×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 278

Luni, 10 Octombrie 2011 03:00

Licitaţii noi, competitori vechi

Peste două săptămâni tecucenii interesaţi vor afla care va fi societatea ce va reabilita străzile tecucene anul viitor. Referitor la această nouă investiţie, la nivelul administraţiei publice locale a avut în cursul săptămânii trecute o licitaţie privind lucrările de întreţinere străzi asfaltate pentru perioada 2011-2012 în municipiul Tecuci. În această competiţie s-au înscris doar două societăţi, ambele gălăţene, ambele binecunoscute la Tecuci - SC Vega şi nelipsita din peisajul tecucean din acest an, SC Tancrad. Valoarea estimată a acestor lucrări, prinsă în proiect, era de 1.580 lei şi, după cum era de aşteptat, participanţii la licitaţie au venit cu oferte mult mai mici. SC Tancrad a venit cu o oferta de 1.548.410 lei , iar SC Vega cu 1.568.300 lei. La prima vedere, câştigătoarea licitaţiei pare a fi Tancrad, mai ales că termenele de realizare a lucrărilor coincid, 12 luni, însă rezultatul va fi aflat după 20 de zile de la susţinerea licitaţiei, timp în care vor fi evaluate ofertele de către specialiştii în domeniu.
Luni, 10 Octombrie 2011 03:00

Toamna se numără evenimentele culturale

În această toamnă Tecuciul a „mustit” de evenimente cultural-artistice, care au atras tecuceni din toate categoriile. Ultimul dintre marile evenimente a fost Festivalul Naţional de Poezie „Costache Conachi”. Această săptămână va fi una deosebit de plină pentru organizatori: astăzi, la Casa de Cultură,  la ora 11.00, în foaierul sălii de spectacole „Ion Petrovici” este programată evocarea unui eveniment deosebit de important – „Ziua Holocaustului”. Cu acest prilej va avea loc vizionarea documentarului „Holocaust, o tragedie a umanităţii” şi secţiuni din documentarul BBC „Auschwitz, naziştii şi soluţia finală”. Evenimentul este pregătit de Casa de Cultură în colaborare cu Colegiul Naţional „Spiru Haret”, iar prezentarea va fi făcută de către  Viorel Burlacu, directorul Casei de Cultură Tecuci, şi  de prof. Gabriela Pamfile. În aceeaşi locaţie, dar pe data de 12 octombrie, Şcoala nr.11 „Iorgu Iordan”, Casa de Cultură şi Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” vor pregăti evocarea dedicată marelui Iorgu Iordan. Prezentarea va fi făcută de către prof. Radu Vladimir şi conf. universitar Ilie Milică, de la Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iaşi. În încheierea evenimentului, scriitorul Dionisie Duma, preşedintele Cenaclului „Calistrat Hogaş”, va prezenta volumul „Iorgu Iordan”. Joi, 13 octombrie, ora 17, în cadrul şedinţei Cenaclului „Calistrat Hogaş” va avea loc dezbaterea unui medalion Mihail Sadoveanu, prezentat de prof. Crina Þopa. Pe parcursul acestei săptămâni tecucenii sunt aşteptaţi să participe la aceste manifestări, pentru a lua contact încă o dată cu istoria, pentru a cunoaşte alte faţete ale acesteia, dar şi cu literatura, cu marii noştri scriitori, cu viaţa şi opera lor.
Miercuri, 12 Octombrie 2011 03:00

Alcoolul... o problemă la volan

Conducătorul auto I.Iulian de 35 de ani din Umbrareşti, care conducea un autoturism marca Opel, avea o concentraţie alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorul auto P.Cristian de 25 de ani din Tecuci, care conducea tot un autoturism marca Opel, avea o concentraţie de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. În primul caz s-a întocmit dosar penal, iar permisul de conducere a fost reţinut pentru anulare, iar în al doilea caz s-a aplicat sancţiunea în valoare de 1.000 de olei şi reţinerea permisului pentru 90 de zile.
Miercuri, 12 Octombrie 2011 03:00

Pietonii trebuie respectaţi!

Conducătorulauto B.Maricel de 25 de ani din Tecuci care conducea un autoturism cu număr străin, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton aflat în traversarea străzii pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător, motiv pentru care a fost sancţionat cu 268 lei amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile.
Miercuri, 12 Octombrie 2011 03:00

Fără experienţă şi în afara legii

La data de 6 octombrie, la orele 17.30, pe DJ 252, pe raza localităţii Furcenii Vechi, a fost înregistrat accidentul produs de E.Petrache de 32 de ani din Codlea, judeţul Braşov, care conducea un moped neînregistrat marca Piaggio, iar din cauza neatenţiei şi neadaptării vitezei de deplasare a căzut pe partea carosabilă. Fiind transportat la Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi plagă deschisă partea frontală.
Miercuri, 12 Octombrie 2011 03:00

Alcoolul costă scump...

A fost identificat în trafic conducătorul auto J.Vasile de 46 de ani din Tecuci, care se afla la volanul autoturismului marca Dacia 1310 şi circula pe strada Ana Ipătescu din municipiul Tecuci, având o concentraţie alcoolică de 0,25mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat cu 603 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
Vineri, 14 Octombrie 2011 03:00

Vitezomanii, arşi la buzunar

Activitatea Poliţiei Rutiere Tecuci este tot mai intensă, având ca scop precis descurajarea conducătorilor auto de a săvârşi acţiuni nelegale, care pot pune vieţi în pericol şi pot cauza grave pagube materiale. Pe data de 11 octombrie poliţiştii rutieri tecuceni au desfăşurat o acţiune pe linie de combatere a vitezei excesive, ocazie cu care au aplicat nu mai puţin de 41 de sancţiuni contravenţionale, acumulându-se o valoare record pentru o zi, de 5.025 lei. Au mai fost plicate 53 de puncte de penalizare, a fost reţinut un permis de conducere pentru nerespectara culorii roşii a semaforului şi un certificat de înmatriculare. De precizat este faptul că au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale celor care au fost depistaţi că nu au respectat limita de viteză prevăzută de legislaţia în vigoare.
Vineri, 14 Octombrie 2011 03:00

„Daltonist” rămas pieton

Conducătorul auto C.Cristian de 42 de ani din Negrileşti nu a respectat prevederile legale privind semnificaţia culorii roşii a semanforului electric aflat în funcţiune la intersecţia str. Transilvaniei cu Bulevardul Victoriei, continuându-şi deplasarea. A fost sancţionat cu 268 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile.
Vineri, 14 Octombrie 2011 03:00

Dilemă totală...

La data de 12 octombrie, orele 10.30, B.Mihai din Tecuci s-a prezentat la serviciul de urgenţă al Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci, afirmând că a fost victima unui eveniment rutier. Cercetările efectuate au scos în evidenţă faptul că pietonul B.Mihai circula pe strada Traian, pe carosabil, iar în dreptul trecerii de pietoni de la fosta găzărie s-a lovit de autoturismul marca Audi condus de I.Ginel Ionel de 41 de ani din Munteni. În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă este vorba despre un accident rutier şi cine se face vinovat de producerea acestuia.
Vineri, 14 Octombrie 2011 03:00

Luat în plin...

Tot la data de 12 octombrie, orele 19.45, pe DJ 251, între localităţile Tecuci şi Matca, s-a înregistrat un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări poliţiştii rutieri au stabilit că  autoturismul marca VW Passat condus de C.Edit Lorant, de 18 ani din comuna Matca, l-a acroşat pe I.Sava de 39 de ani, din aceeaşi localitate, care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, plagă contuză şi comoţie cerebrală. În cauză se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, care nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru a se stabili dacă se face vinovat de producerea vătămărilor corporale.
Pagina 1 din 24