M.A.S.

M.A.S.

Spectacolul "Cafeneaua", programat pentru data de 27 februarie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, se va juca pe 21 martie. Alături de Horaţiu Mălăele vor fi prezente pe scenă două mari actriţe ale scenei româneşti: Dana Dogaru şi Emilia Popescu. Biletele deja achiziţionate pentru spectacolul "Podu’", care fusese anulat, precum şi cele pentru "Cafeneaua", rămân valabile pentru 21 martie. Spectacolul se va juca la ora 18:00.

Gălăţenii sunt aşteptaţi la Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi, pe 19 martie, de la ora 19:00, la un spectacol interzis persoanelor sub 16 ani.
„Dumnezeul de a doua zi” este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne. Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei poveşti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societăţii româneşti de azi sau ca o invitaţie la o meditaţie asupra sensului dimineţilor de a doua zi (pentru că, nu-i aşa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o nouă bună dimineaţă). Dar, întâi de toate, el trebuie citit ca o poveste despre părinţi şi copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinţi, copii şi Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi… cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile", spune regizorul Claudiu Goga.
Preul unui bilet este de 60 lei. Nu uitaţi că este interzis accesul minorilor!

Gălăţenii sunt invitaţi pe 5 martie 2018 la „O afacere rusească”, pusă la cale de Anca Sigartău şi Marius Bodochi. E vorba de o comedie de dragoste, spectacol creat de Anca Sigartău, care se va juca pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi de la ora 19:00. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Dramatic.

Ştefan Hruşcă revine în ţară în această primavară pentru un concert deosebit. Cele mai îndrăgite melodii folk din repertoriul cantautorului maramureşean se vor auzi live în spectacolul eveniment ce va avea loc pe 8 martie la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati. Dacă vă e dor de "Fostele iubiri" sau "Un copac cu flori", dar şi de răscolitoarea "Rugă pentru părinţii", nu pierdeţi un concert în care veţi regăsi fiorul serilor de altădată şi farmecul refrenelor fără vârstă. Despre întâlnirea cu publicul din Galaţi, Ştefan Hruşcă a spus: "Mă copleşeşte, ca de fiecare dată, emoţia revederii. Vă aştept în miez de primăvară să ne încălzim cu cântece foarte dragi sufletului meu". Artistul va fi acompaniat de formatia "Mario Band" (Mario Florescu – tobe, Radu Rotaru – keyboard, Alex Florescu – percuţie). Preţul unui bilet este 60 lei.

Marți, 06 Februarie 2018 16:44

Oprire de apă la DAMEN şi în zona portului

Tancrad va executa lucrări de cuplare a branşamentului de apă ce va deservi sediul Eekels Romania la reţeaua publică de apă potabila Dn 200 mm din str. Magaziilor – Valea Oraşului, în data de 7 februarie 2018.
Pentru execuţia acestor lucrări, în intervalul orar 08:00-14:00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în zonă, fiind afectaţi consumatorii casnici din str. Magaziilor şi str. Cetăţuiei, precum şi agenţii economici Damen Galaţi, SC Deen Brejen, Preţ Fix, SC Reev River.
Societatea Apa Canal SA Galaţi asigură numai asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere reţea, închidere şi deschidere vane, precum şi spălarea reţelei de distribuţie la finalizarea lucrărilor de cuplare executate de către constructor.
Echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Actorul George Ivaşcu, recent învestit în fucţia de ministru al Culturii, a decis să se îndepărteze temporar de luminiile rampei, pentru a se putea dedica pe deplin misiunii de mare răspundere pe care a primit-o. În această lumină, spectacolul “Podu’” programat pentru data de 6 februarie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi nu mai poate avea loc. Acesta va fi înlocuit de nu mai puţin cunoscutul şi apreciatul spectacol “Cafeneaua”. Alături de Horaţiu Mălăele vor fi prezente pe scenă două mari actriţe ale scenei româneşti: Dana Dogaru şi Emilia Popescu. Biletele deja achiziţionate pentru spectacolul “Podu’” rămân valabile pentru “Cafeneaua”. Spectacolul se va juca în data de 27 februarie 2018, la ora 18:00.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi vă puteţi întâlni cu Ştefan Bănică, pe 14 februarie, la ora 19.00, înconjurat de femei, în comedia “Jake şi femeile lui”, de Neil Simon. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuţie fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminiţa Erga, Ada Galeş, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache, acestea sunt femeile care populează lumea reală şi imaginară a lui Jake, interpretat de Ştefan Bănică. Piesa lui Neil Simon “Jake şi femeile lui” s-a jucat prima data pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentaţii pe Broadway. Credeţi că aveţi probleme? Mergeţi la teatru să vedeţi câte probleme are Jake! Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 80 şi 100 lei de la Casa de Cultură Galaţi.

 

În cadrul lucrărilor executate de AEG Tehnology, lucrări care fac parte din obiectivul de investiţii APA CANAL S.A. Galaţi “Reabilitare reţele de distribuţie apă potabilă pozate în tunel tehnic circulabil, cu amplasament în mun.Galaţi, Cartier Micro 14, Siderurgistilor Vest, Mazepa I şi II”, în data de 1 februarie 2018 se va executa cuplarea tronsonului 6 de conductă nouă: Siderurgistilor Vest, bloc 11C, 11E – str. Fagului la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă. Astfel, în data de 1 februarie 2018, între orele 08:00 - 18:00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din blocurile: 11D, 11C, 11E, 11B – str. Fagului.
Societatea Apa Canal SA Galaţi asigură numai asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere reţea, închidere şi deschidere vane, precum şi spălarea reţelei de distribuţie la finalizarea lucrărilor de cuplare executate de către constructor. Echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Patru preoţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost hirotesiţi duhovnici, de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian. După ce, în după-amiaza zilei de 25 ianuarie 2017, la Centrul Eparhial, patru preoţi au susţinut şi promovat examenul de duhovnicie, în dimineaţa zilei de 26 ianuarie 2017, slujitorii respectivi au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. În continuarea programului liturgic de la Catedrală, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu. La final, Chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnici patru preoţi, numiţi la parohii din cele două judeţe ale eparhiei. Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop, Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare, un Molitfelnic şi o geantă ce conţine trusa de împărtăşanie cu cele necesare în activitatea de păstori de suflete. În cuvântul de învăţătură, adresat noilor duhovnici, Ierarhul Dunării de Jos a subliniat importanţa misiunii pe care preoţii duhovnici o au pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi invită gălăţenii, în data de 12 februarie, ora 19:00, să vizioneze comedia „Central Park” de Woody Allen. Distribuţia piesei este formată din cuplul Andreea Grămoşteanu şi Florin Busuioc, la care se adaugă Adelaida Zamfira, Bogdan Talaşman şi tânăra Ioana Mărcoiu. Datorită talentului actoricesc, situaţiile amuzante şi momentele emoţionante alternează pe tot parcursul spectacolului şi îl fac incitant. Regia este semnată de Dragoş Câmpan. Biletele costă 60 lei şi se pot achiziţiona de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.

Pagina 1 din 1173