Catalin RĂDULESCU

Catalin RĂDULESCU

O nouă săptămână, un nou interviu cu o tânără handbalistă gălăţeană. Astăzi, a venit rândul să vă facem cunoştinţă cu Sorana Chiriac, componentă a echipei de junioare 2 de la CSM Galaţi, formaţie antrenată de profesoara Sanda Asandei care este calificată la turneul final, o jucătoare mică de statură, dar cu suflet uriaş, un adevărat argint viu pe semicerc. „Sory“ este elevă în clasa a 10-a la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din urbea noastră.
- Când ai început şi ce reprezintă handbalul pentru tine?
Am început când eram mai micuţă încurajată de tatăl meu să particip la un antrenament de handbal. Pentru mine, handbalul reprezintă cam jumătate din timpul meu. Am început acest sport de mică şi am încredere în mine şi familia mă susţine, că voi ajunge undeva departe.
- Care este idolul tău?
Idolul meu este Majda Mehmedovic deoarece îmi place foarte mult tehnica ei şi, indiferent de ce se întâmplă în meci, ea este cu capul sus şi îşi încurajează echipa.
- Care sunt cele mai bune prietene?
Toate colegele îmi sunt apropiate şi dragi, însă mă înţeleg mai bine cu fetele de vârsta mea.
- Care este cea mai amuzantă amintire?
Cea mai amuzantă amintire a fost la Turneul Final de la Baia Mare din 2017 când Nicoletei i s-a rupt patul şi a trebuit să doarmă cu o valiză sub ea. Acolo au fost cele mai frumoase amintiri.
- Dar cel mai greu moment...
Au fost două momente cele mai grele până acum, primul la Baia Mare când am luat cartonaş roşu în ultimele minute şi nu am mai putut să-mi ajut colegele pentru o medalie, iar alt moment dificil a fost la Oneşti, anul trecut, când am pierdut calificarea la Turneul Final la un gol diferenţă.
- Ce faci în timpul liber?
Timpul liber îl petrec făcând mai multe lucruri, ieşind cu prietenii afară să ne plimbăm sau cu familia.
- Care este mâncarea ta preferată?
Nu am o mâncare preferată, mănânc variat, dar am o slăbiciune pentru ciocolată.
- Ce muzică îţi place să asculţi?
Nu pot spune că ascult doar un gen de muzică, ascult cam toate genurile în funcţie de starea pe care o am sau ce ascultă persoanele din jurul meu.
- Care este filmul tău preferat?
Filmul care m-a impresionat foarte mult, până la lacrimi, a fost „Miracolul din celula 7” deoarece a fost cu o lecţie de viaţă bine definită.
- Care sunt planurile de viitor?
Planurile mele de viitor încă nu sunt bine stabilite. Dacă mi se oferă ocazia să continui cu handbalul, voi continua, dacă nu, a doua mea opţiune este Academia de Poliţie deoarece îmi place disciplina şi mi-aş dori foarte mult să îmbrac acea uniformă.

CSU Belor, locul 6 în ultima ediţie a Diviziei A1 la volei feminin, îşi conturează deja lotul cu care va aborda sezonul 2020-2021. Campania de transferări a continuat în forţă şi conducerea echipei gălăţene a înregimentat prima stranieră: Nikolina Bozicevic, 25 ani, 160 cm, 62 kg, care evoluează pe postul de libero.
Bozicevic este liberoul Croaţiei alături de care a ocupat locul 1 la Jocurile Mondiale Universitare din 2018 şi locul 2 în Liga Europeană în 2017. Croata a fost transferată de la Polkky Kuusamo din Finlanda, echipă ce a evoluat în Challenge Cup, iar în carieră a mai trecut pe la Vasas Obuda - Ungaria: locul 3 în Cupă şi locul 1 în Extraliga, OK Marina Kostela - Croaţia: Supercupa Croaţiei şi locul 3 Cupa, HAOK Mladost Zagreb.
Săptămâna trecută, Anamaria Berdilă, Violeta Stan, Sorina Miclăuş, Adina Roşca şi-au prelungit pe încă un sezon contractele cu gruparea antrenată de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi.

Activitate intensă şi în weekend la secţia de hochei pe gheaţă de la CSM Galaţi. Conducerea clubului se mişcă foarte bine în această perioadă incertă şi a reuşit să mai facă două transferuri importante.
Mai întâi, în cursul zilei de vineri, portarul Otto Onodi, 26 ani, 179 cm, 74 kg, a fost convins să continue încă un sezon cu gruparea gălăţeană. Onodi, care are dublă cetăţenie română şi maghiară, are în palmares un titlu naţional cu CSM Dunărea în sezonul 2014-2015 şi selecţii la Naţionalele României Under 18, Under 20 şi seniori.
Sâmbătă a fost rândul atacantului Mircea Constantin, 24 ani, 180 cm, 94 kg, să semneze contractul cu CSM Galaţi. Ultima achiziţie a echipei pregătite de Vadim Shakhraichuk şi Cornel Chiriţă a evoluat în ultimele două sezoane la ACH Gheorgheni: 18 goluri şi 31 pase decisive şi pentru Corona Braşov, în Erste Liga: 4 goluri şi 2 assists. Constantin a marcat trei goluri pentru România la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de iarnă, disputat în decembrie în Marea Britanie.
Până la acest moment, din lot mai fac parte: Anton Butochnov, Vitali Kyrychenko, Otto Biro, Matyaş Biro, Evgheni Skachkov, Serghei Paior.

Viaţa trebuie să meargă mai departe şi să revină treptat la normal în ciuda exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele zile. CSM Arcada Galaţi, campioana României din ultimele două sezoane, nu abandonează ci din contră va ataca cu gânduri mari pe cele trei fronturi: Divizia A1, Cupa României şi Liga Campionilor.
Conducerea clubului a reuşit să-l convingă pe Niels Klapwijk, 35 ani, 200 cm, 92 kg, să continue la Galaţi şi în sezonul 2020-2021. Olandezul, căpitanul echipei noastre, a avut realizări extraordinare: „best scorer” cu un total de 379 de puncte şi o medie de 5,66 p per set, „best attack”: 58% şi locul 2 la „best server”: 40 aşi total şi 0,6 media per set. Klapwijk are 70 de selecţii în naţionala Olandei şi a jucat în carieră pentru formaţii din Olanda, Belgia, Italia, Turcia şi Grecia.
Săptămâna viitoare vor fi anunţate şi alte transferuri. CSM Arcada şi-a propus realizarea eventului şi un parcurs mai lung ca în ediţia precedentă în Liga Campionilor.

Jucătorii şi staff-ul tehnic SC Oţelul Galaţi s-au reunit miercuri la stadionul Oţelul şi au început pregătirile pentru sezonul 2020- 2021 a Ligii 3. La primul antrenament al stagiunii, sub conducerea antrenorului Alexandru Ciobanu s-au prezentat 24 jucători. Aceştia s-au antrenat, conform protocolului impus de MTS, în grupuri de maxim 10 persoane. Lotul de jucători prezenţi la reunire: Stoian, Puţanu, Ghiocel, Popescu, Crihană, Gavrilă, Matei, Cîrjan, Sevastian, Cireş, Răducanu, Ţicămucă, Alecu, Dima, Nemţanu, Farcaş, Bucevschi, Manău, Drăgan, Neamţu, Mereuţă, Ursu, Dinu, Bujoreanu. A lipsit motivat: Bordieanu. Noutăţile acestui prim antrenament au fost: fundaşul stânga Dan Popescu şi extrema Bogdan Gavrilă, dar şi Eugen Bujoreanu, portar, ultima oară la Delta Tulcea. Echipa gălăţeană s-a despărţit de: Puţanu şi Dogaru. Antrenamentele vor continua respectând acelaşi mod de organizare la stadionul Oţelul, urmând ca ulterior echipa să intre în cantonament, respectând protocolul reglementat de MTS. De asemenea, roş-alb-albaştrii vor susţine o serie de partide amicale.

Comitetul de Urgenţă FRF a fixat marţi, calendarul şi regulamentul de organizare şi desfăşurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenţei Ligii 3 în sezonul 2020/2021. Pentru promovarea în eşalonul trei, prin tragere la sorţi au fost stabilite 14 mini-grupe de câte 3 echipe, în fiecare mini-grupă urmând să se dispute 3 partide, fiecare dintre acestea pe teren neutru.
Campioana Galaţiului care se va decide între Avântul Valea Mărului şi Zimbru Slobozia Conachi, încă nu se ştie cum, a fost repartizată în grupa A din regiunea a 7-a alături de campioanele din Vrancea şi Brăila. Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe - 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deşi partidele se dispută pe teren neutru.
Programul grupei A: Galaţi - Brăila, pe 1 august; Brăila - Vrancea, pe 5 august; Galaţi - Vrancea, pe 9 august, toate de la ora 17.30. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi trebuie să transmită către FRF echipa care va participa la barajul de promovare în Liga a III-a până cel târziu pe 27 iulie. Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească reprezentanta Galaţiului la baraj este Certificatul de Identitate Sportivă, CIS-ul, document emis de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Criteriile de departajare

La finalul celor trei meciuri din grupe, echipa de pe primul loc va obţine promovarea în al treilea eşalon. În situaţia în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare doar drept criteriu pentru situaţia în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:
1. rezultatele directe;
2. golaverajul în jocurile directe;
3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe;
4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deşi partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă);
5. golaverajul general din mini-grupă;
6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă;
7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte.
De asemenea, în conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creşterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide.

Simona Halep (2 WTA) a afirmat că este „puţin îngrijorată'' în privinţa participării la turneul US Open din acest an, primul de Mare Şlem al anului, în condiţiile anulării Wimbledonului, după relaxarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, scrie BBC. Competiţia se va juca în spatele uşilor închise, la New York, din 31 august.
„Va fi puţin dificil, depinde de restricţii, sunt puţin îngrijorată să merg acolo“, a declarat Halep pentru BBC. În iunie, Simona Halep spunea că nu este sigură dacă va fi sau nu prezentă la turneul american, menţionând totuşi că planurile ei nu sunt „bătute în cuie“. Acum ea a completat: „Nu am idee deocamdată, nimeni nu ştie ce se va întâmpla după această lună. O să aştept să văd ce se decide, să văd ce fac şi ceilalţi jucători“. Pe de altă parte, românca a spus că abia aşteaptă să joace din nou, afirmând că vrea să fie prezentă la turneul WTA de la Palermo, de pe 3 august. „Am nevoie de câteva meciuri“, a punctat Halep.
BBC precizează că dacă cei mai mulţi câştigători ai turneului de la Wimbledon au putut să-şi apere titlul anul următor, Halep, care a cucerit trofeul anul trecut, nu a avut această ocazie din cauza izbucnirii pandemiei. „Aş putea spune că sunt campioană la Wimbledon doi ani; îmi place asta. Mai am încă un an să mă bucur de acest lucru“, a specificat românca amuzată. Simona Halep a participat duminică la un meci de dublu mixt, care a încheiat turneul demonstrativ Winners Open de la Cluj-Napoca. Halep şi Horia Tecău s-au impus cu 6-3, 6-4 în faţa cuplului format din Gabriela Ruse şi Marius Copil.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prezenţa spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă atunci când „cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere“.
„Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere. Însă vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî“, a precizat oficialul MTS.
„Există posibilitatea ca meciul naţionalei din toamnă (n.r. - din cadrul Ligii Naţiunilor) să se dispute cu spectatori şi m-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi. Mi-au scris suporterii, unora le înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, în timp ce alţii ne sprijină. Ne bucură interacţiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzaţi. Dar trebuie să înţelegem că nu ministrul Tineretului şi Sportului şi nici instituţiile statului nu restricţionează aceste lucruri, ci pandemia. Se ştiu preferinţele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru. Foarte mulţi mi-au scris şi e bine că mesajul este acelaşi. Ei se pregătesc de o bucurie şi toţi sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susţinem Universitatea Craiova“, a completat Stroe.

Agenţia AFP informează că Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, care gestionează circuitul masculin de tenis (ATP Tour), îşi va modifica sistemul de stabilire a clasamentului începând din luna august, data prevăzută pentru reluarea turneelor după cinci luni de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, mărind perioada de referinţă de la 12 la 22 de luni. Conform sistemului actual, ATP reţine ca bază pentru clasament cele mai bune 18 rezultate ale unui jucător pe o perioadă de 52 de săptămâni. Această perioadă va fi prelungită la 22 de luni, din martie 2019 până în decembrie 2020, a indicat ATP într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.
Astfel, un jucător care a câştigat un turneu în aprilie 2019 şi nu şi-a putut apăra punctele la acelaşi turneu în acest an, nu le va pierde. Cu toate acestea, dacă în noua perioadă de referinţă de 22 de luni un tenisman a disputat de două ori acelaşi turneu (de exemplu, în septembrie 2019 şi apoi în septembrie 2020) se va păstra doar cel mai bun rezultat dintre cele două. ATP Tour precizează că a luat această măsură pentru a nu-i penaliza pe jucătorii care nu au putut disputa niciun turneu ATP începând din 16 martie, data opririi circuitului, a cărui reluare nu este prevăzută înainte de luna august. ATP a mai precizat, că principiul atribuirii de puncte în fiecare săptămână şi un clasament săptămânal publicat în fiecare zi de luni, vor exista în continuare. Ierarhia ATP, al cărui prim lider mondial a fost românul Ilie Năstase, în anul 1972, a fost îngheţat ă începând din 16 martie, la câteva zile după suspendarea circuitului ATP din cauza crizei generate de COVID-19, lider fiind sârbul Novak Djokovic.

Conducerea SC Oţelul se preocupă de formarea lotului pentru sezonul 2020-2021. În cursul zilei de luni a fost perfectat cel de-al doilea transfer al verii. Este vorba de Bogdan Gavrilă, 28 de ani, extremă care ultima oară a îmbrăcat tricoul formaţiei din Liga a 2-a, SCM Gloria Buzău. Gavrilă, este un gălăţean get beget şi are un CV bogat atât la nivel naţional cât şi internaţional. A jucat ca junior la echipele din Italia: AS Roma şi Lecce, iar ca senior la: Chindia Târgovişte, Oţelul Galaţi în 2013, Dinamo Bucureşti - 30 meciuri în Liga 1, Petrolul Ploieşti, Ethnikos - Cipru, FC Valetta - Malta, CSMS Poli Iaşi.
„Mă bucur că am revenit la Oţelul, echipa din oraşul meu natal şi al cărei suporter sunt dintotdeauna. Sper ca împreună cu ceilalţi colegi să ducem Oţelul acolo unde îi este locul“, a declarat Bogdan Gavrilă. Săptămâna trecută, Oţelul l-a achiziţionat pe Daniel Popescu, un alt jucător gălăţean -» citește AICI. Roş-alb-albaştrii sub conducerea antrenorului principal Alexandru Ciobanu va efectua primul antrenament după mai bine de trei luni de zile miercuri, 08 iulie 2020, pe stadionul Oţelul.

Pagina 1 din 719