Catalin RĂDULESCU

Catalin RĂDULESCU

Partida retur dintre CEZ Karlovarsko şi CSM Arcada Galaţi a fost dramatică. Cehii au intrat foarte motivaţi şi şi-au adjudecat primul set. Băieţii pregătiţi de Sergiu Stancu şi-au arătat colţii în actul al doilea pe care şi l-au adjudecat, restabilind egalitatea. Momentul psihologic, decisiv în stabilirea învingătoarei, a fost setul trei. Gazdele au condus în prima parte: 3-0, 7-4, 8-7, 12-9, 14-11, 16-15, 20-18, 22-20, dar campioana României a revenit spectaculos, a trecut la conducere şi a irosit numai puţin de cinci mingi de set. Raic, Sestan, Bala & Co. nu au acuzat şocul, nu au renunţat, au revenit încă o dată şi meciul a ajuns în tie-break.
Campioana Cehiei a profitat din plin de avantajul terenului propriu, s-a impus în tie-break, egalând situaţia la general, în tur la Galaţi a fost 3-2 pentru echipa noastră, iar apoi şi-a adjudecat şi „golden set” şi a reuşit o calificare dramatică în turul următor din CEV Champions League. Rezultat final: CEZ Karlovarsko - CSM Arcada 3-2 (19, -22, 30, -22, 9), Golden Set: 15-10. CSM Arcada a folosit formula: Bala 6 puncte, Raic 24 p, Talpă 7 p, Bissette 12 p, Rangel 2 p, Sestan 21 p - Kantor, libero. Au mai intrat: Toro 7 p, Teleleu 1 p, Raţă  1 p, Darlaczi. Campionii României îşi vor continua traseul european în CEV Cup unde vor întâlni în deplasare, pe 17 noiembrie, VK Lvi Praga - Cehia. Până atunci, echipa gălăţeană revine în campionatul intern şi va juca sâmbătă, 16 octombrie, la sala Dunărea, de la ora 14.00, cu CS U V Timişoara.

Sursa foto: CEV Champions League

Baschetul juvenil a revenit în actualitate. Campionatul Naţional de juniori a programat în weekend primele turnee de la categoriile Under 13 şi Under 16. Galaţiul a fost reprezentat la cele două categorii de vârstă de echipele masculine: CSM Academia Phoenix respectiv Phoenix, care au avut o evoluţie foarte bună, concretizată cu cinci victorii din cele şase meciuri disputate.
La categoria U 13, echipa gălăţeană antrenată de Cristina Nini a înregistrat rezultatele: 64-17 cu CSM 2007 Focşani, 23-60 cu StoMart Iaşi şi 43-14 cu Stars Iaşi şi a ocupat locul 2 în grupa de la Focşani. Lotul folosit: Darius Olaru, Ianis Ştefăniţă, Adrian Gavrilă, David Chirciu, Eduard Cristea, Robert Mihalache, Alecsandru Cardaş, Vlad Coşniţă, George Mircea, Victor Mârşiu, Alexandru Haltric, Alexandru Zagoneanu.
La categoria U 16, „academicienii” îndrumaţi de antrenorul Dalibor Dixon Destanovic au reuşit trei victorii: 59-33 cu Cuza Pirates Brăila, 55-40 cu CSS Tulcea, 67-31 cu Fly OC Constanţa şi au terminat primii grupa de la Constanţa. Lotul Phoenix: Eduard Nuţescu, Luca Maxim, Florin Mihai, Tudor Păncescu, George Sîrghe, Rareş Şerban, Sebastian Boghean, Cosmin Buboiu, Matei Şorodoc, Luca Arfire, Tiberiu Chiper şi Marian Ghiran.

Sezonul competiţional de kaiac canoe s-a încheiat weekendul trecut la Bascov cu întrecerile din cadrul Cupei României. CSS Galaţi, antrenori Adina şi Adrian Maftei, a terminat en-fanfare, îmbogăţindu-şi palmaresul cu noi medalii.
Rezultatele pentru delegaţia gălăţeană au fost: Anamaria Chiroşcă, locul 2 în proba canoe 1 - 200 m; Denisa Rusu, locul 2 canoe 1 - 500 m; Anamaria Chiroşcă - Denisa Rusu Denisa, locul 2 în proba canoe 2 - 500 m; Teodora Maftei - Raluca Ursachi, locul 3 proba k2 - 500 m; Valentin Dublea, Andrei Dublea, Răzvan Lepădatu, Alexandru Răduţ - locul 3 în proba canoe 4 - 1000 m.
Felicitări pentru evoluţiile avute şi sportivilor Dragoş Zimbilschi, Alexandru Costeanu, Andra Costeanu, Irina Chirciu, Matei Ursachi, Ştefan Pascariu, care alături de cei medaliaţi şi-au adus contribuţia la clasarea clubului CSS Galaţi pe locul 2 în clasamentul general pe echipe.

Federaţia Română de Şah a organizat în perioada 1-10 octombrie, la Hotelul Ramada din Mamaia, Campionatul Naţional la şah clasic pe echipe, Superliga feminin şi masculin.
Galaţiul a fost reprezentat pentru a patra oară consecutiv de echipa masculină ACS Smart care a ocupat locul 8 în clasamentul final după ce au înregistrat rezultatele: 2,5-3,5 cu Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare; 4-2 cu Pheonix Buzău; 1,5-4,5 cu Şah Club Vados Arad, 5-1 cu Viitorul Urziceni; 2-4 cu Victoria - Sparta Techirghiol, 2,5-3,5 cu CS Univ. de Vest Timişoara; 1-5 cu CS Studenţesc Medicina Timişoara; 4,5-1,5 cu CSU Târgovişte; 3-3 cu Politehnica Iaşi; 2-4 cu Verdi.ro - Şah Club Oltenia Craiova.
„A fost un turneu bine organizat, un turneu în care campioana şi ultima echipă salvată de la retrogradare au fost decise în ultima partida. Eforturile au fost evidente şi pentru promovarea şahului prin transmisiile şi comentarile zilnice online. Echipa noastră s-a clasat pe locul 8 cu 3 victorii, un egal şi 6 înfrângeri, o clasare onorabilă. Din păcate, lipsa susţinerii financiare din partea autorităţilor locale ne privează de rezultate mult mai bune. Am fost nevoiţi să renunţăm la aportul celui mai bun junior gălăţean, care este dublu legitimat la clubul nostru şi care a jucat pentru campioana României, Vados Arad. Cu el şi cu o susţinere financiară mai bună am fi putut intra în primele 6 echipe din ţară. Chiar şi aşa, am reuşit un egal cu vicecampioana naţională Politehnica Iaşi, ceea ce demonstrează valoarea echipei noastre. Sperăm ca anul viitor să vedem o schimbare care să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor. Felicitări echipei ACS Smart Galaţi şi mulţumiri sponsorilor: PRUTUL S.A. şi ALEWIJNSE MARINE S.A.”, ne-a declarat Lucian Gîlea, preşedintele ACS Smart şi membru în Consiliul Director al FR Şah.
Lotul folosit: Adam Kozak, Alexandru Banzea, Andrei Bonte, Dragoş Antonică, Cristi Coca, Marius Işfan, Lucian Gîlea, Robert Pîsu.

În ultima partidă a celei de-a cincea etape din Liga 1 la futsal s-au întâlnit marţi seara în sala sporturilor Constantin Jude, CFR 1933 Timişoara şi United Galaţi. „Tigrii” conduşi de Florin Ignat au strâns rândurile şi în ciuda faptului că nu au putut alinia cea mai bună garnitură, au lipsit: Crăciun, cu probleme personale, Păduraru, Coquinho, accidentaţi, Toniţă, care a făcut deplasarea, dar nu a jucat fiind şi el accidentat, au obţinut o victorie preţioasă.
United, care i-a pierdut în prima repriză pe: Boşneagă, „rezolvat” cu o gleznă umflată de Matei, care a provocat în min.19 şi eliminarea căpitanului Burdujel, a condus cu 2-0, marcatori: Octavian Cireş, care s-a sacrificat şi a intrat pe teren cu glezna tumefiată, şi Crişan, timişorenii au profitat de avantajul omului în plus şi au redus diferenţa de pe tabela de marcaj.
În partea a doua, ambele combatante şi-au creat ocazii, s-au remarcat cei doi portari Lungu şi Cîrdei şi nu s-a mai înscris. Rezultat final: CFR 1933 Timişoara - United Galaţi 1-2 (1-2). Lotul echipei noastre: Cîrdei, Toniţă - Burdujel, Tacot, Crişan, Araujo, Ignat, Boşneagă, O.Cireş, Petică, Arhire, Oană. United a revenit pe locul 2 cu 10 puncte şi va juca runda viitoare, pe 17 octombrie, de la ora 18.00, în sala Polivalentă Dunărea, cu Luceafărul Buzău.

Sursa foto: Facebook - Fotbal în Sală

Divizia Naţională de Seniori la rugbi a programat în weekend partidele din cea de-a 13-a etapă. Derbiul s-a desfăşurat sâmbătă pe stadionul Municipal din oraşul nostru şi a adus faţă în faţă formaţiile CSM Galaţi şi Ştiinţa Petroşani, campioana en-titre. Oaspeţii au punctat primii, dar gălăţenii lui Marius Secuianu au preluat iniţiativa, au jucat cu mult elan, au dominat meciul şi au obţinut o victorie surprinzătoare dar absolut meritată.
„Felicit băieţii pentru această victorie, pentru că astăzi şi-au dorit să joace să se impună împotriva liderului. Este o victorie importantă pentru moralul nostru în perspectiva meciurilor cu Năvodari de săptămână viitoare şi cel cu Bârlad de peste două săptămâni”, a declarat antrenorul gălăţean Marius Secuianu.
Rezultat final: CSM Galaţi - Ştiinţa Petroşani 16-8 (10-3). Pentru echipa gălăţeană au punctat: Manolachi, eseu, Niacşu,  transformare şi 2 lovituri de pedeapsă. După cea de-a opta victorie sezonală, CSM Galaţi a urcat pe locul 2 cu 41 puncte.

Cea de-a treia ediţie a competiţiei de Karate Kyokushin - Romanian International Cup, ce a avut loc la începutul lunii octombrie în sala polivalentă Transilvania din Sibiu, în organizarea CS Rokan din localitate şi Federaţia Română de Karate Kyokushin - IKO 2, a adunat la start 350 de sportivi din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia şi Ucraina.
Lotul de la Sakura Kiai Galaţi a fost format din trei sportivi, care au concurat doar la proba de Kumite 15-18 ani, obţinând un loc 1 şi 2 locuri 2, astfel: Under 18 - 60 Kg. Locul 1 Gabriela Luciana Bucur, Under 16 - 65 Kg. locul 2 Alexandra Veronica Corodi, Under 16 - 50 Kg. locul 2 Alexandru Paul Lefter. Ca urmare a performanţelor obţinute de cei trei sportivi, în timp, aceştia au fost convocaţi la lotul naţional de Kumite, în vederea participării la Campionatul European care va avea loc în noiembrie la Oradea.
„Îi felicit pe aceşti copii pentru rezultate, pentru sârguinţă, pentru spirit, pentru seriozitate, felicitări şi familiilor acestor copii, care fără suportul lor financiar necontenit, aceste performanţe nu erau posibile. OSU!”, ne-a declarat Sempai Viorel Mihai.

Miercuri se vor disputa partide din manşa retur a primului tur din CEV Champions League. Unul dintre cele mai interesante dueluri din această fază a celei mai tari competiţii la nivelul echipelor de club din Europa va aduce faţă în faţă campioanele Cehiei şi României. CSM Arcada Galaţi a învins în urmă cu o săptămână în tur în sala Polivalentă Dunărea cu 3-2 şi cu siguranţă va avea un meci greu. Cehii vor încerca să profite şi ei de avantajul terenului propriu şi să obţină o victorie.
Delegaţia gălăţeană a ajuns de luni după-amiază la locul faptei şi jucătorii lui Sergiu Stancu au făcut o mişcare de acomodare şi antrenamentul oficial. Atmosfera este foarte bună şi cuvântul de ordine este victoria şi calificarea în turul doi. „Ne aşteptăm la un meci dificil în care gazdele vor încerca să-şi valorifice avantajul terenul propriu. Eu sper să ne acomodăm repede cu reperele sălii, să ne facem jocul nostru şi nu cred că vom avea probleme în a trece mai departe. Am mare încredere în echipa noastră”, ne-a declarat jucătorul de la CSM Arcada, Marian Bala. Partida va fi arbitrată de: Epaminondas Gerothodoros - Grecia şi Igor Schimpl - Slovacia.

Campionatul Naţional de haltere pentru seniori s-a desfăşurat la Oneşti. Şcoala de haltere gălăţene a confirmat şi cu acest prilej, sportivii de la CSU şi CSM Dunărea reuşind să cucerească 10 medalii dintre care şase de aur.
Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat Andreea Alexe, de la CSM Dunărea, antrenori Marin Otinceanu şi Mihai Nicolae, care a cucerit trei medalii de aur la categoria 75 kg, aceeaşi performanţă fiind obţinută şi de Costel Carp, de la CSU, antrenor Costel Dimofte, la categoria 73 kg. Celelalte medalii gălăţene au fost adjudecate de: Augustina Sitaru, CSM Dunărea, trei medalii de bronz la categoria +81 kg, respectiv Andreea Penciu, CSU Galaţi, o medalie de bronz, care a avut şi două clasări pe locul 4. Colega sa de club, Bianca Grigoraş a ocupat trei locuri 4.

Cu siguranţă sunt multe aspecte ce ţin de sportul de performanţă care duc la ceea ce mulţi obţin după o viaţă dedicată sportului, dar astăzi vorbim despre marile realizări ce pot fi obţinute şi realizate şi de tinerii talentaţi şi dedicaţi în ceea ce ei numesc pasiunea lor. Este exemplul antrenoarei de la Clubul de Dans Sportiv Fantezia Galaţi, Andreea Maria Adam care la propunerea Federaţiei Române de Dans Sportiv, a primit recent din partea Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, titlul de antrenor emerit pentru rezultate deosebite obţinute.
Andreea şi-a început activitatea ca sportiv la vârsta de 5 ani, iar de la 16 ani şi-a dedicat timpul şi energia antrenoratului. La numai 17 ani a reuşit să se impună în elita antrenorilor la nivel naţional cu prima pereche dublă Campioană Naţională. În decursul acestor ani, Andreea a participat la cele mai importante congrese de specialitate în cele mai mari centre de pregătire din lume precum: WDSF Dancesport Academy Workshop - Rusia, WDSF Internaţional - Japonia, Internaţional Congress - Germania, Internaţional Congress - Italia, Internaţional Congress - Austria, World Open - Belgia, World Congress - SUA, WDSF - Letonia, World Congress - Spania, WDSF Dancesport Academy Workshop - Slovenia etc.

O viaţă trăită prin sport, pentru sport!

Arbitru internaţional şi doctor în „Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice”, Andreea Maria Adam a reprezentat România împreună cu sportivii pe care i-a antrenat la 23 de ediţii ale Campionatelor Mondiale, 9 Campionate Europene, 1 Campionat Sud European şi o Balcaniadă. Are în palmares, ca antrenor, 7 medalii de argint la Campionatele Mondiale, 4 la Campionatele Europene şi o medalie la Balcaniadă, 4 medalii de bronz la Campionatele Mondiale şi 4 la Campionatele Europene. La toate acestea se adaugă şi 2 medalii de aur câştigate la Campionatul European şi Sud European pe echipe, unde sportivii României au reuşit să se impună fără echivoc.
Datorită rezultatelor obţinute cu sportivii, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a fost desemnată de Federaţia Română de Dans Sportiv „cel mai bun antrenor al anului”, de mai multe ori, premiere ce a fost făcută de preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, în cadrul Galelor Dansului Sportiv Românesc. Pe plan local a primit, în anii 2011 şi 2017, Premiul Municipiului Galaţi, pentru cel mai valoros antrenor, cu cele mai multe medalii naţionale, europene şi mondiale, în lumea dansului sportiv.
„Este o bucurie, un sentiment de satisfacţie, o onoare, asta simt. O recunoaştere pentru ceea ce am muncit şi am crezut în toţi aceşti ani. Această distincţie vine după 16 ani de antrenorat în sportul de performanţă. M-am dedicat sportivilor pe care i-am antrenat încă din prima zi. Am început în forţă şi am continuat în forţă. Ţin minte că primele rezultate mari au apărut la un an de la debutul meu în antrenorat, mai exact la 17 ani. Îmi amintesc şi acum primul titlu de dublii Campioni Naţionali şi prima calificare la Mondiale cu Mihai Paraschiv şi Andreea Toma. De atunci şi până în prezent am scris istorie, după cum spun mulţi. Eu doar am muncit şi am crezut în toţi sportivii mei, an de an, generaţie după generaţie, iar Clubul de Dans Sportiv Fantezia a fost cel mai prielnic loc pentru a face totul posibil. Am reuşit împreună cu echipa să creştem printre cei mai valoroşi sportivi din ţară şi din lume. Sunt recunoscătoare oamenilor cu care am muncit, am fost oneşti, uniţi, organizaţi, dedicaţi şi pasionaţi. Au fost oamenii care au crezut în mine, staff-ul Clubului de Dans Sportiv Fantezia a crezut în mine, iar eu la rândul meu am crezut în ei. Nu ştiam unde mă va duce pasiunea asta pentru dans, dar ce ştiu sigur e că eram mai încrezătoare ca niciodata ori de câte ori preluam un sportiv ca să îl formez pentru înalta performanţă. Mi-a reuşit şi ne-a reuşit, negreşit! Am dat totul, nu aveam cum să mergem decât în sus. Şi aşa a şi fost! Pe lângă toate premiile, medaliile, cupele, distincţiile, diplomele şi titlurile onorifice am adunat ce era mai important în vitrina noastră: euforie, bucurie, lacrimi de fericire, extaz şi lecţii importante de viaţă”, ne-a declarat Andreea Adam.
O gălăţeancă cu care ne mândrim şi care constituie un exemplu ce ar trebui urmat de câţi mai mulţi dintre concitadinii noştri.

Pagina 1 din 782