Catalin RĂDULESCU

Catalin RĂDULESCU

Weekendul trecut, la Rm. Sărat a avut loc Cupa Primăverii, un turneu amical de handbal rezervat junioarelor 4 cu şapte echipe la start. Scopul competiţiei a fost îndeplinit pe deplin, copii şi-au arătat calităţile pe teren, au închegat prietenii noi, au dansat, s-au jucat, s-au distrat, îmbinând utilul cu plăcutul. „Scaieţii” de la Handbal Art şi-au scos ţepişorii şi au ocupat locul 3 în ierarhia finală după ce au înregistrat rezultatele: 20-16 cu CSM Rm. Sărat, 18-8 cu CSS Galaţi, 18-18 cu ACS Transilvania Braşov, 18-27 cu ASC Corona 2010 Braşov, 25-13 cu CSS Sf. Gheorghe şi 19-21 cu CSM Ploieşti. Lotul de jucătoare folosit de antrenoarea Gabriela Talabă: Alexandra Costache, Alexandra Florea, Andreea Ghiorghiţă, Andreea Ivaşcu, Antia Tofan , Athena Lupea , Beatrice Neculau, Carmen Aftene, Daria Gânsac, Denisa Onu, Denisa Crăiţă, Gabriela Iohan, Lorena Ivaşcu, Maria Dumitrache, care a fost desemnată de organizatori cel mai bun portar al turneului, Ramona Matei, Sabina Şoltuz. Cea de-a doua echipă gălăţeană, CSS a ocupat locul 7.

Finalul sezonului regulat din Liga Naţională de hochei pe gheaţă este mai disputat ca niciodată. Chiar dacă se cunosc deja echipele calificate în semifinale, nu s-a decis încă câştigătoarea primei faze a campionatului, care cel puţin teoretic ar avea un traseu accesibil spre câştigarea titlului de campioană, un avantaj important fiind disputarea mai multor meciuri din fazele finale pe gheaţa proprie. CSM Galaţi a disputat miercuri seara primul joc din seria de trei din deplasare cu ACSH Gheorgheni. Echipa condusă de Vadim Shacraichuk şi Cornel Chiriţă a început foarte motivată şi după doar 7 minute a condus cu 3-0: Zagidullin ajutat de Neznamov şi Butuchnov, Neznamov din pasele lui Petrukhno şi Yemelyanenko, Baskov - Fefelov, Yemelyanenko, acesta fiind de altfel şi rezultatul consemnat la finalul primei reprize. Gazdele, cu o prestaţie bună la debutul în Liga Erste, dar fixaţi deja pe locul 4 în LNH au încercat să revină şi au marcat de două ori consecutiv dar Neznamov cu sprijinul lui Zagidullin şi Yemelyanenko şi Mărcuş din pasa lui Zagidullin, la începutul ultimei reprize au refăcut diferenţa maximă de 3 goluri pe tabela de marcaj. Până la final ambele echipe au mai înscris câte odată în superioritate numerică, pentru echipa gălăţeană Butuchnov - Yemelyanenko, Zagidullin. Rezultat final: 3-6 (0-3, 2-1, 1-2 ). CSM Galaţi a urcat momentan pe locul 2 cu 82 puncte din 32 meciuri la cinci lungimi de lider, Corona Braşov, care are însă şi trei meciuri mai mult. Seria de la Gheorgheni va continua vineri şi se va încheia sâmbătă.

Tenismenul gălăţean David Cristian Carteputredă, legitimat la Viva Tenis Club unde este antrenat de Florin Şipoş, dublu campion naţional: simplu şi dublu împreună cu coechipierul Gabriel Gheţu la 12 ani a confirmat încă odată şi pe plan internaţional. Zilelele trecute, acesta a participat la GD Tennis Cup Antalya, un turneu Under 12 de categoria 1 unde după o serie de şase victorii consecutive: 6-0 cu Arda Aroyo - Turcia; 6-1, 6-1 cu Baran Selo - Elveţia; 6-0, 6-1 cu Naydor Cem Gokpinar - Turcia; 6-1, 6-0 cu Skender Katana - Maroc; 6-2, 6-2 cu Lieven Mietush - Germania şi 6-4, 6-1 Timofei Derepasko - Rusia, în finală şi-a adjudecat trofeul. David alături de Timofei Derepasko sunt campionii şi în proba de dublu după un parcurs de asemenea fără greşeală. Mic la stat, dar cu un suflet uriaş, jucătorul gălăţean şi-a încercat şansele şi la turneul Under 14 Prof. Dr. Ayhan Kizil Cup. Chiar dacă a avut în faţă adversari uriaşi, David Cristian Carteputedră a trecut două tururi de calificări cu meciuri epuizante: 7-5, 4-6, 6-3 cu Nikolai Budkov Kjaer din Norvegia şi 7-6, 6-1 cu Shingis Boyscit din Kazastan, pentru ca apoi să-i facă şi un cadou antrenorului Florin Şipoş de ziua sa de naştere: o victorie pe tabloul principal în faţa jucătorului din Germania, Toros Eros Yakincam, 6-1, 7-5. Gălăţeanul s-a oprit în turul 2 unde a fost învins de cehul Vit Kalina, favoritul 2.

Sub egida Federaţiei Române de Karate Kyokushin şi în organizarea Clubului Sportiv Tiger Budo Tg. Mureş, în weekend-ul trecut la Tg. Mureş, a avut loc Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, pentru copii Under 14 (13-14 ani), juniori şi seniori, competiţie care a adunat la start 250 de sportivi din 24 de cluburi afiliate federaţiei. Printre aceştia s-au aflat şi 6 sportivi de la C.S. SAKURA KIAI Galaţi, secţia de Kyokushin. Aceştia, coordonaţi de Sempai Viorel Mihai, au făcut o impresie bună aducând clubului un titlu de Campion naţional, 2 titluri de Vicecampioni şi 5 locuri 3, la cele două probe specifice stilului Kata şi Kumite. Rezultatele individuale au fost: Kumite - Dragomir Cosmin Andrei, 12 ani, locul 1, Campion Naţional; Raiciof Anamaria - 14 ani, locul 2, Vicecampionă Naţională; Bordeianu Larisa Elena - 12 ani, locul 2, Vicecampioană Naţională; Pancu Bianca 16 ani, locul 3; Gîndac Cristina Ana-Maria - 13 ani, locul 3; Lefter Alexandru Paul 13 ani, loc 3; Kata: Bordeianu Larisa Elena, locul 3; Lefter Alexandru Paul, locul 3. „Începutul de an se dovedeşte încă odată a fi unul competitiv pentru secţia de Kyokushin a clubului, sperăm să continuăm aşa pe tot parcursul anului, ţin să-i felicit şi pe această cale pe sportivi cât şi pe părinţii lor, Osu !”, ne-a declarat Sempai Viorel Mihai.

Cea de-a XVI-a ediţie a concursului internaţional de dans sportiv Dance Masters şi-a tras cortina având un bilanţ care va fi foarte greu de atins în următorii ani: primul concurs de Grand Slam adus în România, 1.500 de sportivi din peste 30 de ţări din întreaga lume, peste 4000 de spectatori prezenţi în tribunele Polivalentei din Capitala României, 3 preşedinţi de juriu, 2 directori de concurs, 4 secretari, 3 prezentatori, 3 brigăzi de arbitri, transmisiuni în direct sâmbătă şi duminică la TVR 1 şi TVR HD a galelor finale, iar ca tacâmul să fie complet, preşedintele Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, Shawn Tay, împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv şi vicepreşedinte WDSF, Vasile Gliga, alături de secretarul general al forumului mondial, Nenad Ieftic, au fost invitaţi speciali ai concursului.

Trei zile de concurs care au înglobat numai puţin de 43 de competiţii, începând de la solo fete, debutanţi, precompetiţional, clase de dans, openuri internaţional, competiţii cu licenţă WDSF şi prima etapă de Grand Slam. Dansatorii gălăţeni nu puteau să lipsească de la aceast eveniment şi au trimis la Bucureşti cele mai valoroase perechi din cadrul clubului CSM. În prima zi de concurs, care a fost rezervată perechilor de clasă, antrenoarea Adriana Iftime a atacat trei competiţii de clasa D şi a obţinut un bine meritat loc 1 la tineret + adulţi standard cu perechea Andi Dragoş - Cristina Leca, pereche care a concurat şi la secţiunea standard, ocupând locul 9 şi locul 11 prin perechea Darius Buruiană - Alma Stoinoiu, la junior. A doua zi s-a schimbat registrul tactic şi CSM-ul a aruncat în luptă artileria grea şi la openul internaţional rezervat juniorilor 2 se clasează pe locul 1 cu perechea Rareş Vădană - Tea Neculae şi pe locul 7 cu perechea Rareş Constantin - Daria Ichim. Perechea Cosmin Lupoaie - Mitzura Pentiuc a dus greul bătăliilor, concurând la numai puţin de trei competiţii şi au reuşit să se claseze pe locul 6 la tineret, locul 9 la Under 21 şi locul 58 la Grand Slam, toate trei fiind competiţii de standard. În ultima zi, duminică au luat-o de la capăt schimbând secţiunile şi Vădana cu Neculae urcă pe a doua treaptă a podiumului de premiere, iar Constantin cu Ichim se situează pe locul 15, ambele perechi dansând secţiunea standard la junior 2, Lupoaie şi Pentiuc nu se dezmint şi dau dovadă de echilibru între secţiuni, terminând secţiunea latino pe locul 6 la tineret, 10 la Under 21 şi 53 la Grand Slam, iar Mihai Paraschiv cu Irina Tudorache au intrat în primii 24 în cadrul secţiunii latino a Grand Slam-ului, ocupând locul 21.

"După rezultatele obţinute la Naţionale, perechile de performanţă din cadrul CSM-ului erau cotate foarte bine pentru confruntarea din weekendul care a trecut, la internaţionalul Dance Masters 2019, lucru care a fost confirmat prin locurile ocupate de dansatorii gălăţeni. Din păcate nu prea avem timp să ne bucurăm de rezultate obţinute deoarece am intrat deja în pregătirea concursului national Cupa Beija Flor de la Galaţi şi a internaţionalului The Star Championship de la Pieve Di Cento-Bologna/Italia ce se vor desfăşura în acest weekend şi Campionatul Naţional de 10 Dansuri ce se v-a desfăşura la jumătatea lunii aprilie la Piatra Neamţ", ne-a declarat antrenorul de la CSM Galaţi, Andreea Adam.

Campionatul Naţional de handbal pentru juniori a programat două etape în ultimele zile. Echipele gălăţene au continuat să obţină rezultate pozitive. Junioarele 2 de la CSM Galaţi antrenate de Sanda Asandei, au învins pe teren propriu pe HC Buhuşi, scor 41-33. Lotul folosit: Martin, Ivanov - Eiler 10 goluri, Prescură 10 g, Merlă 10 g, Bichir 6 g, Ciuntu 1, Călina 1, Tănasă 1, Asandei 1, Postolea, Stupu. „Nepoţelele” ocupă fotoliul de lider la finalul turului în Grupa Valoare 1, sunt neînvinse şi au şanse mari să acceadă la turneul final. Mălina Bichir şi Andreea Prescură, care evoluează şi la echipa de junioare 1 au fost convocate la Naţionala României de junioare pentru trofeul Carpaţi care este programat în weekend la Rm. Vâlcea. Tricolorele se vor duela cu: Cehia, Italia şi Norvegia.

Handbal Art s-a impus tot în sala Siderurgistul în disputa cu LPS Piatra Neamţ, scor final: 30-19. Lotul folosit: Ghimiş, Şuşnea - Munteanu 7 goluri, Damian 6 g, Voicu 4, Cociug 3, Başa 2, Codreanu 2, Vlad 2, Leagăn 2, Oprea 1, Andrei 1, Arsene, Duca. Artistele pregătite de Gabriela Artene ocupă primul loc în Grupa Speranţă 1.

Duminică au debutat întrecerile din faza a 2-a şi la junioare 3. „Bubulinele” de la CSM 1 Galaţi antrenate de Sanda Asandei au obţinut prima victorie din Grupa de Valoare 1, în deplasare cu LPS Vaslui, scor: 26-24. Lotul de jucătoare: Şerban, Pelin, Chiriac 8 g, M.Codreanu 3 g, Pricochel 3 g, Dabija, Dănilă, Radu, L.Codreanu 6 g, Lupea, Popa, Filip, Leu 3 g, Marcu, Crăciun 4 g. CSS Galaţi, antrenor Adina Oprea a pierdut în deplasare la CSS Bacău, scor: 18-36. Lotul gălăţean: Anghel, David, Mighiu - Păun 5 goluri, Comănescu 4, Ionaşcu 2, Aron 2, Dragomir 2, Moloman 2, Breaz 1, Basso 1, Daju, Pavel. În grupa Speranţă, Handbal Art a pierdut în deplasare cu HC Buhuşi, scor: 26-35. Artistele au folosit formula: Paţilea, Cojocaru, Enache, Vlad 9 g, Albu 7, Constandache 4, Crişan 2, Bordeianu 1, Angheluţă 1, Alexandru 1, Leagăn 1, Andrei, Cojocaru, Buzan, Cristea.

Juniorii 2 de la CSS Galaţi, antrenor Costel Coman au învins pe teren propriu pe LPS Piatra Neamţ, scor: 42-39 şi momentan ocupă locul 4 în grupa Valoare 1, dar păstrează şanse de calificare pentru Final Eight.

Liga 1 la fotbal feminin a programat duminică partidele celei de-a 11-a etape. Una din partidele cheie s-a disputat pe stadionul Siderurgistul între AFC Universitatea Galaţi şi Fortuna Becicherecu Mic, ocupanta locului 3 din clasament. „Panterele negre” îndrumate de antrenorii: Gheorghe Cucu, Alexandru Caracaş şi Gabriel Călinescu şi-au dorit foarte mult să câştige cele trei puncte puse în joc ca să-şi ia revanşa după înfrângerea nemeritată din tur şi să rămână în cursa pentru medalii. Gălăţencele au desenat frumos, şi-au creat câteva ocazii de gol, au dominat la capitolul posesie, dar din păcate au punctat doar la impresia artistică. Bănăţencele, o echipă solidă şi bine organizată, care au venit în Galaţi încă de vineri au preluat controlul în ultimul sfert de oră şi eforturile lor s-au concretizat cu golul din min. 90 după ce în prealabil portarul gălăţean Roxana Pazargic îşi salvase echipa în două situaţii limită. În minutelele de prelungiri, căpitanul Loredana Nica a irosit şansa egalării dintr-o lovitură liberă din poziţie favorabilă. După fluierul final dezamăgirea a fost mare în tabăra gălăţeană, nimănui nevenindu-i să creadă că au rămas cu tolba goală după o evoluţie bună per ansamblu, dar ineficientă pe faza ofensivă. 11-le aliniat de AFC Universitatea a fost: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Nina Anca, Dumitriţa Prisăcari, Ana Arnăutu - Maria Stamate, Iriska Topal, Lidia Moacă, Carmen Marcu - Andreea Surcică, Loredana Nica. Au mai jucat: Doina Ciobanu şi Nicoleta Lepădatu. Echipa gălăţeană se menţine pe locul 6 cu 13 puncte, la cinci lungimi de locul 3 şi doar trei de locul 4. Etapa viitoare, panterele vor juca în fieful campioanei U Olimpia Cluj, iar următorul meci acasă va fi pe 14 aprilie cu Universitatea Alexandria, ocupanta treptei a treia a podiumului în acest moment.

CSU Galaţi a învins sâmbătă dimineaţă în cea de-a 16-a etapă a Diviziei A - seria A la handbal masculin pe CSU din Suceava, satelitul echipei din Liga Zimbrilor, cu 31-28. Partida a fost echilibrată o perioadă bună de timp, sucevenii au condus chiar şi cu trei goluri, 13-10 în min. 25, dar gălăţenii antrenaţi de Florin Andronic au intrat montaţi în partea a doua, au preluat iniţiativa şi s-au desprins decisiv în ultimele cinci minute, obţinând o victorie foarte importantă pentru configuraţia clasamentului şi calificarea în play-off. Lotul folosit: Vasile Ungureanu 4 intervenţii, Florin Dinu 7, Marius Condurache - Cristi Mârşiu 5 goluri, Ionuţ Gheorghe, Tiberius Moldovanu 4, Nicu Lefter 2, Cosmin Olaru, Tudorel Bădărău, Silviu Frangulea 2, Bogdan Mureşan, Lucian Aurică, Iulian Chiriac 6, Daniel Ionescu 7, Ştefan Ionel 1, Zoltan Simo 3. CSU Galaţi a revenit pe locul 2 cu 28 de puncte şi va juca runda viitoare, pe 22 martie, de la ora 13.00 în sala Dunărea cu CSU CNOT Braşov.

Cel de-al 10-lea turneu din cadrul Campionatului Naţional de baschet Under 14 s-a disputat în weekend. Phoenix Galaţi, echipă antrenată de Andrei Maxim a reuşit după evoluţii bune să câştige ambele partide de la Voluntari: 77-46 cu ABC Leii Bucureşti şi 84-20 cu CSO Voluntari. Lotul de jucători: Mario Oprea, Vlăduţ Ştefan, Ciprian Şuşnea, Robert Fodulu, Adrian Avram, Alexandru Mirică, David Bordeianu, Luca Şerban, Anastasios Bondoc, Răzvan Gârz, Robert Barbu. Echipa noastră şi-a aflat şi adversarele din următorul turneu programat peste două săptămâni: ACS Dan Dacian Bucureşti şi CSS 4 Lumina Bucureşti, locaţia urmând să fie stabilită în perioada următoare.

Iubitorii sportului gălăţean au avut din nou parte de un cuplaj sâmbătă la sala Dunărea. În deschidere a avut loc confruntarea dintre CSM Arcada şi Dinamo Bucureşti din ultima etapă a sezonului regulat în Divizia A1 la volei masculin. Aşa cum se anticipa am asistat la o partidă spectaculoasă, Dinamo, la care au evoluat: Despotovski şi Miseikis, jucători care au trecut prin curtea gălăţeană, şi-a vândut scump pielea şi a dat o replică consistentă. Trupa antrenată de Sergiu Stancu s-a întrebuinţat serios, a salvat o minge de 1-1 la seturi pentru ca în setul trei să revină de la 17-20, cu Kullo în prim plan şi a obţinut o victorie de trei puncte foarte importantă. Rezultat final: CSM Arcada - Dinamo 3-0 (20, 24, 20). Pentru echipa gălăţeană formula de start a fost: Cuciureanu 5 puncte, Kullo 5 p, Borovnjak 19 p, Perez 4 p, Bissette 10 p, Sanderson 13 p - Cabrera, libero. Au mai intrat: Mihalj, Raici, Terzici, Carrasco. Podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1. ACS VM Zalău 47 p, 2. SCM U Craiova 46 p, 3. CSM Arcada Galaţi 46 p. Campionatul va continua cu faza play-off 1-6. CSM Arcada va debuta pe 22 martie în sala Dunărea, de la ora 17.00 cu CSM Bucureşti. Celelalte partide din runda inaugurală sunt: ACS VM Zalău - Steaua şi SCM U Craiova - Dinamo.

Cuplajul a continuat cu duelul CSM Phoenix CSU - CSM Mediaş, care a contat pentru cea de-a doua etapă a returului din Grupa Galbenă a Ligii Naţionale de baschet masculin. O partidă cu miză, învingătoarea luând o opţiune importantă pentru o clasare în Top 10. Echipa gălăţeană pregătită de Dragan Radovic şi Bogdan Bălănică şi-a făcut bine temele şi deşi s-a temut de adversară a obţinut o victorie fără dubii. Rezultat final: CSM Phoenix CSU - CSM Mediaş 80-56 (17-8, 23-21, 18-13, 22-14). 5-ul de start a fost: Miller (15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepţii), Voinescu (0 p, 2, 3, 1), Djordevic (11 p, 5, 5, 2), Dukic (7 p, 4, 1, 1), Perovic (14 p, 4, 2, 2). Au mai jucat: Dze letovic (22 p, 11, 1, 0), Dorris Jr. (11 p, 6, 4, 0), Corpodean (0 p, 3, 2, 1), Vlad (0, 1, 0, 0), Stan, Grecu. CSM Phoenix CSU ocupă locul 4 în Grupa Galbenă cu 10 puncte şi va juca runda viitoare pe 23 martie la Bucureşti cu Dinamo.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Pagina 1 din 649