Nicoleta Rogojină

Nicoleta Rogojină

Lisa Marie Presley, singura fiică a lui Elvis Presley şi fosta soţie a lui Michael Jackson, a încetat din viaţă la numai 54 de ani. 

Cântăreaţa Lisa Marie Presley, singura fiică a lui Elvis Presley şi fosta soţie a lui Michael Jackson, a fost transportată de urgenţă la spital joi după ce a suferit un stop cardiac. În ciuda eforturilor medicilor, cântăreaţa a murit, a confirmat mama ei, Priscilla Presley. 

„Cu inima grea trebuie să vă împărtăşesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit. A fost cea mai pasionată, puternică şi iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată”, a declarat Priscilla Presley într-un comunicat.

„Vă cerem intimitate în timp ce încercăm să facem faţă acestei pierderi profunde. Vă mulţumim pentru dragoste şi rugăciuni. În acest moment nu vom face alte comentarii”, a mai spus Priscilla Presley.

Familia Jackson a făcut publică o declaraţie cu privire la moartea Lisei Marie Presley pe pagina oficială de Instagram.

Lisa Marie Presley s-a căsătorit cu Michael Jackson în 1994, iar cuplul  a divorţat în 1996.

Actorul John Travolta a scris pe Instagram: „Lisa baby girl, îmi pare atât de rău. Îmi va fi dor de tine, dar ştiu că te voi revedea”.

Născută când faima lui Elvis era la apogeu, în 1968, Lisa Marie Presley a crescut în lumina reflectoarelor ca fiică a celui care a fost numit „Regele rock 'n' roll-ului”.

Elvis şi Priscilla Presley s-au despărţit în 1972, când fiica lor avea 4 ani, iar aceasta avea doar 9 ani când tatăl ei a murit, în 1977.

Curând, ea a început să se comporte ciudat şi să experimenteze consumul de droguri, ceea ce a făcut ca mama ei să o trimită la o serie de şcoli private.

Lisa Marie Presley şi-a lansat ulterior cariera în 2003 cu un album de studio de debut, „To Whom It May Concern”, care a ajuns pe locul 5 în topul Billboard 200 albums şi a fost certificat cu aur în acea vară. Ea a scris aproape toate versurile de pe album şi a co-scris fiecare melodie.

 

În paralel cu activităţile sale muzicale, Presley a fost căsătorit de patru ori: mai întâi cu muzicianul Danny Keough, apoi cu cântăreţul Michael Jackson, cu Nicholas Cage şi apoi cu Michael Lockwood. A avut patru copii: Riley Keough, Benjamin Keough, Harper Vivienne Ann Lockwood şi Finley Aaron Love Lockwood.

 

În 2020, fiul Lisei Marie Presley, Benjamin Keough, s-a sinucis la vârsta de 27 de ani. În iulie anul trecut, ea a marcat al doilea an de la moartea lui Keough pe Instagram, postând o fotografie cu tatuajele lor de la picioare care se aseamănă.

La inaugurarea noii clădiri a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, la tăierea panglicii şi a discursurilor de inaugurare au asistat şi un număr important de cadre medicale, medici și asistente.

După tăierea panglicii şi discursurile conducerii, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a lăsat oficialităţile şi s-a adresat asistentelor şi medicilor aflaţi la eveniment aducându-le mulţumiri pentru ceea ce fac, expunându-le ce investiţii mai sunt în derulare, dar a adus aminte şi de una dintre cele mai reclamate aspecte de către gălăţeni: comportamentul unor cadre medicale şi timpul de aşteptare foarte mare în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU)

”Anumiţi colegi ai dvs. nu au atitudinea cea mai corectă (n.r. - faţă de pacienţi) şi ar trebui să şi-o revizuiască, pentru că oamenii nu vin aici să ne vadă de frumoşi sau să vadă că facem clădiri frumoase, oamenii vin aici să se trateze şi pentru că au nevoie nu numai de priceperea dvs ca şi medici, au nevoie în primul rând să beneficieze şi de o vorbă bună, iar în al doilea rând, o să trebuiască să găsim soluţii pentru ceea ce înseamnă UPU, pentru că din păcate oglinda spitalului este UPU, pentru că cei mai mulţi acolo se prezintă, şi va trebui să găsim o soluţie ca lucrurile să meargă un mai repede, pentru că activitatea din UPU de multe ori pune o pată pe ceea ce faceţi dvs în spital şi nu e normal ca dvs să trebuiască să vă luaţi muştruluiala de la cetăţeni din cauza altora”, le-a transmis Costel Fotea cadrelor medicale. 

Compania Hoopeks International a obţinut avizul tehnic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW, în judeţul Galaţi, potrivit datelor publicate de Tranelectrica. Acesta este cel mai mare parc eolian avizat până în acest moment şi va fi cea mai mare investiţie de profil din România ce s-ar situa în jurul valorii de 500 de milioane de euro.

În acest moment, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestionate de companii diferite. Parcul Fântânele-Cogealac este o investiţie de 1 miliard de euro realizată de cehii de la CEZ în perioada 2010-2012.

Potrivit planului urbanistic zonal, Hoopeks International va construi o centrală electrică eoliană în judeţul Galaţi, cu maximum 204 grupuri generatoare eoliene şi staţii de racordare, cu maximum 204 grupuri generatoare eoliene, cu amplasamentul în extravilanul localităţilor Bereşti, Cerţeşti, Drăguşeni, Corod, Valea Mărului, Smulţi, Vârlezi, Bălăbăneşti, Jorăşti, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Suceveni şi Băneasa.

Liberty Steel Group a lansat o campanie masivă de transformare Greensteel a combinatului siderurgic de la Galaţi. Planul conţine un program de  investiţii în următorii opt ani şi care integrează două Cuptoare cu Arc Electric (EAF), o instalaţie de Reducere Directă a Fierului (DRI) şi un Mini-Laminor MI.DA – cu potenţial de creştere a producţiei până la 4 milioane de tone de oţel pe an.

”Noile cuptoare EAF vor reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 80%, iar pe măsură ce compania va face tranziţia către hidrogen verde, emisiile de carbon vor fi fi reduse aproape de zero. Pentru a maximiza consumul de energie regenerabilă şi pentru a reduce consumul total de energie electrică, LIBERTY Galaţi va instala un parc solar de 180 MW şi un parc eolian de 20 MW, dezvoltate sub marca SIMEC. Programul de transformare va fi susţinut de Academia GREENSTEEL şi de GFG Foundation, care derulează deja o serie de programe cu universităţi şi licee din România, menite să educe tânăra generaţie şi să dezvolte comunităţile locale”, se arată în prezentarea planului.

În mod concret, Planul de transformare GREENSTEEL presupune:

- Proiecte de eficientizare a consumului de energie şi de reducere a emisiilor de carbon în cadrul operaţiunilor existente

- Două cuptoare cu arc electric (EAF) care pot reduce emisiile de CO2 la tona de oţel produsă până la 80%

- O instalaţie de Reducere Directă a Fierului (DRI) care va utiliza iniţial gaz metan, înainte de a face tranziţia către hidrogen verde

- Un Mini-Laminor integrat MI.DA care poate creşte producţia până la 4 milioane de tone anual, de la 3 milioane de tone anual, volumul suplimentar fiind axat pe produse lungi

- Un parc solar de 180MW şi un parc eolian de 20MW dezvoltate pe platforma siderurgică.

 

”GREENSTEEL nu este doar un nou tip de oţel, este un model revoluţionar. Vrem ca toată echipa LIBERTY Galaţi să fie conştientă de importanţa implicării sale în această schimbare tehnologică majoră”, se arată în prezentarea planului. 

 

În acelaşi timp, Liberty Galaţi se zbate să iasă din criza economică şi chiar intenţiona să închidă singurul furnal funcţional din combinat, aşa cum Monitorul de Galaţi a scris în articolul Se opreşte singurul furnal funcţional din combinatul Liberty Galaţi?

Ca urmare a presiunilor venite din partea salariaţilor, s-a decis ca deocamdată să nu se închidă furnalul, dar să se continue cu producţie redusă până la sfârşitul acestui an.

De unde va lua bani pentru investiţiile Greensteel în condiţiile în care băncile se feresc să acorde împrumuturi, iar vânzările stagnează, rămâne de văzut.

Primarul Ionuţ Pucheanu este, începând de luni, 08 august 2022, preşedinte al Organizaţiei Municipiului Galaţi a Partidului Social Democrat Galați. 

„Este un moment important în viaţa organizaţiei PSD Galaţi. În fiecare domeniu este nevoie de oameni pricepuţi, de adevăraţi profesionişti, care să facă parte dintr-o echipă puternică şi bine pregătită, care să ofere încredere şi să aducă plus valoare comunităţii. Le mulţumesc colegilor din PSD care au asigurat până acum conducerea organizaţiei, una solidă şi unită, aşa cum le mulţumesc şi pentru sprijinul şi încrederea pe care mi le-au acordat. Împreună vom continua proiectele pentru gălăţeni, pentru modernizarea şi dezvoltarea oraşului”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

În cadrul conferinţei a fost aleasă şi noua structură de conducere. Astfel, echipa va fi formată din prim-vicepreşedinte Marius Humelnicu, iar vicepreşedinţi au fost aleşi Florin Popa, Sorin Enache, Dumitru Poalelungi, Costel Gafton, Rodica Ciucă, Vergiliu Vals, Silvia Elena Atanasiu. De drept, vicepreşedinţi sunt şi preşedintele organizaţiei de pensionari Gheorghe Potârniche, preşedintele organizaţiei de tineret Cătălin Cojocaru, preşedintele organizaţiei de femei Laura Georgescu, preşedintele Ligii aleşilor locali Silviana Ciupercă şi reprezentantul PES Lucian Andrei. Secretar executiv al oraganizaţiei este Oana Monica Bulgaru, iar trezorier Marcela Costea.  

SRCF Galaţi a redeschis astăzi, 22 iulie 2022, şi linia de cale ferată cu ecartament normal 706 I Siloz Port Docuri - Galaţi Mărfuri - Galaţi Călători, linie destinată ieşirii din Siloz a vagoanelor (româneşti) încărcate cu cereale. 

Lucrările de reparaţii la linia de cale ferată cu ecartament normal Siloz Port Docuri - Galaţi Mărfuri - Galaţi Călători (1,525 km) au fost executate, în regie proprie, de SRCF Galaţi, în perioada 07 iulie 2022 - 21 iulie 2022. 

Pe linia CF 706 I Siloz Port Docuri - Galaţi Mărfuri - Galaţi Călători (ecartament normal) au fost executate următoarele lucrări:

- lucrări de defrişare pe 1.525 metri cale,

- înlocuirea a 562 bucăţi traverse normale din lemn, cu traverse din beton

- înlocuirea a 244 bucăţi de traverse din lemn speciale, pe aparatele de cale

- înlocuirea materialului mărunt de prindere - 4.402 tone

- completarea prismei de piatră spartă - 832 tone 

- executarea burajelor tehnologice şi profilare prismă de piatră spartă

SRCF Galaţi a executat lucrările, în regie proprie, cu personal feroviar din secţiile: L1 Galaţi, L2 Brăila, L3 Buzău, L4 Focşani, L5 Târgu Ocna şi SRLU Buzău.

 

Reamintim faptul că, în data de 7 iulie 2022, a fost redeschisă linia de cale ferată cu ecartament larg 706 J Galaţi Largă Ana - Galaţi Bazin - Galaţi Mărfuri - Port Docuri, lucrările pe această linie fiind executate, tot de SRCF Galaţi, în regie proprie, cu personal specializat. Linia 706 J Galaţi Largă Ana - Galaţi Bazin - Galaţi Mărfuri - Port Docuri (ecartament larg) asigură accesul direct, în Siloz, al garniturilor cu cereale sosite din Ucraina (via Republica Moldova).

 

Redeschiderea celor două linii de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana - Galaţi Bazin - Galaţi Mărfuri - Port Docuri (ecartament larg) şi 706 I Siloz Port Docuri - Galaţi Mărfuri - Galaţi Călători (ecartament normal) contribuie la revigorarea activităţii din Portul Galaţi, prin operaţionalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg, pe linia cu ecartament normal. Astfel, vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal.

Medicul Nicolae Dobrovici Bacalbașa, fost deputat PSD, a comentat în stilil caracteristic scandalul generat de George Buhnici. Bacalbașa spune că jurnalistul are tulburări de erecție care sunt recent instalate, lucru care l-a determinat să facă comentariile care au scandalizat țara.

"Eu am fost diagnostician în meseria mea. Și ce pot să îți spun despre băietu ăsta e că aproape sigur are tulburări recent instalate de erecție, asta ca stare. Ca răspuns, asta cred eu. Adică, erecția nu mai apare și e ușor tulburat. Reacția proștilor din jur e de fapt o reacție a publicului lui care îl consulta de obicei când avea reacție. (....) Eu nu mai țin minte când au apărut la mine tulburările, dar cred că de acolo îs ochii. (n.r - ochii lui Buhnici sclipeau în timpul declarațiilor făcute pentru Antena Stars)",  a declarat Bacalbașa în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

 

Declaratiile fostei vedete de televiziune de la care a pornit o adevărată isterie:

"Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi (…) Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

Mai mult, Buhnici a făcut o glumă și pe seama soției sale, despre care a spus că arată ca o minoră: "Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”.

Sediul PSD Galaţi a fost, miercuri, 29 iunie 2022, plin de membri noi veniţi cu arme şi bagaje din PNL. Un grup de aproape 30 de membri cu vechime din PNL Galaţi, dezamăgiţi de cum merg lucrurile în filiala gălăţeană a PNL au decis să schimbe Barca politică şi au dat liberalismul pe social-democraţie. O parte dintre ei au fost membri de partid expuşi politic precum Laurenţiu Ichim (fost consilier local în mandatul 2016 - 2020 şi fost director CCDJ) şi Silviu Bacalum (în prezent director SPCLEP Galaţi şi fost director în cadrul Primăriei Galaţi) însă ceilalţi liberali, chiar dacă nu au fost foarte vizibili pe scena politică, au avut vechime şi implicare în PNL, dar care în ultimi ani nu s-au mai regăsit în stilul de organizare şi în politica dusă de actuala conducere liberală locală. 

Silviu Bacalum a scris pe pagina sa de facebook: ”24 de ani au trecut de când fac parte din partidul PNL şi din proiectele acestuia, dar de astăzi am ales alt drum, un drum de viitor, promiţător. Mulţumesc pentru tot ce am învăţat şi toată experienţa pe care am dobândit-o, dar de astăzi drumurile se despart! Am ales să fac parte dintr-o echipă cu oameni de cuvânt, cu viziuni, dorinţa către evoluţie şi de a face lucruri bune, noi şi de viitor comunităţii în care trăiesc şi pentru viitorul copiilor, acesta fiind drumul nostru către dezvoltare atât comunitară cât şi individuală. PSD Galaţi este un model de urmat atât prin activitatea politică cât şi prin oamenii profesionişti care ocupă funcţii publice. Mulţumesc pentru călduroasa primire, dl primar Ionut Pucheanu,  dl Popa Florin - preşedinte PSD municipiul Galaţi!”.

În momentul în care Galatiul şi Brăila au început să colaboreze pentru proiecte comune şi politicienii din cele două oraşe şi-au forţele pentru a pune pe roate investiţii finanţate cu fonduri europene sau guvernamentale, au apărut nenumărate idei de dezvoltare economică a regiunii de sud-est, regiune care zeci de ani a stat în umbră.

Europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose, împreună cu administraţiile locale ale celor judeţe, precum şi cu parlamentarii gălăţeni şi brăileni lucrează împreună de câteva luni şi - chiar dacă pare greu de crezut - se conturează proiecte de amploare ce vor impulsiona dezvoltarea celor două judeţe.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Parlamentul European, în faţa jurnaliştilor din Galaţi şi Brăila, cei doi europarlamentari au vorbit despre stadiul investiţiilor aflate în derulare, cât şi despre cele în faza de idee sau proiect.

Centura Mare a Galaţiului, Varianta Ocolitoare a municipiului Galaţi, Podul peste Dunăre, drumul expres Galaţi-Brăila, platforma multimodală din Portul Galaţi şi aeroportul sunt investiţiile aflate în diferite stadii de execuţie, urmând ca să se pună bazele unor proiecte comune precum monorailul Galaţi-Brăila sau un circuit turistic pe Dunăre de la Călăraşi în aval sau o sală de sport polivalentă între Brăila şi Galaţi.

”Împreună cu Mihai Tudose am luat decizia de a crea un parteneriat pentru Dunărea de Jos. Vrem să arătăm că merităm, că suntem o zonă care are nevoie de investiţii şi că nu putem fi trataţi ca o regiune de mâna a doua pentru că nu suntem, şi vom arăta tuturor şi ce putem face şi cum va arăta această regiune în următorii câţiva ani”, a declarat Dan Nica.

Acesta a mai spus că săptămâna viitoare vor fi scoase la licitaţie atât drumul expres care leagă Galaţiul de A2, cât şi studiul de fezabilitate pentru aeroportul de la Galaţi.

Europarlamentarul Mihai Tudose, fost prim-ministru al României, a explicat: “Drumul Mare de Centură al Galaţiului este important şi pentru Brăila pentru că generează puncte de trafic şi pentru toate celelalte drumuri. Vrem să intrăm într-o zonă de competitivitate în zona industrială. Când vom avea podul funcţional, portul intermodal gata, toate chestiile acestea generează oportunitatea aeroportului. Mai avem un proiect pe care l-am pus la cale împreună cu Dan Nica, un circuit turistic de la Călăraşi la vale pe Dunăre”. 

Acesta a mai precizat că aeroportul de la Galaţi va fi singurul aeroport din România care va avea activitate principală de Cargo. 

Aderarea României la spaţiul Schengen este din nou în atenţia oficialilor europeni în contextul în care războiul din Ucraina a reaşezat priorităţile şi viziunea Uniunii Europene asupra ţărilor din est. De altfel, pe 24 mai 2022, Comisia Europeană a prezentat un raport privind starea spaţiului Schengen. Este prima dată când Comisia prezintă un astfel de raport, în urma Strategiei privind spaţiul Schengen adoptată anul trecut. Acest raport va constitui baza pentru discuţiile dintre deputaţii Parlamentului European în Consiliul Schengen.

În cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii din Galaţi şi Brăila, organizată la Strasbourg de către europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a afirmat că va sprijini România cu toate puterile pentru a adera la spaţiul Schengen. 

”UE trebuie să se vadă ca o uniune sigură, nu ca un loc comercial, economic, să putem să împărtăşim valorile comune ale democraţiei. Aşa că, din partea mea, pot să spun că în Parlamentul European veţi găsi sprijin deplin. Aveţi foarte mulţi prieteni aici care vă susţin cu o voce foarte puternică, iar această voce o împărtăşesc şi eu. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a vă ajuta", a declarat preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. 

Europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose au accentuat poziţia geostrategică a României şi impactul războiului din Ucraina asupra ţării noastre reamintind faptul că România a îndeplinit demult toate condiţiile de aderare la spaţiul Schengen şi că există doar considerente politice din cauza cărora nu s-a luat încă decizia aderării.

“România respectă toate criteriile de aderare la Schengen. Cred că este important să conştientizăm că situaţia din Ucraina impune ca transportul de mărfuri să fie realizat cu mai multă uşurinţă. Avem încredere că ţările membre UE vor înţelege necesitatea ca ţara noastră să facă parte din Schengen”, a spus europarlamentarul Dan Nica.

Mihai Tudose a subliniat, la rândul său, că nu există motive pentru amânarea deciziei de aderare a României la spaţiul Schengen. "Pe vremea când eram prim-ministrul României, ţara noastră a fost declarată candidată la Spaţiul Schengen. Ni s-a spus că trebuie să îndeplinim 10 cerinţe. Chiar si după ce am trecut toate etapele din punct de vedere legal şi tehnic, domnul Barosso tot nu a acceptat. Cred că a venit timpul să ne privim cu seriozitate unii pe alţii", a spus Tudose. 

Pagina 1 din 15