M.R.

M.R.

Accident de circulaţie, în această după amiază, în zona Neacşu, la trecerea de pietoni. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost lovit de un autoturism la volanul căruia se afla un gălăţean în vârstă de 24 de ani. ”Din primele date ale anchetei a reieşit că victima a traversat pe culoarea roşie a semaforului, neregulamentar. A fost transportat la spital. În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă ", a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galati. Şoferul nu consumase alcool.

Nu a vut să plătească şi a ajuns la Poliţie. după ce a făcut un scandal monstru. La data de 20 mai 2018, la ora 10:19, Secţia 5 Poliţie a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că în Piaţa Centrală, la bariera de acces dinspre strada Tecuci, are loc un incident în care sunt implicate mai multe persoane.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că, în jurul orei 10:15, un tânăr de 24 ani, din Galaţi, a încercat să iasă cu autoturismul de pe platoul Pieţei Centrale, pe la bariera de acces, refuzând să plătească încasatoarei, o femeie de 50 ani, taxa de acces. În conflictul dintre cei doi a intervenit un bărbat de 54 ani care a fost agresat de şoferul autoturismului, cu o bâtă pe care o avea asupra sa. Ulterior, acesta a spart şi geamul gheretei în care se afla taxatoarea.Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată. Agresorul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r. luni 21 mai 2018) să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii Postului de Poliţie Bereşti-Meria au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 41 ani din sat Balinteşti, comuna Bereşti-Meria, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 05/06 mai 2018, acesta ar fi pătruns în locuinţa unei consătence, de unde ar fi sustras 30 de şpalieri din beton. În urma percheziţiei domiciliare, poliţiştii au găsit şpalierii sustraşi, dar şi alte bunuri (un flex, un aparat de sudură, o autofiletantă, o drujbă, un redresor auto şi o bormaşină) pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente şi despre care se bănuieşte că provin din săvârşirea altor infracţiuni de furt. Poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor aspectelor cauzei.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corod au depistat un tânăr de 27 ani, din localitate, pe numele căruia exista un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, emis în data de 03 aprilie 2018, de Judecătoria Tecuci. Bărbatul, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj a fost preluat de poliţiştii Biroului Urmăriri şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie au depistat, în piaţa de pe strada Calea Prutului, doi bărbaţi de 31 şi 61 ani, ambii din Republica Moldova care ofereau spre vânzare 13 kg peşte proaspăt, specia scrumbie şi respectiv, 19 kg peşte proaspăt, specia crap, pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Un alt tânăr de 18 ani, din Galaţi, a fost depistat de poliţiştii Secţiei 5 în zona aceleiaşi pieţe, având asupra sa, într-o geantă, cantitatea de 31 kg peşte, specia hering. În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie au depistat, pe Aleea Comerţului din cartierul Micro 19, un bărbat de 32 ani, din localitate, care vindea aproximativ 6 kg peşte proaspăt, specia scrumbie şi hering, fără documente legale. În toate cazurile menţionate cantitatea de peşte a fost confiscată, iar poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transportare şi comercializare, fără documente legale, a peştelui sau a produselor din peşte.

Un minor, în vârstă de 12 de ani, din satul brăilean Tichileşti, în timp ce circula pe bicicletă, pe DJ 212, a virat la stânga fără să se asigure. În acel moment a fost acroşat de către un autoturism condus, pe acelaşi sens de mers, de către un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Brăila. "Imediat după eveniment, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului, fiind găsit ulterior de poliţişti. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale", a declarat Laura Dan, IPJ Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Un brăilean, în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat joi, 17 mai 2018, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a sesizat dispariţia, din aceeaşi zi, a fiicei sale, Lazăr Denisa Gabriela, în vârstă de 14 de ani. "Adolescenta are înălţime 155 de cm, constituţie atletică, ochii căprui, părul lung, negru vopsit blond, în obrazul stâng are un cercel, iar pe piept are un tatuaj cu un text scris în limba engleză. A plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit. Pentru Lazăr Denisa Gabriela s-a solicitat urmărirea la nivel naţional şi internaţional", a precizat Laura Dan, IPJ Brăila. Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care aceasta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi au depistat un bărbat de 41 ani, din comuna Pechea, urmărit naţional, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei privative de libertate, emis de Judecătoria Galaţi în data de 03 februarie 2016. Bărbatul, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, a fost condus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în vederea încarcerării.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Umbrăreşti au identificat un bărbat de 38 ani, din municipiul Focşani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a reieşit că, în după-amiaza zilei de 11 mai, acesta ar fi pătruns în curtea locuinţei unui bărbat din sat Salcia, comuna Umbrăreşti, de unde ar fi sustras un tractor, în valoare de aproximativ 25.000 euro. Poliţiştii au găsit utilajul agricol sustras, în hala unei foste societăţi comerciale din localitatea Siliştea, prejudiciul fiind astfel, recuperat. În cauză, se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Umbrăreşti au identificat un bărbat de 38 ani, din municipiul Focşani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a reieşit că, în după-amiaza zilei de 11 mai, acesta ar fi pătruns în curtea locuinţei unui bărbat din sat Salcia, comuna Umbrăreşti, de unde ar fi sustras un tractor, în valoare de aproximativ 25.000 euro. Poliţiştii au găsit utilajul agricol sustras, în hala unei foste societăţi comerciale din localitatea Siliştea, prejudiciul fiind astfel, recuperat. În cauză, se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii Postului de Poliţie Schela au oprit în trafic, pe D.J. 251L de pe raza comunei, pe 13 mai, în jurul orei 03:30, un autoturism condus de un bărbat de 31 ani, din localitatea Cuza Vodă. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat alcoolscop, rezultatul fiind 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În aceeaşi zi, în jurul orei 11:50, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada Ion Petrovici din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 24 ani, din Tecuci. Cu ocazia verificării documentelor conducătorului auto, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere. Ca urmare, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.Poliţiştii Postului de Poliţie Schela au oprit în trafic, pe D.J. 251L de pe raza comunei, pe 13 mai, în jurul orei 03:30, un autoturism condus de un bărbat de 31 ani, din localitatea Cuza Vodă. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat alcoolscop, rezultatul fiind 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În aceeaşi zi, în jurul orei 11:50, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada Ion Petrovici din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 24 ani, din Tecuci. Cu ocazia verificării documentelor conducătorului auto, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere. Ca urmare, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pagina 1 din 178