fie plasată sub protecţia tribunalului contra creditorilor săi pentru a putea să se restructureze, anunţând în acelaşi timp un acord pentru achiziţionarea sa de către acţionarii ei actuali, ajutaţi de guvernul din Quebec, în vederea vânzării sale la licitaţie într-un interval de 45 de zile, anunţă Agerpres.
Cererea de protecţie în faţa creditorilor va fi analizată săptămâna viitoare de Curtea Superioară din Quebec. Dacă va fi acceptată, compania va solicita recunoaşterea ei provizorie imediată în Statele Unite, în virtutea capitolului 15 din Legea americană a falimentului. "Acest lucru permite persoanelor care vor să preia compania să se manifeste în acest sens", a declarat Daniel Lamarre, CEO-ul Groupe Cirque du Soleil. Potrivit acestuia, cinci sau şase grupuri canadiene şi străine s-au arătat interesate de achiziţie.
Compania canadiană a anunţat concedierea a circa 3.500 dintre cei aproximativ 4.600 de acrobaţi şi tehnicieni ai săi, pe care i-a plasat în şomaj tehnic în martie, după anularea a circa 40 de producţii la nivel mondial, în oraşe precum Las Vegas, Tel Aviv, Lyon, Moscova şi Melbourne. Cirque du Soleil intenţionează să reangajeze marea majoritate a angajaţilor concediaţi imediat ce condiţiile o vor permite, au transmis reprezentanţii companiei canadiene.

Rezultate sondajelor din aprilie, mai şi iunie, deşi diferite, arată aceeaşi tendinţă de vot, la nivel naţional. Ultimul sondaj realizat în iunie de IMAS la comanda Europa FM indică o creştere uşoară pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%. Este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%. De exemplu, în aprilie, un sondaj Sociopol citat de presa centrală arăta că PNL se situa la 43%, în timp ce PSD era cotat la 26%. Potrivit ultimului sondaj al IMAS, PSD ajunge la 21,9% faţă de 23% în luna mai. USR este în creştere atingând 12,3% faţă de 11,6% în luna mai. Plus, partidul lui Cioloş, deşi ar trebui ”numărat” la un loc cu USR, în sondaje este evidenţiat separat, în iunie înregistrând 5,8% din opţiunile de vot. După câteva luni de creşteri constante, Pro România staţionează 11,2%, devenenid astfel al patrulea partid în ierarhia politică. Ultimele locuri sunt ocupate de PMP cu 4,7%, ALDE cu 3,7% şi UDMR cu 3,4%. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 05-27 iunie, pe un eşantion de 1.010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută. ↓VEZI Galeria de imagini de mai jos! ↓

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice Mureş au desfăşurat, în data de 30 iunie 2020, 13 percheziţii domiciliare (5 în Mureş, 2 în Bucureşti, 2 în Galaţi, 2 în Braşov, una în Ilfov şi una în Botoşani), la sediile unor societăţi, ale căror reprezentanţi sunt cercetaţi într-un dosar penal de evaziune fiscală în forma continuată, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.
În fapt, o societate comercială ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale fără conţinut economic real de la 6 operatori ce aveau un comportament fiscal neadecvat. Astfel, s-ar fi creat un circuit financiar fictiv, fiind creat un prejudiciu estimat la 130.000 de lei. Circuitul tranzacţional fictiv ar fi cuprins bunuri şi servicii destinate lucrărilor de instalaţii sanitare, de încălzire şi comerţ al echipamentelor de protecţie din domeniul construcţii.
Au fost puse în executare două mandate de aducere, iar în urma probelor administrate s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei în cauză.

Pagina 1 din 81