M.R.

M.R.

Un bărbat a fost depistat conducând autoturismul sub influenţa substanţelor psihoactive de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi.

Acesta a fost oprit în trafic, pe strada Brăilei, din municipiul Galaţi, în timp de conducea un autoturism. Bărbatul, de 31 de ani, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru THC-5 (cannabis) şi MET (methamphetamine).

Persoana în cauză a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Momentul cumplit a fost surprins de camerele de supraveghere de pe o stradă din Galaţi, iar imaginile au apărut pe o reţea de socializare. Şoferul maşinii de pompe funebre, care se deplasa în zona parcului CFR, a trecut fără nicio remuşcare sau milă peste un căţeluş care se stătea speriat în mijlocul străzii. Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă cum şoferul trece direct peste căţel fără a avea nici cea mai mică intenţie sa-l ocolească sau să frâneze. 

Câţiva gălăţeni inimoşi care treceau prin zonă în acel moment au luat câinele şi l-au dus la un cabinet veterinar din apropiere. Animalul a fost operat de urgenţă de către medicii veterinari.   În urma apariţiei imaginilor pe reţelele de socializare, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal. "În urma apariţiei în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei filmări în care se observă un autovehicul care calcă un căţel aflat pe partea carosabilă, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au autosesizat, întocmind dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, şi efectuează cercetări pentru identificarea persoanei aflate la volan", transmite IPJ Galaţi.   Redacţia Monitorul de Galaţi a decis să nu publice filmarea video în care se vede cum şoferul trece peste căţeluş, atât cu roata din faţă, cât şi cu cea din spate a maşinii, pentru că imaginile sunt de o cruzime greu de privit şi deci vom publica doar imagini estompate în zona de impact.

 În perioada 18-24.07.2022, având în vedere Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite săvârşite de  conducătorii de autovehicule destinate transportului de persoane şi transportului de mărfuri.

Verificările au vizat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, şi transportului public de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone. 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 126 de autovehicule destinate transportului de persoane şi au constatat 13 contravenţii prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale.

În cazul transportului public de marfă, au fost verificate 307 autovehicule, fiind constatate 168 de contravenţii, după cum urmează: 9 prevăzute de O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 prevăzute de H.G. 69/2012, 3 prevăzute de O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor şi 152 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere, două pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

 

EXEMPLE SEMNIFICATIVE:

1. Pe D.J. 251, în localitatea Cudalbi, poliţiştii au oprit în trafic o autoutilitară al cărei conducător auto efectua transport rutier de mărfuri, contra cost, respectiv material lemnos, fără a deţine copie conformă a licenţei de transport, sau copie conformă a certificatului de transport în cont propriu. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 9 000 de lei. Totodată, poliţiştii i-au reţinut plăcuţele cu numere de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului în cauză, pentru o perioadă de 6 luni.

 

2. Un bărbat, din judeţul Iaşi a fost depistat, pe D.N. 25, la volanul unui ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, în timp ce transporta un utilaj agricol, a cărui dimensiune depăşeşte cu 30% limita de lăţime admisă pe drumurile publice, fără a deţine autorizaţie de transport specială. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 8 000 de lei, fiind dispusă imobilizarea ansamblului până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea transportului.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 13.00, poliţisti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi au oprit în trafic, pe strada Saturn, din municipiul Galaţi,  un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat,  de 32 de ani.

La controlul documentelor, poliţiştii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind cercetat în alte două dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. 

Întrucât bărbatul se manifesta incoerent, poliţiştii l-au testat atât alcoolscop, cât şi pentru determinarea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv la THC -5 (Cannabis).

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis  şi  conducere  sub  influenţa  substanţelor psihoactive, iar bărbatul  a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă. 

De la începutul anului,  până în prezent, poliţiştii gălăţeni au reţinut 14 conducători auto depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Marți, 21 Iunie 2022 20:25

Incendiu în zona Vămii Giurgiuleşti

În zona Vămii Giurgiuleşti ard, la această oră, două hectare devegetaţie, într-o zonă greu accesibilă pentru autospecialele de stingere a incendiilor ale ISU Galaţi care s-au deplasat la faţa locului pentru a izola şi lichida incendiul. Vama nu este afectată de incendiu.

În acest moment, operaţiunea de stingere a incendiului este în plină desfăşurare.

   

La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 01.05, un bărbat a sesizat Secţia 3 Poliţie Galaţi cu privire la faptul că în zona unui bloc din cartierul Micro 20, o persoană încearcă să deschidă portierele mai multor autoturisme parcate.

Poliţiştii s-au deplasat imediat în zona indicată de apelant şi, în baza semnalmentelor date de acesta, au identificat persoana în cauză,  un bărbat,  de 48 de ani, din municipiul Galaţi. 

Cu ocazia controlului bagajelor pe care le avea asupra sa, poliţiştii au găsit mai multe accesorii auto, din primele verificări rezultând că acestea ar fi fost sustrase din două autoturisme parcate în zona mai sus menţionată. 

La faţa locului,  poliţiştii au constatat că cele două autoturisme prezintă avarii, unul la partea din faţă, celalalt la partea din spate, stabilindu-se că bărbatul ar fi găsit, în interiorul unuia dintre ele, cheia de contact şi ar fi încercat să plece cu el, lovindu-l pe celălalt. Totodată,  s-a stabilit că aceeaşi persoană ar fi rupt şi un ştergător de parbriz de la alt autoturism.

Bărbatul a fost condus la secţie şi testat alcoolscop, valoarea înregistrată fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere, furt calificat, furt în scop de folosinţă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi,  în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 

Incident rutier, în această seară, în jurul orei 18.00, la intersecţia străzilor Bucovinei şi Unirii din municipiul Galaţi. Au fost implicate două autoturisme, dintre care unul înmatriculat în Ucraina, condus de un bărbat, de 51 de ani. Din impact au rezultat doar pagube materiale, ocupanţii celor două autoturisme fiind teferi.

Un bărbat de 28 de ani în timp ce conducea autoturismul pe strada Tecuci, din municipiul Galaţi, la intersecţia cu strada Basarabiei a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în impact cu indicatorul de ocolire, pătrunzând pe scuar. 

În urma impactului a rezultat doar avarierea autoturismului, dar poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au testat alcoolscop pe conducătorul auto, valoarea înregistrată fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Mai mult, cu ocazia verificărilor în bazele de date, s-a constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, fiind cercetat tot pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În cursul acestei zile, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi,  în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

La data de 4 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat ar fi alimentat autoturismul la o staţie de carburanţi, din municipiul Galaţi, şi ar fi refuzat să plătească. 

La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana în cauză, un bărbat, de 46 de ani, stabilind că după alimentarea autoturismul, bărbatul nu a părăsit incinta staţiei de carburanţi, intenţionând să achite contravaloarea carburantului.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de o,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, fiind cercetat într-un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

Ca urmare, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.  A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Urmărire, astăzi, pe străzile Galaţiului după ce, în orei 16.45, poliţistii Biroului Rutier Galaţi au făcut semn să oprească un autoturism care se deplasa pe strada Prelungirea Brăilei, conducătorul auto refuzând să se conformeze.

Poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului şi, pe strada Mihail Sadoveanu, conducătorul auto a oprit şi a coborât din maşină, încercând să fugă. A fost prins de poliţişti şi imobilizat, iar în urma verificării acestuia, s-a constatat că are permisul de conducere anulat.

Bărbatul, de 26 de ani, s-a dovedit că avea antecedente grave. Omul a fost cercetat în 2020 şi condamnat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. La sediul Poliţiei, bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Poliţiştii l-au reţinut  pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi,  cu propunere de arestare preventivă.

Pagina 1 din 181