×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 284

Comisia Centrală de Arbitri l-a delegat pe centralul Marius Avram (Bucureşti) la meciul FC Brasov-Oţelul, din etapa a 23-a din Liga I. El va fi asistat la cele două tuşe de Octavian Şovre (Oradea) şi Adrian Ghinguleac (Bucureşti). Arbitru de rezervă va fi Florin Marcu (Oradea). Cu Marius Avram la centru, Oţelul a disputat trei partide în acest sezon: înfrângerea cu 2-1 de la Timişoara, victoria 0-1 din Regie şi remiza 1-1 cu Victoria Brăneşti, de pe teren propriu. Avram revine după suspendarea dictată de CCA pentru cele 4 decizii eronate luate în partida CFR Cluj-Poli Timişoara, din etapa a 20-a.
Începând cu obligaţiile lunii ianuarie 2011, declararea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale se realizează printr-o declaraţie unică depusă la unităţile fiscale teritoriale ale ANAF. Acest lucru mai este posibil doar până la data de 1 iulie 2011. După această dată, societăţile vor fi obligate să depună această declaraţie în sistem electronic (on-line). Pentru asta, plătitorii de venituri trebuie să obţină un certificat digital calificat pentru semnătura electronică. Conform prevederilor legale, certificatele digitale se obţin doar de la furnizori de servicii de certificare acreditaţi de Ministerul Finanţelor, în condiţiile Legii nr. 455/2001, privind semnătură electronică. Aceltia sunt: Cert Sign, Digi Sign (www.digisign.ro) şi Trans Speed. Firmele care se ocupă de evidenţele contabile ale mai multor clienţi îşi pot procura doar un singur certificat cu care pot semna toate declaraţiile. După obţinerea certificatului, pentru siguranţa datelor, contribuabilul trebuie să fie confirmat de furnizorul de servicii de certificare, cu ajutorul documentului de confirmare ce se găseşte pe site-ul ANAF. Odată confirmarea primită, posesorul certificatului trebuie să depună la unitatea fiscală teritorială o serie de documente, pentru a-l putea folosi. Este vorba despre formularul 150, însoţit de cartea de identitate, în original şi copie, şi documentul care atestă calitatea titularului certificatului calificat, în original şi copie. În cazul în care titularul certificatului nu are calitatea de reprezentant legal al societăţii, acesta va depune o împuternicire autentificată de notar, care să ateste dreptul său de a semna declaraţiile. În termen de 4 zile de la depunerea documentaţiei, pe adresa de mail, completată în formularul 150, se primeşte confirmarea pentru utilizarea serviciului „Depunere declaraţii on-line”. Valabilitatea unui certificat digital este de un an. În cazul în care se doreşte prelungirea valabilităţii, se reia procedura. Preţurile practicate de furnizorii acreditaţi sunt între 30 şi 47 euro.
Marți, 05 Aprilie 2011 02:27

Program modificat la Registrul Comerţului

Începând de astăzi, 5 aprilie 2011, programul de lucru cu publicul la Oficiul Registrului Comerţului Galaţi se va schimba. Astfel, dacă aveţi nevoie să apelaţi la serviciile instituţiei, o puteţi face după cum urmează:
luni, miercuri şi vineri între orele 08.00 şi 15.00, iar marţi şi joi, între orele 08.00 şi 16.00.
Marți, 05 Aprilie 2011 02:48

Derby-ul Moldovei va fi condus de Haţegan

Unul din cele mai importante meciuri ale etapei a 24-a din Liga I, Oţelul Galaţi – Sporting Club Vaslui va fi condus la centru de arbitrul Ovidiu Haţegan din Arad. El va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti) în timp ce arbitru de rezervă va fi Dragoş Istrate. Haţegan a arbitrat-o o singură dată pe Oţelul la Galaţi, în aprilie 2009, într-un meci pierdut cu scoru de 0-2 în faţa Universităţii Craiova. De altfel, statistica meciurilor cu Haţegan la centru nu este deloc favorabilă roş-alb-albaştrilor, Oţelul reuşind să câştige o singură partidă din cinci disputate. Totuşi, cum Oţelul este neînvinsă în acest sezon pe teren propriu, vasluienilor le va fi foarte greu să plece de aici cu puncte aşa că avem toate motivele să sperăm într-o victorie şi că băieţii lui Dorinel îşi vor consolida poziţia de lider al Ligii I. Meciul Oţelul – Vaslui se va disputa miercuri, 6 aprilie, de la ora 17.30, şi va fi televizat de postul Digi Sport.
Firmele de asigurări şi-au schimbat în ultima vreme politica de acordare a poliţelor. Românii care locuiesc în zone inundabile sau cei care şi-au făcut modificări în apartamente care pot afecta structura de rezistenţă a blocului riscă să nu primească despăgubiri de la asigurator, chiar dacă au încheiat o poliţă de asigurare obligatorie pentru locuinţă.
La încheierea unei poliţe, asiguratorul nu solicită clientului autorizaţia de construcţie sau cea pentru modificările ulterioare realizate în locuinţă, dar, la o eventuală pagubă, este posibil ca firma de asigurări să refuze plata despăgubirii. Totuşi, unele companii de asigurări şi-au instruit în mod special angajaţii să nu încheie poliţe obligatorii pentru locuinţele din zonele cu probleme. Chiar şi aşa, numărul poliţelor obligatorii pentru locuinţe încheiate până la finele lunii martie depăşeşte 481.000 de contracte, ceea ce înseamnă aproape 6% din numărul locuinţelor din România. Dacă nu aţi încheiat până acum o asigurare obligatorie a locuinţei mai aveţi timp până la data de 15 iulie 2011 să achiziţionaţi această poliţă. După această dată primăriile pot aplica amenzi între 100 şi 500 lei. Asigurarea obligatorie a locuinţei acoperă doar riscurile de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren (ca fenomene naturale). Pentru acoperirea altor riscuri, cum ar fi incendiu, explozie, furt sau dacă locuiţi la bloc şi vă inundă vecinii, va trebui să achiziţionaţi şi o poliţă de asigurare facultativă. Singurul act de care aveţi nevoie pentru încheierea poliţei de asigurare obligatorie a locuinţei este buletinul.
Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a amânat pentru vineri judecata în cazul incidentelor iscate la partida dintre FC Braşov şi Oţelul Galaţi. Mulţi dintre membrii galeriei echipei FC Braşov au fost evacuaţi în pauza meciului, după ce s-au luat la bătaie cu fanii gălăţeni. Între cele două galerii a avut loc şi un schimb de petarde şi fumigene. Numai şansa a făcut ca lucrurile să nu ia o turnură mai gravă: în minutul 12, mijlocaşul gălăţean Gabriel Paraschiv a fost la un pas de a fi lovit în cap cu o petardă, care şi-a ratat de puţin ţinta. Paraschiv a avut nevoie de îngrijiri medicale şi de minute bune pentru a-şi reveni. Cei aproape 50 de suporteri veniţi de la Galaţi au fost atacaţi cu pietre de braşoveni şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a potoli spiritele.
Împătimiţii sporturilor pe două roţi care vor să se manifeste într-un cadru organizat şi nu delimitaţi printre pietoni au ocazia să îşi etaleze măiestria la primul concurs naţional de mountain bike găzduit de Galaţi. Concursul, organizat în colaborare cu Asociaţia ”S.O.S – Pro Natura” şi susţinut de Liga Studenilor, îi provoacă pe gălăţenii de toate vârstele la mişcare şi la schimbarea stilului de viaţă, uneori prea sedentar. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, cu începere de la ora 11.00, în Pădurea Gârboavele. Traseul, ce se întinde pe o distanţă de 20 km, este considerat unul de dificultate medie, însă cunoscătorii zonei spun că poate pune probleme şi pentru cei mai experimentaţi.
Deşi destul de recent înfiinţat, Clubul de Ciclism Galaţi a reuşit foarte repede să readucă şi Galaţiul în atenţia bikerilor din România, astfel că la eveniment sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi din toate colţurile ţării. Înscrieri se vor putea face şi în dimineaţa concursului, încă de la ora 8.00. Concurenţii trebuie să aibă o bicicletă în stare bună de funcţionare şi obligatoriu cască de protecţie pentru a se putea înscrie. Minorii trebuie însoţiţi obligatoriu de părinţi. Taxa de înscriere este de 20 lei.
Cei care nu au posibilitatea să ajungă pe cont propriu la Gârboavele, vor avea la dispoziţie un traseu special al Transurb, ce va pleca sâmbătă dimineaţă, la ora  9.30, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Tot cu ajutorul Transurb, pentru întoarcerea la Galaţi vor fi două curse, ce vor pleca de la Zoo Gârboavele la ora 18.00. Printre premiile oferite de organizatori se număra o bicicletă DHS, o cameră Drift X170, diverse accesorii şi multe alte surprize. Totul se va încheia, sperăm în cel mai ecologic mod posibil, cu o petrecere neaoşă de la care nu vor lipsi micii şi berea.
Vineri, 08 Aprilie 2011 00:54

”Euro200” continuă şi în 2011

Programul "Euro200" pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2011, pentru elevii şi studenţii din şcolile româneşti. Condiţiile pentru a obţine acest ajutor sunt ca solicitările să vină din partea elevilor/studenţilor din învăţământul de stat sau particular acreditat, cu vârsta de până la 26 de ani şi care au un venit brut pe membru de familie sub 150 de lei. Depunerea cererilor pentru programul "Euro200" a început deja şi va continua până pe 21 aprilie 2011. Cererile se depun la secretariatele unităţilor de învăţământ împreună cu copii după actele de identitate ale solicitanţilor şi adeverinţă de venit. De asemenea, elevii/studenţii trebuie să aibă o situaţie şcolară” echilibrată”, nu se admit cereri din partea celor cu medii foarte mici sau care au multe absenţe nemotivate. Numărul de beneficiari va fi stabilit în funcţie de fondurile alocate acestui program, cuprinse în bugetul Ministerului Educaţiei pentru anul 2011, conform legislaţiei în vigoare. După depunerea cererilor va urma o perioadă în care se va verifica eligibilitatea solicitărilor, iar lista cererilor aprobate prin ordin de ministru va fi postată pe site-ul ministerului. În data de 3 iunie, în fiecare unitate de învăţământ participantă la program se va afişa lista beneficiarilor. Eventualele contestaţii se depun în termen de 5 zile şi se soluţionează până în data de 23 iunie. După această dată şi până la finalul lunii iulie se vor elibera bonurile valorice cu care elevii îşi pot achiziţiona calculatoarele. Data limită până la care se pot folosi bonurile valorice este 31 august.
Luni, 11 Aprilie 2011 18:06

Atelier de dans irlandez la Galaţi

În weekend (16-17 aprilie), la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” se vor auzi ritmuri irlandeze. După lansarea de la Bucureşti şi succesul înregistrat la primul atelier din teritoriu, de la Piteşti, şcoala de dans irlandez STEYsha a ajuns şi la Galaţi. Pentru gălăţenii care au plecat impresionaţi de la spectacolul găzduit de Teatrul Muzical ”Nae Leonard” acum câteva săptămâni, STEYsha organizează un atelier intensiv unde vor avea ocazia să înveţe bazele, dar şi micile secrete ale mişcărilor cu care Michael Flatley a făcut senzaţie în anii `90. Pentru a lua cursuri de dans irlandez nu contează vârsta sau dacă aveţi sau nu experienţa în dans, dacă vă place mişcarea pe muzică e de ajuns. Participanţii vor fi împărţiţi pe grupe de vârstă, astfel că atelierul adresat copiilor este programat între orele 10.00 şi 12.00, iar cel pentru adulţi între orele 12.00 şi 14.00. Taxa de participare este de 50 de lei, iar participanţii trebuie să aibă pregătit un minim echipament pentru a avea acces în sala de curs (tricou, pantaloni sport, pantofi lejeri, prosop, apă). Atelierul se va desfăşura în sala de sport a Colegiului ”Alexandru Ioan Cuza”.
Luni, 11 Aprilie 2011 18:14

Studenţii dau note dascălilor

Până pe 22 aprilie, studenţii de la Universitatea” Dunărea de Jos” îşi vor putea evalua profesorii, răspunzând la diferite chestionare, în contul personal de pe pagina de internet a Universităţii. Pentru a face acest lucru, studenţii trebuie să acceseze aplicaţia ”Evaluarea cadrelor didactice de către studenţi” din meniul” login” de pe site, cu ajutorul aceloraşi date ca şi la consultarea situaţiilor şcolare. Tinerii trebuie să citească atent întrebările şi să completeze toate câmpurile din formularele de evaluare. Un profesor care predă mai multe discipline la seria sa poate fi evaluat o singură dată, pentru o disciplină la alegere. Evaluarea cadrelor didactice de către studenţi a devenit obligatorie, prin votul Senatului Universităţii, în anul 2009.
Pagina 1 din 3