
Advertorial
În spatele oricărui om puternic stă o cafea tare băută dimineață
Ai dat cu siguranță de acest articol în căutare de răspunsuri cu privire la cafea. Ei bine, dacă așa e, haide să povestim puțin despre cafea și cât de mult o îndrăgește toată lumea.
Oamenii beau cafea și au ajuns să o introducă în rutina lor zilnică. Cum deschizi ochii de dimineață, te ridici pentru a bea un pahar cu apă și a-ți face micul dejun. Am mai ratat ceva? A, da, nelipsita cafea de dimineață. Prima cafea dintr-o zi a ajuns să îți dicteze inclusiv starea de spirit. Pentru a-ți face cafeaua perfectă, ai nevoie de aparatura care să facă o cafea pe gustul tău.
Chiar dacă te-ai trezit prost într-o dimineață mohorâtă, se rezolvă. Îți poți schimba starea de spirit cu o cană caldă de cafea care să îți dea energia de care ai atât de multă nevoie. Dacă ești cafegiu, cu siguranță că îți faci mai multă cafea de dimineață. O parte o bei pe loc, iar restul o pui în termos pentru a o bea la birou.
Gusturile și modul de preparare al cafelei nu se discută, așa că doar tu știi cum îți place să îți prepari cafeaua. Dacă citești acest articol de dimineață, cu cafeaua în cană, lasă pentru moment postările cu „Spor la cafeluță”. De ce? Pentru că în acest articol vom vorbi despre ce opțiuni ai atunci când vine vorba de prepararea cafelei.
Clasicul și inegalabilul filtru de cafeaPrintre pionierii modului de preparare a cafelei este filtrul de cafea. El funcționează relativ simplu, are o cană foarte mare în care curge cafeaua gata preparată. Pe lângă asta el are un recipient gradat în care pui apă și un loc unde așezi filtrul. După aceea, cafeaua se pune în filtru, iar la final apeși pe un buton și lași magia să se întâmple. Apa fierbinte curge peste cafea, iar filtrul face ce știe el cel mai bine să facă, să filtreze. Îți poți seta singur cantitatea de cafea pe care o vrei în funcție de câtă apă pui în recipientul gradat.
Atunci când ești cafegiu, ești până la capăt și îți alegi un filtru de cafea. De ce? În principal, pentru că poți prepara o cantitate mare de cafea cu el. Pe lângă acest aspect este și un aparat simplu de folosit, fără butoane și programe multiple de preparare a cafelei. Dacă nu vrei să te pierzi în detalii și vrei doar să bei o cafea tare, alegerea unui filtru de cafea poate să fie o idee foarte inspirată pentru tine.
Aparatele de cafea și multitudinea de varietăți în care poți să le găseștiAm ajuns și la metode mai moderne de preparare a cafelei. Aparatele de cafea sau espressoarele se împart în mai multe categorii, precum: aparate de cafea pe bază de capsule, automate sau manuale.
Aparatele de cafea pe bază de capsuleUn aparat de cafea pe capsule reprezintă una dintre cele mai simple metode de preparare a cafelei. Espressoarele pe bază de capsule se găsesc sub forme multiple pe piață. Pe lângă varietatea modelelor pe care poți să le găsești pe piață există și alte avantaje ale aparatelor de cafea cu capsule. Timpul scurt de așteptare pentru prepararea cafelei este unul dintre ele. Alt avantaj mai este și multitudinea de capsule, fiecare oferindu-ți un gust diferit al cafelei.
Aparatele de cafea manuale sau automateAparatele de cafea manuale sunt o alegere bună dacă îți plac cafelele tari. Cele manuale sunt un fel de filtre de cafea, mai moderne. Față de filtrul de cafea, la cele manuale poți presa cafeaua pentru a ieși mai concentrată.
Aparatele de cafea automate sunt cele mai avansate, dar au și un preț pe măsură. Ele au multiple funcții de preparare și personalizare a cafelei. Cu un astfel de aparat îți poți face propria ta cafea, în funcție de gusturile tale. Dacă nu știi ce espressor să îți iei, îți recomandăm un espressor Saeco.
Vopsea de păr cu amoniac sau fără amoniac?
Ai auzit vreodată pe cineva care să te avertizeze: "Dacă îți tot vopsești părul, o să rămâi cheală"? Ei bine, știm că vopseaua de păr îți poate deteriora părul, la fel ca orice alt tratament chimic. Atunci, de ce se tem foarte tare femei de efectele vopselelor de păr?
Un motiv ar fi amoniacul din formulă. Și nu este vorba doar de mirosul acestuia. Studiile arată că acesta are efecte nocive atât asupra părului, cât și asupra întregului corpul.
Dar cum rămâne cu femeile care totuși aleg aceste formule? Își expun riscului propria sănătate? Sau există ceva ce nu cunoaștem încă?
Este amoniacul dușmanul de moarte al părului? În primul rând, amoniacul este o substanță chimică puternică, care se adaugă la vopseaua de păr pentru că deschide cuticulele părului, permițând pigmentului să pătrundă în profunzime. Datorită acestui procedeu, vopsirea cu amoniac permite schimbarea radicală a culoarii părului, fără a ajunge la rezultate nedorite.
Amoniacul în vopseaua de păr: efecte secundare
Un lucru este bine știut - vopselele cu amoniac colorează eficient părul, de aceea, producătorii îl folosesc de zeci de ani
Deși cantitatea de amoniac din vopseaua de păr profesională este foarte mică pentru a provoca efecte adverse, acesta poate avea totuși un efect negativ. Nu folosi prea des astfel de compoziții. Sau, dacă vrei totuși să încerci acel produs, poți diminua daunele folosind un ser protector înainte de vopsire.
De asemenea, poți continua cu o condiționare în profunzime în săptămâna de după vopsirea părului.
Vopseaua fără amoniac - avantaje!
Vopsirea părului fără amoniac este un tip de vopsire a părului mai delicat decât vopsirea tradițională și are o serie de avantaje:
Nu provoacă mâncărimi: Moleculele de amoniac sunt cunoscute pentru că provoacă iritații ale scalpului, ducând adesea la o senzație de arsură sau mâncărime. Dacă ai un scalp sensibil sau ai suferit anterior reacții severe la produsele de păr care conțin acest ingredient, vopseaua de păr fără amoniac ar fi o alternativă mai bună.
Promovează un păr sănătos: Un dezavantaj major al vopselelor de păr pe bază de amoniac este că interferează cu echilibrul pH-ului părului și, de asemenea, provoacă pierderea de umiditate și proteine. Părul devine fragil și predispus la rupere pe termen lung, ceea ce face ca părul să se subțieze. Vopseaua de păr fără amoniac este sigură pentru utilizarea pe termen lung, ceea ce o face perfectă pentru menținerea unui păr sănătos.
Fără miros înțepător: Amoniacul are molecule mici care încep să se evapore în momentul în care aplici vopseaua de păr profesională. Acest lucru explică mirosul puternic și înțepător pe care îl simți atunci când o folosești. Acești vapori pot fi extrem de iritanți pentru simțurile tale, făcând dificilă respirația. Nu trebuie să îți faci griji în acest sens atunci când folosești vopsea de păr fără amoniac.
Ar trebui să eviți amoniacul?
Să fim clari - toate vopselele de păr, într-o anumită măsură, pot slăbi părul. Cu cât folosești mai mult vopseaua de păr cu amoniac, cu atât riști să schimbi modul în care arată părul tău și cum se comportă. Alegerea celei mai bune vopsele de păr "la domiciliu" se reduce la cât de îngrijorată ești de efectele amoniacului asupra părului sau de cât de puternică este culoarea.
Pentru a te ajuta cu căutările, cel mai mare magazin online de produse cosmetice și parfumerie, makeup.ro, vine în ajutor cu un top 3 vopsele de păr fără amoniac.
Garnier Olia
Gama Garnier Olia este complet lipsită de amoniac și este concepută cu uleiuri hrănitoare care creează o culoare lucioasă și de lungă durată, chiar și în cazul părului gri. Garnier Olia are o gamă largă de culori, fie că dorești un șaten uimitor, o nuanță de roșu mai strălucitoare și îndrăzneață sau un blond delicat. În plus, pentru femeile care-și doresc un blond foarte deschis, gama are o nuanță decolorantă maximă fără amoniac, care este alimentată cu 60% ulei.
L'Oréal Professionnel Inoa
Compoziția nu conține amoniac și nu are un miros neplăcut. Vopseaua anti-îmbătrânire garantează strălucire, hidratare și nutriție a părului de până la șase săptămâni. Formula sa specială a fost dezvoltată astfel încât eficacitatea sistemului de vopsire să fie optimizată cu ajutorul compoziției sale pe bază de ulei, în acest mod, împiedicând deteriorarea structurii părului. L’Oréal Inoa Supreme oferă părului o culoare intensă și o strălucire sănătoasă.
L´Oréal Casting Crème Gloss
Formula asigură o acoperire completă a părului cărunt, care devine tot mai evident odată cu vârsta. Gama bogată de substanțe nutritive face ca părul să strălucească cu reflexii atractive la soare și îi conferă un aspect frumos. În plus, netezește, pătrunde adânc în structură și umple firele cu componente regeneratoare. Părul este hidratat, moale la atingere, iar metoda de aplicare este rapidă și ușoară.
Nu uita niciodată că părul trebuie îngrijit, în special atunci când este vopsit! Fie că alegi să îți vopsești părul cu formule cu sau fără amoniac, este recomandat să folosești întotdeauna produse de îngrijire speciale pentru părul vopsit. În acest fel, te vei putea pieptăna mai ușor, iar părul tău vopsit va arăta mai strălucitor și mai sănătos.
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Data: Martie 2023
Primăria Municipiului Tecuci, în calitate de beneficiar, implementează proiectul cu titlul “Reabilitare termică Grădinița Ion Creangă, Tecuci”, cod proiect C5-82.2.a-572. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea B.2 – Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice – Autorități locale.
Obiectivul general al proiectului
Obiectivul general al proiectului urmareste imbunatatirea conditiilor de invatamant si de desfasurare a actului didactic pentru copiii si personalul Gradinitei Ion Creangă Tecuci, prin reabilitarea termica si adoptarea unor masuri de crestere a eficientei energetice a cladirii aferente, dupa implementarea proiectului.
Obiectivele specifice ale proiectului:
- Cresterea performantei energetice a Gradinitei Ion Creangă, Tecuci;
- Reducerea emisiilor echivalente CO2 față de emisiile actuale ale gradiniței.
Proiectul vizează reabilitarea termică a clădirii pentru a răspunde cerințelor legislative și reglementărilor tehnice actuale, conferite în principal de creșterea performanței energetice a clădirii. Aceasta reprezintă energia efectiv consumată sau estimată pentru a răspunde necesităților legate de utilizarea normală a clădirii, necesități care includ în principal: încălzirea, prepararea apei calde de consum, răcirea, ventilarea și iluminatul.
Beneficiarii direcți: Grădinița Ion Creangă, Tecuci.
Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, perioada de implementare realizându-se în intervalul: 26.01.2023 – 26.01.2025.
Valoarea totală a finanțării este de 1.982.937,40 lei, din care:
- Valoarea eligibilă din P.N.R.R. fără T.V.A este de 666.333,95 lei ;
- Valoare T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibila din P.N.R.R. 603,45 lei.
Informații suplimentare despre proiect se pot obține la sediul Primăriei Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 66, județul Galați sau la telefon: 0372.364.111, e-mail: fondurieuropene@municipiultecuci.ro.
Persoană de contact: Pop Ioan – Manager de proiect.
ANUNȚ 21.03.2023
Mun. TECUCI, jud. Galați, str. 1 Decembrie 1918, nr.66, cod fiscal nr. 4269312, tel. 0372364111, reprezentat de Lucian-Grigore Costin, primar, organizează LICITATIE PUBLICA DESCHISA la 20.04.2022, ora 10.00 în vederea închirierii unor pajiști permanente – aparținând Mun. Tecuci, conf. art. art. 333,335 din OUG 57/2019, HCL 43/28.02.2023 privitoare la bunuri.
Persoane contact: Lucian Gradea, Vasile Cezar Baraș.
Obiectul închirierii:
1. Pajiști permanente proprietatea UAT Tecuci situate in T45 – 40ha; T47 – 1,85ha
Preț pornire 150 lei / ha / an
Taxă caiet sarcini 50 lei
Taxă participare 100 lei
2. Imobil situat în str. Gheorghe Petrașcu, nr.64, suprafață 208 mp
Preț pornire 930 lei / lei / lună
Taxă caiet sarcini 50 lei
Taxă participare 100 lei.
Nu participa la licitație ofertanții care:
- au debite și/sau litigii față de Tecuci, sunt în stare de insolvență sau lichidare;
- au debite față de bugetul statului;
- au fost adjudecători a unor licitații anterioare și nu au încheiat contract cu Mun. Tecuci;
- nu fac dovada achitării contravalorii caietului de sarcini, taxei de participare şi a garanţiei de participare. (daca valoarea acestora nu se regăseşte la casierie sau în conturile primăriei acestea nu se considera achitate)
Data limită pentru clarificări 12.04.2023.
Documentația de atribuire poate fi ridicata de la Primăria Tecuci, serviciul Patrimoniu tel. 0372364111 int. 60, după achitarea taxei de 50 lei la casieria unității.
Locul şi data limită pentru primirea ofertelor: Primăria Tecuci, registratura, 20.04.2023, orele 900.
Locul şi data desfăşurării licitaţiei: Primăria Tecuci, data de 20.04.2023, orele 1000.
Fiecare ofertă trebuie depusă într-un exemplar.
Închirierea pajiștilor se face numai pentru crescătorii de animale, membri ai colectivității locale, suprafețele neatribuite urmând a fi licitație și pentru alți crescători.
Contestaţiile pot fi depuse in termen de 48 ore la registratura primăriei și vor fi soluţionate de Comisia de soluţionarea contestaţiilor a Mun. Tecuci.
Data transmiterii anunțului de licitație 21.03.2023.
Ofertanţii rămân angajaţi prin termenii ofertelor pentru o perioadă de 60 de zile de la data depunerii ofertelor.
Informaţii suplimentare: luni - vineri, orele 1000 – 1200, serviciul Patrimoniu - Primăria Tecuci.
Comunicat de presă 22.03.2023
Retehnologizare pentru refacerea capacității de reziliență la LNM FOREX SRL din localitatea Cudalbi, județul Galați
S.C. LNM FOREX S.R.L., cu sediul în Str. Cireșilor nr. 93, localitatea Cudalbi, județul Galați, cod postal 807105, derulează, începând cu data de 27.01.2023, proiectul „Retehnologizare pentru refacerea capacității de reziliență la LNM FOREX SRL din localitatea Cudalbi, județul Galați”, cod SMIS 159633. Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020”, Acțiunea 4.1.1 - Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență, Axa prioritară: 4.1.1. Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Schema de ajutor de stat: Sprijin prin granturi pentru investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență. Autoritatea de Management: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Valoarea totală a proiectului este de 3,092,119.53 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.877.973,12 lei. Proiectul se implementează în localitatea Cudalbi, județul Galați, până cel târziu în data de 31.12.2023. Obiectivul general al proiectului propus de S.C. LNM FOREX S.R.L. este ameliorarea efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și a consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a activității economice a firmei LNM FOREX SRL. Rezultatul așteptat este refacerea capacității de reziliență prin retehnologizarea fluxului operațional de producție cu echipamente și tehnologii noi care să asigure creșterea durabilă a capacității de producție și a eficienței economice, scăderea cheltuielilor de operare prin contribuția semnificativă a noilor tehnologii la creșterea eficienței energetice a infrastructurii și la protecția mediului înconjurator, la atenuarea schimbărilor climatice.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020”
Nume persoană contact: Nicolaei Lungu, Funcţie: Administrator, Telefon: 0742 533 444, E-mail: lnmforex@gmail.com
Homefile facilitează zilnic munca a mii de asociații de proprietari. Care sunt avantajele aplicației prezente în peste 30 de orașe
Administratorii de bloc din România au găsit un ajutor de nădejde în Homefile, aplicația utilizată deja în peste 30 de orașe, de mai bine de 130.000 de apartamente și 3.000 de asociații de proprietari. Rolul său este de a simplifica activitatea administratorilor, dar și de a-i ajuta pe locatari să țină evidența cheltuielilor. Întregul proces se realizează digital folosind un laptop, o tabletă sau un telefon.
Tranziția de la metoda clasică de evidență a cheltuielilor la aplicație se face gradual, astfel că indiferent de vârstă sau experiență gestionarea apartamentelor se realizează simplu și rapid, procesul fiind sprijinit de echipa Homefile. Fiecare administrator care dorește să încerce gratuit aplicația va lucra îndeaproape cu un consultant dedicat Homefile care îl va ajuta în implementarea noii modalități de lucru. Astfel, având posibilitatea de testare gratuită timp de o lună, administratorul poate să decidă dacă aplicația este utilă sau nu, fără costuri și cu efort minim.
Homefile face parte dintr-un grup internațional de companii care propune soluții software asociațiilor de proprietari, ceea ce oferă siguranță datelor furnizate, împreună cu garanția dezvoltării companiei. În plus, experiența internațională și serviciile suplimentare oferite îi vor ține la curent pe administratori și locatari cu toate actualizările importante din domeniu.
Vizualizează situația la zi a încasărilor direct din telefon
Atât administratorii, cât și locatarii au parte de avantaje multiple la utilizarea aplicației Homefile. Administratorii au la dispoziție toate informațiile legate de apartamente și pot vizualiza situația la zi a încasărilor direct din laptop, telefon sau tabletă. Totodată, încasarea banilor se poate realiza foarte ușor, din telefonul mobil sau de pe laptop, apăsând un singur buton.
Imprimă pe loc chitanța, iar plata se înregistrează automat în sistem
De asemenea, în cadrul abonamentului complet administratorii beneficiază de o imprimantă mobilă, cu hârtie termică, pentru emiterea chitanțelor. Imprimanta va emite chitanța care va fi înregistrată automat în registre și scăzută din restanțe, fiind eliminate eternele suspiciuni de evidență și calculare, în timp ce cheltuielile vor fi explicate extrem de simplu în cont. În plus, chitanțele rămân înregistrate în server-ul aplicației, iar locatarul poate urmări când s-a realizat încasarea în aplicație.
Situația apartamentului la zi, cu un singur click în aplicație
Locatarii, în schimb, au posibilitatea să efectueze plățile direct de pe telefon, să vizualizeze situația la zi a apartamentului cu un singur click (fără a adresa întrebări suplimentare administratorului), dar și să urmărească informații despre apartament folosind codul de pe chitanță sau codul furnizat de administrator, în timp ce datele pot fi accesate atât de proprietari, cât și de chiriași. Totodată, proprietarul are posibilitatea să urmărească situația plăților și este notificat atunci când chiriașul nu achită cheltuielile.
Peste 20.000 de locatari au ales să plătească cu cardul în aplicația Homefile. Această metodă de plată este mai avantajoasă fiindcă tranzacția va fi operată automat în documentele contabile ale asociației de proprietari, iar debitul este scăzut imediat. Homefile mai dispune și de o funcție specială care îi amintește locatarului printr-un email să achite factura curentă, evitând plățile restante.
Liste de cheltuieli configurabile, simplu de ajustat de administratori
Nu în ultimul rând, tranziția la întocmirea listelor de cheltuieli în Homefile se face într-un mod simplificat. Listele de cheltuieli sunt configurabile și pot avea aceleași coloane cu cele vechi, astfel locatarilor le va fi foarte ușor să se acomodeze cu aplicația și noul mod de lucru.
Homefile pune la dispoziția asociațiilor de proprietari trei tipuri de abonamente: Pachetul Gratuit, Pachetul Complet și Pachetul Complet Business, în funcție de numărul de apartamente gestionate și nevoile asociației.
Află mai multe detalii despre aplicație de la un consultant Homefile la numărul 0722.657.332 sau completând formularul de contact pe homefile.ro/contact.
Adidașii Adidas: tot ce nu știai despre brandul tău preferat de încălțăminte
Nimic nu se compară cu o pereche confortabilă de pantofi sport. Îi poți asorta atât cu ținutele tale casual, cât și cu outfituri mai elegante. Mulțimea de modele dintre care să alegi te-a transformat deja într-un mare fan al brandului.
Dar știi cum a luat naștere brandul tău favorit? Ei bine, la fel ca toate marile companii de succes, totul a pornit de a o afacere de familie. Iar de acolo, până la pleonasmul adidași Adidas, a stat la mijloc o muncă asiduă.
Înainte de a afla istoria sa, iată 3 lucruri interesante despre brandul tău preferat de încălțăminte sport:
1. Numele inițial pe care trebuia să îl aibă brandul era ADDAS.
2. Brandul a creat primii pantofi pentru duș.
3. Numele generic de adidași, folosit pentru încălțămintea sport, vine de la acest brand.
Istoria adidașilor Adidas
Adidas, în întregime Adidas AG, este un producător german de încălțăminte, îmbrăcăminte și articole sportive. La începutul secolului XXI a fost cel mai mare producător de îmbrăcăminte sport din Europa și al doilea ca mărime (după Nike) din lume. Produsele Adidas sunt marcate, în mod tradițional, cu trei benzi, element care rămâne actual și în noile sigle ale companiei.
Sediul central este în Herzogenaurach, Germania. Numele Adidas (scris „adidas” de către companie) este o abreviere a numelui fondatorului Adolf („Adi”) Dassler. Familia Dassler a început să producă pantofi după Primul Război Mondial. La Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, starul american de atletism Jesse Owens a purtat pantofi care ar fi fost un cadou de la Adi Dassler. Datorită câștigării de medalii de către Owens a crescut gradul de conștientizare a mărcii Dassler în întreaga lume.
După perturbările din cel de-al Doilea Război Mondial, Adi și fratele său Rudolf („Rudi”) s-au străduit să reconstruiască firma Dassler, dar o ceartă i-a făcut să o ia fiecare pe drumul său. Prin urmare, afacerea s-a împărțit în două: compania lui Rudi a fost numită în cele din urmă Puma, în timp ce Adi a devenit Adidas.
Brandul a crescut constant în anii 1950, pe măsură ce jucătorii asociațiilor de fotbal au trecut la pantofii companiei, care aveau o greutate mică și crampoane înșurubate. Compania a dezvoltat apoi o linie de articole sportive, introducând mingi de fotbal în 1963.
Patru ani mai târziu, același brand a început să producă îmbrăcăminte. Timp de mulți ani, Adidas a fost cel mai mare nume pe piața pantofilor de atletism, dar concurența a crescut în anii 1970.
Adidasii Adidas după moartea lui Dassler
Adi Dassler a murit în 1978, iar compania a cunoscut o scădere a cotelor de piață în anii 1980. În 1986, brandul a semnat un acord inovator de promovare cu grupul de rap Run-D.M.C., creatorii hitului „My Adidas”, însă, pentru moment, firma nu se afla într-o situație înfloritoare.
Între 1990 și 1993, Adidas a fost deținută de controversatul om de afaceri francez, Bernard Tapie, care nu a reușit să o readucă pe același făgaș ca în anii de glorie. Ulterior, compania a fost vândută unor investitori care au adus un alt francez la conducere, Robert Louis-Dreyfus, ca director executiv și președinte.
Sub conducerea sa, Adidas a achiziționat grupul Salomon în 1997. Deși cel mai bine cunoscut pentru produsele pentru sporturi de iarnă, Salomon deținea și furnizorul de produse pentru golf TaylorMade.
Adidas a fost redenumită Adidas-Salomon AG și s-a reprofilat în comerțul cu amănuntul, în 2001. În 2004, compania a intrat într-un parteneriat de succes cu designerul de îmbrăcăminte Stella McCartney. În 2005, Adidas a vândut Salomon, dar a păstrat marca TaylorMade. În anul următor, numele companiei a fost schimbat din nou în Adidas AG.
Achizițiile ulterioare ale adidas au inclus:
- compania Reebok (2006), care deținea marca de pantofi Rockport;
- Five Ten (2011).
Pentru că ambele firme erau producătoare de pantofi de sport pentru activitățile în aer liber, Adidas și-a recâștigat faima pe piața de profil. În 2016, compania s-a asociat din nou cu hip-hopul într-un parteneriat cu rapperul și antreprenorul Kanye West.
Ulterior, adidas a vândut TaylorMade în 2017. Însă toți acești ani de reinventare au ajutat compania să ajungă printre preferatele tinerilor.
Ce face brandul Adidas să fie diferit?
După ce au trecut la producția în masă, multă lume s-a întrebat dacă Adidas este un brand de înaltă calitate. Potrivit părerilor clienților, nu doar că marca produce încălțăminte de calitate superioară, dar pantofii sport sunt și confortabili și durabili.
În acest moment sunt cunoscuți pentru că își realizează produsele ținând cont de utilizatorii lor. Chiar și-au separat produsele în funcție de nevoile clienților și de sportul pe care aceștia îl practică. Mai mult, aceștia oferă o gamă largă de adidasi de dama, dar și bărbătești sau pentru copii.
În plus, față de incaltamintea Nike pentru dama, cei de la Adidas au urmărit mereu un design versatil, care să poată fi purtat chiar și la ținute mai feminine.
Caută și tu o pereche de adidași adidas pe gustul tău și simte-te confortabil în fiecare zi.
Comunicat de presă 20.03.2023
Seminarul
Participare culturală și dialog intercultural
TRECUTUL ARE UN NOU VIITOR –
Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural
în Galați - România și Hîncești - Republica Moldova, cod proiect 1HARD/2.1/25
Galați, 21 - 22 martie 2023
Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați organizează, în datele de 21 și 22 martie 2023, seminarul „Participare culturală și dialog intercultural” menit să sublinieze rolul indiscutabil al diversității culturale, al educației și al dialogului intercultural în societatea actuală. Evenimentul va aborda tema dialogului intercultural autentic, temă discutată și pusă în valoare de un număr de cel puțin 30 de iubitori și promotori ai culturii atât din Galați, România, precum și din Hîncești, Republica Moldova.
Doamnele Hanna Bota și Simona Trifu, moderatori ai evenimentului, vor însufleți cu succes dezbaterile culturale și poetice construite pe ideea esențială a cunoașterii profunde a culturii proprii, dar și a altor culturi.
Evenimentul face parte din seria de activități culturale organizate în cadrul proiectului “TRECUTUL ARE UN NOU VIITOR – Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galați, România, și Hîncești, Republica Moldova” finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 și implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Județul Galați prin Consiliul Județean Galați, în calitate de beneficiar lider, împreună cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, România, Consiliul Raional Hîncești și Primăria Comunei Mereșeni, raionul Hîncești, Republica Moldova.
Detalii referitoare la locul și ora desfășurării evenimentului vor fi disponibile pe site-urile www.ccdj.ro și www.cjgalați.ro.
Bronșiolita la copii: 3 cauze frecvente
Diagnosticul de bronșiolită este formulat relativ frecvent în categoria copiilor cu vârsta mai mică de doi ani. În acest articol poți descoperi care sunt principalele cauze ale bronșiolitei și câteva informații suplimentare despre aceasta.
Ce este bronșiolita?Bronșiolita este o inflamație a bronhiolelor, determinată cel mai frecvent de o infecție respiratorie virală. De altfel, bronșiolita este cea mai frecventă infecție a căilor respiratorii inferioare la copiii mai mici de 2 ani și cel mai frecvent motiv de spitalizare în această categorie de vârstă.
Dacă vrei să afli mai multe despre simptome, citește aici despre bronșiolită la copii
Care sunt cauzele bronșiolitei la copii?Bronșiolita este determinată de o infecție virală a căilor respiratorii. Există o serie de virusuri care pot determina apariția bronșiolitei.
1. Virusul sincițial respiratorMajoritatea copiilor dezvoltă măcar un episod de infecție cu virusul sincițial respirator înainte de împlinirea vârstei de 2 ani. Incidența cea mai mare de infecții cu acest virus se întâlnește începând din toamnă și până în primăvară.
La bebeluși, infecția debutează cu simptomele clasice de răceală, dar se complică relativ repede cu bronșiolită și pneumonie. În cazul unei evoluții tipice, simptomele se agravează în timpul primelor 3 - 5 zile de boală, după care încep să se amelioreze.
Factorii de risc pentru infecția cu evoluție gravă sunt:
- Vârsta mai mică de 12 săptămâni;
- Prematuritatea sau greutatea mică la naștere;
- Boală pulmonară cronică determinată de prematuritate;
- Unele anomalii cardiace congenitale;
- Afecțiunile sistemului imunitar;
- Fumatul pasiv sau fumatul matern în timpul sarcinii;
- Istoricul medical personal sau familial de reacții alergice sau dermatită atopică;
- Absența alăptării.
La copiii cu vârsta mai mică de 4 ani, virusul gripal tinde să determine infecții grave, cu evoluție severă. Sezonul gripal se întinde din toamnă până la sfârșitul primăverii, motiv pentru care medicii recomandă vaccinarea anuală a copiilor mai mari de 6 luni înainte de sfârșitul lui octombrie.
Toți copiii de vârstă mică prezintă un risc de a dezvolta o formă gravă de gripă, dar cei care suferă și de o afecțiune cronică sunt, în mod deosebit, expuși. Complicațiile asociate gripei se manifestă prin:
- Dificultăți de respirație și frecvență respiratorie crescută (tahipnee);
- Cianoză;
- Retracțiile pielii în zona intercostală la fiecare respirație;
- Dureri musculare atât de grave încât copilul refuză să se deplaseze;
- Deshidratare;
- Convulsii;
- Agravarea astmului.
Parainfluența poate fi determinată de o familie de virusuri în cadrul căreia există nu mai puțin de 4 tipuri, toate implicate în declanșarea infecțiilor de tract respirator. Virusurile din familia parainfluenței sunt principala cauză a laringitei, o altă afecțiune cu evoluție potențial severă la copiii mici.
Perioada de incubație pentru virusul parainfluenței este de 2 - 6 zile, el fiind foarte contagios. Majoritatea copiilor contactează virusuri din această familie cel puțin o dată înainte de împlinirea vârstei de 5 ani.
Simptomele care evocă o infecție cu virusul parainfluenței includ:
- Tuse lătrătoare;
- Respirație dificilă, tahipnee;
- Răgușeală și wheezing (respirație șuierătoare);
- Febră;
- Stare generală proastă cu febră, inapetență, vărsături și diaree.
Bronșiolita este doar una dintre complicațiile care se pot asocia infecției cu virusul parainfluenței. Supravegherea atentă și intervenția medicală promptă în cazul dificultăților respiratorii sunt foarte importante.
Există și alte infecții virale care se pot complica, determinând apariția simptomelor caracteristice bronșiolitei: rinovirusurile, adenovirusurile, metapneumovirusul uman sunt doar câteva exemple. Toți copiii de vârstă mică au un risc semnificativ de a dezvolta bronșiolită, având în vedere dimensiunile reduse ale căilor respiratorii. Totuși, există factori de risc care expun suplimentar anumite categorii de copii:
- Prematuritatea;
- Greutatea mică la naștere;
- Expunerea la fum de țigară în timpul vieții intrauterine sau după naștere;
- Frecventarea creșei sau a grădiniței sau a altei forme de colectivitate;
- Prezența unei alte afecțiuni;
- Locuitul cu frați/surori mai mari, care merg în colectivitate;
- Absența alăptării.
Bronșiolita este o afectare a căilor respiratorii inferioare care poate avea evoluție severă la copiii cu vârsta mai mică de 2 ani. Ea poate fi produsă de numeroase virusuri cu tropism respirator și impune tratament de urgență.
Sursa foto: https://drive.google.com/file/d/15fddZE1Nvbx6W-z481a9maAmQRmv3HkU/view?usp=share_link
Comunicat de presă 14.03.2023
Retehnologizare pentru refacerea capacității de reziliență la ZIROMA SRL din Municipiul Galați, județul Galați
S.C. ZIROMA S.R.L., cu sediul în Municipiul Galați, Str. George Coșbuc nr. 102, județul Galați, derulează, începând cu data de 07.02.2023, proiectul „Retehnologizare pentru refacerea capacității de reziliență la ZIROMA SRL din Municipiul Galați, județul Galați”, cod SMIS 160051. Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020”, Acțiunea 4.1.1 - Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență, Axa prioritară: 4.1.1. Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Schema de ajutor de stat: Sprijin prin granturi pentru investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență. Autoritatea de Management este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Valoarea totală a proiectului este de 3.793.606,72 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2.320.086,91 lei. Proiectul se implementează în Municipiul Galați, județul Galați, până cel târziu în data de 31.12.2023. Obiectivul general al proiectului propus de S.C. ZIROMA S.R.L. este ameliorarea efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și a consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a activității economice a firmei ZIROMA SRL. Rezultatul așteptat este refacerea capacității de reziliență prin retehnologizarea fluxului operațional de producție cu echipamente și tehnologii noi care să asigure creșterea durabilă a capacității de producție și a eficienței economice, scăderea cheltuielilor de operare prin contribuția semnificativă a noilor tehnologii la creșterea eficienței energetice a infrastructurii și la protecția mediului înconjurator, la atenuarea schimbărilor climatice.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020”
Nume persoană contact: Robert Grinberg, Funcţie: Administrator, Telefon: 0722 295 044, E-mail: robert@ziroma.ro