Catalin RĂDULESCU

Catalin RĂDULESCU

România a cucerit două medalii de aur, două de argint şi şase de bronz la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Sofia (sportivi născuţi în 2004 şi 2005).
Campioni europeni au devenit, miercuri, Daniel Gîrleanu (cat. 54 kg) şi Maria Botică (cat. +80 kg), în timp ce Ionuţ Chiriac (cat. 52 kg) şi Ana Romanţov (cat. 48 kg) au pierdut finalele. Daniel Gîrleanu l-a învins greu, la puncte (3-2), pe ucraineanul Aider Abduraimov în finala cat. 54 kg şi calcă pe urmele fratelui său mai mare, Cosmin Gîrleanu, care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (cat. 52 kg). Maria Botică s-a impus clar la puncte (5-0) în finala cat. +80 kg, în faţa polonezei Weronika Bochen.
Ionuţ Chiriac s-a ales cu medalia de argint, după ce a pierdut la puncte (1-4) finala cat. 52 kg cu rusul Stepan Şalapanov. Ana Romanţov a fost învinsă în finala cat. 48 kg de rusoaica Alena Tremasova (0-5). Cele şase medalii de bronz au fost obţinute de Ionuţ Pavel (cat. 46 kg), Saly Palapiuc (cat. 48 kg), Doruleţ Ţiu (cat. 60 kg), Andra Sebe (cat. 60 kg), Alina Creţu (cat. 66 kg), Maria Cimpoeru (cat. 75 kg).
România s-a clasat pe locul trei în clasamentul pe medalii, după Rusia (16 medalii de aur, 4 de argint, 2 de bronz) şi Ucraina (5-4-11), dar şi în ierarhia pe puncte (24 puncte), de asemenea, după Rusia (106) şi Ucraina (45).

Echipa gălăţeană antrenată de Florin Ignat are un program încărcat în perioada următoare. După ce a reuşit la prima participare în istoria clubului să acceadă în 16-imile UEFA Futsal Champions League, campioana României îşi va afla adversara din turul următor pe 9 august pentru ca apoi să dispute patru meciuri în competiţiile interne.
Comitetul Executiv al FRF a stabilit recent ca Supercupa României care va opune formaţiile United şi FK Odorheiu Secuiesc să se dispute pe 11 decembrie, în sala Polivalentă Dunărea din Galaţi, de la ora 16.00. Florin Ignat speră să aibă tot lotul valid la ora jocului şi să mai reuşească o premieră, Supercupa în vitrina clubului.
În aceeaşi locaţie, va avea loc în perioada 12-14 decembrie turneul 4 din Liga 1. Echipa gălăţeană va juca după programul: Imperial WET Miercurea Ciuc - 12 decembrie, Luceafărul Buzău - 13 decembrie, Autobergamo Deva - 14 decembrie. Podiumul campionatului se prezintă astfel: 1. Autobergamo 20 puncte - 8 meciuri, 2. United 16 p - 7 meciuri, 3. Imperial 16 p - 6 meciuri.

În cadrul competiţiei Astro Pi sunt disponibile două programe pentru care tinerii pot aplica: Mission Zero şi Mission Space Lab. Pot participa copii din ţările membre ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) din care face parte şi România. Mission Zero este destinat copiilor cu vârsta de maxim 14 ani, începători în programare. Timpul alocat acestui program nu ar trebui să depăşească o oră de lucru. Copiii trebuie să scrie un program în Python care să citească umiditatea de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi să o afişeze pe matricea LED. Acesta trebuie să ruleze maxim 30 de secunde. Participanţii vor primi un certificat care va atesta participarea acestora şi va avea menţionat momentul şi locaţia unde se afla Staţia Spaţială Internaţională (ISS) când programul a fost pornit. Gălăţeanul Sebastian Chetroni, în vârstă de numai 8 ani şi-a finalizat programul necesar participării şi urmează ca în primăvara anului 2021 să primească certificatul mai sus menţionat.
În cel de-al doilea program, Mission Space Lab, se pot înscrie echipe de minim 2 şi maxim 6 tineri de până la 19 ani. Timpul alocat acestui program este de maxim 6 luni. La această competiţie participă şi echipa ZCoder din Galaţi, în formula: Sebastian Chetroni (8 ani), elev în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială nr. 25 Galaţi, având rolul de programator, şi Ioana Mitea (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, pe postul de cercetător şi traducător în limba engleză. Echipa gălăţeană s-a calificat în etapa a doua a competiţiei. Aceştia au primit de la Agenţia Spaţială Europeană o copie a unui mini-computer care este prezent pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pe care trebuie să construiască programul ce va fi executat pentru 3 ore în spaţiu (timp în care ISS înconjoară Pământul de 2 ori) şi care va aduna informaţiile necesare finalizării proiectului. Programul construit de echipele participante trebuie să fie scris în limbajul de programare Python 3. La final, echipele câştigătoare vor fi alese pe baza mai multor criterii: valoarea ştiinţifică, inovaţia, claritatea experimentului şi a programului şi fezabilitatea experimentului pentru ESA şi ISS.

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute un eveniment sportiv de top. Este vorba de duelul dintre United Galaţi şi Dolphins Ashdod - Israel din turul preliminar al UEFA Futsal Champions League, ambele debutante în această competiţie.
Campioana României, în ciuda crizei de efectiv a controlat partida şi a obţinut o calificare meritată în 16-imile celei mai puternice competiţii la nivelul echipelor de club din Europa. Unicul gol a fost reuşit de internaţionalul Octavian Cireş în min 12 care a fructificat pasa primită de la Tacot. United a irosit ocazii importante prin: Crişan 2, Ignat, Cireş şi Tacot. Campioana Israelului, care are în componenţă câţiva jucători cu deficienţe de auz dubli campioni europeni, a riscat şi a scos portarul în ultimele şase minute, forţând egalarea. Gălăţenii au ţintit bara prin Ignat iar Păduraru a salvat miraculos în ultimele 20 de secunde.
„Suntem fericiţi că ne-am calificat, în acest gen de meciuri după un timp nu-ţi mai aduci aminte cum a fost în teren, contează rezultatul. Cu toate că puteam să câştigăm lejer, zic eu că am avut meciul la îndemâna noastră, să-l câştigăm, iar finalul să-l tratăm mult mai lejer, dar cel mai important este că ne-am calificat. Se poate spune că am jucat cu presiune, din pricina adversarului pe care nu l-am cunoscut foarte bine. Dacă intra golul doi, cred că meciul era mult mai uşor pentru noi. Nu ştiu dacă era mai uşor cu jucătorii care se află în izolare, putea să fie mai uşor şi cu lotul actual, dar importantă este calificarea. Important este ca la următorul meci din această competiţie să mergem să ne distrăm. Dacă se poate să jucăm la Galaţi, şi cu spectatori în tribune, să aducem un nume mare aici la Galaţi ar fi minunat”, a declarat la final antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat. Rezultat final: United - Dolphins 1-0. Lotul de jucători: Păduraru, Neacşu - Burdujel, Araujo, Crişan, Tacot, Ignat, O.Cireş, Petică, Arhire, A.Cireş.
Tragerea la sorţi pentru faza următoare va avea loc pe 9 decembrie. United ar putea da peste nume grele ale futsalului european precum Barca, Inter FS, Sporting CP, Benfica, etc.

Miercuri, 02 Decembrie 2020 13:08

Nouă medalii gălăţene la Naţionale

Sezonul de haltere s-a încheiat. Sala de sport din cadrul Complexului „Olimpic” de la Bascov ( Piteşti) a găzduit zilele trecute ultima competiţie oficială din acest an ciudat, Campionatul Naţional pentru seniori. La competiţie au participat sportivii gălăţeni de la cele trei cluburi cu tradiţie: CSU, Dunărea şi CSS, dar şi fetele de la Centrul Naţional de pregătire olimpică pentru junioare mici. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Costel Carp (CS Universitatea) care a devenit triplu campion naţional la categ. 73 kg cu rezultatele: 120 kg la „smuls”, 145 kg „aruncat” şi 265 kg la total. Colega sa de club, Andreea Penciu a concurat la categoria 64 kg şi a reuşit să se întoarcă acasă cu trei medalii de bronz: 82 kg smuls, 101 kg aruncat, 183 kg total. De-asemenea, o evoluţie bună a avut şi Bianca Grigoraş, care a obţinut trei locuri 4 la categoria 71 kg. Cei trei sunt pregătiţi de antrenorii Costel Dimofte şi Niţu Bădărău.
CSM Dunărea, antrenori Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai şi-a adus contribuţia la zestrea de medalii gălăţene prin Petrică Bălăuţă, triplu vicecampion naţional la categoria 73 kg: 100 kg smuls, 115 aruncat, 215 total. Alte rezultate: Liviu Mihai Afloarei, cel mai tânăr participant la masculin, locul 6 la categoria 81 kg respectiv Kaan Kamer, locul 6 la categoria 109 kg.
Fetele de la lotul olimpic îndrumate de tehnicienii Costel Dimofte şi Niţu Bădărău au obţinut rezultatele: Gabriela Ţurcanu (Constanţa) şi Gabriela Daviduţă (Bacău) - locul 1, Dorina Tofan ( Arad) - locul 2, Marcela Andrei (Botoşani ) şi Mihaela Buşe (Rm.Vâlcea) - locul 3 şi Estefania Dobre - locul 4, cu menţiunea că toate aceste fete junt junioare mici. O performanţă care trebuie menţionată a reuşit gălăţeanca Ana Maria Raţă (CS Şcolar), 13 ani, care a terminat competiţia pe locul  4 la categoria 64 kg ( 67/79/146).

Joi, 26 Noiembrie 2020 13:06

CSM Arcada are derbi cu Dinamo

Divizia A1 la volei masculin programează în weekend partidele celui de-al treilea turneu. Unul dintre turnee este programat la sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru cu participarea a trei formaţii: Dinamo Bucureşti, CSM Arcada Galaţi şi U Cluj. Cel mai interesant meci se va disputa vineri, 27 noiembrie, de la ora 15.00, între CSM Arcada şi Dinamo. Situaţia pandemică ar putea dezechilibra balanţa. La turneul precedent, echipa bucureşteană nu a putut alinia decât şase jucători valizi, restul fiind testaţi pozitiv la Covid-19, şi este puţin probabil ca după testele care trebuie efectuate cu 48 de ore înaintea meciului dinamoviştii să aibă tot lotul valid.
Echipa noastră va susţine cel de-al doilea joc duminică, 29 noiembrie, de la ora 19.30, cu U Cluj. Chiar dacă a avut parte de un tur de forţă, cu şase meciuri în 10 zile, campioana României are un moral bun şi vrea să păstreze cele şase puncte acasă la Galaţi. Antrenorul Sergiu Stancu nu se va putea baza în continuare pe aportul rusului Nalobin, care este accidentat. „Ne aşteptam ca Montana să arate altceva pe teren propriu. Mă bucur că băieţii noştri au fost puternici, am revenit după ce am fost conduşi cu 1-0 şi 2-1 şi chiar dacă am pierdut ne-am atins obiectivul şi ne-am calificat în optimi. Nu avem timp să ne bucurăm, peste două zile ne aşteaptă un meci foarte greu cu Dinamo pe care trebuie să-l câştigăm”, a declarat antrenorul de la CSM Arcada. După patru etape, echipa gălăţeană se află pe locul 3 cu 9 puncte.

Sala Polivalentă Dunărea va găzdui duminică, 29 noiembrie, de la ora 16.00, un eveniment sportiv major. Este vorba de partida United Galaţi - Dolphins Ashdod (Israel) din turul preliminar al UEFA Futsal Champions League. O premieră pentru clubul gălăţean înfiinţat în urmă cu 18 ani, laureat de mai multe ori cu medalii de argint şi bronz în competiţiile interne.
„În primul rând îmi doresc foarte mult să fim cu toţii sănătoşi, după cum se ştie la turneul de la Tg. Secuiesc nu am fost cu efectivul complet, cei doi copii Dinicuţă şi Boşneagă fiind testaţi pozitiv la Covid-19, iar Cojocaru a avut un rezultat neconcludent. Este debutul nostru în cea mai importantă competiţie continentală la nivelul echipelor de club, un vis vechi pe care iată că îl îndeplinim. Campioana Israelului este o echipă bună, cu 8 jucători cu mare experienţă din naţională care recent a învins Cipru şi s-a calificat pentru grupele Campionatului European 2022, care va veni la Galaţi să-şi joace şansa. I-am studiat, îi respectăm, am pregătit foarte bine meciul, ne dorim să ne calificăm mai departe”, ne-a declarat antrenorul-jucător Florin Ignat.
Partida va fi arbitrată de o brigadă feminină: Irina Velikanova - Tatiana Boltneva, ambele din Rusia, iar arbitru de rezervă a fost desemnat brăileanul Daniel Decă.

Joi, 26 Noiembrie 2020 13:04

Adio, Diego Maradona!

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, conform EFE. „A murit Diego", a declarat, pentru EFE, Sebastian Sanchi, purtătorul de cuvânt al celui care a fost marele artizan al câştigării Cupei Mondiale 1986 de către Argentina.
În jurul orei locale 13.00 (16.00 GMT) unele media locale au informat că Maradona a suferit un stop cardiac la domiciliul său din provincia de Buenos Aires şi că cel puţin patru ambulanţe se îndreaptă spre locuinţa sa. Decesul a fost anunţat puţin mai târziu de canalul Todo Noticias, care a asigurat că a vorbit cu Matias Morla, agentul şi prietenul lui Maradona. Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi şi-a exprimat regretul în legătură cu dispariţia lui Diego Armando Maradona, despre care a afirmat că a fost unic şi că i-a influenţat cariera, inspirându-i plăcerea de a se bucura pe teren.
„Dumnezeu să-l odihnească! O zi tristă pentru sportul mondial, care nu cred că trebuia să existe, cel puţin deocamdată, pentru că era încă tânăr şi era bine să mai trăiască. A fost unic, nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că pentru că Dumnezeu e unul singur, dar pentru mine a fost unic în tot ceea ce a făcut. Mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, ce înseamnă să te bucuri pe teren, să te bucuri de acea minge, să o cauţi, să te bucuri de ea. Asta ne-a dat Diego, plăcerea de a juca fotbal. Cred că nimeni în lume nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători ca el e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere. O tehnică ierarhie. Eu pot să spun un singur cuvânt despre el, unic. Nu vreau să-l compar cu altcineva. A fost unic pentru mine şi aşa va rămâne", a spus Gheorghe Hagi, la Digi Sport. Hagi a fost supranumit în perioada sa de glorie "Maradona din Carpaţi", fiind comparat de multe ori cu starul argentinian.

La Poiana Braşov a avut loc, în perioada 20-22 noiembrie, ediţia 2020 a Campionatului Naţional de judo pentru veterani. Pentru prima oară în istoria acestei competiţii, Galaţiul a avut un reprezentant, este vorba de Mariana Dumitraşcu, care a avut o evoluţie excelentă, reuşind să cucerească titlul de campioană naţională la categoria 70 kg F4.
„Judoul pentru mine este o mare pasiune. Am avut foarte mari emoţii, şi înainte cu testul COVID-19, şi în concursul propriu zis. Am reuşit să mă concentrez şi mă bucur foarte mult că, la prima participare a unui sportiv gălăţean la această întrecere, am adus cea mai preţioasă medalie la Galaţi”, ne-a declarat campioana naţională Mariana Dumitraşcu, născută pe 04 mai 1977.
A început să practice judo în anul 1989 la Clubul sportiv Voinţa Galaţi sub îndrumarea profesorului Gheorghe Cercaev Gheorghe, după care a trecut la C. S. S. 2 Galaţi la profesorul Florin Bălănescu şi profesorul Ioan Ene Mircea. În decursul anilor a obţinut medalii la Campionatele Naţionale. Din anul 1997 a devenit instructor şi arbitru de Judo, carieră pe care o îmbrăţişează şi astăzi, fiind arbitru naţional cu participări la Campionate Naţionale, Cupe Europene, Balcaniade. În viaţa de zi cu zi este agent de securitate şi îşi desfăşoară activitatea la M. M. A. GRUP SECURITY. Felicitări!

Miercuri, 25 Noiembrie 2020 11:34

CSM Arcada va juca în 8-imile CEV Cup la Moscova

Echipa gălăţeană şi-a continuat turul de forţă din această lună. La 48 de ore după victoria din campionat cu CSU Braşov, formaţia pregătită de Sergiu Stancu a revenit pe teren pentru returul din 16-imile CEV Cup cu Montana Volley. O partidă lungă în care bulgarii au încercat imposibilul, au condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi, dar campioana României şi-a valorificat experienţa şi blazonul şi a spulberat speranţele deşarte ale gazdelor. Soarta calificării s-a decis în setul patru, Montana s-a zbătut mult, a condus ultima oară cu 17-16, dar CSM Arcada a avut ultimul cuvânt şi a egalat situaţia pe tabela de marcaj.
În tie-break, coach Sergiu Stancu a folosit o formulă inedită şi echipa bulgară a reuşit să obţină o victorie de palmares. Rezultat final: Montana Volley - CSM Arcada 3-2 (18, -16, 20, -21, 9). Echipa gălăţeană a început cu formula: Talpă  6 puncte, Lescov 1 p, Sestan 10 p, Olteanu 6 p, Klapwjik 28 p, desemnat MVP-ul meciului, Bala 8 p - Cristudor, libero. Au mai jucat: Raţă 3 p, Stuart, Jovanovici, Stankovici, Darlaczi, Kantor -libero. CSM Arcada s-a calificat în optimile de finală care se vor juca sub formă de turneu la Moscova. Programul: CSM Arcada Galaţi - Amysoft Lycurgus Groningen (Olanda) şi OK Vojvodina Novi Sad (Serbia) - Dinamo Moscova (Rusia), pe 16 decembrie. Învingătoarele se vor duela pe 17 decembrie pentru un loc în sferturi.

Pagina 1 din 740