Nicoleta Rogojină

Nicoleta Rogojină

Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu Radio ZU şi Consiliul Local Galaţi, organizează a IX-a ediţie a show-ului Forza ZU. Evenimentul va avea lor pe 25 mai, pe stadionul Dunărea, începând cu ora 16.  “Vom aduce la Galaţi unul dintre cele mai mari şi mai apreciate show-uri muzicale din România. Este vorba de fenomenul Forza ZU, un concert de aproximativ 8 ore, care aduce pe aceeaşi scenă cei mai apreciaţi artişti români ai momentului şi cele mai populare hituri. Vor veni la Galaţi aproximativ 35 dintre cei mai în vogă artişti, precum  Smiley, Andra, Delia, Antonia sau Holograf. Prezentatori vor fi Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, ajutaţi de colegii lor de la Radio ZU. Forza ZU atrage an de an peste 100.000 de spectatori”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Până în acest moment au confirmat prezenţa la Galaţi: Alina Eremia, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, Karmen, Mark Stam, Mira, Vescan, The Motans, Smiley, Sore, Feli, Cabron, Lino, Mario Fresh, Adda, Andra, 3 Sud Est, 5Gang, Connect-R, Elianne, Elena Gheorghe, Grasu XXL, Guess Who, Ioana Ignat, Edward Sanda, Lidia Buble, Lora, Doddy, Noaptea Tarziu, Spike, Jo, Pepe şi Holograf.

De altfel, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi, de marţi, 23 aprilie 2019, a  fost alocată suma de 500.000 de lei pentru desfăşurarea acestui eveniment, bani necesari pentru cazarea artiştilor şi a staff-ului de producţie, pentru realizarea efectelor speciale de pe scenă (single shot, conffeti, jeturi CO2,  maşini flăcări, etc.) şi a unui program piromuzical, pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile şi a celorlalte costuri necesare pentru buna desfăsurare a unui asemenea eveniment. Până în prezent, concertul Forza ZU a avut loc la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Sibiu şi Constanţa. Intrarea este liberă pe toată durata evenimentului. 

Combinatul siderurgic de la Galaţi are un nou proprietar cu acte în regulă. Uniunea Europeană a aprobat oferta făcută de Liberty House Group pentru acţiunile ArcelorMittal. Totodată Liberty anunţă intenţia de a integra mai multe afaceri şi de a crea un nou gigant global al oţelului. Urmare aprobării de către Uniunea Europeană a ofertei făcute de Liberty pentru achiziţia a şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal, GFG Alliance şi-a anunţat intenţia de a integra mai multe afaceri în domeniul oţelului, ingineriei şi mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa şi Australia. Combinatul siderurgic de la Galaţi are un nou proprietar cu acte în regulă. Uniunea Europeană a aprobat oferta făcută de Liberty House Group pentru acţiunile ArcelorMittal.

Totodată Liberty anunţă intenţia de a integra mai multe afaceri şi de a crea un nou gigant global al oţelului. Urmare aprobării de către Uniunea Europeană a ofertei făcute de Liberty pentru achiziţia a şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal, GFG Alliance şi-a anunţat intenţia de a integra mai multe afaceri în domeniul oţelului, ingineriei şi mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa şi Australia. Noul conglomerat va include toate activităţile din domeniul siderurgic şi al ingineriei în Marea Britanie, activităţile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur şi mine de cocs metalurgic din Australia şi, odată finalizată tranzacţia, cele şapte combinate siderurgice achiziţionate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării şi al materialelor pentru construcţii deţinute în Australia şi SUA. În prezent, aceste companii există separat în cadrul Alianţei GFG, dar cu un obiectiv de producţie de oţel de 20 Mtpa. Fuziunea şi integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oţel din afara Chinei, creând astfel mai multe avantaje competitive.

Anunţurile făcute astăzi, 18 aprilie 2019, marchează un moment semnificativ în evoluţia Liberty, dar şi pentru viitorul combinatului de la Galaţi şi, implicit, pentru dezvoltarea economică a Galaţiului. Preşedintele executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta, a declarat: "Suntem încântaţi că UE a validat Liberty ca fiind un cumpărător potrivit pentru aceste active. Prin această achiziţie devenim al treilea producător de oţel din Europa. Suntem un grup ambiţios şi continuăm să evoluăm. Reunirea activelor noastre internaţionale din domeniul oţelului face parte din expansiunea noastră deliberată, strategică şi durabilă (...) Vom folosi experienţa noastră integrată şi lanţul de distribuţie în domeniul oţelului şi al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oţelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere şi cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie şi facilităţile de producţie preluate de la ArcelorMittal din Europa (...) În noua structură vom fi un campion global, având capabilităţi integrate, care va transporta minereu de fier, cocs metalurgic şi produse semifabricate din Australia la facilităţile de producţie şi la oţelăriile globale, cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai competitive şi complet integrate companii producătoare de minereu şi oţel din lume, de la materie primă la produse finite de înaltă calitate”. 

“Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru Combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacția dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât și operațiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creșterea  producției și deschide numeroase oportunități pentru noi. Procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând. Vom avea o nouă identitate, cea a Grupului Liberty, însă valorile noastre ramân aceleași. Toate angajamentele față de clienți sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să ne consolidăm poziția pe piață în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă față de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiți să fructificăm potențialul dat de dezvoltările și modernizările anunțate de către Grupul Liberty House”, a declarat Bogdan Grecu, Director General al Combinatului Siderurgic Galați.

Capacitatea de producţie globală a Liberty include o poziţie puternică în Regatul Unit ca producător de oţel şi furnizor de componente pentru sectoare precum auto, aviaţie, apărare şi energie regenerabilă. Liberty Steel Primary din Australia este unul dintre cei mai importanţi producători de oţel feroviar şi de armături de oţel pentru industria de infrastructură şi construcţii şi se află în continua creştere. În decembrie 2018, compania a anunţat planuri îndrăzneţe pentru construirea unei fabrici de ultimă generaţie în Australia de Sud cu o capacitate de 10 Mtpa. În plus, achiziţia activelor ArcelorMittal din Europa va permite creşterea capacităţii de producţie a Liberty pe o gamă completă de produse plate şi lungi, ceea va duce la o evoluţie semnificativă pe zona de producţie minieră şi de oţel pentru grupul Liberty. 
Ca parte a alinierii strategice a activelor internaţionale şi pentru a-şi optimiza achiziţia semnificativă de facilităţi de producţie, GFG Alliance a finalizat prima etapă în reorganizarea strategiei sale de achiziţii pe zona de energie şi soluţiile de finanţare aferente. Astfel GFG Alliance a obţinut refinanţarea a aproximativ o tremie din obligaţiunile pe termen lung din UK, iar pe restul la va refinanţa în a treia parte a anului, sau chiar mai devreme.

DESPRE GFG ALLIANCE

GFG Alliance are sediul central la Londra şi este un grup internaţional de companii fondate şi conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste $15 miliarde de dolari şi 15,000 de angajaţi. Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale şi servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. GFG Alliance este formată din Liberty – o companie care oferă servicii în zona industrială şi metalurgică - SIMEC – o companie care oferă servicii de infrastructură – Wyelands – servicii financiare şi bancare - JAHAMA – divizia de real estate a grupului – şi fundaţia GFG care are ca obiectiv crearea şi retenţia de talente în zona de industrie şi inginerie. Achiziţia activelor ArcellorMittal din Europa va creşte forţa de muncă a companiei la aproximativ 30,000 de angajaţi şi la o cifră de afaceri de peste $20 de miliarde de dolari. 

Alte articole pe aceeaşi temă:

Sanjeev Gupta: "Combinatul nu este separat de oraş. Sunt împreună. Sunt căsătoriţi" https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/sanjeev-gupta-combinatul-nu-este-separat-de-oras-sunt-impreuna-sunt-casatoriti.htmlSanjeev

Gupta, acţionarul majoritar al Liberty House Group, a mai încercat să facă afaceri în România https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/sanjeev-gupta,-actionarul-majoritar-al-liberty-house-group,-a-mai-incercat-sa-faca-afaceri-in-romania.html

Este oficial! Combinatul siderurgic de la Galaţi a fost vândut  https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/este-oficial-combinatul-siderurgic-de-la-galati-a-fost-vandut.html

În urmă cu un an, adică pe 29 martie 2018, cotidianul nostru relata în articolul ”Sancţiuni fără rost şi demisii răsunătoare în PNL Galaţi. Dr. Mihai Bucatanschi şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid” despre modul discreţionar în care preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, conduce filiala gălăţeană. Mihai Bucatanschi era singurul medic din Galaţi rămas în structurile de conducere ale partidului, după ce medicii Sorin Ungurianu, Dumitru Istfan, Paul ichim şi Elena Vrabie şi-au dat demisiile din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului şi au rămas şi ei doar simpli membri.

Iată că renumitul medic cardiolog Mihai Bucatanschi a găsit, de curând, calea să fie în continuare liberal, alegând să îşi depună adeziunea la ALDE - Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Galaţi. Ştirea, parvenită pe surse, este confirmată şi de câteva fotografii de la o şedinţă de partid, postate pe o reţea de socializare de unii membri ALDE Galaţi. Reporterii noştri au încercat să obţină o declaraţie de la liderul ALDE Galaţi, Cristian Dima, dar acesta avea telefonul închis.
Mihai Bucatanschi a fost membru PNL din anul 2002 şi consilier local PNL în perioada 2006-2012.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, dar şi al ALDE, a fost prezent, vineri, 15 martie 2019, la Galaţi, unde, alături de preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a participat la inaugurarea noului sediul a filialei gălăţene. Tăriceanu a venit însoţit de secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, dar şi de Daniel Barbu (fost preşedinte al AEP) şi Andrei Gerea (chestorul Camerei Deputaţilor). Preşedintele ALDE a prezentat, cu această ocazie, în cadrul unei conferinţe de presă, lista candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare, listă în care primul loc îi revine Noricăi Nicolai, urmată de Daniel Barbu, Renate Weber, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian, Andrei Gerea, Radu Silaghi, Eusebiu Pistru, Horia Victor Toma şi Tudor Ionescu.  
Subiectul cel mai aprins al conferinţei a fost cel referitor la protestul #şîeu, preşedintele Senatului declarând că nemulţimirile celor din Moldova cu privire la lipsa infrastructurii sunt justificate. „Sunt de părere că ritmul de construcţie a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent şi aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere în România, în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani, cum vreţi. Miniştrii nu şi-au stabilit priorităţile în mod corect, nu au avut în subordine structuri care să fie capabile să pună în operă aceste proiecte. Sigur, în momentul de faţă sunt proiecte care au avansat sensibil, adică Coridorul 4 Pan European pe porţiunea Sibiu pe porţiunea Sibiu până la graniţă este aproape gata, însă rămâne un tronson mare între Piteşti şi Sibiu care nu este realizat. Deci pornind de la Constanţa-Bucureşti-Piteşti-Sibiu nu este realizat. În Transilvania există tronsoane, kilometri semnificativi care sunt realizaţi şi pe Moldova nu avem nimic cu care în momentul de faţă să putem echilibra această hartă. Ceea ce vă pot spune este un motiv de satisafacţie, dar sigur, minor pentru mine, că anul acesta în bugetul pe 2019 sunt prevăzute sumele necesare pentru realizarea proiectelor importante de infrastructură rutieră şi feroviară pe Moldova ”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a amintit însă şi de proiectele de infrastructură aflate în derulare şi a avansat ca soluţii pentru urgentarea lucrărilor reorganizarea CNAIR şi creşterea salariilor specialiştilor în fonduri europene. „Sigur că în momentul de faţă sunt anumite proiecte care au avansat sensibil respectiv: coridorul patru plan european, pe porţiunea Sibiu până la graniţă este aproape gata, însă rămâne un tronson mare între Piteşti şi Sibiu care nu este realizat. Deci pornind de la Constanţa-Bucureşti-Piteşti-Sibiu nu este realizat. În Transilvania există tronsoane, kilometri semnificativi care sunt realizaţi şi pe Moldova nu avem nimic cu care în momentul de faţă să putem echilibra această hartă. Ceea ce vă pot spune este un motiv de satisafacţie, dar sigur, minor pentru mine, că anul acesta în bugetul pe 2019 sunt prevăzute sumele necesare pentru realizarea proiectelor importante de infrastructură rutieră şi feroviară pe Moldova.... În primul rând este nevoie de o reorganizare a CNAIR, în sensul descentralizării. În al doilea rând nu poţi face treabă decât dacă ai oameni care sunt specialişti şi sunt motivaţi. Şi motivarea vine de salarizare. În Ministerul Transporturilor nu femeia de serviciu, nu şoferul, dar ăia care lucrează pe fondurile de infrastructură, pe fonduri europene, i-aş plăti cu 70 la sută în plus ca să sfârâie. Şi al treilea lucru dacă eşti ministru şi nu te implici personal, dacă nu te duci pe şantier să verifici stadiul lucrărilor, să-i biciuieşti puţin pe ăia, nu se face nimic”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Galaţi a populat cu peşte, astăzi, 05 martie 2019, pentru prima dată, Canalul Magistral Lunca-CNM Lunca, cunoscut de pescari sub denumirea de Canalul Călugăru. Peste 1000 kg de peşte a fost eliberat în apă, soiurile care au fost pupulate apele canalului fiind caras şi crap. ”Este prima populare de acest gen care s-a făcut pe Canalul Lunca, nu s-a mai făcut nicodată populare pe acest canal şi sperăm să fie un început de an de bun augur pentru pescarii gălăţeni. Am făcut această populare pentru că am constat că nu mai este peşte pe acest canal şi acesta este unul dintre puţinele locuri din judeţul Galaţi unde pescarii pot veni să se destindă la pescuit”, a declarat directorul AJVPS Galaţi, Adrian Alexandru. Canalul Magistral Lunca are o lungime de aproape 20 de kilometri (19.240 m) şi este alimentat din Dunăre.

Capture 1

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019 00:09

Barjă răsturnată în zona Portului Galaţi

O barjă ce transporta aproape 2000 de tone de granit s-a răsturnat la km 150, pe raza Portului Galaţi, pe data de 21 ianuarie 2019, în jurul orei 10.00. Barja nu s-a scufundat şi a rămas în stare de plutire cu chila în sus (capac). ”Armatorul (SC Metaltrade Internaţional SRL Galaţi) caută soluţii pentru punerea navei pe chila dreaptă şi deplasarea în şantier pentru reparaţii şi monitorizează permanent starea navei”, ne-au comunicat reprezentanţii Autorităţii Navale Române. Barja 2806, cu pavilion România, avea o încărcătură de 1866 tone de piatră concasată (granit) şi fusese încărcatăla Turcoaia (jud. Tulcea) pe Braţul Măcin pentru Galaţi. În prezent, barja este în aceeaşi stare, fiind asigurată la km. 149+500, pe malul drept al Dunării. Nu este afectată siguranţa navigaţiei.

Direcţia pentru Agricultură Galaţi a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Galaţi, că o suprafaţă de 25.736 de hectare din judeţul Galaţi a fost afectată de fenomenele meteorologice nefavorabile manifestate în perioada 1 ianuarie-31 iulie 2018. Cea mai mare parte a suprafeţei a fost afectată de secetă (17.167 ha), iar grindina, ploile abundente şi vântul puternic au afecatat 7.699 ha. Îîngheţul şi temperaturile scăzute au mai calamitat încă 868 hectare. Cea mai mare suprafaţă afectată  a fost în comuna Matca (2.521 ha),  Frumuşiţa (1.913 ha) şi Folteşti (1.767 ha). Valoarea totală a pagubelor a fost calculată la peste 17 milioane de lei.Direcţia pentru Agricultură Galaţi a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Galaţi, că o suprafaţă de 25.736 de hectare din judeţul Galaţi a fost afectată de fenomenele meteorologice nefavorabile manifestate în perioada 1 ianuarie-31 iulie 2018. Cea mai mare parte a suprafeţei a fost afectată de secetă (17.167 ha), iar grindina, ploile abundente şi vântul puternic au afecatat 7.699 ha. Îîngheţul şi temperaturile scăzute au mai calamitat încă 868 hectare. Cea mai mare suprafaţă afectată  a fost în comuna Matca (2.521 ha),  Frumuşiţa (1.913 ha) şi Folteşti (1.767 ha). Valoarea totală a pagubelor a fost calculată la peste 17 milioane de lei.În funcţie de culturile cultivate, au fost calamitate peste 13.000 de hectare cu grâu şi secară, peste 4.300 cu mazăre, aproximativ 3.000 cu rapiţă, circa 2.600 cu porumb şi floarea soarelui şi peste 4.000 hectare cu alte culturi, legume şi vie.Direcţia pentru Agricultură Galaţi face un apel la Instituţia Prefectului să întreprindă demersurile necesare pentru implementareacu celeritate a Fondului Mutual deoarece legislaţia europeană prevede posibilitatea acordării de despăgubiri în cazul producerii fenomenelor meteorologice nefavorabile, boli ale plantelor, atacuri ale dăunătorilor, în condiţiile în care fermierii care solicită despăgubiri trebuie să adere la un Fond Mutual acreditat. România se află printre ultimele ţări din Europa în ceea ce priveşte asigurarea în domeniul agriculturii. Pentru fermierii români este imperativă existenţa unui asemenea fond mutual care ar putea să le asigure primele de asigurare.

Premierul Viorica Dăncilă şi vicepremierul Viorel Ştefan au avut vineri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Grupului Liberty House condusă de preşedintele Grupului, Sanjeev Gupta, precum şi cu reprezenţii Arcelor Mittal Galaţi. Cu acest prilej, premierul Viorica Dăncilă a salutat preluarea de către grupul Liberty House a Combinatului Siderurgic din Galaţi şi a exprimat deschiderea şi sprijinul Guvernului pentru extinderea investiţiilor grupului în România. Totodată, premierul a punctat oportunităţile de investiţii, în special în ceea ce priveşte parteneriatul public-privat, precum şi măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru a asigura un climat favorabil mediului de afaceri.
”Investiţia dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că succesul ei reprezintă un succes şi pentru ţara noastră. Sper ca, în perioada următoare, să vă consolidaţi investiţia în ţara noastră şi să puneţi accent pe cercetare şi inovare. România este o ţară cu o creştere economică de 7%, iar anul acesta am adoptat mai multe acte normative prietenoase cu mediul de afaceri ” a declarat şeful Executivului.
La rândul său, preşedintele Grupului Liberty House, Sanjeev Gupta, a expus proiectele de investiţii ale grupului la combinatul de la Galaţi, atât din perspectiva creşterii producţiei de oţel, dar şi cât şi din perspectiva resursei umane, ţinând cont de specificul oraşului.
”Combinatul are o mare infrastructură, iar cu o strategie bună de investiţii, se poate poziţiona ca o afacere de succes în regiune. Dorim să creştem producţia de oţel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an şi intenţionăm să investim 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal. Totodată, vom face investiţii în educaţie, sport şi arte”, a declarat Sanjeev Gupta.
Reprezentantul companiei a evidenţiat necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii de transport, mai ales în zona porturilor la Dunăre, precum şi în ceea ce priveşte sistemul feroviar. Cele două părţi au convenit să colaboreze în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, în special în segmente inovatoare sau în ceea ce priveşte diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

După ce Liberty House a anunţat achiziţia combinatului siderurgic de la Galaţi de la actualul proprietar, ArcelorMittal, reprezentanţii la cel mai înalt nivel ai companiei s-au întâlnit atât cu reprezentanţii Guvernului României, cât şi cu sindicatele, dar şi echipa de management din combinatul gălăţean. Joi, 25 octombrie, Jon Bolton, Chief Executive Officer al companiei Liberty Steel s-a întâlnit joi, la Bucureşti, cu Viorel Ştefan, Vice Prim-Ministru al României. De asemenea, oficiali ai Liberty House s-au întâlnit cu reprezentanţi ai echipei de management şi ai sindicatelor de la Galaţi şi au discutat despre planurile de creştere a capacităţii cu 1 milion de tone până în anul 2021-2022, precum şi despre intenţia de a investi în producţia primară de oţel şi în cea de rulouri laminate la cald.

Potrivit unui comunicat de presă al Liberty House, Jon Bolton a discutat cu Viorel Ştefan şi despre oportunităţile pe care le oferă colaborarea cu Guvernul României pentru a susţine planurile ambiţioase de creştere şi de investiţii în infrastructură. Aceste oportunităţi includ, pe de o parte, creşterea capacităţii de producţie a combinatului siderurgic gălăţean, iar pe de altă parte, investiţiile în educaţie, cercetare şi dezvoltare precum şi explorarea potenţialului de a crea noi produse din oţel cu o valoare adugată. 

”În momentul de faţă Liberty fabrică produse ce pot completa oferta existentă a Combinatului de la Galaţi şi astfel susţine actualul plan de dezvoltare în România. Aceste produse includ produse tubulare  pentru petrol şi gaze naturale, şine pentru căile ferate, produse speciale pentru industria aviatică şi de apărare. În plus, a fost adusă în discuţie posibilitatea colaborării şi pe alte paliere cu Alianţa GFG, cum ar fi: servicii financiare, energie, infrastructură şi zona imobiliară. Rolul Fundaţiei GFG în încurajarea, susţinerea şi promovarea tinerilor care îşi doresc să urmeze o carieră în zona industrială a fost, de asemenea, o prioritate pe agenda discuţiilor. Pentru Liberty House, relaţia cu Guvernul României este foarte importantă şi există deschidere pentru colaborări viitoare”, se arată în comunicatul Liberty House.

Finalizarea procesului de achiziţie a pachetului de dezinvestire (format din combinatele de la Ostrava, Galati, Skopje şi Piombino) depinde de finalizarea achiziţiei combinatului Ilva de către Arcelor Mittal şi este condiţionat de aprobarea Uniunii Europene precum şi de concluziile consultărilor cu consiliile angajaţilor la nivel local şi european.

Complexul comercial Ţiglina 1 îşi va schimba faţa până în 2019, în prezent aflându-se într-o stare avansată de degradare. Proprietarul celei mai importante părţi din complex, SC Romarta SA, a decis să modernizeze și să extindă pe verticală actualul spaţiu pe care îl deţine, dezvoltând un nou centru comercial. În acest sens, SC Romarta SA, controlată de fondul de investiţii Broadhurst, A LANSAT O Selecţie de oferte pentru continuarea lucrărilor de construire pentru ”Centru Comercial Ţiglina, Galaţi, 2S+P+1E+1ETH. Vor fi executate lucrări de cconstrucţii, instalaţii, amenajări interioare şi exterioare. ”Investiţia vizează următoarele capitole de lucrări, conform proiect: structura de rezistenţă – nivelurile supraterane; compartimentare functională şi finisaje interioare; faţade şi amenajări exterioare; instalaţii interioare sanitare, instalaţii termice şi ventilaţii, instalaţii electrice curenţi tari şi curenţi slabi”, se arată în anunţul de selecţie a firmei ce va efectua lucrările de construcţie. Lucrările se propun a fi demarate în luna octombrie 2018 şi se doresc a fi finalizate până în decembrie 2019. Romarta SA a depus încă din luna martie a acestui an documentaţia privind obţinerea acordului de mediu pentru lucrările ce vor fi executate în Ţiglina 1.

Pagina 1 din 10