Catalin RĂDULESCU

Catalin RĂDULESCU

Aşa cum deja v-am obişnuit, începem săptămâna prin a face cunoştinţă cu încă o speranţă a handbalului feminin gălăţean. Ioana Ciolacu este componentă a echipei de junioare 1 de la CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei, şi elevă în clasa a 12-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“.

- Cum ai început şi ce reprezintă handbalul pentru tine?

Am început handbalul dintr-o simpla joacă, a fost tipica curiozitate a părinţilor care îşi duc copiii peste tot pentru a vedea unde se potrivesc. Culmea, înainte am făcut patinaj artistic şi gimnastică, însă m-am oprit la contact. Am început în clasa întâi chiar la şcoala unde am învăţat, la „Dan Barbilian“, nu am cum sa uit primele aruncări fiindcă am avut de la cine învăţa. N-am să uit niciodată cât de frumos mi-au fost întipărite regulile de către domnul Victor Popescu, chiar dacă şcoala nu oferea cele mai bune condiţii. Abia după 2 ani am ajuns la Oţelul după o selecţie a doamnei Asandei. A fost un pas enorm, m-am antrenat pentru prima dată pe un teren de handbal de dimensiuni reale. Au trecut aproape 9 ani, iar noi suntem aceleaşi fetiţe pe care le-au schimbat doar anii şi frumoasa evoluţie. Pentru mine, handbalul reprezintă modul meu de formare de la copil la adolescent. M-a disciplinat enorm, iar acum face parte din viaţa de zi cu zi.

- Care este idolul tău?

Ca idol, mi-a fost greu să găsesc o jucătoare care să mi se potrivească pe post , iar într-un sfârşit am rămas la Majda Mehmedovic, din Muntenegru.

- Ce prietene bune ai din lumea handbalului?

Cel mai frumos lucru pe care mi l-a oferit sportul, cu siguranţă sunt prieteniile. Este foarte greu ca într-un grup destul de mare, ca într-o echipă, cu temperamente şi caractere diferite să te ataşezi de două, trei persoane. Totuşi, sunt foarte norocoasă pentru că am destule fete pe care mă pot baza oricând, am crescut împreună şi ne cunoaştem foarte bine toate slăbiciunile şi punctele forte.

- Care este cea mai amuzantă amintire? Dar cel mai greu moment...

Cea mai amuzantă amintire? Sunt foarte multe, fiindcă nu există deplasare în care să nu se întâmple ceva, fie pe drum , fie la cazare. Suntem un colectiv foarte frumos care ştie să se distreze. De cealaltă parte, au fost bineînţeles mai multe momente grele. Din păcate, sunt mai mulţi oameni care te descurajează decât cei care îţi sunt alături. În 11 ani de şcoală şi sport, am întâlnit multe piedici, care pe moment m-au făcut să mă gândesc să renunţ, dar mă bucur că m-am ambiţionat. Pe lângă aceste momente, sunt multe altele în care eşti nedreptăţit ca persoană şi mai ales ca echipă. Însă, merită orice efort pentru a continua, bucuriile ce vin sunt nemărginite şi tot răul se uită.

- Ce faci în timpul liber?

Cu timpul liber e foarte dificil, de multe ori nici nu există. Aşa este când vrei să le faci pe toate. Dar nu îmi pare rău. Le iubesc atât de mult pe fete încât chiar şi în puţinul meu timp liber, sunt tot cu ele.

- Ce-ţi place să mănânci?

Din păcate, sau din fericire mănânc de toate, fără să fac excese. Ştiu când este timpul să mă opresc şi astfel nu îmi interzic nimic.

- Ce muzică îţi place să asculţi?

Ascult toate genurile de muzică, este unul dintre lucrurile care mă face să uit de stres şi oboseală. Genul diferă de starea de moment.

- Actorul/actriţa/filmul preferate

La capitolul cinematografie nu mă încadrez, dar asta nu pentru că nu îmi place, ci pentru că nu am niciodată timpul necesar. Prefer să citesc o carte.

- Care sunt planurile de viitor?

Când vine vorba de viitor, îl am bine definit încă de câţiva ani. Îmi doresc să urmez o carieră ca ofiţer de poliţie de frontieră. Vreau să îmi permit orice, să nu am griji şi să nu depind de nimeni.

Cu gândul la Liga Florilor MOL, CSM Galaţi îşi construieşte o echipă puternică. Cea de-a patra achiziţie din această perioadă este Patricia Vizitiu, un nume important în handbalul românesc şi internaţional. Vizitiu, 32 ani, 174 cm, evoluează pe postul de inter dreapta şi a jucat în carieră la toate echipele din România: Rulmentul Braşov, Oltchim Rm. Vâlcea, CSM Bucureşti, HCM Rm. Vâlcea, HCM Craiova, SCM Craiova dar şi în străinătate la Krim Ljubliana şi Uskudar din Turcia. Noua jucătoare din tabăra gălăţeană a îmbrăcat de 46 de ori tricoul Naţionalei de senioare a României pentru care a marcat 61 de goluri, a cucerit medalia de bronz în 2015 la Campionatul Mondial de senioare şi în 2016 la Mondialele Universitare. Patricia are în palmares şi Cupa EHF pe care a cucerit-o în 2018 cu HCM Craiova. CSM Galaţi, care se pregăteşte pentru turneul de promovare a mai realizat trei transferuri în această vară: Nikolina Knezevic, o internaţională din Muntenegru, Mădălina Conache şi Mădălina Puşcaş.

Timpul a trecut foarte repede şi în 2021 se vor împlini 10 ani de când Oţelul Galaţi a câştigat Liga 1 la fotbal şi a devenit în premieră Campioana României. Un eveniment istoric care a creat o emulaţie extraordinară în rândul tuturor gălăţenilor.

În sezonul 2010-2011, Oţelul a devenit prima Campioană din Moldova, performanţă ce va rămâne scrisă cu litere de aur în istoria sportului gălăţean şi naţional. Clubul gălăţean a ales să celebreze acest eveniment alături voi, suporterii care aţi purtat echipa spre victoria supremă, printr-un echipament special, dedicat performanţei de acum un deceniu. Astfel, echipa va purta în noul sezon tricouri ce vor aduce tribut titlului, cu un model inspirat din stagiunea 2010/2011, în dungi roş-alb-albastre, dar şi cu o serie de elemente care oferă unicitate şi eleganţă.

„Am ales să marcăm acel sezon de poveste, campionatul ediţiei 2010/2011, printr-un tricou special, aniversar, dedicat celei mai mari performanţe din istoria fotbalului din Galaţi. Momentul câştigării titlului a reprezentat mai mult decât un succes sportiv, ci un moment istoric şi pentru comunitate, o bucurie imensă trăită de gălăţeni, o cursă de anduranţă cu un deznodământ fericit, sărbătorit la o intensitate aparte. Avem datoria ca toate acele emoţii oferite de echipă şi suporteri să dăinuie şi peste ani, să fim mândri că putem reprezenta culorile roş-alb-albastre şi să avem mereu inimi de campioni”, a declarat Marian Brăilescu, brand manager al SC Oţelul Galaţi.

Noul model de echipament, produs în parteneriat cu Andu Sports, va fi purtat de jucătorii roş-alb-albaştrii în acest sezon ce va marca 10 ani de la stagiunea care a încununat Oţelul cu titlul de campioană şi poate fi achiziţionat de către suporteri, de miercuri, 1 iulie, la magazinul oficial al clubului, situat la stadionul Oţelul.

Zvonurile din ultima perioadă s-au adeverit. Florin Nini, un gălăţean get beget, posesor al unui CV impresionant, este începând din 1 iulie noul antrenor al echipei de baschet CSM Galaţi. „Sunt bucuros că putem continua proiectul baschetului gălăţean la nivel de seniori. Voi trece imediat la treabă, voi analiza situaţia la nivelul lotului de jucători, voi discuta cu o parte din jucătorii care au evoluat şi în sezonul precedent şi pot continua dar şi cu alţii noi astfel încât să formăm un lot competitiv. Din campionatul următor, Liga Naţională va avea o singură grupă valorică de 14-15 echipe, va fi foarte greu, sper ca prin transferurile pe care le vom face să reuşim o clasare cât mai bună. Un obiectiv important al meu va fi readucerea publicului la sală, să recreem meciurile fantastice de acum câţiva ani când învingeam echipele de top din România. Vreau să promovez tinerii jucători gălăţeni, este foarte important că prin acest proiect au posibilitatea să continue activitatea şi să evolueze în faţa părinţilor şi a cunoscuţilor”, a declarat antrenorul Florin Nini. Campania de transferări va fi demarată în cel mai scurt timp. Liga Naţională va debuta după toate probabilităţile în prima decadă din octombrie iar printre adversarele echipei gălăţene se vor afla: U BT Cluj, CSM Oradea, CSU Sibiu, Dinamo, Steaua, SCM Timişoara, BCMU FC Argeş Piteşti, SCM U Craiova, etc.

Roş-alb-albaştrii au demarat campania de transferări pentru sezonul 2020-2021. Prima achiziţie din această vară este Daniel Popescu, 32 de ani, care evoluează pe postul de fundaş stânga şi în sezonul 2019-2020 a îmbrăcat tricoul formaţiei CSM Slatina, echipă care s-a luptat pentru promovarea în eşalonul secund. Popescu este o cunoştinţă mai veche a suporterilor gălăţeni, având 64 de prezenţe în tricoul Oţelului în Liga 1 în perioada 2013-2015. Noul jucător oţelar are un CV bogat, a mai jucat la Delta Tulcea, FCM Dunărea Galaţi, Poli Timişoara, Steaua Bucureşti, Concordia Chiajna şi Daco-Getica. Reunirea lotului a fost amânată până cel mai devreme săptămâna viitoare în funcţie de noile măsurile de relaxare care vor mai fi luate sau nu de autorităţi. Liga a 3-a va lua startul pe 29 august, dar până atunci oţelarii noştri vor susţine două meciuri din Cupa României. Veşti bune vin dinspre autorităţile locale care au aprobat un buget de 1.600.000 de lei pentru gruparea roş-alb-albastră.

Muzeul Marinei din Constanţa a găzduit în perioada 22-28 iunie Campionatul Naţional de navomodele machete statice, clasele C1 - C 8 pentru juniori şi seniori. Chiar dacă a avut loc în condiţii speciale impuse de autorităţi din cauza pandemiei de COVID-19, ediţia 2020 a aliniat la start 11 cluburi şi 156 machete.
CSU Galaţi a fost reprezentată de opt sportivi care şi-au respectat cartea de vizită şi au urcat de 15 ori pe podium: 10 locuri 1, 4 locuri 2 şi un loc 3. Rezultatele individuale: Daniel Ciosu - 7 locuri 1; Adrian Postea - un loc 2; Marian Hârţan - un loc 1; Valeriu Orbu - 2 locuri 2; Cătălin Lificiu - un loc 3, la seniori respectiv Alice Orbu - 2 locuri 1 şi Andrei Cherchez - un loc 2. Organizatorii au respectat condiţiile de distanţare socială impuse de autorităţile sanitare, s-a renunţat la vizitatori şi la tradiţionala festivitate de premiere.

Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet a decis ca Ligile de Vară la masculin si feminin să nu se mai desfăşoare în acest an din cauza lipsei de interes a echipelor pentru acest tip de competiţii.
La şedinţa Consiliului Director, desfăşurată în regim de videoconferinţă, a fost aprobat noul format competiţional al Ligii Naţionale de baschet masculin (LNBM), ţinându-se cont de propunerile convenite în cadrul şedinţelor cu preşedinţii cluburilor, dar şi de propunerile Departamentului Competiţii - Eligibilitate. Astfel, Liga Naţională de baschet masculin se va desfăşura cu o grupă unică (tur-retur şi play-off). Printre echipele participante se va afla şi CSM Galaţi.
În sezonul 2020-2021 a fost abrogată obligativitatea echipelor masculine şi feminine de a participa în cupele europene, cu posibilitatea înlocuirii unei formaţii eligibile, care nu poate participa, cu o alta de pe locul următor care doreşte să participe. În sezonul următor, Liga Naţională de baschet feminin (LNBF) se va desfăşura cu o grupă unică cu următoarele amendamente:
- dacă în LNBF sunt minimum şase echipe înscrise, atunci se va reînfiinţa şi Liga I feminin;
- dacă în LNBF nu sunt minimum şase echipe înscrise, atunci se propune organizarea unei ligi unice feminine, dar fără reînfiinţarea Ligii I.
În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului Director a FRB au fost afiliate provizoriu cu unanimitate de voturi trei cluburi: ACS Templiers Academy Galaţi, CSU Neptun Constanţa, ASBC Kinderball Academy Satu Mare.

Lucrurile încearcă să revină treptat pe făgaşul normal. De miercuri, 1 iulie, SC Oţelul, reprezentanta municipiului Galaţi în Liga a 3-a, anunţă într-un comunicat postat pe siteul oficial că va fi demarat procesul de înscriere ca membri oficiali pentru sezonul competiţional 2020-2021. „Vă reamintim că membrii asociaţi-cotizanţi au drept de vot în Adunarea Generală a SC Oţelul Galaţi, inclusiv la alegerile ce vor avea loc în acest an, dar şi o serie de beneficii oferite de clubul nostru: abonament gratuit la meciurile oficiale, acces în grupurile de socializare exclusive, acces la transmisiunile live ale meciurilor oficiale sau amicale, newsletter informări oficiale, ştiri exclusive sau prioritate la ştiri, reduceri la magazinul oficial, vot jucătorul sezonului, tombole şi concursuri exclusive, etc”, se menţionează în comunicat.
De asemenea, SC Oţelul Galaţi aduce la cunoştinţa tuturor membrilor asociaţi-cotizanţi că la finalul sezonului competiţional 2019-2020, toate cardurile de socios vor expira la data de 30 iunie 2020, iar acestea vor putea fi reînnoite în termen de 60 de zile pentru a putea beneficia de continuitate anuală. Consiliul Director al Asociaţiei Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi convoacă, în temeiul art.18.9 din Statutul asociaţiei, o nouă Adunare Generală Ordinară de închidere a anului financiar 2019 pentru data de 25 iulie 2020, ora 10.00, la Sala de conferinţe „Dunărea Bătrână” din incinta Bazei Sportive Oţelul, cu următoarea ordine de zi: Raportul privind lichidarea bugetului pentru anul financiar încheiat; Bugetul pentru noul an financiar; Validare Comitet Executiv; Validare Manager General; Validare obiective sportive asumate de către Comitetul Executiv; Diverse. Antrenorul Alexandru Ciobanu intenţiona reluarea antrenamentelor pe 1 iulie, dar reunirea a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Şeful Comisiei medicale a UEFA, Tim Meyer, citat de DPA, a afirmat că meciurile din Liga Naţiunilor şi cele amicale inter-ţări din toamnă ar trebui să se joace cu porţile închise chiar dacă ţările respective vor permite accesul fanilor în tribune la meciurile de fotbal după trecerea vârfului pandemiei de coronavirus.
Meyer a precizat că forul european nu a luat încă o decizie definitivă în legătură cu accesul spectatorilor, dar se pare că meciurile se vor juca fără suporteri, iar organizatorii vor trebui să urmeze regulile UEFA, chiar dacă ţări precum Serbia şi Bulgaria permit fani în tribune. „Competiţiile UEFA se bazează pe regulamentele UEFA. În ţările menţionate nimeni nu poate accepta un stadion plin contrar cerinţelor UEFA, dacă este o competiţie UEFA, iar regulile nu permit spectatori“, a precizat Meyer.
Oficialul a menţionat că UEFA va lua o decizie în scurt timp în legătură cu acest lucru, având în vedere că echipele sunt încă în pregătiri pentru meciurile sub egida UEFA. Timm Meyer consideră că finalizarea Ligii Campionilor în Portugalia şi a Europa League în Germania sunt mai uşor de gestionat, deoarece au loc într-un singur loc, cu un număr limitat de echipe, comparativ cu Liga Naţiunilor, care se desfăşoară pe tot continentul. Referindu-se la Germania, Meyer a afirmat că meciurile cu porţile închise şi protocoalele stricte nu pot continua la nesfârşit, însă stadioane pline nu vor fi posibile în viitorul apropiat.
România va debuta în septembrie în preliminariile Ligii Naţiunilor, cu un meci acasă cu Irlanda de Nord (4 septembrie), urmat de unul în deplasare cu Austria (7 septembrie). Din grupă mai face parte şi Norvegia.

În prima săptămână de vară autentică, vă facem cunoştinţă cu o altă mare speranţă a handbalului feminin din oraşul de la Dunăre, Elena Ciuntu, jucătoare la echipa de junioare 2 a CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei, echipă calificată la turneul final şi elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Emil Racoviţă.
- Cum ai început şi ce reprezintă handbalul pentru tine?
Am început handbalul ca o joacă, pentru că la momentul respectiv nu ştiam ce e ăla sport de performanţă, îmi doream doar să fac mişcare, dar acum pot spune că handbalul pentru mine e un mod de afirmare, e un lucru pe care nu îl pot explica prin cuvinte.
- Care este idolul tău?
Nu pot spune că am un idol. Îmi plac mai multe jucătoare, pentru că de la fiecare am de învăţat ceva, dar dacă ar fi să aleg, de la noi din ţară îmi place Cristina Neagu şi din străinătate, Anna Viahireva.
- Ce prietene bune ai din handbal?
Am prietene atât de la alte echipe din ţară cât şi din echipa de la care provin. Un lucru e cert, cu unele am o prietenie mai strânsă şi mă înţeleg mai bine, cum ar fi Mălina şi Nico pentru că ne leagă mai multe, dar în timpul meciurilor şi la antrenamente, ne înţelegem toate foarte bine pentru a reuşi să fim o echipă.
- Care este cea mai amuzantă amintire?
Am foarte multe amintiri amuzante, de aceea nu pot alege doar una.
- Dar cel mai greu moment...
De când practic acest sport am avut destule momente grele. De la accidentări nu foarte grave, la meciuri importante pe care le-am pierdut şi care ne asigurau o medalie. Dar până la urma asta e viaţa de sportiv şi trebuie să lupţi din nou şi din nou ca să reuşeşti ceea ce îţi propui.
- Cum îţi petreci timpul liber?
Îmi place să îmi petrec puţinul timp liber pe care îl am ieşind afară, să ascult muzică, să mă uit la seriale.
- Ce-ţi place să mănânci?
Îmi place foarte mult să mănânc paste şi fructe de mare, dacă aş putea aş mânca aceste lucruri zi de zi.
- Ce muzică îţi place să asculţi?
Nu am un gen de muzică preferat, ascult orice tip de melodie.
- Actorul/actriţa/filmul/melodia preferate?
Nu am un actor sau un film preferat, de obicei când mă uit la un film sau la un serial dacă nu mă atrage acţiunea care se petrece sau nu îmi plac actorii nu mă uit la filmul sau serialul respectiv. Îmi place foarte mult melodia „O privire“ cântată de Mira.
- Ce planuri de viitor ai?
Am foarte multe planuri de viitor, dar pe plan sportiv abia aştept să termin junioratul şi să trec la senioare. Îmi doresc să joc la echipe cât mai bune şi să am in palmares toate trofeele posibile, iar cel mai important trofeu pentru care o să muncesc foarte mult este o medalie la Jocurile Olimpice.

Pagina 1 din 718