Advertorial

Advertorial

Singura femeie care a intrat în confruntarea pentru președinția Consiliului Județean Galați, Oana-Claudia Iurescu, nu are emoții în bătălia electorală de pe 27 septembrie 2020, chiar dacă este în minoritate.

”În politică, nu există femei și bărbați. Există oameni, care trebuie să aibă parte de tratament egal și șanse egale. Nu credeți că este o ironie a sorții faptul că politica, un substantiv feminin, este dominată de când lumea și pământul de bărbați? Eu cred că acest lucru ține de mentalitate. Și mentalitățile trebuie schimbate. Femeile și bărbații sunt parteneri egali într-o căsnicie. De ce nu ar fi și în politică? Nu am vrut niciodată și nu vreau tratament preferențial fiindcă sunt femeie. Vreau să fiu tratată de la egal la egal, cu maturitate și onoare. Sunt convinsă că pot face ca lucrurile să se miște și în județul Galați, cu proiecte, cu multă determinare și, mai ales, împreună cu echipa PMP, o echipă de profesioniști.”

Oana-Claudia Iurescu candidează pentru președinția Consiliului Județean pentru că este convinsă că Galațiul merită și poate mai mult.

”Este momentul unor schimbări majore: de oameni, de orizonturi, de mentalități, de viziune. Nu se mai poate ca aceeași oameni să decidă destinele acestui județ de 30 de ani și să avem pretenția să fie mai bine. Chiar și cei mai buni oameni se plafonează dacă stau prea mult la putere. Li se închide orizontul, oricât de deschisă le-ar fi mintea. De aceea, îmi doresc mult ca, împreună cu ECHIPA formidabilă de candidați pe care o avem la Consiliul Județean, să contribuim la schimbarea de care avem nevoie cu toții, pentru ca județul Galați să progreseze. Și am convingerea că vom face o figură foarte frumoasă, fiindcă și oamenii care votează vor o schimbare. Acum e momentul și, pentru acest lucru, trebuie să ieșim în număr cât mai mare la votare. Fiecare vot contează! Cu fiecare vot în plus, schimbarea este tot mai ușor de făcut.”

Mamă, soție, femeie de afaceri fără contracte din bani publici, Oana-Claudia Iurescu crede că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.

”Îmi pun mari speranțe în tinerii noștri, în copiii noștri. Sunt buni, sunt frumoși, sunt deștepți. De noi și numai de noi depinde cum îi motivăm să rămână în Galați și să contribuie la dezvoltarea orașului și județului în care s-au născut, au crescut și s-au educat. Și dacă pleacă la studii în străinătate, haideți să le dăm motivația să se întoarcă. Să își pună priceperea și cunoștințele acumulate în cele mai strălucite universități ale lumii, unde sunt admiși cu brio, pentru că sunt deștepți și vizionari, în slujba orașului și județului Galați. Haideți să facem cu toții un legământ că ne readucem copiii acasă și să recunoaștem că, în ultimii 30 de ani, am eșuat. Primul pas în rezolvarea unei probleme este să recunoști că o ai. Acum e momentul să recunoaștem că planurile noastre eu eșuat, să restartăm totul și să reclădim societatea în care trăim pe un fundament solid și durabil. Copiii noștri merită asta!”.

REALIZAT DE CISIBO STUDIO GRAPHIC SRL LA COMANDA PARTIDULUI MIŞCAREA POPULARĂ GALAŢI COD MF 21200020

PREŞEDINTE DISPOZIŢIA NR. 418

din 23 septembrie  2020

privind: convocarea de îndată în şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Galaţi, pentru joi, 24 septembrie 2020, ora 930

Costel Fotea, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi;

Având în vedere referatul de fundamentare al secretarului general al judeţului Galaţi;

Având în vedere prevederile art. 179 alin. (1), (2) lit. b), (3) (6) şi ale art. 134 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ;

Având în vedere prevederile art. 63 alin. (1), alin. (2) lit. b), alin. (3) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Judeţean Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi nr. 173/30 iulie 2020;

Având în vedere prevederile art. 190 alin. (3) și (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

În baza prevederilor art. 196 alin. (1) lit. b) din Codul administrativ,

D I S P U N E:

Art.1. Se convoacă de îndată în şedinţă extraordinară Consiliul Judeţean Galaţi, pentru joi, 24 septembrie 2020, ora 0930, cu următorul proiect al ordinii de zi:

 • 1. Aprobarea proiectului ”Acces la educație în mediul online în contextul crizei sanitare Covid 19 în unitățile de învățământ special din județul Galați”, a cheltuielilor aferente și a parteneriatului pentru realizarea acestuia.
 • Iniţiator:

  Costel Fotea

 • 2. Aprobarea proiectului ”Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară COVID 19, în unitățile de învățământ special din județul Galați”, a cheltuielilor aferente și a parteneriatului pentru realizarea acestuia.
 • Iniţiator:

  Costel Fotea

 • 3. Rapoarte, informări, întrebări, interpelări, diverse.
 • Art.2. Proiectele de hotărâri însoţite de materialele de fundamentare, rapoartele şi informările, vor fi comunicate în format electronic consilierilor judeţeni cel târziu până la data comunicării prezentei dispoziţii.

  Art.3. Comisiile de specialitate care sunt abilitate să avizeze proiectele de hotărâre supuse dezbaterii sunt indicate în fiecare proiect de hotărâre în parte, în funcţie de aria de competenţă a comisiei respective.

  Art.4. Consilierii judeţeni pot depune amendamente asupra proiectelor de hotărâri supuse dezbaterii, în baza prevederilor art. 138 alin. (12) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ.

  Art.5. Prezenta dispoziţie va fi adusă la cunoştinţă publică prin mass-media, va fi afişată la sediul şi pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Galaţi.

  Art.6. Şedinţa se va desfăşura fără prezenţa fizică a consilierilor judeţeni, utilizând mijloace electronice de comunicare simultană la distanţă.

  P R E Ş E D I N T E,

  Costel Fotea  

      Contrasemnează pentru legalitate:

        Secretarul General al Judeţului  

                        Ionel Coca

  PNL a luptat și a reușit încă o dată să le ofere cetățenilor județului Galați un sprijin enorm. În calitate de senator, George Stângă, actual candidat PNL la Președinția Consiliului Județean Galați, a propus acum 2 ani un amendament pentru includerea locuitorilor din Galați pe lista celor care pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani. Amendamentul a fost blocat de parlamentarii PSD încă din 2018. Cu toate acestea, PNL și-a dorit ca locuitorii Galațiului să poată beneficia de acest drept firesc și a continuat să lupte pentru cetățeni și iată că, acum, s-a dat votul decisiv. De acum, gălățenii vor putea privi încrezători către momentul în care vor ieși din câmpul muncii, primind respectul cuvenit pentru anii pe care și i-au dedicat bunăstării județului Galați. De acum, gălățenii vor beneficia de dreptul pe care îl merită!

  Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 18 septembrie, un decret potrivit căruia gălățenii vor putea ieși cu 2 ani mai devreme la pensie. Legea pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice adaugă încă patru localităţi pe lista celor ai căror locuitori vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Condiția este ca cetățenii să fi locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. Amendamentul se referă la Galaţi, Făgăraş, Victoria şi Ciulniţa (Pl-x nr. 64/25.02.2019).

  Legea se va aplica până la data de 31 decembrie 2030!

  „După 30 de ani de conducere care a eșuat din punct de vedere economic, social, dar și politic, este important ca cetățenii județului Galați să simtă că și ei contează. Este important ca cetățenii să vadă cum proiectele la care acum ceva vreme doar visau, prind treptat contur. Galațiul are nevoie de o dezvoltare autentică, iar aceasta nu poate fi realizată decât alături de oameni care trăiesc bine, care sunt sănătoși și care au forță să lupte pentru casa lor. Gălățenii văd cum, cu fiecare zi ce trece, vocea lor este ascultată. Problemele nu mai pot fi ascunse sub preș la infinit, iar oamenii aflați la conducere trebuie să stea printre cetățeni, să traiască așa cum trăiesc ei și să asculte fiecare părere în parte. Viziunea PNL nu vorbește doar despre investiții, bani și afaceri, ci și despre bunăstare, putere și sănătate. Oamenii trebuie să fie protejați, iar acum, această lege, face un alt pas important către bunăstarea gălățenilor.

  Este de datoria noastră, a voastră, a tuturor să alegem pentru un viitor prosper și să votăm pentru mai bine”, a spus George Stângă, candidatul PNL pentru Președinția Consiliului Județean Galați.

  #SePoate #NeRidicămPentruGalați

  Competitor electoral: Partidul National Liberal - Filiala Galati, Cod Mandatar Financiar: 21200012

  Miercuri, 23 Septembrie 2020 09:35

  Și ce? Dacă ești tânăr nu poți vota?

  Știm că ești la vârsta la care ai alte preocupări. Vrei să te distrezi, vrei să îți termini studiile la o facultate bună și vrei un loc de muncă bine plătit, adaptat secolului 21.

  Uneori te mai uiți pe Facebook la prietenii din Cluj sau Oradea și vezi ce faină este viața lor, cum pot lucra din Hub-uri special înființate, cum câștigă foarte bine.

  Ai decis să analizezi posibilitatea ca tu să obții aceste lucruri în Galați. Poate ai făcut asta singur, dar cel mai probabil ai analizat alături de familie. Oricât de dureros a fost pentru părinții tăi, ați decis împreună că viitorul tău nu trebuie să fie legat de Galați.

  Mai mult decât atât, ai devenit total indiferent la mediul politic.

  Ai prieteni ambițioși, hotărâți, deciși să își construiască un viitor bun. Unde? Nu în Galați!

  Ați decis că marea majoritate a politicienilor nu merită atenția și implicarea voastră. V-ați gândit că este mai bine să nu votați. Și ați plecat din oraș.

  Și cifrele susțin raționamentul vostru. Galațiul a pierdut, prin exod și depopulare, peste 7.500 de tineri. Clujul a atras de 10 ori mai multe persoane șomere de cât Galațiul.

  Și te înțelegem perfect. De ce ai rămâne într-un oraș în care primarul consideră că tinerii pleacă “din cauza spiritului gregar”!? Altfel spus, totul este bine și frumos, iar oamenii părăsesc orașul doar de dragul de a o face.

  Dar noi știm adevărul. Tu ai decis să pleci de aici deoarece nu există oportunități. Ai decis să nu mai votezi deoarece nu ai încredere în politicieni.

  Dar dacă plecăm toți, dacă refuzăm să ne implicăm, ce se va alege de acest oraș?

  Mediul politic face și va face parte din viața ta, chit că vrei, chit că nu vrei.

  Și, îți voi mai spune un secret. Orașele din vest s-au dezvoltat rapid pentru că oamenii au votat, inclusiv tinerii, și au ales politicieni cu viziune.

  De 3 ani există în România o alternativă reală la practicile politice tradiționale, la interesele personale sau de partid. Alianța USR-PLUS a reușit să atragă spre mediul politic oameni comptenți, responsabili, pregătiți să facă o schimbare.

  Flavia Susnovschi, candidat USR-PLUS la Consiliul Local Galați are o abordare foarte clară cu privire la modul în care trebuie condus un oraș: ”Ca să conduci un oraș, ai nevoie de viziune și strategie. Apoi, echipat cu viziune și proiecte, cu o echipă de consilieri locali competenți și activi, poți avea capacitatea de atragere de fonduri europene și de implementare a proiectelor.”

  Bogdan Pîndaru, candidat USR-PLUS la Consiliul Local Galați despre cum ar trebui să gândească un consilier local: ”În momentul de față pot face promisiuni doar ce țin de persoana mea și echipa din care fac parte și promit că voi fi o portavoce a cetățenilor în Consiliul Local. Voi face tot ce este posibil legal să ducem la bun sfârșit proiectele promise. Am fost și suntem în stradă, promitem că vom fi și după 27 Septembrie.”

  Pe 27 septembrie, ai un singur lucru de făcut: Să votezi!

  Pe 27 septembrie, Respectă-ți viitorul!

  Alege Bogdan Rodeanu! Alege USR-PLUS!

  Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvaţi România filiala Galaţi ( parte a Alianţei USRPLUS ) şi realizat de operatorul economic SC Smart PR SRL. Cod mandatar financiar: 21200251

  S.C. Pronautica S.R.L., cu sediul in Municipiul Tulcea, str. Prislav, nr. 171 BIS, jud. Tulcea în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „ Dezvoltarea productivităţii SC Pronautica SRL în vederea creşterii competitivităţii”, cod MySMIS 125968, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii  2.2 A ITI:  “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor ”.

  Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.  Valoarea totală a proiectului este de 2.221.011,25 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 1.346.959,12 lei.

  Obiectivul general este dezvoltarea durabilă şi creşterea competitivităţii societăţii SC PRONAUTICA S.R.L prin investiţii, în scopul diversificării producției şi dobândirea avantajului competitiv pe piaţă..

    Obiectivele specifice:
 • Diversificarea activităţii prin introducerea a 2 noi produse aferente clasei Caen 3012 – Construcţia de ambarcaţiuni sportive şi de agrement
 • Dezvoltarea organizaţională prin creşterea numărului de angajaţi cu 3 persoane din care 1 persoană va proveni din diverse categorii defavorizate
 • Creşterea calităţii producţiei şi a gradului de satisfacţie a clienţilor prin investiţii în utilaje performante, dotate cu tehnologie de ultimă ora, care măresc productivitatea, fiabilitatea şi siguranţa operatorilor în procesul tehnologic de execuţie a construcţiilor de ambarcaţiuni sportive şi de agrement
 •   Obiectivele specifice pe termen scurt:
  • Accesarea unei surse de finanţare nerambursabilă în vederea diversificării producției unității existente, prin fabricarea noilor modele de barca Sigma 73 şi Sigma 75, în domeniul de  activitate  (3012  –  Construcţia  de  ambarcaţiuni  sportive  şi  de agrement) vizat de investiție. Diversificarea producţiei va fi realizată, de asemenea, prin inovarea procesului de aplicare gelcoat care va duce la fabricarea unor bărci net superioare calitativ faţă de cele vândute anterior. În acest sens, este vizată implementarea proiectului „Dezvoltarea productivităţii SC Pronautica SRL în vederea creşterii competitivităţii” în zona de investiţie teritorială integrată Delta Dunării, prin achiziţionarea de echipamente noi şi performante în vederea construirii de ambarcaţiuni sportive şi de agrement, într-o perioadă de 12 de luni de la semnarea contractului de finanţare;
  • cresterea numărului de angajaţi cu 3 persoane, pentru funcţiile de Şef Atelier Mecanic, Reprezentant Vânzări şi Proiectant Ambarcaţiuni.
  Obiectivele specifice pe termen mediu:
  • Achiziţionarea de  utilaje  noi  în  vederea  extinderii  şi  eficientizării  activităţii  de producţie;
  • Angajarea de personal nou şi instruirea personalului existent pentru diversificarea activităţii de producţie;
  • Implementarea de măsuri pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător;
  • Îmbunătaţirea  stategiei   de   marketing   şi   adaptarea   acesteia   la   noile   procese implementate în companie.
  Obiectivele specifice pe termen lung:
  • Cucerirea şi consolidarea poziţiei de lider de piaţă la nivel naţional;
  • Dezvoltarea cantitativă  a  afacerii  prin  creşterea  numărului  clienţilor,  a  cifrei  de afaceri şi a numărului de angajaţi;
  • Devoltarea  calitativă   a   afacerii   prin   diversificarea   procesului   de   producţie, modernizarea şi dotarea spaţiului existent, limitarea gamei de ambarcaţiuni la un număr mai restrâns, pentru care cererea este considerabilă şi înregistrează creşteri, şi producerea a 2 noi modele de ambarcaţiuni care corespund noilor nevoi ale pieţei.

  Durata de implementare a proiectului este de 38 luni, între 15.03.2018  şi  30.04.2021.

  Date de contact beneficiar:

  S.C. PRONAUTICA S.R.L.

  tel.: 0740.480.036, e-mail: office@pronautica.ro

  S.C. Master Maintenance S.R.L., cu sediul in orașul Isaccea, str. Victoriei, nr. 242B, cam. 1, jud. Tulcea în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „ Dezvoltarea durabilă şi creşterea competivităţii societăţii Master Maintenance SRL”, cod SMIS 123642, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii  2.2 A ITI:  “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor ”.

  Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.  Valoarea totală a proiectului este de 1.948.226,41 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 1.386.342,34 lei.

  Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea durabilă şi creşterea competitivităţii societăţii MASTER MAINTENANCE S.R.L  prin investiţii,  în scopul diversificării serviciilor oferite şi dobândirea avantajului competitiv pe piaţă.

    Obiectivele specifice:
  • Diversificarea activităţii prin introducerea unui serviciu nou aferent clasei  CAEN 4312 – Lucrări de pregătire a terenului;
  • Dezvoltarea organizaţională prin creşterea numărului de angajaţi cu 3 persoane din care 1 persoană va  proveni din diverse categorii defavorizate ;
  • Creşterea calităţii serviciilor şi a gradului de satisfacţie a clienţilor prin investiţii în utilaje performante, dotate cu tehnologie de ultimă oră, care măresc productivitatea, fiabilitatea şi siguranta operatorilor în procesul tehnologic de execuţie a lucrărilor de pregătire a terenurilor .
    Obiectivele specifice pe termen mediu:
  • Consolidarea poziţiei pe piata judeţeană/regională
  • Creşterea numărului de clienţi şi a satisfacţiei acestora prin crearea unei valori adăugate proprii
  • Maximizarea rentabilităţii şi creşterea profitului şi a productivităţii firmei
  Obiectivele specifice pe termen lung:
  • Îmbunătaţirea permanentă a serviciilor oferite prin adaptarea la cerinţele pieţei
  • Dezvoltarea cantitativă a afacerii prin creşterea numărului clienţilor, a cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi

  Durata de implementare a proiectului este de 38 luni, între 21.03.2018  şi  30.04.2021.

  Date de contact beneficiar:

  S.C. MASTER MAINTENANCE S.R.L.

  tel.: 0745.256.272, e-mail: vali82dragan@yahoo.com

  Principalul obiectiv al mandatului meu, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Galați, este extinderea cu cât mai mult posibil a magistralei de gaze naturale pentru a aduce cât mai aproape gazul de comunităţile locale, astfel încât toate gospodăriile să aibă acces la utilități.

  Guvernul a negociat 1 miliard de euro cu Uniunea Europeană pentru astfel de investiții în România, iar tot ce ne rămâne de făcut sunt proiectele de accesare a acestor bani. Este nevoie de administrații locale liberale pentru concretizarea negocierilor liderilor PNL din România cu cei de la Bruxelles. 

  Obiectivul privind extinderea magistralei de gaze naturale în Galați de la Sud la Nord și de la Est la Vest va permite conectarea la reţelele de gaz, înfiinţarea de distribuţii de gaz în cât mai multe localităţi, astfel încât gazul românesc să ajungă în casele gălățenilor. Este important accesul la utilități pentru comunităţile locale, mai ales că acestea reprezintă un pilon de sprijin pentru programele de dezvoltare: orice investitor are nevoie de infrastructură: de apă, de canal, de gaz, de rețele de transport pentru a putea funcționa. 

  Guvernul a gândit şi deja implementează un program de finanţare a înfiinţării de distribuţii de gaz, de extindere a reţelelor de gaz locale, la care pot să aplice unităţi administrativ- teritoriale, administraţii locale, localităţi care se asociază în parteneriat pentru dezvoltarea reţelelor de gaze naturale. Suma iniţială alocată pentru acest program de extindere de reţele inteligente în comunităţile locale este de 234 de milioane de euro în prima fază, iar în cadrul exerciţiului financiar 2021-2027 va fi alocată suma de 800 de milioane de euro pentru continuarea extinderii acestor reţele.

  Așadar, peste 1 miliard de euro, bani europeni, sunt puși la dispoziția României pentru racordul gospodăriilor la rețeaua de gaze. 

  Șansa gălățenilor pentru ca acești bani să fie accesați depinde de primarii capabili să scrie proiecte europene. Administrațiile liberale sunt singurele pregătite să aducă aceste fonduri în comunitățile gălățene. Astfel, cu cât mai multe primării PNL, cu atât mai multe proiecte pentru extinderea rețelei de gaze până la poarta consumatorului.

  Dacă ne dorim investitori, dacă ne dorim creșterea calității vieții noastre, atunci trebuie să alegem să fim conduși de profesioniști!

  Echipa liberală, în care am foarte mare încredere, este capabilă să pună Galațiul pe harta județelor dezvoltate din România, alături de celelalte orașe și județe unde administrațiile liberale au demonstrat că #Se Poate! 

  George Stângă, candidat PNL pentru Președinția Consiliului Județean Galați

  Competitor electoral: Partidul Național Liberal, cod mandatar financiar: 21200012

  Avem nevoie urgentă de implementarea unui sistem unit de management al performanţei, în toate unităţile administrative din judeţul Galaţi. Este un deziderat de la care consilierii locali şi judeţeni ai ALDE nu vor face rabat. Fiecare administraţie publică locală trebuie să implementeze un sistem sustenabil în domeniul managementului calităţii şi al performanţei pentru optimizarea proceselor orientate către beneficiari, adică fiecare primărie din orice localitate a judeţului Galaţi trebuie să fie la dispoziţia contribuabililor. Şi acest lucru poate fi făcut simplu şi eficient. La nivelul fiecărei primării din localităţile judeţului Galaţi poate fi înfiinţat un birou pentru asistenţa si soluţionarea administrativă a plângerilor cetaţenilor. În primăriile comunelor, cetăţeanul îşi spune necazul şi cere ajutor de la primar, de la secretar, de la oricine. De multe ori nu i se indică să facă şi o sesizare în scris, astfel încât ca problema omului să fie rezolvată după alte interese sau să nu fie rezolvată deloc. Adeseori, în primăriile localităţilor mici, primarii condiţionează rezolvarea problemelor de un vot. Nu mai acceptaţi asemenea compromisuri! Nu vă mai lăsaţi pradă unor astfel de practici! Mergeţi la vot şi alegeţi oameni cinstiţi, oameni cu dăruire pentru comunitate, cu spirit civic şi empatie pentru cetăţeni! Votaţi echipa ALDE!

  COMANDAT DE PARTIDUL ALIANŢA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR - ALDE CMF 21200063 EXECUTAT DE PUBLIMEDIAN SRL

  Gabriela Lenghel este președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie. A fost procuror timp de 25 de ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, unitate pe care a și condus-o aproape un an, și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, unde a ocupat funcția de șef al secției Judiciare. Gabriela Lenghel și-a pus experiența și priceperea și în slujba studenților aspiranți la o carieră în Drept, fiind asistent universitar la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați. După ce a ieșit din magistratură, la capătul unei cariere încununată de succes, Gabriela Lenghel a intrat în Baroul de Avocați din Galați și s-a alăturat echipei Partidului Mișcarea Populară, ca simpatizant și susținător.

  ”Am ales să susțin Partidul Mișcarea Populară pentru că aici am găsit cea mai frumoasă și competitivă echipă, cei mai integri oameni din toate categoriile sociale, o diversitate echilibrată și un spirit de competiție susținut și promovat de la vârf. Cea mai dreaptă și mai echitabilă formă de a exercita democrația este competiția, departajarea oamenilor pe baza unei scări de valori corectă și justă. Dacă un partid poate să impună astfel de reguli în interiorul său și Partidul Mișcarea Populară face acest lucru, am toată încrederea că la fel se va comporta și cu cetățenii ori cu ceilalți participanți la viața politică și administrativă a Galațiului.”

  Gabriela Lenghel crede că Galațiul are nevoie de conducători noi și cu viziune, pentru a scoate orașul din declinul accentuat în care a intrat, dar și cu respect față de lege, integri și onești.

  ”Fac un apel la gălățeni, la concetățenii mei, să meargă la votare, pe 27 septembrie, și să nu lase pe altcineva să decidă în locul lor. Democrația ne-a dat acest drept și trebuie să înțelegem că avem drepturi, dar avem și obligații. E important ca, în următorii patru ani, să avem decidenți care să pună ca fundament la dezvoltarea orașului și a comunității Legea și Ordinea. Galațiul pe care mi-l doresc eu și cred că foarte mulți gălățeni este un oraș european, o punte între Orient și Occident în ceea ce privește transportul naval de mărfuri, un reper strategic nu numai din punct de vedere geografic, ci și geopolitic, economic și chiar militar, un bastion al securității la frontiera de est a Uniunii Europene. Administrația Galațiului trebuie reformată din temelii, adusă în secolul 21 și în Europa. Galațiul trebuie să devină un accesator de frunte aș fondurilor europene, bani care sunt extrem de necesari pentru dezvoltarea oralului și pentru reducerea decalajelor față de orașele din vestul României, spre care privim aspirațional. Alături de echipa PMP, vă îndemn să votați, să vă faceți datoria de cetățeni și să îi dați orașului în care trăiți șansa de a progresa. Împreună pentru Galați, nu este un simplu slogan electoral, ar trebui să fie un deziderat pentru noi toți!”.

  REALIZAT DE CISIBO STUDIO GRAPHIC SRL LA COMANDA PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ GALAȚI COD MF 21200020

  La Complexul Muzeal de Științele Naturii va fi gata, în jumătate de an, una dintre cele mai spectaculoase sere exotice din țară. Investiția costă aproape 15 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

  Sera exotică va fi construită în incinta Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”, în locul scheletului metalic abandonat de mai bine de 20 de ani. În sera exotică vizitatorii vor putea admira palmieri, arbori de cafea, dar și alte zeci de plante rare.

  ”Construim la Galați una dintre cele mai frumoase sere de plante exotice din țară. Mă bucur că am reușit, împreună cu echipa mea, să refacem un proiect abandonat de mai bine de 20 de ani. Mă refer la acel schelet inestetic, din curtea Grădinii Botanice, care strică imaginea Complexului Muzeal de Științele Naturii. Anul viitor va fi gata sera de plante exotice și sunt sigur că va fi unul dintre cele mai vizitate locuri din Galați. Am făcut, împreună cu echipa mea, un nou proiect pentru gălățeni și voi continua să mă implic și în viitor pentru că locuitorii acestui județ merită tot ce este mai bun. Sunt un om de cuvânt, am demonstrat acest fapt timp de patru ani, în primul mandat de președinte al Consiliului Județean Galați și vreau să arăt în continuare că sunt omul faptelor și nu al vorbelor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

  Conform proiectului, obiectivul va avea mai multe compartimente: o seră principală care va avea plante mediteraneene, precum mirt, dafin și măslin, dar și plante subtropicale, printre care se vor număra lămâiul, portocalul, mandarinul și grepfrutul. Tot în seră vor fi specii de plante tropicale precum: bananierul, avocado, arborele de cafea, Yucca, liane, Asparagus, Ficus și multe altele.

  ”În această seră, care va conține foarte multe specii de plante pe care le admirăm la televizor sau în atlasurile de biologie, vizitatorii vor putea să vadă specii de cactuși din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina și specii de aloe din Africa și America de Sud. În corpul vertical vor fi curmali, cocotieri, Papaya și palmieri din Asia, din America de Nord, America de Sud și din America Centrală, dar și din Madagascar, Malta și Insulele Canare. Dincolo de faptul că această seră va fi unul dintre cele mai vizitate locuri din Galați, locația va putea fi folosită și în scopuri didactice. De asemenea, va fi un spațiu special amenajat, unde se vor organiza expoziții temporare. Sera de plante exotice este un nou proiect pe care îl redăm comunității, după ce timp de mai bine de 20 de ani a fost uitat. Galațiul merită ce este mai bun!”, a mai adăugat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

  Noua seră de plante exotice va fi gata peste șase luni, iar reprezentanții Complexului Muzeal de Științele Naturii estimează că numărul vizitatorilor va ajunge la 300 000 pe an, în condițiile în care acum, aproximativ 180 000 de persoane trec pragul instituției.

  Comandat de: Partidul Social Democrat - PSD-Filiala Jud. Galati Realizat de: SC Brighter Focus MM SRL Publicat de: PUBLIMEDIAN SRL Codul de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21200019

  Pagina 1 din 127