Nicoleta Rogojină

Nicoleta Rogojină

Partidul Împreună pentru Moldova a lansat oficial,  pe data de 10 ianuarie 2020, candidatura la Primăria Galaţi a lui Marius Stan. Fostul primar a încercat să explice ziariştilor de ce l-a apucat iar dorul de Galaţi, invocând că proiectele lui nu au fost continuate aşa cum au fost gândite, adică cu viziune şi cu responsabilitate şi că gălăţenii au fost manipulaţi de propaganda de partid şi astfel s-a ajuns să se spună că el a fost primarul care nu făcut nimic, când de fapt el a reuşit să finalizeze 106 proiecte. Partidul Împreună pentru Moldova s-a lăudat cu o echipă formată din Marius Stan, Aurel Vlaicu, Marian Daniel Lupaşcu şi Marcel Capriş care spun că scopul lor este să unească Galaţiul cu Moldova, România şi chiar Europa, punând accent pe infrastructură. 

 

Motivele candidaturii 

”De ce candidez? Pentru că, dacă vă aduceţi aminte la alegerile din 2016, aproape 20.000 de oameni m-au votat. Acei 20.000 de oameni au fost dezamăgiţi pentru că în Consiliul Local s-a format o clică, o gaşcă, care au pus la cale şi au reuşit să invalideze, contra legii, mandatul de consilier local al lui Stan. Stan oricum îşi dădea demisia. După ce am fost primar, nu acceptam să fiu consilier. Dar încălcând legea, aşa cum au făcut-o ei, mi s-a părut jignitor, iar prin mine au jignit 20.000 de oameni, pe care, cu toată speranţa, îi aştept în acest proiect. Sunt convins că atunci când au votat pe Marius Stan, au votat omul Stan, pentru că Stan nu era în niciun partid. Când am trecut la UNPR, eu fiind ales pe lista USL, dar venind din Partidul Naţional Liberal, conislierii locali puşi de mine pe listă votau împotrivă primarului, făcând coaliţie cu PSD. Pentru a putea funcţiona cât de cât normal, a trebuit să fac compromisul cu UNPR (...)  şi vreau să vă spun că nici acum nu îmi pare rău”, a explicat Marius Stan.

”Candidez şi pentru că este frustrant să vezi că după 4 ani de activitate în primăria condusă de mine 4 ani de zile şi cu Aurel Vlaicu citymanager s-au derulat fix 106 proiecte (...) După atâtea proiecte de care suntem efectiv mândri, propaganda de partid să împrăştie peste tot - au zvonuri şi răspândaci enorm de mulţi, au oameni care le stau în slujbă şi asta fac de dimineaţă până seara - să ducă vorba şi să se pună amprenta că Marius Stan este primarul care nu a făcut nimic. Asta face ca oraşul să devină un oraş paranormal”, spune fostul primar. 

Atât Aurel Vlaicu, cât şi Marius Stan au exemplificat şi proiecte din mandatul lor care au fost continuate, dar care - susţin ei - au fost făcute de mântuială exemplificând parcarea de la Pedagogic, modernizarea Parcului Eminescu sau lucrările de la intrarea în Galaţi dinspre Brăila. Cei doi reproşează actualei adminstraţii lipsa de viziune, lipsa de strategie în dezvoltarea oraşului şi stilul heirupistic de lucru.

 

N-a falimentat Oţelul

 

”Marius Stan câştigă un campionat cu Oţelul Galaţi - singurul titlu din Moldova - şi aduce în Galaţi 20,5 milioane de euro, - cum s-au cheltuit este altă poveste - şi din performanţa asta istorică, irepetabilă pentru, cred că, încă 30 de ani de acum încolo, să rămână amprenta pe Stan că el a falimentat Oţelul. Oţelul a falimentat în 2015, eu dându-mi demisia de la club în 2012, ulterior clubul funcţionând sub conducerea unor nume ilustre precum Narcis Răducanu, Ciofoaia, Pascu şi nici nu mai ştiu cei care au fost acolo. Propaganda de care vorbeam a funcţionat şi funcţionează. Mai nou, un partid din ăsta mare a avut deja şedinţă cu subiectul candidatura lui Marius Stan la primarie şi s-a dat ordin de zi pe unitate să se dea zvonul că Marius Stan mai divorţează o data. Ei bine, vreau să îi dezamagesc. Totul este foarte bine. Dar mizeriile astea funcţionează şi asta demonstrează ca deja se tem. Suntem o mână de oameni, un partid mic. Dar dacă încep cu mizerii de genul ăsta, înseamnă că le este teamă, înseamnă că contăm”, a mai spus Marius Stan.

 

Pe voturile cui se bazează 

 

”Eu ma bazez, chiar mă bazez pe faptul că dintre membrii PSD vor vota suficient de mulţi şi pentru mine pentru că eu am demonstrat că nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, ci că vreau să fac administraţie - şi o parte din oameni au apreciat lucrul ăsta - şi mă bazez şi pe voturile din partea stângă. Nu am nimic cu PSD-ul. Am avut şi am în continuare cu liderii lor, liderii lor care au fost o pacoste pentru oraşul ăsta care a ajuns unde este numai datorită liderilor partidelor şi nu numai de la PSD, lideri care s-au gândit numai la ei. La noi, la oraş, niciodată!”, a afirmat Marius Stan.  

 

Primele efecte ale candidaturii: Se cere demiterea lui Marius Stan de la Petrolul Ploieşti

 

La scurt timp după conferinţa de presă, s-a cerut demiterea lui Marius Stan de la echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, al cărei preşedinte este. Veolia, principalul finanţator al echipei Petrolul Ploieşti, nu doreşte ca preşedintele clubului să fie implicat politic: ”Veolia România solicită demiterea domnului Marius Stan din funcţia de preşedinte al clubului FC Petrolul Ploieşti după aflarea din surse media a informaţiei că acesta şi-a lansat candidatura pentru obţinerea unui al doilea mandat de primar al oraşului Galaţi. Această  situaţie este în conflict direct cu valorile şi misiunea Veolia, care este apolitică, şi încalcă flagrant termenii parteneriatului încheiat în vara 2017 (…).

De aceea, partenerul finanţator a solicitat în regim de urgenţă întrunirea AGA a FC Petrolul Ploieşti pentru revocarea domnului Marius Stan din funcţia de preşedinte al clubului şi stabilirea măsurilor necesare pentru următoarea perioadă. În caz contrar, Veolia România se va retrage din parteneriat”.

În jurul orei 13:00, astăzi, 13 noiembrie 2019, salvatorii Staţiei de pompieri Babadag au fost solicitaţi să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care a cuprins biblioteca Şcolii generale nr. 3 Babadag. Cadrele didactice au evacuat copiii din primele momente, în total aproximativ 200 de persoane. Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 10 subofiţeri. La faţa locului s-a deplasat Prim-adjunctul Inspectorului Şef, Locotenent colonel Şoavă Vasile, care a preluat comanda intervenţiei. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. A fost afectată doar o singură încăpere. O persoană a avut nevoie de asistenţă medicală în urma unui atac de panică.

Incendiul a fost lichidat. Cauza incendiului este un scurt circuit. 

 

Imagini ISU Tulcea

Lucrările conferinţelor judeţeană şi municipală ale PSD Galaţi s-au desfăşurat, vineri, 02 august 2019, una după alta, votându-se la foc automat toate structurile de conducere locale. Sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a fost arhiplină, însă nimeni nu a avut emoţii în privinţa rezultatelor. Europarlamentarul Dan Nica a fost reales în funcţia de preşedinte al  Judeţenei PSD Galaţi, cu 334 de voturi pentru, chiar dacă a avut şi contracandidat: senatorul Marin Nicolae. Acesta, deşi a încercat să-şi convingă colegii de partid să-l voteze printr-o lungă cuvântare de aproape jumătate de oră, a primit doar 49 de voturi. Preşedinte executiv al Judeţenei a fost reales Costel Fotea. Nici la Municipală nu au fost suprize, căci Florin Popa a fost reales, iar primarul Ionuţ Pucheanu este acum preşedinte executiv.
Potrivit declaraţiilor lui Dan Nica, obiectivele PSD sunt câştigarea alegerilor prezidenţiale, a Primăriei Galaţi, a Consiliului Judeţean, dar şi câştigarea a încă 4-5 primării pe lângă cele 42 pe care PSD-ul le are deja în ”portofoliu”.

Cât despre campania şi viitorii candidaţi la Primăria Galaţi şi CJ Galaţi, Dan Nica a lăsat să se înţeleagă destul de clar că partidul va merge pe mâna celor aflaţi deja pe funcţie: ”Pot să vă spun că domnul preşedinte Fotea şi domnul primar Pucheanu au o susţinere foarte mare din partea organizaţiilor municipale şi judeţene, ceea ce mă face să cred că vor fi desemnaţi candidaţi. Noi avem nişte proceduri statutare de desemnare a candidaţilor, dar văzând cum au fost primiţi şi percepuţi în conferinţa municipală şi conferinţa judeţeană probabilitatea ca ei să fie desemnaţi este extrem, extrem de ridicată. Aproape de certitudine". Aceste afirmaţii demontează vorbele ”de culise” prin care se vehicula alt candidat la Primăria Galaţi, mulţi rostind numele preşedintelui CJ, Costel Fotea.

După ce timp de aproape trei ani au votat zeci de hotărâri prin care se aproba vânzarea unor terenuri aflate în patrimoniul municipiului Galaţi, consilierii PNL şi-au dat seama abia în ultimul an de mandat că ar fi cazul să se opună vânzării  acestor terenuri. Răzgândacii penelişti, prin vocea consilierului Onuţ Valeriu Atanasiu, au ieşit într-o conferinţă de presă să afirme că primarul Ionuţ Pucheanu se răzgândeşte de la o lună la alta: ”La doar o lună de când promitea că nu va mai scoate la vânzare niciun teren din patrimoniul municipiului Galaţi, primarul Ionuţ Pucheanu se răzgândeşte. Iată ce spunea în şedinţa Consiliului Local din 26 iunie, ca reacţie la faptul că liberalii se opuneau vânzării terenurilor: «Eu vă promit următorul aspect. Doar pentru a demonstra a mia oară domnului Atanasiu că împroaşcă şi nimic mai mult. Vă promit că, până la sfârşitul anului şi până la sfârşitul acestui mandat, nu voi mai veni indiferent cine şi ce îşi va dori, nu voi mai veni în faţa dvs. cu vreo vânzare de terenuri. Vă promit lucrul acesta. Şi am să vă demonstrez că bugetul Galaţiului indiferent de creşterile salariale, de investiţii noi, poate supravieţui extraordinar de bine şi fără aceste vânzări. Eu vă demonstrez lucrul acesta. Doar ca să vă arăt că vă duceţi pe o pistă strict politică şi nimic mai mult. Demagogie şi nimic mai mult». Promisiunea primarului nu a ţinut nici măcar preţ de o şedinţă ordinară, astfel încât acum avem pe ordinea de zi patru propuneri ce totalizează un sfert de hectar de teren intravilan, respectiv:

- 2.197 m.p., intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, pe str. Garofitei, Nr. 8, Lot 2;

- 187 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, pe str. Brailei, nr. 163B E2;

- 63 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, pe str. Brailei, nr. 163B E1;

- 8,55 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, în cartier Micro 18, str. Brailei, nr. 252, bl. G3, sc. 1, parter.

Vânzarea terenurilor are mari şanse să se producă din cauza modificării recente a Codului Administrativ. Dacă până la începutul lunii iulie reuşeam să blocăm astfel de decizii pentru că erau necesare minimum 2/3 din voturi, acum ea poate fi decisă cu o majoritate simplă, de 50% + 1. În aceste condiţii, PSD şi partenerii săi de coaliţie locală, ALDE şi UNPR, au undă verde şi suficiente voturi cât să vândă la bucată Galaţiul. În condiţiile în care banii nu au drept destinaţie dezvoltarea oraşului, este o adevărată crimă la adresa patrimoniului şi a viitorului nostru, lucru cu care nu putem fi de acord”, spune consilierul PNL, Onuţ Atanasiu.

Ceea ce nu spune penelistul din Consiliul Local Galaţi este că doar în ultimele luni, consilerii locali PNL au început să se opună vânzării terenurilor aflate în patrimoniul municipiului Galaţi, chiar dacă în trei ani de mandat au votat ”pentru” vânzarea a zeci de terenuri. Demn de menţionat este şi faptul că majoritatea terenurilor scoase la vânzare reprezintă mici bucăţi de pământ care deja se află în folosinţa gălăţenilor care solicită cumpărarea acestora pentru reîntregirea proprietăţii pe care o deţin deja. De alfel, consilierii penelişti s-au opus şi vânzării la licitaţie a unui teren pe care un dezvoltator imobiliar dorea să deschidă un market, dezvoltator care, sătul de piedicile care i s-au pus, a decis să se retragă şi despre care cotidianul nostru a relatat în articolul ”Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, gonit din Galaţi de opoziţia din Consiliul Local” 

Gălăţeanul Maricel Floricel Dima, fost director al Camerei Agricole a Judeţului Galaţi, dar şi director al Direcţiei Agricole Judeţene Galaţi, a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii. De fapt acesta a promovat, căci până acum a ocupat funcţia de subsecretar de stat în acelaşi minister. Floricel Dima este de profesie inginer agronom şi este doctor în ştiinţe agricole.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, marţi, 30 iulie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, că luni încep lucrările pentru reabilitarea Pasajului Dunărea, în cadrul amplului proiect, aflat în derulare, pentru modernizarea zonei centrale a oraşului. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii firmelor care derulează lucrările, adică asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL.
Potrivit oficialităţilor, la Pasajul Dunărea se vor efectua următoarele lucrări: eliminarea infiltraţiilor la nivelul planşeelor, pereţilor, pardoselii; reparaţii la pardoseli, pereţi, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli şi trepte, placaj de marmură la pereţi, tavan fals din aluminiu exolat, vitrine montate în tâmplărie din aluminiu eloxat; realizarea a două copertine din sticlă pe structura metalică, ce vor proteja cele două scări la acţiunea intemperiilor, dar având şi un rol decorativ, subliniind contextul architectural; lucrări de instalaţii electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED, iar semnalizarea căilor de evacuare se va realiza cu luminoblocuri; lucrări hidroedilitare pentru colectarea apelor pluviale, refacere rigole.
Reamintim că la licitaţia pentru reabilitarea pasajului pietonal ”Dunărea” oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL, iar valoarea contractului este de 1.979.685,48 de lei fără T.V.A., din care pentru proiectare - 71.962,97 de lei, iar pentru execuţie - 1.907.722,51 de lei. Câştigătorul licitaţiei a avut la dispoziţie 75 de zile pentru proiectare, a urmat perioada de avizare şi de emitere a autorizaţiei de construcţie, iar opt luni sunt pentru executarea lucrărilor.
Reabilitarea Pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi, până în prezent fiind realizate lucrări importante în zona Potcoava de Aur şi zona Pieţei Regale.

Cum va arăta centrul Galaţiului

Pentru prima dată, Primăria municipiului Galaţi are o strategie de regenerare urbană prin care se doreşte crearea unui centru civic al oraşului. În viziunea arhitecţilor care au proiectat zonele vizate de lucrările de reamenajare, zonele Spicu şi Romarta devin punctul de greutate din viitoarea axă de promenadă care va traversa zona centrală a oraşului. După finalizarea lucrărilor în aceste zone, gălăţenii vor avea o zonă de relaxare şi petrecere a timpului liber, cu începere din Parcul Mihai Eminescu, continuare pe strada Domnească, traversarea intersecţiei prin pasajul pietonal care va fi modernizat, ieşire în zonele Romarta şi Spicu (aflate în amenajare), traseul continuând de-a lungul străzii Navelor, către Parc Elice.
Zona centrală nu va fi văduvită de umbră şi spaţiu verde. Specialiştii au dat asigurări că în perimetrul respectiv vor fi, în total, la sfârşitul lucrărilor, 139 noi arbori (o parte fiind deja plantaţi) cu valoare dendrologică şi care aduc un aport important de oxigen, pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor, astfel mult mai eficient decât suprafeţele cu iarbă.
Conform planurilor propuse de arhitecţi, spaţiul nou creat în zona centrală va fi mult mai accesibil pentru persoane care vor dori să se plimbe cu bicicleta sau rolele, waveboard etc., pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii sau mame care vor dori să îşi plimbe copiii în cărucioare.

Primăria municipiului Galaţi a făcut publice şi datele privind suprafaţele spaţiilor verzi declarate (de fapt suprafeţe cu iarbă şi pământ) din zona Spicu şi Romarta:
- Sector Est (Spicu) – Înainte de Proiect:
Suprafaţa totală: 7.669 mp
Suprafaţa Spaţiu verde: 4.023 mp
Alei: 3.531 mp
Fântani + Statuie Costache Negri: 115 mp
- Sector Est (Spicu) după Proiect:
Suprafaţa totală: 7.669 mp
Suprafaţa Spaţiu verde: 2.132 mp
Pavimente + Mobilier urban: 5.344 mp
Fântâni + Statuie Costache Negri: 115 mp

- Sector Vest (Romarta) – Înainte de Proiect:
Suprafaţa totală: 4.032mp
Suprafaţa Spaţiu verde: 1.100 mp
Alei: 2.752 mp
Fântâni: 180 mp
- Sector Vest (Romarta) – după Proiect:
Suprafaţa totală: 4.032 mp
Suprafaţa Spaţiu verde: 520 mp
Pavimente + Mobilier urban: 3.332 mp
Fântâni: 180 mp

Explicaţiile arhitecţilor cu privire la lucrările din centru

”Dacă privim însă trama stradală, spaţiile publice, micile scuaruri şi parcuri ale oraşului, putem admite că Municipiul Galaţi nu arăta diferit faţă de alte oraşe din România: cu aceleaşi spaţii verzi străbătute de alei înguste cu garduri mici metalice, cu unele spaţii în care copiii nu pot intra, fără a putea fi folosite pentru recreere şi agreement, fără spaţii în care tinerii să poată socializa, de regulă - ecrane verzi care ascund blocurile de locuinţe.
Vă putem oferi exemple similare cu astfel de intervenţii urbane în multe dintre oraşele europene, dorindu-ne să trăim şi noi în oraşe la fel de curate, luminoase, integrate în peisaj, cu spaţii urbane pe care să le folosim cu adevărat, nu doar să trecem pe lângă ele şi să le ignorăm. Scopul amenajării acestor spaţii este, peste toate, acela de a aduce oamenii împreună, de a-i face să se întâlnească, fără să existe alei înguste întunecate.
Vă putem oferi mai jos câteva dintre oraşele care au realizat astfel de spaţii la care facem referire mai sus. Sigur, multe dintre exemplele enumerate sunt spaţii urbane proiectate şi executate cu bugete mult mai mari decât ale noastre:
- The Square of Jan Stenbeck, Stocholm, Suedia - https://www.world-architects.com/en/funkia-landskapsarkitektur-stockholm/project/the-square-of-jan-stenbeck
- Plaza de Dali, Madrid, Spania: https://www.publicspace.org/works/-/project/d020-plaza-de-dali
- Tom Hall Square, Solingen, Germania: http://www.landezine.com/index.php/2012/05/town-hall-square-solingen-by-scape-landschaftsarchitekten/
- Spatiu urban - Chatenay-Malabry, Franta: https://ro.pinterest.com/pin/122371314857753324/
- Norrebro Public Space, Copenhaga, Danemarca: https://www.archdaily.com/286223/superkilen-topotek-1-big-architects-superflex

Toate aceste proiecte de mai sus sunt proiecte premiate de foruri internaţionale de arhitectură şi urbanism şi, totodată, îmbrăţişate de locuitorii fiecărui oraş în parte. Sunt spaţii care te cheamă afară, te fac să ieşi la plimbare, să te plimbi cu bicicleta, să-ţi placă oraşul în care locuieşti.Potcoava de Aur şi Piaţa Regală au fost reamenajate, iar amplul proiect de modernizare a centrului vizează atât reabilitarea pasajului pietonal Dunărea, cât şi a Parcului Mihai Eminescu şi va continua şi cu modernizarea străzii Domnească. Este pentru prima dată când Primăria intervine pentru punerea în valoare a centrului oraşului, în condiţiile în care municipiului i-au lipsit un centru modern civic şi o identitate”, explică echipa de arhitecţi a proiectat noul centru civic al municipiului Galaţi”, au explicat oficialitățile.

 

 

Clubul Copiilor Tecuci, Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, Clubul Sportiv Şcolar Tecuci şi Palatul Copiilor şi Elevilor Galaţi vor fi preluate de Consiliul Judeţean Galaţi. Acordul a fost dat de conislierii judeţeni în şedinţa de marţi, 30 iulie 2019, iar transferul efectiv al competenţelor va avea loc în condiţiile prevăzute de noul Codul Administrativ.
Transferul este motivat astfel: „În vederea continuării demersului de descentralizare în domeniul educaţiei preuniversitare este necesară creşterea implicării comunităţii locale şi societăţii prin descentralizarea, la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, şi a altor
competenţe, respectiv a celor ce privesc educaţia extraşcolară. Astfel, strategia vizează analizarea oportunităţii transferului la nivelul judeţelor al
competenţelor privind implementarea politicilor naţionale şi reglementărilor în domeniul educaţiei extraşcolare, exercitate în prezent de palatele copiilor, cluburile copiilor şi cluburile sportive şcolare. În vederea fundamentării deciziei cu privire la oportunitatea transferului competenţelor,
Ministerul Educaţiei Naţionale elaborează analiza de impact, analiză care va fi supusă spre aprobare Guvernului României”, se arată în raportul de aprobare a hotărârii Consiliului Judeţean Galaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat că ar fi foarte bucuros ca preluarea acestor clădiri să fie făcută în cel mai scurt timp, deşi nu poate preconiza când se va întâmpla acest lucru deoarece totul depinde de autorităţile de la Bucureşti. ” La Palatul Copiilor se fac activităţi multe cu rezultate excelente, iar locaţia nu mai corespunde, copiii nu au cele mai bune condiţii. Avem acolo Casa Robescu, un imobil pe care mi-aş dori din tot sufletul să-l restaurăm, poate chiar cu fonduri europene, şi avem bazinul de înot de la Tecuci care necesită investiţii urgente şi oamenii aşteaptă acolo de foarte mult timp. În aceste obiective care urmează să le preluăm nu s-a mai investit de foarte mulţi ani, iar copiii merită să aibă cele mai bune condiţii.”, a precizat Costel Fotea.

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de marţi, 30 iulie 2019, un parteneriat între Consiliul Judeţean Galaţi şi URSUS BREWERIES S.A., în vederea desfăşurării unui program de renovare/amenajare şi redare în folosul comunităţilor locale ale unor zone de picnic/agrement, prin realizarea unei zone de relaxare dotată cu elemente de mobilier urban în Pădurea Gârboavele.

În luna iunie 2019, URSUS BREWERIES S.A., deţinător şi al brandului Ciucaş, care este cel mai mare jucător de pe piaţa berii din România, a demarat un amplu proiect naţional ce vizează renovarea sau amenajarea unor zone de picnic şi relaxare, în care turiştii să găsească toate elementele necesare petrecerii în natură a unui timp agreabil. Proiectul a demarat cu reabilitarea a două zone din Braşov şi a continuat cu amenajarea unei zone de picnic în Judeţul Prahova, respectiv Valea Doftanei.

Ce se va face la Gârboavele

Amenajarea va începe cu amplasarea unei porţi de lemn care să marcheze intrarea în zona de agrement, cu logo Ciucaş ataşat, dar şi montarea unui totem de lemn cu săgeţi direcţionale către zonele amplasate în locaţie, marcat şi acesta cu logo Ciucaş. Vor fi amplasate panouri de lemn cu indicaţii de respectare a normelor legale in vigoare, a normelor cetăţeneşti şi de conduită în interiorul spaţiului, marcate cu logo Ciucaş, darvor fi puse şi 23 de grătare din tablă de oţel de 6mm cu grătar rabatabil, inscripţionate cu logo Ciucaş, cu dimensiunile zonei de grill de 60x60 cm. De asemenea, se va proceda la mascarea şi delimitarea zonei de toalete prin confecţionarea şi amplasarea unui paravan din şipci de lemn. În plus, se vor monta 3 foişoare cu câte un set de mobilier constând în masă şi 2 bănci, din lemn de răşinoase, marcate cu logo Ciucaş şi vor fi amplasate încă 15 seturi de mobilier constând în masă şi 2 bănci pe set, neacoperite. De asemenea, vor fi recondiţionate 11 foişoare deja existente, dar şi 16 seturi de mobilier (mese şi bănci). Se vizează înlocuirea tuturor elementelor din
metal cu unele similare, de lemn.

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL a organizat al doilea eveniment de informare a beneficiarilor şi a potenţialilor beneficiari având drept scop prezentarea stadiului activităţii STRATEGAL şi a măsurilor de finanţare pentru proiectele ce pot fi depuse în cadrul Programului Operaţional Capital Uman prin intermediul apelurilor ce vor fi lansate de către GAL. Acest eveniment face parte dintr-o serie de 10 evenimente de informare derulate de asociaţie.
În perioada 25 septembrie 2018 - 31 octombrie 2023, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL desfăşoară proiectul „Sprijin pentru funcţionarea STRATEGAL”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Componenta 1- Sprijin pentru funcţionarea grupurilor de acţiune locală pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locală la nivelul oraşelor cu peste 20.000 locuitori” Etapa a III-a mecanismului DLRC – Regiuni mai puţin dezvoltate, Axa Prioritară 5 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii (DLRC).
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă funcţionarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) şi animarea comunităţii în vederea implementării Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL), strategie care îşi propune până în anul 2023 reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată (ZUM) identificată, alături de îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, îmbunătăţirea mediului de viaţă şi creşterea economică în teritoriul SDL.

Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu Radio ZU şi Consiliul Local Galaţi, organizează a IX-a ediţie a show-ului Forza ZU. Evenimentul va avea lor pe 25 mai, pe stadionul Dunărea, începând cu ora 16.  “Vom aduce la Galaţi unul dintre cele mai mari şi mai apreciate show-uri muzicale din România. Este vorba de fenomenul Forza ZU, un concert de aproximativ 8 ore, care aduce pe aceeaşi scenă cei mai apreciaţi artişti români ai momentului şi cele mai populare hituri. Vor veni la Galaţi aproximativ 35 dintre cei mai în vogă artişti, precum  Smiley, Andra, Delia, Antonia sau Holograf. Prezentatori vor fi Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, ajutaţi de colegii lor de la Radio ZU. Forza ZU atrage an de an peste 100.000 de spectatori”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Până în acest moment au confirmat prezenţa la Galaţi: Alina Eremia, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, Karmen, Mark Stam, Mira, Vescan, The Motans, Smiley, Sore, Feli, Cabron, Lino, Mario Fresh, Adda, Andra, 3 Sud Est, 5Gang, Connect-R, Elianne, Elena Gheorghe, Grasu XXL, Guess Who, Ioana Ignat, Edward Sanda, Lidia Buble, Lora, Doddy, Noaptea Tarziu, Spike, Jo, Pepe şi Holograf.

De altfel, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi, de marţi, 23 aprilie 2019, a  fost alocată suma de 500.000 de lei pentru desfăşurarea acestui eveniment, bani necesari pentru cazarea artiştilor şi a staff-ului de producţie, pentru realizarea efectelor speciale de pe scenă (single shot, conffeti, jeturi CO2,  maşini flăcări, etc.) şi a unui program piromuzical, pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile şi a celorlalte costuri necesare pentru buna desfăsurare a unui asemenea eveniment. Până în prezent, concertul Forza ZU a avut loc la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Sibiu şi Constanţa. Intrarea este liberă pe toată durata evenimentului. 

Pagina 1 din 11